0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 05.03.2024 la ora 09:46. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumparaturi

Case din panouri sandwich: păreri, particularități și montajul corect

Case din panouri sandwich: păreri, particularități și montajul corect

Casele din panouri sandwich reprezintă una dintre inovațiile apărute în domeniul construcțiilor. Panourile sandwich au revoluționat modul în care ne construim locuințele și nivelul de confort, aducând o izolație termică și fonică excepțională, durabilitate și flexibilitate în design. Astfel, casele din panouri sandwich au devenit o alegere tot mai populară pentru cei care doresc să își construiască locuința mult visată, însă părerile sunt împărțite.

Case din panouri sandwich: păreri și un top care v-ar putea ajuta

Casele din panouri sandwich sunt o opțiune destul de larg răspândită în construcția de locuințe, din mai multe motive. Părerile cu privire la acestea, însă, vor varia, în mod firesc, în funcție de nevoile individuale, preferințe și bugetul disponibil.

Pentru a face o alegere informată, poate fi util să analizați toate avantajele și dezavantajele, comparându-le, în același timp, cu nevoile dumneavoastră.

Panourile sandwich: ce sunt și ce particularități au

Panourile sandwich sunt elemente de construcție compuse din două plăci exterioare rigide (de obicei din metal, lemn sau plastic), legate între ele printr-un strat de izolație termică sau fonică. Acestea sunt utilizate într-o varietate de aplicații, precum construcția de case, clădiri comerciale, structuri industriale, vehicule, containere și acoperișuri.

Printre principalele caracteristici ale panourilor sandwich se numără:

 • Izolația termică: Aceasta este una dintre caracteristicile cheie ale panourilor sandwich. Stratul de izolație din mijlocul panourilor ajută la menținerea temperaturii interioare a clădirii, contribuind la reducerea costurilor de încălzire și răcire.

 • Izolația fonică: Panourile sandwich oferă, de asemenea, o bună izolație fonică, reducând zgomotele din mediul exterior. Acest aspect este important în special atunci când locuiți într-un mediu zgomotos sau într-o zonă cu trafic intens.

 • Rezistența: Pe lângă faptul că sunt ușoare, panourile sandwich sunt și foarte rezistente. Acestea pot rezista impecabil în condiții meteorologice dificile și pot fi utilizate inclusiv în construcția de structuri rezistente la cutremure.

 • Montarea rapidă: Panourile sandwich sunt ușor de instalat, ceea ce poate reduce timpul de construcție și costurile cu plata serviciilor de montaj. În plus, acestea sunt disponibile în dimensiuni standardizate, dar pot fi și personalizate, pentru a se potrivi unui proiect specific.

 • Diversitatea de materiale și finisaje: Panourile sandwich pot fi fabricate din diferite materiale, printre care: oțelul, aluminiul, lemnul, polistirenul expandat (EPS), poliuretanul sau vata minerală. De asemenea, pot fi finisate cu o gamă variată de materiale, pentru a se potrivi preferințelor estetice și a se integra cât mai natural în designul arhitectural.

 • Durabilitate și rezistență la coroziune: Multe dintre aceste panouri sunt concepute pentru a fi durabile și rezistente la coroziune, aspect ce contribuie la durata lor de viață lungă și nevoia redusă de întreținere.

Pentru toate aceste particularități, panourile sandwich au ajuns să fie utilizate în diferite domenii și aplicații, de la construcția de clădiri comerciale și hale industriale, până la fabricarea containerelor de transport.

Cele mai bune panouri sandwich: Clasament TOP 3

Un top al panourilor sandwich vă va ajuta să comparați variantele de produse disponibile, pentru a le alege pe cele care răspund cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Produs Panou de tip sandwich termoizolant pentru perete Precit, alb Panou sandwich pentru acoperiș, termoizolant PRECIT RAL 9006 Panou sandwich termoizolant pentru acoperiș PRECIT, alb
Despre Panoul sandwich termoizolant pentru perete Precit 3000x1000x40 mm în culoarea Opal reprezintă o soluție avansată pentru izolarea termică și fonică. Acest produs prezintă o combinație unică de caracteristici, ce îi determină calitatea înaltă și versatilitatea, făcându-l potrivit pentru utilizare în diferite domenii ale sectorului de construcții. Panoul sandwich termoizolant pentru acoperiș Precit 3000x1000x40 mm, în eleganta culoare Argintiu, reprezintă o soluție de înaltă calitate pentru construcția acoperișurilor. Datorită structurii sale de tip placă trapezoidală, acest panou oferă o izolație termică eficientă și o protecție sporită împotriva intemperiilor, făcându-l potrivit pentru o gamă variată de utilizări. Panoul sandwich termoizolant pentru acoperiș Precit 3000x1000x40 mm, în culoarea Opal, reprezintă o soluție excelentă pentru acoperișuri și alte aplicații similare din domeniul construcțiilor. Cu avantaje semnificative, precum izolația termică și rezistența la grindină, acest produs oferă o soluție durabilă și eficientă energetic pentru acoperișurile proiectelor tale de construcție.
Plusuri Panoul sandwich de 40 mm oferă o izolație termică excelentă, contribuind la menținerea unei temperaturi confortabile în interiorul clădirii;


Culoarea opal adaugă o notă de eleganță și aspect modern oricărei construcții, oferind un aspect estetic plăcut;

Poate fi utilizat într-o gamă variată de aplicații de construcție: acoperișuri de protecție, acoperișuri pentru balcon, adăposturi, clădiri agricole, căsuțe de grădină, clădiri rezidențiale, extinderi și hale de depozitare.
Panoul de 40 mm asigură o izolație termică eficientă, putând contribui la economisirea costurilor de încălzire și răcire;

Suprafața sa lucioasă și structura cutată fac ca panoul să fie ușor de curățat și întreținut, fără să își piardă aspectul plăcut de-a lungul timpului;

Este proiectat pentru a fi rezistent la intemperii, fiind adecvat pentru utilizare într-o varietate de medii;

Poate fi utilizat atât la exterior, cât și la interior.


Produsul este conceput să ofere o protecție suplimentară pentru acoperiș, evitându-se deteriorarea acestuia în cazul condițiilor meteo dificile;

Grosimea de 40 mm asigură o izolație termică superioară;

Produsul este proiectat să reziste la condiții meteo dificile, inclusiv ploaie, vânt și radiații solare.


Minusuri Costul este mai ridicat, comparativ cu alte materiale de construcție;

Este destinat utilizării exterioare, nu și interioare.
Nu este disponibil și în alte culori;

Poate părea mai greu, comparativ cu alte modele.

Nuanța opal este una deschisă, ceea ce înseamnă că se poate murdări destul de ușor, deci întreținerea necesită mai multă atenție.

Montajul panourilor sandwich: materialele necesare, de la A la Z

Casa panouri sandwich 3

Montajul panourilor sandwich necesită o serie de materiale și echipamente de bază, pentru a fi efectuat corect. În funcție de particularitățile proiectului, poate fi nevoie de mai multe sau mai puține dintre ele, dar iată o listă completă cu materialele de construcții necesare, de la A la Z:

 • Structura de susținere, formată din profile metalice sau din lemn: În montaj, se va porni de la scheletul de oțel sau lemn care susține panourile și care trebuie construit corect, pentru a asigura rezistența structurii.

 • Elemente de fixare pentru panouri: bolțuri, piulițe, șuruburi sau cleme pentru a fixa panourile în structura de susținere.

 • Ancore sau dibluri: Pentru ancorarea panourilor în beton sau alte suprafețe solide, în special în aplicații mai grele, vor fi necesare diblurile chimice.

 • Jgheaburi și burlane: Pentru gestionarea apei de pe acoperiș, vor trebui achiziționate și instalate jgheaburi și burlane.

 • Elemente de etanșare, adică benzi de etanșare, silicon și masticuri, pentru a asigura izolația corectă și etanșarea rosturilor.

 • Burghie: Acestea sunt necesare pentru a face găuri în panouri sau în structura de susținere, tot în scop de fixare.

 • Clești de tablă: Pentru a tăia sau a modela panourile în funcție de dimensiuni și forme, vor fi necesari anumiți clești și patenți speciali.

 • Încuietori sau butuci: Pentru a bloca sau sigila panourile, astfel încât să se prevină accesul neautorizat, se folosesc diferite sisteme de încuietori și/sau butuci.

 • Șuruburi autoforante, utilizate pentru a fixa panourile în structura de susținere sau pentru a conecta diferite elemente între ele.

 • Materiale de izolație: În funcție de proiect, pot fi necesare materiale suplimentare, pentru a asigura o izolație termică corespunzătoare.

 • Unelte pentru tăierea sau ajustarea panourilor, astfel încât să se potrivească dimensiunilor necesare.

 • Vată minerală sau alt material de umplutură din categoria termoizolațiilor: acesta va fi folosit pentru completarea stratului de izolație din panourile sandwich sau pentru a îmbunătăți izolația fonică. În plus, se mai poate folosi panglica de montaj, pentru a etanșa rosturile și a preveni scurgerile de aer sau apă.

 • Alte scule și unelte de mână: chei, ciocane, rulete, niveluri, șurubelnițe etc.

 • Produse pentru protecție: înainte de orice, veți avea nevoie de ochelari de protecție, cască și mănuși, pentru a opera în siguranță.

Aceasta este lista completă, a tuturor materialelor și echipamentelor necesare pentru montajul panourilor sandwich. Specificațiile exacte și cantitățile vor varia, desigur, în funcție de proiect și de producătorul panourilor, așa încât devine important să consultați instrucțiunile aferente, pentru a vă asigura că aveți tot ce vă trebuie pentru a finaliza proiectul, dar că nu faceți achiziții inutile.

Cum se montează panourile sandwich pas cu pas

Casa panouri sandwich 2

Montarea panourilor sandwich, similar instrumentarului necesar, poate varia în funcție de tipul de proiect și de specificațiile producătorului.

La modul general, însă, există un set de pași de bază pe care îi puteți urma pentru a realiza un montaj corect.

Cum montez panourile sandwich pe verticală? Dar pe orizontală?

Montarea panourilor sandwich se poate face atât pe verticală, cât și pe orizontală. Cu toate că fiecare dintre acestea implică și anumite metode și tehnici specifice, pașii de bază sunt similari:

 • Pregătește suprafața: Asigurați-vă că suprafața pe care intenționați să montați panourile este plană, curată și stabilă. Dacă e nevoie, aplicați un strat de bază sau o tencuială, pentru a o uniformiza.

 • Fixați structura de suport: Instalați și fixați o structură de susținere solidă, cum ar fi scheletele de oțel sau lemn, pe care veți fixa panourile sandwich. Acest schelet trebuie să fie montat cu atenție și în conformitate cu specificațiile producătorului panourilor.

 • Montați panourile sandwich pe structura de suport. Panourile trebuie să fie aliniate corect și bine fixate în punctele de prindere recomandate de producător. Asigurați-vă că folosiți elemente de fixare corespunzătoare, pentru a asigura stabilitatea și siguranța panourilor.

 • Etanșați rosturile: După ce panourile sunt fixate, etanșați rosturile, pentru a preveni scurgerile de apă sau pătrunderea curenților de aer.

Indiferent de modul în care decideți să montați panourile sandwich, este esențial să respectați specificațiile producătorului și să utilizați materialele și tehnicile potrivite, dacă vreți ca montarea să fie sigură și durabilă. Se recomandă, de asemenea, să angajați un profesionist, care să vă poată ajuta cu montajul, mai ales în cazul proiectelor mai mari sau cu un grad de complexitate mai ridicat.

Case din panouri sandwich: păreri privind avantajele și dezavantajele

Întotdeauna părerile vor fi împărțite, pentru că există o componentă subiectivă majoră. Acest lucru nu înseamnă, însă, că ele își pierd relevanța - dimpotrivă, o privire de ansamblu asupra avantajelor și dezavantajelor panourilor sandwich vă va duce, fără îndoială, mai aproape de alegerea optimă.

Avantaje:

 • Izolație termică și fonică bună: Panourile sandwich termoizolante sunt compuse din straturi de izolație termică între două plăci exterioare, ceea ce le face eficiente din punct de vedere energetic. Acest aspect poate contribui la economii semnificative în privința costurilor de încălzire și răcire și la un mediu foarte confortabil.

 • Montare rapidă: Construcția cu panouri sandwich este adesea mai rapidă decât cea tradițională, ceea ce poate reduce costurile cu prestarea serviciilor și timpul necesar finalizării proiectului.

 • Durabilitate: Panourile sandwich sunt rezistente la apă și pot rezista la condiții meteo dificile. În plus, pot avea o durată de viață lungă și necesită relativ puțină întreținere.

 • Design personalizabil: Casele din panouri sandwich pot fi personalizate pentru a se potrivi preferințelor estetice ale proprietarilor, existând o varietate de opțiuni de finisare.

Dezavantaje:

 • Investiția: Inițial, construcția unei case din panouri sandwich poate fi mai scumpă decât cea tradițională, dar costurile pot fi compensate în timp, prin economiile în materie de energie și întreținere.

 • Limitări de proiectare: Construcția cu panouri sandwich poate avea limitări în ceea ce privește designul arhitectural, ceea ce poate să nu fie pe placul tuturor.

 • Reparații mai dificile: Dacă este necesară reparația sau înlocuirea unei părți a panourilor, aceasta poate fi mai complicată și mai costisitoare decât în ipoteza unei construcții tradiționale.

 • Impactul asupra mediului: Deși casele din panouri sandwich pot fi eficiente din punct de vedere energetic, producția și apoi reciclarea lor pot reprezenta activități cu un impact destul de mare asupra mediului, în funcție de materialele utilizate și de practicile de fabricație.

În final, alegerea între o casă din panouri sandwich și o construcție tradițională depinde de nevoile și preferințele individuale, bugetul disponibil și obiectivele legate de sustenabilitate. În acest context, devine important să vă consultați cu specialiști în construcții și să luați în considerare toate aspectele, înainte de a lua o decizie.

Inovația este cheia către locuințe mai eficiente, durabile și confortabile. Cu o capacitate remarcabilă de a oferi confort, economii de energie și durabilitate, casele din panouri sandwich reprezintă o evoluție semnificativă în construcția locuințelor.

Pe măsură ce tehnicile de construcție evoluează, aceste case răspund tot mai bine la nevoile actuale de eficiență energetică și izolație fonică, fiind o combinație între știință și inovație care ne aduce mai aproape de casele viitorului.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus