0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 03.02.2023 la ora 12:52. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Un acumulator pentru toate mașinile

Timp de lectură 11 min.
Un acumulator pentru toate mașinile

Unul pentru toți, toți pentru unul! Cum ar fi ca mașina de tuns gazonul, mașina de găurit, fierăstrăul circular și altele, să nu aibă cabluri enervante? Practic. Iar în loc de cabluri, un acumulator care să se potrivească la toate? Mult mai practic! Toate acestea la un loc poartă numele de gamă de acumulatori. Deoarece uneltele care utilizează gama rămân unite și împart ceea ce au în comun, la fel ca într-o familie.

Dumneavoastră stabiliți ce amploare doriți să aibă proiectul.

Aveți întotdeauna multe activități diferite? Unele se rezolvă cu foarfeca pentru gard viu, altele cu mașina de găurit, cu suflanta pentru frunze sau cu fierăstrăul circular? Acum este mai ușor să schimbați uneltele și, înainte de orice, economisiți bani!

La HORNBACH există game practice de acumulatori pentru meșterii profesioniști, semi-profesioniști sau amatori. Veți recunoaște produsele care fac parte dintr-o gamă de acumulatori cu ajutorul unor imagini corespunzătoare.

Așa funcționează

 1. Achiziționați un set de pornire sau un acumulator și un încărcător.
 2. Combinați acumulatorii într-o manieră flexibilă cu toate uneltele compatibile și astfel economisiți bani.
 3. Demarați proiectul!

Sunteți un meșter profesionist, semi-profesionist sau amator?

Datorită barometrului nostru de mașini veți găsi întotdeauna mașina potrivită pentru proiectul dumneavoastră. Cu simbolurile noastre colorate puteți identifica foarte simplu pentru ce provocări sunt adecvate mașinile.

Gama de acumulatori de la Bosch Professional pentru profesioniști

Bosch Professional un acumulator pentru toate aparatele

Alegeți între un acumulator de 2,0 Ah cu o tensiune de 18 V sau un acumulator de 4,0 Ah cu o tensiune de 18 V. Acesta din urmă are o perioadă de funcționare mai îndelungată, comparativ cu acumulatorul de 2,0 Ah.

Este disponibil încărcătorul cu un timp de încărcare de aproximativ 30 de minute pentru acumulatorul de 2,0 Ah, respectiv de aproximativ 60 de minute pentru 4,0 Ah.

Garanție extinsă pentru mașinile și acumulatorii Bosch Professional

Garanția de 3 ani este valabilă pentru toate mașinile electrice, aparatele de măsură marca Bosch Professional, precum și pentru acumulatorii litiu-ion și încărcătoarele acestora.

Aici puteți citi mai multe detalii despre extinderea garanției pentru marca Bosch Professional.

Extinderea garantiei pentru bosch professional un acumulator
Cui pentru constructii din otel

Gama de acumulatori de la Makita pentru profesioniști

Makita un acumulator pentru toate aparatele

Alegeți între un acumulator de 3,0 Ah cu tensiune de 18 V sau un acumulator de 5,0 Ah cu tensiune de 18 V. Acesta din urmă are un timp de funcționare mai lung decât acumulatorul de 3,0 Ah.

Aici este potrivit încărcătorul rapid, cu un timp de încărcare de aproximativ 45 de minute.

În general, cu un singur acumulator Li-Ion de 18 V de la Makita pot funcționa perfect peste 270 de unelte fără fir marca Makita.

Cui pentru constructii din otel

Gama de acumulatori de la Metabo pentru profesioniști

Mașini Metabo

Alegeți între un acumulator de 2,0 Ah cu tensiune de 18 V sau unul de pornire de 4,0 Ah cu tensiune de 18 V. Acesta are o durată de viață mai lungă în comparație cu bateria de 2,0 Ah.

Compatibilitate 100% pentru peste 130 de mașini marca Metabo din clasa 18 V.

Garanție Metabo

Dacă vă înregistrați produsul Metabo pe site-ul www.metabo-service.com beneficiați de o garanție de 3 ani, inclusiv pentru toate pachetele de acumulatori Li-Power și LiHD (fără limitarea ciclurilor de încărcare).

Garantie Metabo
Cui pentru constructii din otel

Gama de acumulatori de la Worx pentru semi-profesioniști

Worx un acumulator pentru toate aparatele re

Alegeți între un acumulator de 2,0 Ah cu tensiune de 20 V sau un acumulator de 4,0 Ah cu tensiune de 20 V. Acesta din urmă are o perioadă de funcționare mai îndelungată, comparativ cu acumulatorul de 2,0 Ah.

Ca accesoriu este disponibil încărcătorul rapid pentru 2,0 Ah cu un timp de încărcare de aprox. 60 minute și pentru 4,0 Ah cu un timp de încărcare de aprox. 125 minute.

Adecvat pentru toate mașinile de 20 V Worx PowerShare.

Cui pentru constructii din otel

Gama de acumulatori de la Pattfield pentru meșteri amatori

Pattfield un acumulator pentru toate aparatele

Acumulator de 2,0 Ah cu tensiune de 20 V sau acumulator de 4,0 Ah cu tensiune de 20 V?Acesta din urmă are o perioadă de funcționare mai îndelungată, comparativ cu acumulatorul de 2,0Ah.

Ca accesoriu este disponibil încărcătorul rapid cu un timp de încărcare de aprox. 60-120 minute, în funcție de capacitatea în Ah a acumulatorului încărcat.

Adecvat pentru toate mașinile Pattfield de 20 V.

Garantat în siguranță

Beneficiați de 3 ani garanție la toți acumulatorii și aparatele electrice marca Pattfield.

Condițiile de garanție Pattfield pot fi consultate și descărcate de AICI. (PDF, 66 KB)

3 ani garantie pattfield
Cui pentru constructii din otel

Informații generale privind acumulatorii

Ce sunt pachetele de acumulatori

Pachetul de acumulatori desemnează o înseriere a mai multor acumulatori individuali. Astfel se obţine un rezervor de curent uşor de înlocuit, care permite operarea unor aparate cu acumulatori cu o tensiune şi cu o capacitate mai mari.

Alături de acumulatorii individuali, în pachetele de acumulatori de calitate sunt montate sisteme electronice pentru monitorizarea celulelor şi grupurilor de celule individuale. În acest fel se recomandă, de exemplu, ca celulele să fie încărcate în mod echilibrat şi ca acumulatorul să nu se supraîncingă. Componentele electronice din acumulator reduc astfel solicitarea celulelor individuale şi cresc durata de viaţă a pachetului de acumulatori.

Tensiunea, respectiv capacitatea pachetului de acumulatori se determină în funcţie de modul de conectare a celulelor: în cazul conectării în serie a celulelor, tensiunea celulelor individuale se adună. În cazul legării în paralel, se însumează capacitatea acestora.

Principalele tipuri de acumulatori sunt:

 • acumulatori cu plumb
 • acumulatori nichel-cadmiu (NiCd)
 • acumulatori nichel-metal-hidrid (NiMh)
 • acumulatori litiu-ion (Li-ion)

Aşa funcţionează un acumulator

Atunci când un acumulator se încarcă, fluxul de curent din interior produce o reacţie chimică. Ionii de litiu migrează prin electrolit către electrodul negativ. Acolo ionii de litiu devin atomi de litiu. Reacţia are loc cu ajutorul electronilor transportaţi către electrod prin intermediul fenomenului de încărcare. Atomii de litiu se depozitează apoi în planurile materialului negativ de electrozi.

Atunci când acumulatorul este conectat la un consumator, are loc descărcarea. Are loc un proces invers. Prin cedarea electronilor către consumator, atomii de litiu se transformă din nou în ioni de litiu. Ulterior, aceştia migrează din nou prin separator* către electronul pozitiv, unde se depozitează în structura materialului pozitiv de electrod.

*Separatorul separă cei doi electrozi, permiţând numai trecerea ionilor de litiu. În acest fel se previne un scurtcircuit în cadrul celulei.

cum functioneaza un acumulator 1
Alegerea corectă

La achiziționarea unei game de acumulatori sau a unui aparat cu acumulator, țineți cont neapărat de capacitatea acumulatorului. Cu cât este mai mare capacitatea, cu atât mai mult timp puteți lucra cu un aparat.

Capacitatea unui acumulator este indicată în miliamperi oră (mAh) și indică ce sarcină electrică poate înmagazina, respectiv ceda, acumulatorul. Dacă puterea indicată a acumulatorului este de 3000 mAh, acest lucru înseamnă că, la o sarcină de 3000 mA, acumulatorul poate fi utilizat timp de o oră, la o sarcină de 1500 mAh, el ține două ore.

Un acumulator prea slab poate fi foarte frustrant, de exemplu atunci când mașina de tuns gazonul, care are nevoie de multă putere, își dă sufletul după doar 5 metri și trebuie încărcată. Sau atunci când tăiați un gard viu, iar foarfeca se oprește la jumătatea gardului. Nimănui nu-i plac astfel de întreruperi!

Prin urmare, asigurați-vă încă de la achiziționare că acumulatorul are o capacitate care face față consumului de putere al aparatelor dumneavoastră. Dacă aveți incertitudini, vă recomandăm să achiziționați acumulatorul mai puternic.

Încărcarea corectă

Pentru a nu scurta inutil durata de viaţă a pachetului de acumulatori, ar trebui să ţineţi cont de câteva aspecte:

 • După încărcarea acumulatorilor, încărcătoarele trebuie scoase din priză, pentru a evita o încărcare de durată. Astfel puteţi realiza o economie de curent deoarece cele mai multe aparate mai preiau curent chiar şi după încărcare.
 • Vă rugăm să utilizaţi numai încărcătorul aferent acumulatorului.
 • Încărcătoarele cu funcţie de încărcare rapidă se vor utiliza numai cu aparatele adecvate.
 • Acumulatorii moderni cu litiu nu ar trebui descărcaţi complet deoarece se poate ajunge la o descărcare completă, nocivă pentru acumulator. Pe de altă parte, nici încărcarea permanentă la 100% nu este avantajoasă pe termen lung. Starea ideală este între 40% şi 80%.
 • Pierderea autonomă a sarcinii unui acumulator se numește autodescărcare. Procese interne de reacții electrochimice duc la o diminuare continuă a cantității de sarcină înmagazinată inițial. Autodescărcarea are loc și atunci când acumulatorul nu este conectat la un aparat terminal. Mărimea pierderii de sarcină depinde de tipul de acumulator, de temperatură și de gradul de poluare. Prin urmare, depozitați-vă acumulatorii întotdeauna la loc rece și uscat.
 • Prin efect de memorie se înțelege pierderea de capacitate care poate interveni la acumulatorii nichel-cadmiu dacă aceștia nu au fost descărcați complet înainte de reîncărcare. Dacă acest lucru se întâmplă mai frecvent, pare că acumulatorul memorează necesarul de energie și nu se mai încarcă complet. Capacitatea de încărcare scade, astfel că acumulatorul se va descărca mai repede la utilizare. Acest efect nu apare la acumulatorii litiu-ion.

Depozitarea corectă

În ceea ce priveşte depozitarea acumulatorilor, în primul rând aceștia nu trebuie lăsați în consumator. Așadar scoateți întotdeauna acumulatorii din aparate (dacă aceștia nu sunt integrați) și depozitați-i separat.

În plus, temperatura ambiantă din locul de depozitare trebuie să fie constantă.

Pentru a preveni o descărcare completă, ar trebui să depozitaţi acumulatorii încărcați minimum la aprox. 50%.

În cazul unei depozitări pe durată mai îndelungată, este recomandabil să verificaţi din când în când starea de încărcare a acumulatorului şi eventual să-l reîncărcaţi. În acest fel, preveniți o autodescărcare a acumulatorului.

În plus, ar trebui să vă asiguraţi că contactele acumulatorului nu intră în contact cu piese metalice sau cu apă (depozitare în condiţii uscate). Preventiv, puteți izola polii acumulatorilor litiu-ion, pentru a preveni orice posibilitate de scurtcircuit sau de incendiu.

Eliminarea corectă

Acumulatorii fac parte din categoria deşeurilor speciale şi este interzisă eliminarea acestora împreună cu gunoiul menajer normal!

Acest lucru serveşte pe de o parte pentru reciclarea materiilor prime valoroase, iar pe de altă parte pentru protejarea mediului înconjurător împotriva substanţelor nocive conţinute.

De exemplu, puteţi preda acumulatorii şi bateriile vechi la punctele de colectare ale comercianţilor, la punctele mobile de colectare a substanţelor nocive sau la centrele de reciclare.

În special în cazul acumulatorilor litiu-ion, asigurați-vă că polii sunt izolați, deoarece în caz contrar există pericol de scurtcircuit sau de incendiu.

În sus