0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 14:05. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Prepararea directă și indirectă a grătarelor

Timp de lectură 3 min.
Prepararea directă și indirectă a grătarelor

Decisiv pentru rezultat este metoda corectă de preparare la grătar. În funcție de aliment, alegeți între metoda directă și cea indirectă de preparare la grătar. Diferența reală între cele două proceduri constă în direcționarea căldurii. În timp ce în prepararea directă carnea se prăjește direct deasupra sursei de căldură, metoda indirectă de preparare la grătar este indicată preparării lente, datorită direcționării laterale a căldurii.

Preparare directă la grătar

Direkt grillning 1

Prin preparare directă se înțelege prăjirea alimentelor direct deasupra sursei de căldură (cărbuni de lemn, arzător cu gaz, element de încălzire electric). Efectul radiației căldurii asupra alimentului este cel mai puternic în cazul acestei metode tradiționale și menține timpul de preparare redus.Această metodă este de aceea ideală pentru alimente prăjite scurt, adică alimente care sunt preparate la grătar maxim 25 de minute și sunt întoarse o singură dată. Printre acestea se numără fripturi, cotlete, fileuri de pasăre și alte bucăți de carne mai groase.

Direkt grillning 2

La metoda de preparare directă asigurați o distribuire uniformă a alimentelor la mijlocul grătarului. Dacă folosiți cărbuni de lemn, aceștia trebuie să fie distribuiți uniform. La prepararea directă cu gaz, încălziți grătarul la putere maximă și reduceți ulterior căldura în funcție de alimente. Cu capacul închis și cursorul de aer deschis, timpul de preparare poate fi scurtat și mai mult, iar în același timp se simte și mai intens aroma de cărbuni de lemn.

Important!

La prepararea directă neprotejată există întotdeauna și posibilitatea ca grăsimea sau marinada care picură de pe carne să ajungă în sursa de căldură și să se ardă. Astfel se pot forma poluanți toxici. În cazul alimentelor foarte grase sau marinate, se recomandă utilizarea unei tăvițe pentru grătar din aluminiu, sau și mai bine din tablă de oțel emailată.

Preparare indirectă la grătar

Cu metoda indirectă de preparare la grătar conferiți cărnii aroma tipică de grătar și o suprafață maro-gălbuie, crocantă. În acest scop plasați cărbunii de lemn pe pereții laterali și o tăviță din aluminiu în mijloc. Astfel, căldura merge lateral pe aliment în sus și o prepară încet și uniform.
Din acest motiv, metoda indirectă de preparare este recomandată mai ales pentru carne fragedă sau legume, care se pot usca sau arde repede. Printre acestea se numără, de exemplu, fripturi, costițe, păsări întregi și fileuri de pește.

Indirekt grillning 1

Pentru prepararea indirectă aveți nevoie întotdeauna de un capac. Cu acesta se acoperă recipientul de combustibil și se formează astfel un spațiu închis de preparare. Capacele pentru aerisire de la baza recipientului de combustibil și de la partea superioară a capacului trebuie să fie deschise la prepararea indirectă, în scopul alimentării cu oxigen. Astfel, spațiul de preparare funcționează în principiu ca un cuptor cu convecție.

Indirekt grillning 2

Important!

La prepararea indirectă timpul de preparare este semnificativ mai lung decât la prepararea directă. Nu mai este însă necesară o întoarcere a alimentelor și astfel o deschidere frecventă a capacului, deoarece căldura vine din toate părțile

În sus