0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 04.12.2023 la ora 05:44. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Umbră și protecție solară pe terasă

Umbră și protecție solară pe terasă

Soarele strălucește și sunteți nerăbdător să ieșiți pe terasă. Sună grozav, dar în miezul verii poate fi extrem de cald. Puteți fie să vă puneți ochelarii de soare și să vă "prăjiți", fie să instalați pur și simplu o protecție solară adecvată. Vă vom arăta care este alegerea corectă pentru terasa sau balconul dumneavoastră.

Ce tip de umbrire este cel mai potrivit în funcție de poziția terasei mele?

Înainte de a decide cu privire la tipul de umbrire, mai întâi ar trebui să luați în considerare ceea ce aveți nevoie. În funcție de poziția balconului sau a terasei, soarele strălucește cu intensitate specială la diferite ore ale zilei.

Est

O terasă sau balcon cu vedere spre est reprezintă idealul, dacă vă face plăcere să luați micul dejun afară. Dimineața soarele nu este atât puternic și vă puteți expune direct razelor acestuia. De aceea, vă recomandăm o protecție solară flexibilă, cum ar fi un parasolar sau o copertină (velă solară) cu fixare verticală. Și la prânz veți avea parte de puțin soare, iar începând cu orele după-amiezii nu veți mai avea nevoie de protecție solară.

Balcon sau terasa cu vedere spre est
Sud

Dacă aveți o terasă orientată spre sud, nu trebuie să plecați în vacanță pentru a vă bucura de soare. Acolo veți avea parte de soare toată ziua, de aceea umbrirea potrivită este cu atât mai importantă. Vă recomandăm o protecție solară fixă, cum ar fi marchiza, acoperișul pentru terasă sau pergola. Veți putea petrece astfel întreaga zi pe terasa dumneavoastră.

Balcon sau terasa cu vedere spre sud
Vest

Să mergem la o băutură răcoritoare după serviciu, la apusul soarelui, pe terasa dumneavoastră dinspre vest. Soarele prânzului abia se va face simțit acolo. Cel mai mult vă puteți bucura de soarele după-amiezii, care poate fi destul de intens în toiul verii. De aceea, puteți decide în această situație dacă vreți să montați o protecție solară fixă sau doriți să o mențineți flexibilă.

Balcon sau terasa cu vedere spre vest
Nord

Doar pentru faptul că terasa dumneavoastră este orientată spre nord nu înseamnă că nu veți avea parte de soare. Nu veți simți soarele de la prânz, întrucât casa dumneavoastră vă protejează de el. Dar vă veți bucura de puțin soare dimineața și seara, așa că vă recomandăm o protecție solară flexibilă.

Balcon sau terasa cu vedere spre nord

Planificarea terasei se află încă în stadiul de plan? Avem toate informațiile de care aveți nevoie pentru planificare și construire.

Ce tip de umbrire este cel mai potrivit pentru terasa mea?

Dacă știți când strălucește soarele pe terasa sau balconul dumneavoastră, ați făcut deja primul pas pentru protecția solară. La al doilea pas, ar trebui să țineți cont de mărimea suprafeței care doriți să fie umbrită și cât de des aveți nevoie de umbră.

Cu cât suprafața este mai mare și în funcție de cât de des aveți nevoie de umbră, cu atât mai mult merită să alegeți o modalitate fixă de umbrire. Pentru că în acest caz, evitați lucrările zilnice de asamblare și demontare.

Aveți o protecție solară fixă, însă soarele vă orbește totuși când se află într-o anumită poziție? Asigurați-vă atunci suplimentar o protecție solară flexibilă pe care o puteți monta astfel încât să vă protejeze de soare în anumite ore ale zilei.

Protecție solară flexibilă

A opta pentru flexibilitate la protecția solară aduce cu sine avantaje: odată cu mișcarea soarelui puteți deplasa și protecția solară. În plus, aceasta poate fi montată și demontată rapid și, de regulă, are un preț avantajos.

Umbrele de soare

Dacă aveți de umbrit doar o suprafață mică folosiți o umbrelă de soare. Puteți să o amplasați și în locul cu nisip sau să o luați în parc. Chiar dacă aveți un balcon mic, cu spațiu restrâns, umbrela de soare reprezintă o piesă clasică.

Ar trebui să țineți cont întotdeauna că aceasta nu este rezistentă la vânt și apă. Dacă vremea se înrăutățește, aduceți-o înăuntru. Dacă doriți să vă umbriți terasa, asigurați-vă că ancorați umbrela ferm în podea.

Umbrela de soare pe terasa

Copertine și vele solare

Copertinele nu sunt adecvate numai pentru terasa sau balconul dumneavoastră, ci și pentru a proteja o piscină, o piscină pentru copii sau o bucătărie pentru modelat în nisip.

Înainte de a atașa o copertină, ar trebui să verificați dacă aveți posibilitatea de a o fixa. În acest scop, casa dumneavoastră este la fel de potrivită ca un copac sau un zid de grădină. Nimic din toate acestea la îndemână? Există și catarge și stâlpi de care ați putea atașa copertina.

Întindeți pânza cât de bine puteți. De asemenea, un colț al copertinei trebuie să fie agățat puțin mai jos pentru a permite scurgerea ploii. De regulă, velele solare nu sunt la fel de sensibile la vânt și apă precum umbrelele solare, de aceea le puteți lăsa suspendate atunci când vremea se înrăutățește.

Copertina pe terasa

Protecție solară cu instalare fixă

Stați pur și simplu afară și nu pierdeți timp cu montatul. În cazul unei protecții solare cu instalare fixă va trebui să investiți un pic mai mult efort și buget, în schimb, o veți păstra mai multă vreme. Cu ajutorul acesteia veți umbri suprafețe mari și vi se oferă o cameră suplimentară vara.

Marchize

Pur și simplu desfășurați-o și deja s-a făcut umbră. Varianta cea mai economică din punctul de vedere al spațiului este marchiza. Dacă petreceți mult timp pe terasă și aveți o suprafață mare pe care doriți să o umbriți, atunci aceasta este ceea ce vi se potrivește.

Puteți monta marchiza la casa dumneavoastră sau puteți opta pentru una separată. Dacă nu aveți propria casă, puteți instala o marchiză cu cleme.

În cazul marchizelor trebuie să luați în considerare faptul că sunt doar parțial rezistente la ploaie, iar la vânt puternic, ele ar trebui strânse. Nu trebuie să lăsați marchiza să se îndoaie și neapărat lăsați-o să se usuce înainte de a o rula.

Marchiza pe terasa

Aflați aici pas cu pas cum să atașați marchiza corect.

Pavilion

Dacă terasa este amplasată mai departe de casă sau nu doriți să atașați nimic de peretele casei, puteți amenaja și un pavilion. Acest lucru vă permite să umbriți o suprafață mare.

Dacă o bună circulație a aerului este importantă pentru dumneavoastră, optați pentru un pavilion fără pereți laterali. Dacă doriți să stați afară până în toamnă, ar trebui să instalați un pavilion cu pereți laterali. În orice situație, veți putea sta afară vara și pe vânt și ploaie.

Pavilion de gradina umbra pe terasa

Pergole

Vă puteți proteja împotriva soarelui și cu ajutorul unei pergole. O pergolă este o structură din lemn care este fie învelită, fie acoperită cu vegetație.

O pergolă poate fi învelită cu un baldachin sau copertină. Ambele sunt numai parțial rezistente la ploaie.

Dacă preferați ca pergola să fie acoperită de vegetație în mod natural, puteți planta trandafiri cățărători, viță de vie sau iederă. Cu cât pergola dumneavoastră este mai densă, cu atât vă protejează mai bine de soare, dar și de ploaie.

Pergola pe terasa

Vă puteți construi propria pergolă din câteva materiale. Noi vă arătăm cum se face, pas cu pas.

Acoperiș pentru terasă

Pentru aceasta nu este nevoie de nicio demolare. Dacă vara vă transformați terasa într-o cameră suplimentară și veți petrece mult timp acolo, ar trebui să luați în considerare instalarea unui acoperiș pentru terasă.

Acesta rezistă pe orice vreme. Astfel, puteți rămâne afară în timpul unei ploi de vară și veți folosi terasa până toamna. De asemenea, în timpul iernii mobilierul dumneavoastră de terasă va fi protejat de acoperișul terasei.

Înainte de construcție, ar trebui să aflați dacă aveți nevoie de autorizație de construcție și la planificare să luați în considerare încărcarea cu zăpadă.

Acoperis pentru terasa

Locuri umbrite în grădină

Nu vă doriți doar un locșor umbrit pe terasa dumneavoastră? Dacă aveți o grădină, vă puteți crea niște nișe confortabile protejate de soare pentru a vă relaxa.

Avem câteva idei pe care le puteți construi și proiecta și dumneavoastră.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus