0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 05.03.2024 la ora 08:07. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cele mai rezistente flori de grădină

Cele mai rezistente flori de grădină

Vreți să amenajați o grădină minunată, să vă bucurați de parfumul și frumusețea florilor, de verdele plantelor? Vreți să creați un spațiu de relaxare și de confort în curtea casei, dar nu știți care sunt cele mai rezistente plante?

În continuare, veți descoperi care sunt cele mai rezistente flori existente pe piață, cum să le alegeți și să le îngrijiți pentru a vă putea încânta cât mai mult timp și veți afla câteva răspunsuri la întrebări frecvente despre acest subiect.

Cele mai rezistente flori de grădină - Clasificare TOP 3

Plantele și florile de grădină trec prin numeroase încercări de-a lungul anului, grădinarii putând observa că unele fac față cu succes luptei pentru supraviețuire, pe când altele nu reușesc. Din acest motiv, a devenit extrem de importantă alegerea acelor flori rezistente, care se adaptează diferitelor tipuri de climă și temperaturilor ce fluctuează de-a lungul unei zile. Pe piață există diferite soiuri de flori de grădină ce pot fi alese pentru parfumul, culoarea sau rezistența lor, așa că este vitală o informare cât mai exactă în acest sens, în așa fel încât rezultatul să fie unul fabulos și surprinzător.

Produse Clematita FloraSelf Clematis Hybride 'Multi Pink' H 70-75 cm Co 2,3 L Luleaua turcului FloraSelf Campsis tagliabuana 'Madame Galen' H 50-70 cm Co 2,3 L Clematita Multi Blue FloraSelf Clematis Hybride 'Multi Blue' H 50-70 cm Co 2,3 L
Caracteristici Clematita este o plantă de grădină cu creștere medie

Nu are miros

Preferă solul bogat în elemente nutritive

Se poate planta în grădină, pe pergolă sau pereți
Planta de exterior ce poate fi mutată numai dacă solul nu este înghețat

Crește în tufă înaltă de aproximativ 400cm

Are nevoie de soare, dar și de sol permeabil

Este ideală pentru plantat în grădina casei, pe pergolă sau perete
Clematita de la FloraSelf are perioadă de înflorire în iunie, iulie, august și septembrie

Culoarea florii este albastru

Este fără miros

Solul trebuie să fie permeabil și bogat în elemente nutritive

Poate fi plantată la semiumbră

Poate fi plantată pe terasă și în grădină
Argumente Pro Aure flori spectaculoase

Tolerează climatul de la oraș

Este rezistentă la îngheț
Este potrivită pentru exterior

Este rezistentă la îngheț
Este rezistentă la îngheț

Este o plantă perenă

Înălțimea de creștere maximă este de 300 cm


Argumente Contra Nu este o plantă mereu verde Nu este o plantă mereu verde

Nu are miros

Produse recomandate de Hornbach.ro

Plantele și florile rezistente sunt ușor de întreținut și fac față cu brio condițiilor de mediu, dar și atacurilor dăunătorilor, ciupercilor, bacteriilor, virusurilor. În magazinul Hornbach.ro veți găsi o mulțime de produse de top, care vă pot ajuta să amenajați o grădină minunată.

Hortensie FloraSelf Hydrangea macrophylla, h 25-30 cm, Co 5 L

Hortensia de la FloraSelf este rezistentă la îngheț și are flori colorate, în albastru, roșu, trandafiriu și alb. Hortensiile au perioada de plantare în lunile mai, iunie, iulie, august și septembrie, nu au miros și pot fi plantate la semiumbră.

FloraSelf Plante perene rocărie H 2-5 cm ghiveci Ø 9 cm, 6 buc.

Flori de exterior rezistente la îngheț, perene, cu perioada de înflorire iunie, iulie și august. Florile au colorit divers și pot fi plantate la soare și la semiumbră. Solul trebuie să fie permeabil și uscat.

Iasomie stelară FloraSelf Trachelospermum jasminoides, h 50-70 cm, Co 2,3 l

Iasomia este o plantă perenă, fără rezistență la îngheț, cu frunze mereu verzi și potrivită pentru plantarea în grădină, curtea din fața casei sau pe terasă. Iasomia trebuie plantată la soare, dar tolerează și semiumbra și are nevoie de un sol bogat în elemente nutritive.

Arbust ornamental trandafir 'Queen of England' diverse sortimente H 100 cm

Trandafirul Queen of England este o plantă perenă, rezistentă la îngheț, care poate fi plantată în grădină sau în curtea din fața casei. Culoarea florii este roz. Are miros ușor și poate fi plantată la semiumbră și soare, în solurile bogate în elemente nutritive, permeabile și humoase.

Buxus Sempervirens rotund/ Cimisir sub forma de bila, H 20-25 cm, Co 3 L

Buxusul semipervirens este o plantă ideală pentru aspectul deosebit și pentru faptul că este mereu verde. Crește până la o înălțime de aprox. maxim 100 cm și preferă solurile permeabile, bogate în elemente nutritive. Buxusul semipervirens poate fi plantat la semiumbră și soare.

Conifere mixt, H 20-25, ghiveci Ø 13 cm

Coniferele sunt rezistente la condițiile de mediu, dar și la îngheț. Preferă solurile permeabile, humoase și se recomandă plantarea la soare și semiumbră. Plantele cresc până la o înălțime maximă de aprox. 100 cm.

FloraSelf Plante perene rocărie mix ghiveci Ø 7 cm

Plantele perene pentru rocărie de la FloraSelf tolerează climatul de la oraș, fiind rezistente în mediul industrial. Plantele au perioada de înflorire în lunile iunie, iulie și august, nu au miros și nici fructe decorative.

Chamaecyparis Nana Gracilis/ Chiparos japonez, H 15-20 cm, în container

Chiparosul japonez este o plantă mereu verde, rezistentă la îngheț și potrivită pentru amplasarea pe balcon, pe terasă, în grădină, grădina de oraș, de pietriș și pe pășune.

Trandafir cățărător timpuriu H 60-80 cm Co 5 L galben

Trandafirul cățărător timpuriu este o plantă cu perioada de înflorire în lunile iunie, iulie, august, septembrie și octombrie. Trandafirul tolerează climatul de oraș și poate crește până la o înălțime de 250 cm și 150 cm lățime.

Azalee roz FloraSelf Rhododendron Hybride H 30-40 cm Co 5 L

Azaleea roz este o tufă care suportă climatul de oraș, preferă solurile permeabile, humoase și bogate în elemente nutritive. Este o plantă cu creștere rapidă și potrivită pentru plantarea la soare și semiumbră.

Butaș Glicină roz FloraSelf Wisteria floribunda 'Rosea' H 50-70 cm Co 2,3 L

Glicina este o plantă rudă cu mazărea și salcâmul, care poate ajunge până la 20 de metri înălțime și 10 metri lățime. De regulă, glicina poate ajunge la maturitate la vârsta de șase ani.

Cum alegeți cele mai rezistente flori de grădină

În comerț există o varietate foarte bogată de plante rezistente pentru grădină, terasă, curtea din fața casei, parcuri etc., care fac față cu succes diferitelor temperaturi scăzute sau mai ridicate, dar și atacurilor agenților patogeni sau a dăunătorilor de orice fel. Pentru a obține o grădină frumoasă, plantele alese trebuie să fie bine îngrijite, în așa fel încât să aibă un mediu propice de viață.

Alegerea plantelor de grădină trebuie să aibă în vedere câteva aspecte esențiale, cum ar fi:

 • Florile care sunt pe placul proprietarului. Fiecare persoană îndrăgește anumite soiuri de flori și trebuie să le aleagă pe acestea pentru a se simți excelent admirându-le în propria grădină. Din fericire, există o gamă bogată de astfel de plante, în așa fel încât proprietarul să opteze pentru cele plăcute lui, indiferent că este vorba despre flori de grădină perene sau nu, care înfloresc tot timpul anului, iubitoare de soare, umbră și semiumbră, despre flori pitice, cățărătoare sau înalte;

Plante de exterior

 • Tipul de atenție de care au nevoie florile. Fiecare plantă în parte are nevoie de o îngrijire specială. În acest sens, pe etichetele plicurilor cu semințe sau bulbi, pe cele ale ghivecelor cu plante cumpărate sunt trecute diferite informații utile pentru grădinar. Unele flori trebuie plantate pe un anumit tip de sol, altele în soare, umbră sau semiumbră, altele au nevoie de mai puțină sau mai multă apă etc.;
 • Timpul disponibil pentru îngrijirea lor. Dacă proprietarul știe că nu are timp la dispoziție pentru a îngriji plantele, trebuie să le aleagă pe cele care suportă foarte bine lipsa de apă, care reușesc să se mențină verzi și în condiții aspre. Dacă va opta pentru soiurile mai gingașe, atunci în scurt timp va observa că ele se vor usca din cauza lipsei de atenție;
 • Clima și tipul de sol din grădină. Plantele și florile exotice, care au nevoie de un anumit tip de climat nu vor rezista în grădina casei. Astfel, ar fi bine să se opteze pentru cele aclimatizate sau pentru cele autohtone. Solul în care vor fi plantate trebuie să fie bogat în nutrienți, afânat și umed. Unele soiuri au nevoie de soare din belșug, altele de o zonă de semiumbră sau de umbră pentru a face față diferitelor tipuri de temperatură;

Cultivarea plantelor in gradina flori rhododendron azalee

 • Funcționalitatea grădinii. Cine vrea să planteze în grădină pe lângă flori și plante ornamentale, zarzavaturi, legume și pomi fructiferi, trebuie să știe cum să organizeze spațiul în diferite parcele pentru soiurile de plante dorite;
 • Designul ales. Pentru obținerea unei armonii vizuale, grădinarul trebuie să aleagă un anumit design, fie că este vorba despre o amenajare englezească, japoneză, fie despre una tradițională sau scandinavă. Astfel, vor fi alese anumite culori de flori de grădină, cu înălțimi variate, în funcție de locul în care vor fi plantate, care cresc în tufe sau care sunt solitare etc.

Cum se îngrijesc cele mai rezistente flori de grădină

Există o diferență mare între îngrijirea florilor de grădină și a celor de apartament. Dacă ultimele pot fi mai sensibile și se protejează ușor cu ajutorul temperaturilor ridicate din interior, chiar și în anotimpul rece, cele de grădină au nevoie de o rezistență bună în fața diferitelor condiții de mediu.

Plantarea florilor de grădină se face respectându-se următoarele etape:

 • Se alege locul potrivit în grădină, în funcție de soiul de plantă;
 • Se curăță bine solul și se sapă;
 • Se îmbunătățește calitatea pământului;
 • Se plantează florile în funcție de anotimp;
 • Se îngrijesc florile în funcție de anotimp.

Pentru a menține plantele sănătoase, va fi nevoie de o îngrijire adecvată. Primăvara se îngrijește solul și se utilizează compostul, cu rol de a reține umiditatea în anotimpurile secetoase. Plantele trebuie protejate de perioadele cu temperaturi joase, cu ajutorul unor protecții speciale sau cu sticle din plastic ce nu se mai folosesc. Unele soiuri trebuie toaletate, cum ar fi trandafirii și lavanda. Din luna aprilie, când florile deja încep să înflorească, se vor îndepărta cele uscate sau căzute la pământ.

amenajarea stratului de flori

Pe timpul verii, udarea este principala operațiune ce trebuie să se desfășoare în grădină, deoarece temperaturile ridicate ar putea să usuce rapid plantele lipsite de apă. Udarea se va face dimineața, înainte de răsăritul soarelui, sau seara, după apunerea astrului. Se va evita mijlocul zilei. Se vor curăța permanent plantele veștejite. Toamna sunt adunate toate materiile moarte care se vor pune într-un loc special pentru a obține compostul. În anotimpul rece nu este prea mult de făcut în grădină.

În concluzie, dacă vreți să aveți parte de flori frumoase în grădină pe tot parcursul anului, înarmați-vă cu toate cunoștințele de care aveți nevoie pentru a găsi plantele potrivite pentru sol, care să nu presupună mult timp dedicat îngrijirii lor, dar și cu uneltele adecvate pentru grădinărit.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai rezistente flori de grădină

Cum alegeți cele mai rezistente flori de grădină?

Alegerea celor mai rezistente flori de grădină se face ținând cont de mai multe criterii: plantele care sunt pe placul proprietarului, clima și solul, atenția de care au nevoie, timpul disponibil pentru îngrijire, funcționalitatea grădinii, designul ales.

Cum se îngrijesc cele mai rezistente flori de grădină?

Florile se îngrijesc în funcție de anotimp. Primăvara se vor planta în solul bine pregătit, vara vor fi udate pentru a nu se ofili, iar toamna vor fi adunate materiile moarte în vederea realizării compostului.

Care sunt soiurile cele mai rezistente de flori de grădină?

Florile cele mai rezistente din grădină sunt cele care rezistă foarte bine la condițiile de mediu, fără a fi nevoie de o îngrijire permanentă. Printre acestea se numără: iasomia, salvia, trandafirii, lavanda, iedera, liliacul etc.

Ce înseamnă flori rezistente de grădină?

Aceste flori sunt cele care rezistă cu brio înghețului, fără să moară, înflorind cu succes și anul următor.

Cum se plantează cele mai rezistente flori de grădină?

Plantarea se va face ținând cont de următorii pași: se alege locul potrivit din grădină, se curăță solul, se sapă, se îmbunătățește calitatea lui, apoi se plantează florile.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus