0 Listă favorite 0 Coşul meu

Instalarea șemineului

instalarea semineului

V-ați ales șemineul? Atunci vă aflați la doar câțiva pași de momentul când acesta va răspândi o atmosferă plăcută și caldă în casa dumneavoastră. Veți afla în continuare tot ce trebuie să știți despre instalarea corespunzătoare!

Timp de lectură 3 min.

Listă de verificare înainte de instalare

 • Înainte de amplasare și punere în funcțiune: solicitați-i specialistului o evaluare privind coșul de fum, măsurile de protecție împotriva incendiilor și alimentarea cu aer de combustie.
 • Respectați datele pentru proiectarea coșului și distanțele de siguranță față de componentele inflamabile, sensibile la temperatură.
 • Nu înveliți șemineurile și nu montați inserții pentru șemineu!
 • Asigurați o alimentare suficientă cu aer de combustie! La funcționarea în încăperi bine închise, ar putea fi necesar să fie furnizat aer din exterior.
 • Selectați locul de instalare cât mai aproape de coșul de fum pentru a evita conexiunile orizontale lungi.

Tipuri de țevi de șemineu

Există diferite tipuri de țevi de șemineu pentru diverse tipuri de focare. Acestea sunt de obicei din tablă din oțel sau tablă din oțel inoxidabil, dar diferă în privința stratului protector. Dacă nu sunteți sigur care țeavă de șemineu este cea potrivită, adresați-vă unui instalator autorizat.

În principiu, există următoarele tipuri de țevi de șemineu:

Tubulatura sobe & seminee Către articole

Racordarea țevii de șemineu

Țeava de șemineu – numită și țeava de evacuare fum – este piesa de legătură dintre șemineu și coș. Aceasta ar trebui să aibă o lungime de maxim 2-3 metri și maximum 2-3 coturi. Doar atunci gazele de ardere produse în șemineu pot fi îndepărtate cu ușurință.

Dacă țeava de șemineu este prea lungă, se acumulează prea multă funingine. Diametrul țevii trebuie să corespundă cu diametrul ștuțului de evacuare al șemineului.

LEGENDĂ:

1. Ţeavă şemineu
2. Distanța la peretele din spate
3. Distanța până la perete 20 cm
4. Distanța până la perete 20 cm
5. 30 cm
6. 50 cm
7. Lățimea șemineului
8. Zona radiantă
9. 80 cm distanță față de piesele inflamabile, de ex. mobilă (zona radiantă)

racordarea tevii de semineu

Curățarea țevii de șemineu

După fiecare perioadă de încălzire, țeava de șemineu trebuie curățată. Pentru a îndepărta funinginea de pe țeavă se va deschide clapeta de vizitare. Cu ajutorul unei perii sau a unui aspirator de cenușă, funinginea se va elimina complet din țeava de evacuare a fumului. În continuare, filtrul și cutia pentru cenușă din interiorul camerei de ardere vor fi curățate și cu aspiratorul de cenușă.

Diferite instalații de evacuare pentru șeminee

Sistem de evacuare a gazelor cu montare pe un singur perete

 • Combinați vechiul cu noul: cu sistemul de evacuare a gazelor cu montare pe un singur perete puteți continua să folosiți coșul de fum cu un sistem modern de încălzire.
 • Sistemul de evacuare a gazelor cu montare pe un singur perete poate fi montat în cămine noi sau deja existente. Astfel, instalația de evacuare servește la renovarea și protecția preventivă a învelișului structural împotriva deteriorărilor cauzate de umiditate (ancrasare).
 • Indiferent de tipul de încălzire pe care îl doriți, sistemul de evacuare poate fi racordat la focarele obișnuite pentru combustibil solid, ulei de încălzire și gaz și poate fi folosit ca instalație de evacuare cu mai multe focare.

Sistem de evacuare a gazelor cu montare pe doi pereţi

 • Doriți să instalați noul șemineu pe peretele exterior, dar în acel loc nu există un coș de fum disponibil? Vă poate fi de folos o străpungere a peretelui exterior cu devierea gazelor arse prin intermediul unui sistem de evacuare a gazelor cu montare pe doi pereți!
 • Specialistul solicită pentru noul dumneavoastră sistem de încălzire o condiție specială de protecție împotriva incendiilor pentru eliminarea gazelor arse? În acest caz, sistemul pe doi pereți poate fi utilizat și în interior.
 • Sistemul deține autorizație pentru funcționare la focarele obișnuite pentru combustibil solid, ulei de încălzire EL și gaz și poate fi folosit și ca instalație de evacuare cu mai multe focare.

Cămin de vizitare construcţie lejeră confecţionat

 • Montarea coșurilor cu cămin de vizitare construcție lejeră este simplă, rapidă și nu este costisitoare.
 • Sistemul cu cămin de vizitare în stare finită ocupă un spațiu restrâns și este disponibil în mai multe variante. Fie că este vorba de un cămin cu o singură cale pentru conductele gazelor de ardere, de un cămin de instalare pentru dirijarea cablurilor sau de un cămin cu două căi pentru un sistem aer-gaze de evacuare, pot fi conectate generatoare de căldură cu combustibil solid.
 • Coșul de construcție lejeră poate fi executat pe acoperiș cu un înveliș de zinc-titan sau printr-o schimbare a sistemului la un șemineu din oțel cu montare pe doi pereți.
 • Datorită proprietăților sale de protecție împotriva incendiilor, căminul de vizitare construcție lejeră confecționat este autorizat pentru toate focarele obișnuite, ulei, gaze și combustibili solizi.
 • La instalare, nu trebuie menținută distanța față de piesele inflamabile ale clădirii și nu este necesară o fundație.

Montarea coșului de fum

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x