0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 28.09.2023 la ora 19:37. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Construirea și organizarea terasei

Construirea și organizarea terasei

Proiectul dumneavoastră: o terasă nouă. Înainte de a vă sufleca mânecile, vă recomandăm să faceți un plan. Venim în sprijinul dumneavoastră cu sfaturi pentru planificarea terasei și idei pentru proiectare.

Planificarea terasei: indicii și sfaturi

În ceea ce privește planificarea terasei, apare o întrebare esențială la care trebuie să răspundeți mai întâi. Cum doriți să utilizați terasa?

Vă place să stați la soare și aveți nevoie de spațiu pentru șezlongul dumneavoastră? Grătarul și masa reprezintă axa centrală a terasei dumneavoastră? Sau terasa este un paradis de joacă pentru copiii dumneavoastră? Răspunsurile la aceste întrebări determină mărimea spațiului necesar terasei dumneavoastră și modul de amenajare a locului în aer liber pentru a vă putea bucura de el o perioadă îndelungată.

Forma și mărimea terasei dumneavoastră

Terasa dumneavoastră, legătura dintre casă și grădină. Fie că este poziționată pe colț sau are formă rotundă, pătrată sau alungită, la planificarea terasei asigurați-vă că aceasta se potrivește casei dumneavoastră din punct de vedere estetic, cât și proporțional. Prin urmare, la planificarea terasei cel mai bine este să începeți cu o schiță la scară.

Terasa trebuie să fie suficient de mare pentru masa, grătarul sau șezlongul dumneavoastră. Regula de bază este ca mobilierul să se afle la o distanță de cel puțin un metru față de marginea terasei.

Mărimea optimă pentru terasa dumneavoastră

Regulă de bază:

  4 persoane plus grătar: cca. 20 mp
  6 persoane plus grătar: cca. 25 mp

Dacă mai doriți să amplasați și șezlonguri, obiecte decorative și plante, adăugați câțiva metri pătrați în plus.

planul terasei

Însă, nu planificați o suprafață prea mare a terasei. Altfel, atmosfera devine rapid dezolantă, mai ales iarna, când plantele și mobilierul sunt puse la păstrare în locul lor de iernare.

Alinierea corectă a terasei

Dacă aveți posibilitatea de a vă poziționa terasa fără restricții, urmăriți cursul soarelui și căutați locul potrivit pentru oaza dumneavoastră de confort. Întru totul după preferințele dumneavoastră.

Poziționarea terasei vă dă dureri de cap? Nu este cazul. Faceți o încercare! Puteți testa cât de puternic arde soarele spre sud sau dacă un copac de pe proprietatea vecinului blochează soarele de asfințit la vest.

Construirea si organizarea terasei 01

Nord, est, sud, vest: fiecare punct cardinal prezintă avantaje și dezavantaje pentru terasa dumneavoastră. Partea de est este perfectă pentru cei care preferă să-și ia micul dejun la soare. O terasă orientată spre sud este visul iubitorilor de soare, în vreme ce mulți dintre cei care lucrează peste zi apreciază în mod deosebit o terasă în partea de vest. Pentru că în acest fel se pot bucura de lumina caldă a înserării la încheierea programului. Și dacă în miezul verii majoritatea oamenilor se plâng de arșița de la prânz, cei cu terasă pe partea mai răcoroasă dinspre nord se simt confortabil.

Putregai, infestare cu ciuperci, pericol de alunecare – nu aveți nevoie? Atunci evitați imediata apropiere a copacilor. Pentru că acolo se formează umiditate din ce în ce mai mare. Și acest lucru nu este avantajos pentru terasa dumneavoastră.

Alte indicii pentru planificarea terasei

  La planificarea terasei dumneavoastră, gândiți-vă și la evacuarea apei din sol, care poate fi necesară în unele cazuri. Planificați conexiunile electrice pentru noua dumneavoastră terasă, fie că este vorba de grătar electric sau iluminat. Pentru a nu transpira în exces, o marchiză, o umbrelă de soare sau o velă pentru umbrire sunt o necesitate. Vecinul curios și vântul nedorit trebuie să rămână, din păcate, afară: gardurile, paravanele, împletitura de nuiele și tufișurile oferă protecția necesară.

Proiectarea terasei: idei și inspirație

Acum puteți trece o bifă în dreptul planificării terasei. Mai departe urmează proiectarea terasei. Am adunat idei despre cum puteți să vă realizați terasa. Să începem!

Sunteți genul robust? Atunci proiectați o terasă naturală cu mult lemn și piatră naturală. Un perete uscat pentru plantele perene și șopârle, precum și un hotel pentru insecte și cutii de cuiburi reprezintă un ansamblu perfect pentru terasa naturală. O răsadniță pentru legume vă transformă instantaneu în grădinar.

Construirea si organizarea terasei 04

O alternativă o reprezintă designul terasei de tip mediteranean. Pardoseala clasică pentru o terasă cu aspect mediteranean este piatra naturală. O spirală pentru ierburi aromatice cu cimbru, oregano, salvie etc., precum și plante din regiunea mediteraneană, cum ar fi leandrul și lămâiul întregesc peisajul.

Avem o idee și pentru o porție substanțială de idilic: proiectați-vă terasa în stilul unei case de țară. Când vine vorba de pardoseală, alegeți piatra naturală sau lemnul. Mobilierul dumneavoastră de grădină este un pic deteriorat și degradat? Perfect! Plante colorate și de înălțimi diferite și mici elemente decorative, cum ar fi o stropitoare din zinc și felinare vechi sunt o necesitate pentru peisajul dumneavoastră idilic de casă de țară.

Construirea si organizarea terasei 06

Vi se pare prea jucăuș? Atunci stabiliți un design de terasă modernă. Liniile drepte determină aspectul terasei dumneavoastră. În acest scop sunt potrivite plăcile ceramice mari, denumite și plăci XXL, și mobilier Lounge pentru grădină.

Am adunat și alte idei pentru proiectarea terasei dumneavoastră. Lăsați-vă inspirați:

 • 
				Construirea si organizarea terasei 02
 • 
				Construirea si organizarea terasei 03
 • 
				Construirea si organizarea terasei 05
 • 
				Construirea si organizarea terasei 07
 • 
				Construirea si organizarea terasei 08

Construirea terasei – așa se procedează

Lemn, piatră naturală, WPC, piatră porțelanată sau beton, în privința pardoselii teraselor opțiunile sunt nelimitate. În timp ce lemnul oferă o senzație plăcută la mers, dar necesită întreținere intensă, piatra porțelanată este ușor de întreținut, însă la montare necesită măiestrie.

Nu vă prezentăm doar avantajele și dezavantajele diferitelor pardoseli pentru terasă, dar vă oferim și sfaturi de întreținere.

Este nevoie de câțiva pași înainte de a vă putea bucura de binemeritata bere de după încheierea programului pe noua dumneavoastră terasă. În funcție de pardoseala terasei, așteptați-vă la aproximativ trei până la cinci zile de muncă dacă vă construiți singur terasa de la zero.

Sfat: faceți o schiță a terasei dumneavoastră

Faceți o schiță a noii terase. Acest lucru vă ajută să planificați cantitatea necesară de material.

Marcați și săpați suprafața terasei, așezați bordurile, pregătiți și compactați suprafața, stabiliți panta, montați terasa: indiferent de pardoseala pe care o alegeți, avem instrucțiunile video potrivite pentru dumneavoastră!

Construirea terasei din lemn

Vă place atât de mult lemnul, însă aveți nevoie de ajutor la construirea terasei? Cu HORNBACH beneficiați de instrucțiuni optime pas cu pas pentru construirea terasei dumneavoastră din lemn. În plus, avem pentru dumne ...citește mai mult

Terasa dumneavoastră este deja în picioare, dar nu mai puteți vedea pardoseala veche a terasei? Montați plăci noi de terasă, plăci poligonale sau plăci de grădină – costuri mici, cu efect deosebit. Batem palma!

Protecție împotriva ploilor și a soarelui: acoperișul pentru terasă

Terasa este ridicată. Și aveți toate motivele să vă mândriți. Tot ceea ce lipsește pentru fericirea dumneavoastră în aer liber este un acoperiș potrivit pentru terasă? Nicio problemă. Fie că este independent sau montat la perete, din lemn sau metal: îl veți găsi la HORNBACH.

Sunteți în căutarea unei soluții mai mobile în ceea ce privește protecția solară? Atunci o copertină pentru umbrire reprezintă o bună alternativă pentru acoperișul terasei.

Protecție pe timp de iarnă, contra zăpezii și a vântului: folia pentru terasă

Dacă aveți nevoie de o protecție suplimentară, puteți opta pentru montarea unei folii pentru terasă, cu capse și bride. Este utilă, de asemenea, pentru balcoane sau foișoare, mai ales pe timp de iarnă, pentru a nu permite zăpezii sau vântului să provoace neplăceri în aceste spații.

Un proiect solicitant, care poate fi o frumoasă provocare, este și montarea unei uși dinspre casă către terasă. Vă punem la dispoziție un ghid pas cu pas pentru a putea duce la bun sfârșit o activitate pe cât de complicată, pe atât de satisfăcătoare în momentul finalizării.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus