În următoarea perioadă pot apărea întârzieri de aprox. 1-3 zile lucrătoare la livrarea comenzilor online. Detalii aici

0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 02.10.2022 la ora 05:47. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Ce este spuma poliuretanică?

Spuma poliuretanică este arma dumneavoastră secretă. Cu ajutorul ei montați uși și ferestre. Puteți lipi diverse materiale, cum ar fi lemn, beton sau plastic. Umpleți cavități și etanșați fisuri.

Spuma poliuretanică, denumită și spumă PU, este compusă din poliuretan și este un material plastic. Din acest motiv aceasta aderă pe multe materiale de construcții.

De îndată ce s-a întărit – etapă care durează doar câteva ore – spuma poliuretanică devine rezistentă la apă, ulei, benzină și diferiți diluanți. Nici mucegaiul nu mai are efect. Razele UV reprezintă singurul inamic deoarece, odată expusă direct, spuma poliuretanică devine în timp poroasă.

Unii o numesc spumă de montaj, spumă izolatoare, spumă de umplere sau spumă termoizolantă.

Indiferent de numele pe care îl dați spumei poliuretanice, există două variante: spuma poliuretanică formată dintr-o componentă (1K) și spuma poliuretanică bicomponentă (2K). Tabelul nostru vă arată diferența dintre 1K și 2K:

  Spumă poliuretanică formată dintr-o componentă (1K) Spumă poliuretanică bicomponentă (2K)
Pregătire Se agită bine pentru ca toate componentele dozei să se amestece. În funcție de fabricant, este însoțită de un întăritor suplimentar care trebuie mai întâi activat. Și în acest caz se agită bine.
Umiditatea Necesită umiditate pentru întărire. Nu necesită umiditate pentru întărire.
Prelucrare Vă oferă și răgaz în timpul lucrului. Se întărește mult mai repede, așa că va trebui să lucrați cu viteză.
Rezultat final Necesită 5-8 ore pentru a se întări. Timpul de întărire este de aproximativ 30 minute până la o oră. Se întărește mai repede și mai uniform.

Ce fel de spumă PU să utilizați?

Pentru fiecare proiect pe care îl începeți există o spumă de montaj corespunzătoare. Privire de ansamblu:

Aveți nevoie de... , atunci când...
Spumă pentru pistol
 • Aplicați spumă pentru străpungeri în perete,
 • extinderi de mansardă,
 • străpungeri pentru țevi.
Spumă pentru ușă / toc
 • Aplicați spumă pentru uși și ferestre
Spumă pentru eficiență energetică
 • Aplicați spumă pentru străpungeri în perete,
 • ferestre și rame de ușă,
 • cavități în aparate și construcții metalice, precum și în instalații electrice.
Spumă pentru fântâni
 • Inele pentru cămine,
 • Cisterne,
 • Stații de epurare a apelor uzate menajere.

Sfat pentru montarea ferestrei cu spumă poliuretanică

Spuma PU împiedică formarea punților termice și oferă suport suplimentar ramei ferestrei. Ce nu poate face spuma poliuretanică: nu este ermetică. După ce spuma a fost aplicată pe ferestre, trebuie să atașați suplimentar din interior o bandă de legătură. Abia atunci fereastra dumneavoastră va fi ermetică!

Care sunt aspectele de care trebuie să țineți seama atunci când prelucrați spuma poliuretanică

Înainte de a aplica spuma acolo unde este necesar, ar trebui să vă asigurați că locul de lucru rămâne cât mai curat posibil. Acoperiți zona de lucru și lăsați să intre suficient aer. În plus, trebuie să vă asigurați că suprafața nu conține praf și grăsimi, pentru ca spuma poliuretanică să aibă o aderență optimă.

Folosirea spumei poliuretanice

Sfat

Înainte de a începe, puneți-vă ochelarii de protecție și mănușile!

Sfaturile următoare vă ajută să aplicați corect spuma poliuretanică

 • La aplicarea spumei pe ferestre și uși, țineți cont ca spuma poliuretanică să nu aibă presiune. În acest fel veți împiedica deteriorarea acestora prin umflarea spumei.
 • Căutați spumă poliuretanică rezistentă la apă? Folosiți în acest caz spumă pentru fântâni, este singura spumă poliuretanică rezistentă la apă.
 • Nu se va utiliza pentru protecția împotriva scânteilor.
 • Faceți mai întâi o probă pe o bucată de carton pentru a vă asigura de dozaj.
 • Dacă folosiți spuma în exterior, vopsiți-o sau acoperiți zona cu un material de etanșare. Aplicând un strat de vopsea peste spuma poliuretanică o veți proteja de razele solare.
 • Țineți cont de faptul că volumul de expandare al spumei se triplează.

Îndepărtarea spumei poliuretanice: iată cum se procedează!

Doriți îndepărtarea spumei poliuretanice? Întrebarea este de unde? De pe suprafețe sau de pe piele.

Îndepărtarea spumei poliuretanice de pe suprafețe

S-a prelins puțin pe alături? Dacă observați imediat, problema se rezolvă rapid: cu ajutorul unei lavete ștergeți excesul de spumă poliuretanică.

Dacă însă spuma poliuretanică deja s-a întărit, va trebui să recurgeți la substanțe de curățare mai dure: soluție curățare spumă PU, numită și curățător spumă poliuretanică.

Luați mai întâi un cuțit cutter sau un șpaclu și îndepărtați o cantitate cât mai mare de spumă poliuretanică. În continuare, aplicați agentul de curățare conform instrucțiunilor de utilizare și lăsați să se înmoaie. Cu ajutorul unui șpaclu de lemn îndepărtați cu atenție reziduurile înmuiate.

Soluția de curățare spumă PU conține substanțe chimice. De aceea, pentru acest pas de lucru, purtați mănuși, mască, precum și ochelari de protecție și ventilați bine încăperea după utilizare.

Indepartarea spumei poliuretanice

Îndepărtarea spumei poliuretanice de pe piele

Situația este diferită atunci când spuma poliuretanică aterizează pe piele. Sigur nu vă doriți ca pielea să intre în contact cu agenții chimici de curățare. Există mai multe metode în acest sens.

Cu apă și răbdare

Dacă aveți mult timp la dispoziție, puteți înmuia în apă mâna pe care s-a lipit spuma poliuretanică. Spuma poliuretanică poate fi îndepărtată prin frecare mai bine în stare înmuiată decât după ce s-a uscat. În orice caz, această metodă poate dura un timp și nu fiecare parte a corpului poate fi bine îmbibată în apă.

Cu soluție abrazivă sau pastă pentru spălarea mâinilor

Puteți îndepărta spuma poliuretanică și cu soluție abrazivă sau pastă pentru spălarea mâinilor. Aplicați pur și simplu din abundență pe zonele afectate și frecați temeinic. Granulele din soluții îndepărtează prin frecare spuma poliuretanică.

Acordați apoi o bună îngrijire pielii, deoarece prin frecare se usucă destul de mult.

Curățarea cu pila de unghii, piatră ponce sau hârtie abrazivă

Deoarece spuma PU aderă puternic la piele, este de preferat să se curețe prin abraziune, acesta fiind și principiul din spatele pastei pentru spălarea mâinilor.

Curățați așadar cu grijă resturile de spumă cu pila de unghii, piatră ponce sau hârtie abrazivă fină. Procedați cu mare atenție, deoarece pielea din jur se poate deteriora rapid.

Simplu, cu șervețele pentru copii

Cu șervețele pentru copii? Da! Sună ciudat, dar funcționează impecabil. În loc de popoul bebelușului, ștergeți pur și simplu mâinile murdărite și spuma a dispărut. Cu toate acestea, spuma nu ar trebui să fie complet uscată!

Sfat!

Produsul miracol, șervețelele pentru copii funcționează și în cazul siliconului. Și acesta este foarte dificil de îndepărtat de pe piele în mod normal. Cu șervețelele pentru copii curățarea se face ușor și repede.

Depozitarea spumei poliuretanice și eliminarea recipientelor goale de spumă poliuretanică

Dacă nu aveți nevoie de o întreagă doză de spumă de montaj pentru proiectul dumneavoastră, puteți curăța supapa și duza cu diluant. Doza se depozitează în poziție verticală, la loc rece și uscat. Atenție însă, acest lucru este valabil numai pentru spuma poliuretanică formată dintr-o componentă. Spuma poliuretanică bicomponentă se usucă mult prea rapid.

Recipientele goale de spumă poliuretanică nu sunt permise în deșeurile reziduale, nici în sacul galben, fiind considerate deșeuri speciale.

Prin urmare, la finalizarea proiectului, aduceți recipientul gol de spumă poliuretanică la punctul local de colectare a deșeurilor speciale.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus
HORNBACH