CCR Logistics Systems RO SRL preia pe baza contractului toate DEEE-urile colectate prin magazinele HORNBACH asigurând transportul şi reciclarea corespunzătoare. Pentru orice relaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi CCR Logistics Systems RO SRL.

Informaţii pentru utilizatorii de aparatură electrică şi electronică

Conform Art. 34/O.U.G. 5/2015, informaţiile pentru utilizatorii de aparatură electrică şi electronică sunt:

  • DEEE-urile nu se elimină ca deşeuri municipale nesortate, ci se colectează selectiv (HORNBACH preia de la clienţii săi DEEE).
  • Echipamentele electrice şi electronice marcate cu simbol fac obiectul colectării selective, deci nu trebuie amestecate cu deșeurile menajere.
  • Deşeurile de echipamente electrice şi electronice sunt nocive şi nu sunt biodegradabile. Nu depozitaţi DEEE în locuri nesupravegheate (lângă ghenele de gunoi sau în alte locuri publice). Acestea nu numai că sunt un pericol pentru mediu, dar iau şi drumul unei valorificări necorespunzătoare, care implică consecinţe uneori incalculabile pentru sănătatea umană.
  • Reciclează împreună cu noi: la cumpărarea unui aparat electric de la HORNBACH poți aduce unul uzat asemănător la schimb. La HORNBACH puteţi preda orice tip de baterii sau acumulatori portabili uzaţi (fără acumulatori auto).

Încearcă acasă, pe stradă şi la birou să dai un exemplu celor din jur:

  • Colectează separat obiectele din plastic şi hârtie şi depune-le numai în containerele speciale aflate în jurul casei sau în magazine.
  • Foloseşte cât mai puţine pungi de plastic (acestea se degradează într-o perioadă de câteva sute de ani); să ne gândim de exemplu, că o pungă de plastic pe care o folosim poate o singură dată pentru cumpărături şi o aruncăm necorespunzător va polua mediul înconjurător pentru noi, copiii şi nepoţii noştri şi probabil pentru următoarele 2- 3 generaţii. Acelaşi lucru se poate întâmpla cu substanţele periculoase care sunt conţinute în aparatura electrică şi care ajung din neglijenţă în sol, apă sau aer.
  • Predă DEEE-urile numai la punctele de colectare special amenajate!

În eforturile tale te sprijină HORNBACH şi echipa CCR Logistics Systems!

Pentru orice relaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi CCR Logistics Systems RO SRL:
office@ccrromania.ro
colectare@ccrromania.ro
www.ccrromania.ro