dcsimg

Creșterea și îngrijirea pisicilor

Alături de un cămin confortabil şi plin de dragoste, trebui să-i acordaţi periodic pisicii dumneavoastră o zi pentru frumuseţe! Aceasta va fi include următoarele elemente:

Îngrijirea blănii
Examinarea ghearelor
Eventual spălarea

În mod suplimentar trebuie să asiguraţi permanent curăţenia toaletei pisicii şi a castroanelor de hrană şi apă.

Îngrijirea blănii

Curăţenia: pisicile sunt animale foarte curate şi parcurg zi de zi un program propriu de frumuseţe şi se curăţă temeinic singure. Implicaţi-vă însă şi dumneavoastră activ la îngrijirea blănii – în funcţie de lungimea blănii pisicii, un asemenea demers va fi necesar mai mult sau mai puţin frecvent.

Dacă aveţi o pisică cu păr scurt, periaţi-o periodic primăvara, pentru că în acest anotimp îşi schimb blana. Pisicile cu păr lung necesită pe de altă parte o îngrijire mai frecventă a blănii. Haina nobilă de blană trebuie periodic cu un pieptene metalic.

Examinarea ghearelor

Examinarea ghearelor: ghearele pisicii dumneavoastră trebuie tăiate periodic. În special dacă pisica creşte în apartament, această operaţiune poate fi necesară mai frecvent. Consultaţi în acest scop medicul veterinar sau solicitaţi-i acestuia să taie unghiile.

Spălarea pisicilor

O baie? Nu mulţumesc: îmbăiaţi pisica dumneavoastră numai dacă este absolut necesar, pentru că pisicile urăsc cu adevărat apa. În măsura în care o baie este inevitabilă, nu utilizaţi un şampon obişnuit, ci unul delicat pentru pisici.

Păstraţi curăţenia toaletei pisicii

Curăţenie maximă: eliminaţi zilnic nisipul contaminat cu impurităţi, de exemplu cu o paletă corespunzătoare, şi completaţi cu nisip proaspăt. În funcţie de calitatea nisipului, trebuie să spălaţi toaleta pisicii cu apă fierbinte săptămânal, respectiv lunar cu apă fierbinte şi să înlocuiţi complet aşternutul. Nu utilizaţi detergenţi puternici la curăţarea toaletei pisicilor – un astfel de demers afectează mirosul sensibil al pisicii dumneavoastră!

Magazinul meu

 Hornbach Berceni

Str. Drumul Gilăului nr. 98-124

041711 București

Tel.: 0310.803-284

Program magazin:
L–S: 08:00–21:00 
D: 08:00–19:00