0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 28.11.2023 la ora 20:57. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Colectarea deșeurilor electrice și electronice

Colectarea deșeurilor electrice și electronice

Bateriile, aparatele electrice și electronice, dar și becurile de orice tip nu trebuie aruncate împreună cu gunoiul menajer! Programele de reciclare impun reciclarea separată a aparatelor electrice şi electronice şi a bateriilor. Deoarece aceste aparate pot conţine substanţe periculoase sau care periclitează mediul înconjurător.

Aceste produse trebuie reciclate prin centrele de colectare specializate în reciclarea aparatelor electrice şi electronice şi a bateriilor şi nicidecum împreună cu gunoiul menajer nesortat.

În acest fel, contribuiţi la protejarea resurselor şi a mediului înconjurător. Pentru informaţii mai detaliate, vă rugăm să vă adresaţi autorităţilor locale.

Indicație cu privire la reciclarea bateriilor

Consumatorii sunt obligaţi prin lege să elimine în mod regulamentar bateriile uzate, deoarece bateriile marcate cu acest simbol conţin substanţe periculoase pentru mediu. În continuare, câteva exemple:

 • Pb (= plumb)
  înseamnă că bateria conţine plumb în proporţie de peste 0,004 procente din masă.
 • Cd (= cadmiu)
  înseamnă că bateria conţine cadmiu în proporţie de peste 0,002 procente din masă.
 • Hg (= mercur)
  înseamnă că bateria conţine mercur în proporţie de peste 0,0005 procente din masă.

Puteţi returna bateriile uzate în orice magazin HORNBACH, în programul normal de lucru.

De asemenea, puteţi trimite înapoi, pe cheltuiala dumneavoastră, bateriile cumpărate în cadrul magazinului HORNBACH online. Adresele magazinelor HORNBACH unde puteți trimite bateriile le găsiți aici.

Bateriile uzate pot fi predate în mod gratuit şi la centrele locale de colectare.

Indicaţie cu privire la reciclarea becurilor fluorescente

Becurile fluorescente conţin mercur şi nu trebuie eliminate împreună cu gunoiul menajer. Trebuie predate la centrele publice de colectare, unde sunt prelucrate şi introduse în sistemul de reciclare.

Becuri fluorescente sparte - ce trebuie să fac?

Procedura în cazul spargerii unui bec fluorescent

 • Deschideţi fereastra. Persoanele şi animalele de companie trebuie să părăsească încăperea.
 • Închideţi uşile şi nu călcaţi prin cioburi.
 • Aerisiţi încăperea timp de 15 minute şi eventual opriţi încălzirea sau instalaţia de climatizare.

Abia apoi puteţi efectua următoarele operaţiuni de curăţare:

 • În timpul curăţării, ţineţi fereastra cât mai larg deschisă.
 • Nu folosiţi mătura sau aspiratorul!
 • Purtaţi mănuşi de cauciuc pentru a vă proteja mâinile de cioburi ascuţite şi de contactul cu mercurul.
 • Puneţi cioburile mai mari cu atenţie într-un recipient etanş (de ex. o conservă goală sau un borcan). Adunaţi cioburile mai mici cu ajutorul unui carton sau unei hârtii mai rigide şi ştergeţi cu şerveţele umede din hârtie resturile precum praful şi cioburile fine.
 • Adunaţi cu o bandă adezivă aşchiile fine şi praful de sticlă rămas pe suprafeţele moi.
 • Puneţi în recipientul de sticlă toate ustensilele de curăţare şi mănuşile de cauciuc. Eliminaţi-le cât mai rapid. Păstraţi-le într-un loc sigur până în momentul eliminării. Aceste deşeuri nu trebuie aruncate cu gunoiul menajer, ci predate la centrele de colectare locale. La fel ca şi becurile fluorescente defecte, însă nesparte, ele sunt considerate deşeuri speciale.
 • După finalizarea tuturor operaţiunilor de curăţare, aerisiţi încăperea încă un timp. Spălaţi-vă bine pe mâini.

Ce trebuie făcut atunci când un bec fluorescent se sparge pe covor?

Nu ştergeţi covorul cu cârpe umede. Şi nu folosiţi nici aspiratorul. După ce aţi adunat cu mănuși fragmentele mai mari, adunați cu o bandă adezivă particulele mai mici.
Ulterior, după ce veţi aspira pentru prima oară din nou covorul, ar trebui să schimbaţi sacul aspiratorului. Nu folosiţi aspiratoare mai vechi fără filtru pentru particule fine. Când utilizaţi ulterior aspiratorul, asiguraţi o bună ventilaţie a încăperii.

Cum se curăță îmbrăcămintea murdărită cu mercur?

În funcţie de gradul de contaminare, articolele de îmbrăcăminte, păturile şi materialele textile care au intrat în contact cu cioburi sau praf cu conţinut de mercur, trebuie aruncate sau curăţate mai întâi superficial cu bandă adezivă şi apoi spălate la maşina de spălat.
Încălţămintea care a intrat în contact cu cioburi sau praf cu conţinut de mercur trebuie ştearsă cu şerveţele de hârtie umede.
Aruncaţi apoi şerveţelele şi banda adezivă folosită într-un recipient de sticlă.

În sus