0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 12:37. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Alegerea si montarea marchizei

Timp de lectură 5 min.
Alegerea si montarea marchizei

O marchiză: Ce ziceți de asta? O marchiză ar putea fi foarte utilă atunci când soarele strălucește prea puternic în anumite locuri de pe terasa sau balconul dumneavoastra. Fiindcă aceste articole sunt întotdeauna practice. Dar care ar fi marchiza potrivită pentru dumneavoastră și cum trebuie montată, și, ulterior, întreținută? Veți afla toate acestea în ghidul nostru pentru marchize.

Tipuri de marchize

În prezent, marchiza nu înseamnă doar o protecție solară sau o protecție împotriva privirilor curioase, ci îmbunătățește aspectul vizual al întregii proprietăți. Marchizele pentru terasă sau balcon sunt deosebit de populare. Marchizele pot fi ușor fixate de peretele casei și au o durată mare de viață.

Sortimentul de marchize, culori, modele și dimensiuni este imens. Există marchize casetate, marchize cu braț articulat, marchize cu înveliș pentru țesătură și marchize de balcon, denumite și marchize basculante sau cu dispozitiv de prindere.

Aici puteți găsi principalele diferențe:

 • 
			Marchiza cu caseta

  Marchize cu casetă: Materialul rulat al marchizei este protejat în mod optim împotriva vântului și a condițiilor climatice într-o casetă.

 • 
			Marchiza cu brat articulat

  Marchize cu braț articulat: La acestea, materialul marchizei este întins de cel puțin două brațe articulate. Pentru a proteja materialul în stare retractată, cel mai bine este să îl montați sub streașina acoperișului sau să instalați un acoperiș separat de protecție.

 • 
			Marchiza cu invelis pentru tesatura

  Marchiză cu înveliș pentru țesătură: Angrenajele, arborele materialului și țesătura rulată sunt protejate de învelișul acestei marchize.

 • 
			Marchize cu forme speciale

  Marchize cu forme speciale: Jaluzelele cu sistem de prindere, verticale sau laterale, sunt ideale pentru cei care au nevoie de o soluție individuală.

Tip acționare marchiză - electric sau manual

 • Modelele cu manivelă presupun un efort fizic din partea dumneavoastră. La punerea marchizei în mișcare este necesar să fie acționată manivela.
 • Modelele noastre cu motor tubular și întrerupător elimină acest efort din partea dumneavoastră. La atingerea butonului, vă puteți bucura de umbră
 • Modelele noastre cu telecomandă vă oferă posibilitatea de a sta întins la răcoare confortabil și de a regla din șezlong poziția noii marchize.

Sfat:

Dispozitivele opționale de protecție împotriva soarelui și a vântului preiau toată munca dumneavoastră și asigură derularea automată a marchizei la soare și retractarea acesteia la vânt.

Montarea marchizei

Aici puteți găsi informații despre montarea unei marchize – de la structura materialului la țesătura marchizei.

Montarea marchizei

1. Cu ajutorul manivelei marchiza poate fi retractată și extinsă. În locul manivelei, marchizele confortabile dispun de un motor cu întrerupător sau telecomandă.

2. Sub arborele țesăturii se găsește tubul de sprijin. Acesta transmite forța exercitată de țesătura marchizei pe consolele de montare.

3. Țesătura marchizei se întinde pe arborele rotativ al materialului.

4. Există console pentru fixarea marchizei pe perete, tavan și căpriori. În aceste console sunt agățate tuburile de susținere ale marchizei deschise sau ale întregii marchize cu casetă.

5. Țesătura marchizei ar trebui să fie protejată împotriva intemperiilor. La marchizele cu ambalaj, caseta protejează materialul țesătură și elementele tehnice.

6. Brațele articulate asigură o tensionare fermă a țesăturii marchizei.

7. Țesătura marchizei protejează împotriva razelor solare, radiațiilor UV și reprezintă, de asemenea, un paravan. Sortimentele de culori și modele sunt uriașe.

8. Tija frontală reprezintă profilul de extremitate al marchizei.

9. Volanul este un element decorativ din țesătura marchizei, aflat la extremitatea acesteia și oferă intimitate suplimentară și protecție solară. Unele marchize au volane reglabile.

Montarea suporturilor de perete pentru marchiză

Vă rugăm să acordați atenție suprafeței pe care trebuie să montați marchiza înainte de instalarea acesteia. În funcție de structura peretelui, aveți nevoie de material de montaj diferit.

Sfat:

Marchiza ar trebui fixată pe o casă finisată? Punctele de fixare pentru noua marchiză trebuie să fie agreate împreună cu constructorul casei.

Curățarea marchizelor

Cele mai multe materiale pentru marchize sunt făcute din țesături rezistente la murdărie și hidrofuge, astfel încât costul curățării este scăzut. Câteva sfaturi vă vor ajuta să vă gândiți la cele mai importante lucruri.

Sfaturi pentru curățarea și întreținerea marchizelor

 • Petele de pe țesătura marchizei trebuie îndepărtate în stare uscată cu o perie dură.
 • Unele materiale pentru marchiză sunt lavabile.
 • Suportul trebuie curățat în mod regulat cu apă și săpun pentru a îndepărta murdăria.
 • Câteva picături de ulei pe suport asigură retractarea și extinderea marchizei fără probleme.
 • Instrucțiunile producătorului trebuie respectate în orice caz.
 • În caz de ploi abundente sau vânt puternic, marchiza trebuie întotdeauna să fie retractată pentru ca materialul să nu se deterioreze.
 • Învelișurile de protecție de iarnă pentru tipurile de marchize deschise garantează protejarea acestora în condiții meteorologice extreme.
 • Pentru a se evita formarea mucegaiului, retractați marchiza numai când se află în stare uscată.
 • Suprafața de fixare trebuie să reziste forțelor puternice, în special în starea extinsă a marchizei. Din acest motiv, suprafața trebuie verificată din punct de vedere al capacității de susținere înainte de montare.
 • Instalațiile electrice fixe ale marchizei trebuie să fie executate în conformitate cu VDE 100 de către un electrician autorizat. Așadar, trebuie respectate instrucțiunile de instalare atașate.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus