0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 01.10.2023 la ora 01:28. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumpărături

Cea mai bună tablă pentru acoperiș

Cea mai bună tablă pentru acoperiș

Acoperișul este una dintre cele mai importante componente ale unei case, iar construirea lui în mod corect poate să contribuie la crearea unei locuințe sigure și confortabile. Întreaga structură a acoperișului este foarte importantă, de la bază și elemente de susținere, până la componenta principală, adică acea structură care intră în contact cu exteriorul, ținând la distanță umezeala.

Există mai multe tipuri de materiale pe care le puteți utiliza pentru a vă clădi un acoperiș pentru casă, iar o variantă pe care vă puteți baza pe termen îndelungat este cea reprezentată de tablă pentru acoperiș. În continuare, veți descoperi care este cea mai bună tablă pentru acoperiș. Totodată, aveți posibilitatea să aflați răspunsurile pentru cele mai comune întrebări pe acest subiect.

Cea mai bună tablă pentru acoperiș - Clasificare TOP 3

Dacă în proiectul dumneavoastră de renovare a casei sau în cel de construire a uneia noi vreți să includeți și un acoperiș din tablă, vestea bună este că aveți foarte multe opțiuni din care puteți alege o soluție care să vă protejeze locuința împotriva ploii, zăpezii, dar și a vântului, pe termen îndelungat. În continuare, puteți afla caracteristicile esențiale pe care le au modelele din top tablă pentru acoperiș, precum și care este cea mai bună tablă de acoperiș, raportat la aceste atribute.

Produs Tablă zincată lisă Bravo pentru toate tipurile de acoperiș 0,4x1000x2000 mm Tablă de coș Wetterbest 0,5x1250x2000 mm maro lucios Tablă zincată lisă Bravo pentru toate tipurile de acoperiș 0,25x1000x2000 mm
Caracteristici Dimensiuni (Lungime x lățime): 2000 mm x 1000 mm;
Grosime: 0,4 mm;
Material de producție: Oțel
Tratament suprafață: Zincată
Culoare: Argintie;
Formă: Dreaptă;
Finisaj: Neted;
Perforație: Nu;
Potrivită pentru: Acoperiș, gard, placarea pereților.
Dimensiuni (Lungime x lățime): 2000 mm x 1250 mm;
Grosime: 0,5 mm;
Material de producție: Oțel
Tratament suprafață: Galvanizată
Culoare: Maro;
Formă: Dreaptă;
Finisaj: Lucios;
Perforație: Nu;
Potrivită pentru: Acoperiș.
Dimensiuni (Lungime x lățime): 2000 mm x 1000 mm;
Grosime: 0,25 mm;
Material de producție: Oțel
Tratament suprafață: Zincată
Culoare: Argintie;
Formă: Dreaptă;
Finisaj: Neted;
Perforație: Nu;
Potrivită pentru: Acoperiș, gard, placarea pereților.
PRO Grosime de 0,4 mm
Nuanță minimalistă
Poate fi vopsită ușor
Produsă din oțel zincat, material care îi conferă un caracter robust
Are utilizări multiple
Grosime de 0,5 mm;
Finisaj lucios;
Material rezistent;
Structură robustă.


Produsă din material rezistent;
Structură robustă;
Poate fi vopsită;
Preț scăzut.


CONTRA Preț din gamă superioară Preț din gamă superioară
Potrivită doar pentru acoperiș
Grosime de 0,25 mm

Accesorii esențiale pentru cea mai bună tablă pentru acoperiș

O tablă bună trebuie să fie completată și de accesorii pentru tablă de acoperiș bune, care să îi garanteze o prindere stabilă în timp. Doar prin intermediul cornierelor și coamelor, acoperișul din tablă va rezista la acțiunea fenomenelor naturale, precum vânturile puternice sau ploile torențiale. Iată care sunt recomandările Hornbach.ro de accesorii pentru tabla de acoperiș.

Coamă PRECIT pentru tablă cutată 0,4x95x2000 mm maro

Coama pentru tablă cutată se utilizează pentru completarea acoperișurilor din placă trapezoidală. Este un profil de capăt cu lungime de 2000 mm și lățime de 95 mm. Are grosime de 0,4 mm și culoare maro. Fixarea se face prin înșurubare.

Avantaje Dezavantaje
 • greutate scăzută;
 • costuri foarte mici de întreținere;
 • are suprafață deosebit de rezistentă;
 • este ușor de instalat;
 • potrivită pentru acoperișurile de case și garaje;
 • preț avantajos.
 • potrivită doar pentru acoperișurile din tablă de culoare maro.
 • potrivită doar pentru placa trapezoidală.

Cornier de margine PRECIT pentru țiglă metalică 0,4x118x2000 mm gri mat

Cornierul de margine are lungime de 2000 mm și lățime de 118 mm. Grosimea are valoarea de 0,4 mm. Culoarea este gri, iar finisajul mat. Se poate tăia cu foarfeci electrice sau manuale. Trebuie evitată debitarea cu polizorul unghiular, pentru a evita deteriorarea vopselei și apariția ruginii.

Avantaje Dezavantaje
 • greutate redusă;
 • grosime de 0,4 mm;
 • lățime de 118 mm;
 • se poate prelucra cu foarfeca electrică și manuală;
 • potrivit pentru placă ondulată bituminoasă, placă trapezoidală, șindrilă, țiglă metalică, placă structurată dublă și placă ondulată simplă.
 • nu se poate debita cu polizorul unghiular;
 • gamă superioară de preț.

Coamă semirotundă Bravo pentru țiglă metalică 0,4x312x2000 maro

Coama semirotundă Bravo are lungimea de 2000 mm și este lată de 312 mm. Grosimea sa este de 0,4 mm. Este de culoare maro și se utilizează ca profil de capăt. Fixarea se face prin cuie.

Avantaje Dezavantaje
 • grosime de 0,4 mm;
 • lățime de 312 mm;
 • fixare cu cuie;
 • preț avantajos.
 • nu se poate tăia manual.

Cum alegeți cea mai bună tablă pentru acoperiș

Denumită și țiglă metalică, tabla pentru acoperiș a fost inventată în Finlanda, în anii 1980, iar popularitatea sa a crescut în ritm accelerat. Foarte rapid, acest tip de material folosit pentru construirea acoperișurilor a ajuns să fie popular în întreaga lume, iar în prezent este printre cele mai solicitate de către cei care vor să își construiască sau să renoveze o casă.

Motivele pentru care țigla metalică este atât de populară sunt destul de ușor de înțeles. Materialul este rezistent, cântărește puțin, are preț avantajos și se instalează foarte rapid. În plus, oferă și beneficii de ordin estetic. Multe dintre modelele de tablă de acoperiș bună pe care le puteți găsi pe piață pot fi personalizate prin vopsire sau vin în nuanțe minimaliste și potrivite pentru orice stil decorativ.

Cererea mare pentru astfel de acoperișuri a condus și la apariția unei oferte variate. Astfel, există foarte multe tipuri de tablă pentru acoperiș pentru care puteți opta. Pentru a vă face mai ușoară misiunea de a afla care tablă este mai bună, este necesar să vă documentați cu privire la aspectele care definesc eficiența și calitatea acestui material. Iată ce lucruri trebuie să luați în calcul:

Grosimea stratului de tablă

Acesta este cel mai important element pe care trebuie să îl analizați când vreți să alegeți tabla pe care o folosiți pentru acoperișul dumneavoastră. Grosimea este, de altfel, și factorul care influențează cel mai mult nivelul prețului. Concret, cu cât foaia de țiglă metalică este mai groasă, cu atât va crește și prețul pe care va trebui să îl plătiți. Însă grosimea optimă este importantă.

Recomandarea specialiștilor este aceea de a evita pe cât posibil tabla mai subțire de 0,4 mm, dacă o folosiți pentru acoperișul casei. Cu toate acestea, există și variante de 0,25 mm care pot oferi un randament bun. Grosimea optimă este, însă, de la 0,4 mm în sus, astfel încât tabla să reziste bine în timp și să facă față provocărilor.

montare acoperis

Tipul de tratament al materialului

Majoritatea covârșitoare a tipurilor de tablă pentru acoperiș sunt produse din oțel. Acest metal are excelente proprietăți anti-corozive și oferă multiple posibilități de prelucrare, astfel încât structura finală a acoperișului să fie una cât mai adaptată nevoilor și preferințelor utilizatorului.

Pentru ca rezistența să fie, cu adevărat, la un nivel cât mai ridicat, se apelează la operațiuni de tratare a oțelului. Cele mai performante tipuri de tablă destinată ridicării de acoperișuri sunt tratate prin galvanizare, însă și acoperișurile din tablă de oțel tratat prin zincare sunt longevive.

Tipul de fixare și prelucrare

Tabla pentru acoperiș și accesoriile dedicate pot fi fixate în mai multe moduri. Este vorba despre fixarea cu cuie, care este cea mai confortabilă și la îndemână pentru orice meseriaș, dar și fixarea prin înșurubare, care reprezintă varianta cea mai eficientă pe termen lung. De regulă, accesoriile care se fixează prin înșurubare sunt mai costisitoare, însă garantează și o rezistență mai îndelungată, precum și o prindere mai fermă.

Culoarea și finisajul

Poate cel mai simplu criteriu, pentru cineva care nu are expertiză în domeniul materialelor pentru acoperiș. Alegerea culorii se face exclusiv în funcție de gusturile tale și de modul în care vrei să completezi construcția, din punct de vedere estetic. Cele mai multe modele de tablă pe care le găsiți pe piață au culori care pot fi considerate neutre.

Este vorba despre maro sau gri. Tabla pentru acoperiș are și avantajul de a putea fi vopsită, ceea ce permite regenerarea culorii, care poate să se “șteargă“ în timp, din cauza uzurii. În ceea ce privește finisajul, acesta poate să fie neted sau lucios, în funcție de modelul ales.

Cum se instalează cea mai bună tablă de acoperiș - recomandările specialiștilor

Și procesul de instalare a tablei pentru acoperiș trebuie să fie realizat în mod corect, prin respectarea tuturor pașilor premergători. Montarea tablei este doar un pas din finalul procesului de asamblare a acoperișului unei case. Acoperișul are rolul de a proteja locuința contra precipitațiilor și de a o completa, din punct de vedere estetic, însă oferă și alte beneficii.

El trebuie să izoleze termic și fonic și are și scopul de a întări caracterul solid și durabilitatea întregii structuri. Astfel, pe lângă învelișul reprezentat de tablă, la construirea acoperișului sunt implicate și alte etape. Iată despre ce este vorba:

 • Se instalează bârnele din lemn - acestea sunt baza acoperișului și trebuie să fie produse din lemn dur și uscat. Se montează pe conturul superior al casei.

 • Se montează popii - aceștia sunt stâlpii de susținere ai acoperișului și determină înălțimea și gradul său de înclinare. Se montează în poziție verticală, iar pe ei se fixează cornierele sau coarnele acoperișului.

 • Sunt fixați căpriorii - acestea sunt bucăți de lemn care se instalează în conformitate cu ceea ce prevede planul de acoperiș, la capitolul formei structurii.

 • Se montează folia împotriva condensului - funcționează ca un înveliș de protecție, prin care umezeala este ținută la distanță de căpriori, pentru a evita putrezirea acestora.

 • Se montează tabla - acesta este momentul în care se poate trece la instalarea învelitorii pentru acoperiș. În acest caz, este vorba despre tabla pentru acoperiș. Alternativele la acest material sunt țigla, ardezia sau placa bituminoasă. În cazul tablei, ea se prinde de căpriori în cuie sau prin înșurubare, în funcție de modelul ales.
Se instalează sistemul de scurgere - completarea acoperișului se face cu jgheaburi și burlane metalice sau jgheaburi și burlane din PVC, în funcție de preferințele dumneavoastră. Aceste sisteme de drenaj ajută la evitarea acumulărilor de apă și a infiltrațiilor.

Mărcile de tablă pentru acoperiș recomandate de Hornbach.ro

O tablă de acoperiș bună este cea produsă în baza unor procese îmbunătățite de-a lungul anilor, iar magazinul Hornbach.ro a selectat cu atenție fiecare variantă pe care o pune la dispoziție. Pentru ca rezistența și eficiența modelelor de tablă pentru acoperiș să fie garantate, acestea au în spate renumele și tradiția unor producători deosebit de apreciați. Acestea sunt mărcile pe care Hornbach.ro le recomandă cu încredere clienților, în domeniul tablei de acoperiș:

Marca Bravo

Sucursala românească a companiei Bravo există din anul 2001 și, în prezent, oferă unele dintre cele mai versatile și performante modele de tablă pentru acoperiș. Produsele Bravo sunt printre preferatele clienților Hornbach.ro datorită excelentului raport calitate-preț pe care îl oferă. Acestea sunt ușor de montat și se manipulează fără a fi necesare complicații sau scule foarte scumpe. Totodată, produsele bravo au și calitatea de a fi prietenoase cu mediul înconjurător.

Bravo vă învață cum să montați un acoperiș din tablă

Echipa Bravo vine în magazinele HORNBACH pentru a vă arăta care sunt pașii pentru a monta un acoperiș din tablă și de ce unelte și accesorii aveți nevoie.

Evenimentul are loc în magazinele HORNBACH din toată țara, conform următorului program:

03 octombrie – Militari

04 octombrie – Berceni

05 octombrie – Balotești

10 octombrie – Brașov

11 octombrie – Sibiu

12 octombrie – Cluj

17 octombrie – Oradea

18 octombrie – Timișoara

24 octombrie – Constanța

 • în toate magazinele, programul evenimentului este în intervalul orar 09:00 – 14:00.

Marca Precit

Precit este un brand deținut de HORNBACH. A fost lansat în Germania, în anul 1987 și s-a consacrat pe piață ca fiind un garant al calității produselor pe care le oferă. Precit produce sisteme de izolare, inclusiv tablă pentru acoperiș, aflate la un nivel de calitate ridicat, în conformitate cu orice standard internațional.

Marca Wetterbest

Wetterbest este un brand românesc înființat în anul 1999 și este unul dintre cei mai apreciați și căutați producători de învelitoare pentru acoperișuri din zona Europei Centrale și de Est. Produsele Wetterbest au o durată de viață medie de 50 de ani, deoarece firma apelează la oțel de calitate superioară, pentru producerea țiglei metalice.

În concluzie, acestea sunt mărcile de la care Hornbach.ro recomandă să alegeți tabla pentru acoperișul casei dumneavoastră. În ofertă puteți găsi variante de top, la prețuri mici, care pot fi instalate cu sistemele și accesoriile disponibile tot în gama de pe site-ul nostru. Alegeți un acoperiș eficient și rezistent, pentru o casă care să vă ofere confort și securitate pentru cât mai mult timp!

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cea mai bună tablă de acoperiș

Cum alegeți cea mai bună tablă pentru acoperiș?

Cea mai bună tablă pentru acoperiș se poate selecta în funcție de grosimea stratului materialului, culoarea și finisajul acestuia, sistemul de fixare, dar și tratamentul la care a fost supus metalul din care este produsă.

Care sunt avantajele tablei de acoperiș?

Tabla de acoperiș este o soluție avantajoasă pentru oricine construiește sau renovează o casă, deoarece este ușor de instalat, cântărește puțin și rezistă foarte bine în timp. Totodată, tabla poate fi integrată ușor și din punct de vedere estetic.

Se poate prelucra tabla pentru acoperiș?

Bucățile de tablă pentru acoperiș suportă prelucrare. Ele pot fi tăiate sau debitate cu foarfecă electrică sau manuală, dar și cu alte echipamente, în funcție de indicațiile producătorului fiecărui model. Totodată, unele variante de tablă suportă vopsirea.

Ce durată de viață are tabla de acoperiș?

Durata medie de viață a tablei pentru acoperiș este între 30 și 50 de ani, însă cu o instalare corectă și o întreținere conformă, aceasta se poate prelungi chiar și la peste 50 de ani.

Cine poate să monteze tabla pe acoperiș?

Este recomandat ca instalarea tablei pe acoperiș să fie efectuată de meseriași care să dețină cunoștințele și toate sculele necesare. Experiența este importantă pentru ca montarea să fie făcută într-o manieră care să garanteze rezistența acoperișului pe termen lung.

Teme care v-ar mai putea interesa

Izolarea acoperișului - ghid pas cu pas

Izolarea acoperișului ar trebui să fie un subiect cu adevărat important pentru dumneavoastră. Dacă acoperişul dumneavoastră nu este izolat corect, se poate pierde o mare cantitate de energie consumată pentru încălzire. C ...citește mai mult

În sus