0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 09.06.2023 la ora 17:42. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cel mai bun filtru de apă - Recomandări utile pentru oameni sănătoși

Timp de lectură 6 min.
Cel mai bun filtru de apă - Recomandări utile pentru oameni sănătoși

Apa este un lichid esențial vieții, dar trebuie consumat la cel mai înalt nivel de calitate din punct de vedere al purității chimice și microbiologice. Multă vreme, apa consumată de oameni nu a îndeplinit respectivele criterii și, din această cauză, sănătatea acestora a avut de suferit, uneori, foarte grav, ducând până la pierderea vieții.

În prezent, din fericire, există numeroase metode prin care se poate obține o apă de calitate ireproșabilă, bună pentru consumul uman, indiferent de vârstă.

În acest articol veți descoperi care sunt avantajele folosirii unui filtru de apă bun, care sunt cele mai bune filtre de apă potabilă, cum să alegeți un astfel de produs, precum și multe alte informații utile.

Avantajele folosirii unui filtru de apă bun

Cea mai la îndemână variantă este consumarea apei din rețeaua centralizată, însă, din diferite cauze, lichidul nu este întotdeauna calitativ, conține impurități macro și microscopice sau are un gust și un miros pronunțat de clor.

Unii au apelat la consumarea celei îmbuteliate ca la o alternativă, dar acest lucru este costisitor, apa îmbuteliată nefiind întotdeauna foarte bună, iar producerea și distribuirea acesteia este o activitate care dăunează mediului înconjurător.

Majoritatea specialiștilor sunt de acord că soluția ideală este folosirea apei de la rețeaua centralizată sau dintr-un puț, dar nu înainte de a o trece printr-o instalație de filtrare, care să ajute la furnizarea apei bune de băut.

Printre avantajele instalării unui filtru de apă potabilă se numără:

  • prețul accesibil, care va fi amortizat într-o perioadă scurtă de timp prin încetarea necesității de a mai cumpăra apă îmbuteliată;
  • ușurința montării filtrului, chiar și de către amatori;
  • contribuie la protejarea mediului înconjurător;
  • întreținerea ușoară a echipamentelor.

Top 3 cele mai bune filtre de apă potabilă

Printre cele mai bune recomandări de filtre de apă potabilă se numără produsele prezentate în tabelul de mai jos:

Produs Sistem de filtrare a apei potabile în 2 trepte PUR2 10 Sistem de ultrafiltrare a apei potabile în 3 trepte PUR 3 UF 10 Stație de osmoză inversă aquaPur cu mineralizare și pompă
Caracteristici Sistemul de filtrare a impurităților reduce mirosul și gustul de clor prin intermediul filtrului mecanic și al celui de tratare cu cărbune activ

Se montează sub chiuvetă și funcționează la temperaturi între 5 și 45 de grade


Sistem de filtrare care oprește impuritățile mai mari de 0,1 microni și reduce gustul și mirosul de clor

Are trei filtre: mecanic, cu cărbune activ și cu membrană UltraFiltrare

Se montează sub chiuvetă


Sistem de osmoză cu 6 trepte de filtrare plus rezervor tampon de 12 l

Recomandată pentru filtrarea apei de la sistemul public, dar și a apei din puț

Presiunea de lucru este situată între 2 și 4,5 bari


Argumente pro Unul dintre cele mai ieftine filtre de apă

Dimensiuni reduse: 337 x 125 x 277 mm

Se montează direct pe conducta de apă potabilă, prin intermediul accesoriilor livrate în pachet


Prețul accesibil

Vine însoțit de toate accesoriile

Poate fi curățat prin clătire

Elimină din apă bacterii precum E. coli și Salmonella


Se montează foarte ușor

Toate accesoriile necesare sunt asigurate

Poate genera până la 190 l apă pură în 24 de ore

Se montează foarte ușor

Are dimensiuni reduse


Argumente contra Lipsa filtrului pentru eliminarea bacteriilor Nu are sistem de osmoză inversă Produce o cantitate limitată de apă pe zi

Cum alegeți cel mai bun filtru de apă potabilă

În legătură cu alegerea celui mai bun filtru de apă potabilă, numeroase păreri și recomandări pot fi consultate pe site-urile magazinelor de specialitate sau pe diferite forumuri existente pe Internet. Oferta este extrem de bogată, iar prețurile pot varia de la câteva sute de lei și până la mii de lei, așa că, înainte de procurarea echipamentului, orice cumpărător ar trebui să știe exact pentru ce îi trebuie filtrul, unde îl va folosi și ce cantitate de apă îi va fi necesară în fiecare zi.

În privința tehnologiilor utilizate, cea mai eficientă este cea cu osmoză inversă, ce reușește să oprească peste 99% din particulele dăunătoare, însă echipamentele dotate în acest sens sunt mai costisitoare. Câteva dintre neajunsurile tehnologiei sunt următoarele: nu produce cantități nelimitate de apă și se recomandată montarea unui rezervor care înmagazinează lichidul deja filtrat. Trebuie să se țină cont și de dimensiunile spațiului unde va fi montat, pentru a nu fi necesare modificări costisitoare.

filtru de apa

Alte informații utile despre folosirea filtrelor de apă potabilă

Filtrele sunt esențiale omului, pentru că oferă apă pură direct de la robinet, bună pentru sănătatea umană. În plus, există tehnologii, cum ar fi filtrul anticalcar și cel antirugină, care protejează instalația sanitară a locuinței, prelungind durata de viață a pieselor componente, dar și a aparatelor electrocasnice montate la rețea (mașina de spălat vase, mașina de spălat rufe, boilerul electric).

Persoanele care se vor hotărî să-și monteze un astfel de dispozitiv trebuie să știe că vor avea și o atitudine ecologică față de mediu, reducând emisiile de CO2 cu până la 95%, evitând să arunce la groapa de gunoi mii de PET-uri care vor polua solul, dar și că vor face economii importante pe plan financiar, prin consumarea apei direct de la rețeaua de apă publică sau din puț. Un calcul estimativ a arătat că o familie de 4 persoane consumă în 5 ani apă îmbuteliată de aproximativ 15 mii de lei, bani care ar putea rămâne în cont prin achiziționarea unui dispozitiv care înseamnă, de regulă, câteva sute de lei.

În concluzie, orice persoană care ține la sănătatea familiei sale și care vrea să facă economii importante de bani ar trebui să se gândească la un filtru de apă și să-l monteze fără întârziere. Avantajele sunt numeroase, iar investiția merită, cu siguranță.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus