0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
15.08.2022 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 15.08.2022 la ora 09:51. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Plante pentru terasă

Timp de lectură 10 min.
Plante pentru terasa

Oaza dumneavoastră în timpul verii, camera dumneavoastră verde: terasa. Plantarea pe terasă merită și ea atenție din partea dumneavoastră, pentru a o fructifica în cel mai bun mod posibil. Fericirea dumneavoastră are rădăcini. Vă arătăm ce este important pentru plantele adecvate pentru terasă.

Mărimea și poziția terasei dumneavoastră

Înainte de a vă încărca pe dumneavoastră și terasa cu plante, se recomandă să analizați atât terasa, cât și scopul plantării.

  • În ce direcție este îndreptată terasa dumneavoastră?
  • Cât spațiu aveți la dispoziție?
  • Plantarea va servi drept paravan sau ca protecție solară?

Veți evita astfel să vă învârtiți fără niciun plan prin centrul nostru pentru grădină și veți merge acasă cu achizițiile cu adevărat potrivite pentru terasa dumneavoastră.

Terasă însorită sau umbroasă

Nu este nicio surpriză: și în cazul terasei dumneavoastră este important cât soare primesc plantele. Unele preferă soarele, altele umbra. Acordând atenție preferințelor plantelor, ați făcut deja primul pas spre confortul lor în locuința dumneavoastră.

În regiunile noastre nu e întotdeauna vară. De aceea, în momentul în care faceți achiziția este recomandat să aveți în vedere și dacă plantele necesită protecție pe timp de iarnă. Dacă decideți să cumpărați plante de ghiveci cărora trebuie să le asigurați căldură pe timpul iernii, atunci este necesar să vă planificați și spațiul.

Terasa decorata cu plante

Terasă mică sau mare

Cu cât aveți mai mult spațiu pe terasă, cu atât puteți găzdui plante de ghiveci mai multe și mai mari. În general, se recomandă să aveți grijă să nu aglomerați prea tare terasa.

Luați întotdeauna în considerare faptul că o plantă are 1,5 metri, un ghiveci are nevoie de o capacitate de 40 de litri pentru a avea suficient spațiu și pentru a putea reține suficientă apă.

Dacă aveți la dispoziție doar o terasă mică, puteți lua în considerare și varianta de a crea borduri florale sau răsadnițe în jurul său. Puteți obține astfel un cadru frumos pentru terasa dumneavoastră.

Paravan sau protecție solară

Dacă plantarea terasei are rolul de a servi drept paravan, este indicat să aveți spaliere sau ziduri, pe care le puteți acoperi cu plante cățărătoare. Există însă și diverse tipuri de iarbă sau tufișuri care pot fi folosite cu succes pe post de paravan.

Plantele cățărătoare sunt potrivite și pentru a vă proteja pe dumneavoastră împotriva razelor soarelui. Puteți instala pe terasă chiar și o pergolă, pe care să o acoperiți cu vegetație. Tufișurile sau copacii cu formă conică sau de umbrelă sunt la fel de potriviți pentru a face umbră în mod natural.

Terasa umbrita

Alegerea plantelor pentru terasă

Totul se rezumă, in final, la alegerea plantelor potrivite pentru terasa dumneavoastră. Combinația este cheia, dacă alegeți plante care rămân verzi pe tot parcursul anului sau plante cu flori, veți avea întotdeauna pe terasă ceva care crește și înflorește.

De asemenea, se recomandă să analizați înainte și combinația de culori. Puteți crea un amestec multicolor. Dacă nu doriți un efect prea colorat, alegeți două, cel mult trei culori. Le puteți combina apoi cu o inflorescență albă. Dacă preferați ton pe ton, alegeți plante din aceeași familie de culoare și combinați-le și cu flori albe.

Dacă veți alege plante care înfloresc în momente diferite din an, vă veți bucura întotdeauna de flori pe terasă.

Nu neglijați plantele aromatice

Dacă apelați la plante cu miros plăcut, veți profita de efectul lor în funcție de direcția vântului, atunci când stați pe terasă.

Plante pentru ghivece și borduri florale învecinate

Plantele în ghiveci oferă în mod direct un aspect intim terasei dumneavoastră.

Dacă doriți să puneți mai multe plante într-un ghiveci, atunci trebuie să aveți în vedere compatibilitatea plantelor dorite atunci când le cumpărați. În plus, trebuie să aveți grijă să nu puneți prea multe plante într-un ghiveci.

Indiferent dacă terasa este mare sau mică, amestecul este cel care contează. Veți obține o imagine de ansamblu mai interesantă dacă veți combina ghivecele mari cu unele mici.

1. Plante perene pentru plantare in ghivece, fără protecție pe timp de iarnă

În grădină există multe plante perene, însă doar puține rezistă în ghiveci iarna, fără protecție. Am pus laolaltă pentru dumneavoastră câteva care reușesc acest lucru. Ele sunt ușor de întreținut. Acestea sunt plantele cu care nu puteți da greș pe terasă:

2. Plante pentru plantare în ghivece, cu protecție pe timp de iarnă

Unele plante care arată grozav pe terasă și care evocă, într-un mod magic, îndeosebi atmosfera mediteraneană, aparțin sortimentului de plante de ghiveci care trebuie protejate în timpul iernii pentru a avea un început bun în noul an de plantare.

Nu e mare lucru, însă dacă știți încă de când faceți achiziția căror plante trebuie să le acordați mai multă atenție în timpul iernii, puteți combina pe terasă plante ușor de întreținut cu plante care necesită mai multă îngrijire.

În slider-ul nostru veți găsi câteva dintre plantele cărora trebuie să le oferiți o protecție mai mare în timpul iernii:

3. Flori pentru ghiveci

Plantarea în ghiveci nu constă însă doar în tufe și copaci. Dacă doriți să plantați flori în ghiveci, posibilitățile sunt numeroase. Cu ajutorul florilor anuale, puteți oferi o adiere proaspătă terasei dumneavoastră în fiecare an.

De la bulbi la ierburi aromatice culinare, vă puteți dezlănțui și transforma terasa într-o mare de flori - cine mai are nevoie de mobilă.

În slider-ul nostru găsiți câteva idei cu privire la florile care oferă un aspect plăcut. Nu este suficient pentru dumneavoastră? Aruncați o privire în magazinul nostru, veți găsi cu siguranță floarea după care vă tânjește inima.

Nu doar ghivecele se potrivesc terasei dumneavoastră. Dacă aveți spațiu, puteți încadra terasa cu borduri florale sau răsadnițe. Merită mai ales dacă doriți să obțineți un paravan natural. Nu doar tufișurile sunt potrivite pentru asta, există o mulțime de garduri vii împodobite cu flori, care să vă ferească terasa de priviri curioase în timpul verii.

Dacă aveți o terasă însorită, merită să plantați ierburi aromatice în ghivece, să puneți răsadnițe sau borduri florale. Astfel le aveți în apropiere atunci când gătiți și sunteți afară, miroase bine.

Construirea si organizarea terasei 08

Aici puteți afla cum să vă mutați plantele de ghiveci dintr-un vas în altul și cum să vă creați în mod corect bordurile florale.

Îngrijirea florilor de balcon

Plantarea corectă a plantelor în ghiveci

Sunt considerate plante de ghiveci doar acele plante destinate creșterii în ghivece pe termen lung. Acestea sunt, în general, plante cu creștere foarte lentă, ca de exemplu plante solitare, bonsai, palmieri, conifere sau pomi fructiferi și arbori rășinoși. Vă rugăm să respectați neapărat instrucțiunile de cultivare ale plantei respective.

Topf kuebelpflanzen aussenbereich

Plantele de exterior se plantează în oală astfel:

Alegeți momentul potrivit pentru plantare. Puieții se plantează cel mai bine între primăvară și toamnă, când pot absorbi suficienți nutrienți. Oala aleasă trebuie să fie cu două sau trei numere mai mare decât cea anterioară, pentru a permite o bună dezvoltare a plantelor.

Luați planta din oală. Dacă rădăcinile sunt deja încâlcite, retezați-le pur și simplu. Astfel, planta poate absorbi imediat nutrienții proaspeți din substrat. Înainte ca planta să intre în pământ, scufundați masa radiculară într-o găleată cu apă până când nu se mai formează bule.

Pentru ca planta să crească corect, puteți îndepărta rădăcinile încâlcite cu ajutorul unui cuțit sau al unei foarfeci de grădină. Planta formează astfel noi rădăcini fine.

Acum puteți planta!

  • Puneți o bucată arcuită de vas de lut deasupra scobiturii de la bază. Acest lucru va permite scurgerea apei, iar pământul va astupa gaura.
  • Deasupra se adaugă un strat de drenaj din argilă expandată. Grosimea sa trebuie să fie între cinci și zece centimetri, în funcție de mărimea oalei.

Sfat

Oalele din plastic sunt mult mai ușoare decât cele din teracotă sau piatră și există un risc mai mare să cadă. Dacă doriți să îngreunați puțin oala pentru a evita căderea sa, puteți adăuga pietriș în loc de argilă expandată.

  • Acoperiți stratul de argilă expandată cu lână, pentru a preveni blocarea drenajului cu pământ.
  • Umpleți vasul cu substrat pentru plante și sădiți planta. Lăsați un spațiu liber de trei centimetri între stratul de pământ și buza ghiveciului, pentru udarea plantei.
  • Nu uitați să udați planta!
  • Se recomandă să poziționați vasul pe un suport pentru ghiveci sau pe un picioruș pentru a permite scurgerea corectă a apei și pentru a evita înghețarea oalei pe podea în timpul iernii.
  • Adăugați îngrășământ abia după două până la patru săptămâni. Planta își va îndrepta astfel energia către formarea rădăcinii și nu vor crește vlăstari în sus.

Cu un număr prea mare pentru oala dumneavoastră? Aici puteți afla cum să vă mutați corect plantele de ghiveci dintr-un vas in altul!

Plante cățărătoare pentru terasa dumneavoastră

Se urcă pe ziduri, spaliere sau pe pergola dumneavoastră, vă protejează de privirile curioase și fac umbră. Plantele cățărătoare sunt adevărate ajutoare și vă înfrumusețează terasa prin frunzele sale verzi sau inflorescențele în culori vibrante.

La achiziționarea lor, se recomandă să aveți în vedere dacă plantele cățărătoare necesită o protecție specială pe timpul iernii. Există și plante cățărătoare anuale. Dacă alegeți aceste plante, vă puteți învălui terasa într-o altă culoare în fiecare an.

În cadrul slider-ului nostru, vă oferim câteva idei de plante potrivite pentru terasă:

Desigur că există multe alte plante cățărătoare care vă pot colora terasa și care servesc drept paravan, oferind și protecție solară.

Aici puteți afla mai multe despre plante cățărătoare:

Tufișuri, copaci și ierburi pentru terasa dumneavoastră

Combinația este cheia, după cum știm deja. Valabil și pe terasa dumneavoastră. Plantele cu flori oferă un strop de culoare, însă creează imaginea de ansamblu numai împreună cu tufișurile verzi, copacii și ierburile adecvate. În plus, tufișurile și ierburile nu rămân în permanență verzi, și aici existând multe sortimente diferite, care să ofere un aspect cu adevărat vioi terasei dumneavoastră.

Ierburile înalte pot servi drept paravan la fel de bine ca tufișurile. Tufișurile sau copacii plantați sunt la fel de potriviți pentru a face umbră în mod natural.

Am pus laolaltă, în lista noastră, o serie de idei care să vă transforme terasa într-o adevărată oază:

Pomii fructiferi sunt și ei potriviți pentru a asigura umbră. Cel mai bun lucru este că aici puteți apoi și să adunați cu adevărat o recoltă. Coroanele pomilor pot fi folosite și ca paravan, dacă sunt dense. La fel și întregul pachet.

Desigur că durează o vreme până când ajung la maturitate, însă apoi vă veți bucura de ei în fiecare an.

Doar pomii fructiferi pitici și columnari sunt adecvați pentru plantarea de pomi fructiferi direct în ghiveci, pe terasă. Dacă dispuneți de mult spațiu și doriți să plantați un pom fructifer în vecinătatea terasei, puteți opta pentru un pom fructifer mare, de grădină.

plantarea si ingrijirea pomilor fructiferi

Aici puteți afla cum să plantați și să îngrijiți gardurile vii.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus
HORNBACH