0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
04.06.2023 08:00 - 19:00
05.06.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 03.06.2023 la ora 21:02. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Costuri de colectare, tratare și eliminare DEEE

Timp de lectură 3 min.
Costuri de colectare, tratare și eliminare DEEE

HORNBACH respectă prevederile OUG nr.5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Transferul de responsabilitate privind colectarea, valorificarea şi reciclarea DEEE-urilor a fost făcut către organizaţia colectivă RLG REBAT Romania SRL. HORNBACH preia gratuit DEEE-uri la magazinele din rețeaua Hornbach în sistemul 1:1, cf. OUG 5/2015.

RLG REBAT Romania SRL preia pe baza contractului toate DEEE-urile colectate prin magazinele HORNBACH asigurând transportul şi reciclarea corespunzătoare. Pentru orice relaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi RLG REBAT Romania SRL.

Costul care acoperă procesul de colectare, gestionare și reciclare a Deșeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) mai poartă și denumirea de „timbru verde”.

Informaţii pentru utilizatorii de aparatură electrică şi electronică

Conform Art. 34/O.U.G. 5/2015, informaţiile pentru utilizatorii de aparatură electrică şi electronică sunt:

  • DEEE-urile nu se elimină ca deşeuri municipale nesortate, ci se colectează selectiv (HORNBACH preia de la clienţii săi DEEE).
  • Echipamentele electrice şi electronice marcate cu simbol fac obiectul colectării selective, deci nu trebuie amestecate cu deșeurile menajere.
  • Deşeurile de echipamente electrice şi electronice sunt nocive şi nu sunt biodegradabile. Nu depozitaţi DEEE în locuri nesupravegheate (lângă ghenele de gunoi sau în alte locuri publice). Acestea nu numai că sunt un pericol pentru mediu, dar iau şi drumul unei valorificări necorespunzătoare, care implică consecinţe uneori incalculabile pentru sănătatea umană.
  • Reciclează împreună cu noi: la cumpărarea unui aparat electric de la HORNBACH poți aduce unul uzat asemănător la schimb. La HORNBACH puteţi preda orice tip de baterii sau acumulatori portabili uzaţi (fără acumulatori auto).

Încearcă acasă, pe stradă şi la birou să dai un exemplu celor din jur:

  • Colectează separat obiectele din plastic şi hârtie şi depune-le numai în containerele speciale aflate în jurul casei sau în magazine.
  • Foloseşte cât mai puţine pungi de plastic (acestea se degradează într-o perioadă de câteva sute de ani); să ne gândim de exemplu, că o pungă de plastic pe care o folosim poate o singură dată pentru cumpărături şi o aruncăm necorespunzător va polua mediul înconjurător pentru noi, copiii şi nepoţii noştri şi probabil pentru următoarele 2- 3 generaţii. Acelaşi lucru se poate întâmpla cu substanţele periculoase care sunt conţinute în aparatura electrică şi care ajung din neglijenţă în sol, apă sau aer.
  • Predă DEEE-urile numai la punctele de colectare special amenajate!

În eforturile tale te sprijină HORNBACH şi echipa RLG REBAT Romania!

Pentru orice relaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi RLG REBAT Romania SRL:
office@ccrromania.ro
colectare@ccrromania.ro
www.rev-log.com/ro/

În sus