dcsimg

Creșterea și în grijirea câinilor

Alături de un cămin confortabil şi plin de dragoste, trebuie să-i acordaţi periodic patrupedului dumneavoastră o zi pentru frumuseţe! Aceasta va fi include următoarele elemente:

  • Îngrijirea blănii
  • Examinarea lăbuţelor şi a ghearelor
  • Curăţarea urechilor
  • Îngrijirea danturiiÎn mod suplimentar trebuie să asiguraţi permanent un culcuş curat şi castroane de hrană şi apă curate

Îngrijirea blănii

Dacă aveţi un câine cu păr scurt, trebuie să îi periaţi de regulă blana săptămânal cu o perie pentru câini. Câinilor cu păr lung trebuie să le acordaţi mai mult timp şi să le periaţi zilnic blana pentru descâlcirea acesteia şi pentru a evita împâslirea.

Uneori poate fi utilă o baie sau un duş dacă patrupedul dumneavoastră a săpat gropi şi s-a murdărit când a fost la joacă. Utilizaţi în acest scop un şampon special pentru câini.

Important: Vara este necesară verificarea mai frecventă a blănii câinelui dumneavoastră cu privire la căpuşe! Dacă este cazul, îndepărtaţi aceste insecte scârboase cu un cleşte pentru căpuşe.

Examinarea lăbuţelor şi a ghearelor

Controlaţi periodic lăbuţele şi ghearele câinelui dumneavoastră.

Tăiaţi ghearele
Dacă patrupedul nu se deplasează frecvent de exemplu pe suprafeţe dure, ghearele pot creşte prea mult, motiv pentru care se recomandă tăierea acestora de către veterinar.

Examinaţi perniţele
În mod suplimentar trebuie să aveţi în vedere că, în timpul plimbărilor de iarnă, zăpada şi sarea destinată combaterii poleiului pot ataca perniţele sensibile ale câinelui dumneavoastră. Din acest motiv, examinaţi periodic pe parcursul anotimpului rece perniţele după plimbarea în aer liber, eventual cu clătirea atentă a acestora.

Curăţarea urechilor

Şi îngrijirea urechilor câinelui dumneavoastră prezintă o importanţă deosebită, în special la rasele cu urechi lungi! Curăţaţi urechile cu atenţie o dată pe săptămână cu o cârpă uscată.

Îngrijirea danturii

Gingia sănătoasă la câine este roz pal câine, zonele înroşite pot constitui semne de inflamaţii. Pentru asigurarea danturii şi a gingiilor sănătoase, soluţia ideală este reprezentată de oasele de mestecat. Din acest motiv, oferiţi-i periodic câinelui dumneavoastră această delicatesă pentru a-şi menţine sănătatea dentară. Şi spălatul pe dinţi reprezintă o măsură care se recomandă pentru câine.

Magazinul meu

 Hornbach Berceni

Str. Drumul Gilăului nr. 98-124

041711 București

Tel.: 0310.803-284

Program magazin:
L–S: 08:00–21:00 
D: 08:00–19:00