Listă favorite 0 Coşul meu 0

Atelier pentru copii la HORNBACH: decorațiune de Crăciun

Atelier pentru copii decoratiuni de Craciun

Moș Crăciun are mereu nevoie de ajutoare, iar la Atelierele pentru copii de la HORNBACH se antrenează micii meșteri care pot ajunge ucenicii Moșului. Duminică, 22 decembrie 2019, în toate magazinele HORNBACH (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timişoara și Sibiu), copiii vor avea o misiune specială: construirea unui brăduț din lemn.

Timp de lectură 2 min.

Atelierul îi va implica și pe părinți, care trebuie să îi însoțească pe cei mici și îi pot ajuta, petrecând timp de calitate alături de ei. Atelierul este dedicat copiilor cu vârsta între 4 și 12 ani.

Program și înscrieri

Evenimentul va avea loc pe data de 22 decembrie, în zona Departamentului Grădină din toate magazinele HORNBACH și se va desfășura după programul următor:

  • Atelier 1: 10:00-11:30 câte 15 locuri/magazin
  • Atelier 2: 13:00-14:30 câte 15 locuri/magazin
  • Atelier 3: 15:00-16:30 câte 15 locuri/magazin
Părinții sau însoțitorii îi vor putea ajuta pe copii să realizeze brăduțul.

Participarea la ateliere este gratuită și se face pe bază de înscriere, în ordinea solicitării, în limita spațiului și a locurilor disponibile - 15 locuri/serie, 45 de locuri/magazin. În cazul în care locurile nu se ocupă sau participanții întârzie mai mult de 10 minute, locurile vor putea fi ocupate de copiii prezenți în magazin. Fiecare copil poate petrece la atelier maximum 1 oră și 30 de minute.

Înscrierile se fac până pe data de 19.12.2019, în limita locurilor disponibile, la numărul de telefon 0749.200.928 (în intervalul 09:00-18:00, de luni până vineri).

Proiect pentru Crăciunul 2019: brăduț decorativ

bradut decorativ atelier pentru copii 2

Pentru un brăduț cu înălțimea de aproximativ 50 cm, aveți nevoie de puțină creativitate și câteva materiale. Mai jos, vă prezentăm o listă de materiale din magazinele HORNBACH recomandate pentru construirea acestuia.

Proiectul poate fi realizat și acasă, nu doar în cadrul atelierelor HORNBACH. Imaginația nu are limite și pot fi găsite nenumărate variante constructive: puteți folosi bucăți de lemn vechi sau puteți recicla decorațiuni vechi din lemn sau carton. Culorile acrilice sunt recomandate pentru copii, însă un adult ar putea lăcui sau vopsi brăduțul cu vopsea pentru lemn.

Materialele recomandate pentru realizarea brăduțului decorativ:

atelier pentru copii brad 2
Materialele recomandate pentru realizarea brăduțului decorativ

Etapele construirii brăduțului decorativ

  • Se taie bucățile de lemn în unghi la capete. Vârful brăduțului necesită o tăiere în unghi de 30⁰, iar baza în unghi de 20⁰.
  • Se fixează pe laturi elementele de prindere (șuruburi inelare, scoabe etc.), astfel încât să formeze un zig-zag.
  • Se asamblează brăduțul fixând laturile cu adeziv și cuie. Pentru stabilitate, se adaugă brăduțului o talpă din lemn, care se vopsește apoi în nuanța preferată.
  • În timp ce adulții asamblează brăduțul, cei mici pot picta decorațiunile în nuanțe de sărbătoare.
  • După ce s-a uscat vopseaua, treceți sfoara prin inelele fixate pe laturi. Prindeți de ea decorațiunile, cu ajutorul unui adeziv sau al cleștișorilor de brad.

Nu vă rămâne apoi decât să vă bucurați de atmosfera de sărbătoare!

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x