Știați că?...

  • ... o singură baterie aruncată otrăvește aproape 4000 de litri de apă?
  • ... bateriile conţin substanţe toxice, precum: mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu, care afectează grav sănătatea umană?
  • ... substanţele conţinute de bateriile aruncate ca deșeu menajer vor ajunge în sol şi în ape?

Să protejăm împreună natura

  • Deșeurile de baterii și acumulatori nu se elimină ca deșeuri municipale nesortate, ci se colectează selectiv.
  • Nu aruncați deșeuri de baterii și acumulatori împreună cu gunoiul menajer. Sunt un pericol pentru mediu și pentru sănătatea umană.
  • Reciclați împreună cu noi: la HORNBACH puteți preda orice tip de baterii sau acumulatori portabili uzați. Însă nu toate tipurile sunt și premiate în cadrul campaniei - detalii mai jos.

Folosește cutiile CCR REBAT din magazinele HORNBACH

Recipientele speciale pentru colectarea becurilor uzate se găsesc la Info Clienți, în toate magazinele fizice HORNBACH (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timişoara, Sibiu și Oradea). Pot participa toate persoanele fizice cu vârsta de peste 18 ani.

Campania se derulează în perioada 1 ianuarie 2021 - 31 decembrie 2021 sau în limita stocului disponibil. Cutiile pentru colectarea bateriilor uzate se găsesc la Info Clienți, în magazinul HORNBACH.

Participanții care predau 7 acumulatori sau baterii portabile uzate primesc o baterie nouă marca Varta de tip AA sau AAA de 1,5V. Nu există posibilitatea de a primi contravaloarea în bani a bateriilor noi primite la schimb sau înlocuirea acestora cu alte bunuri.

Nu sunt incluse în campanie bateriile tip pastilă. Aceste baterii se colectează, pentru ca deșeurile să nu ajungă să afecteze mediul înconjurător, însă nu fac obiectul campaniei.