Instrucțiuni

Montarea unui pisoar

Timp de lectură 2 min.
Montarea unui pisoar

Preferați să urinați din picioare? Atunci montați un pisoar pe perete! Instrucțiunile noastre vă arată cum.

Materiale și unelte de care aveți nevoie

Pașii de lucru

Activități pregătitoare

01

Pentru montarea pisoarului trebuie să fie disponibile toate racordurile. La montarea încastrată, elementul de montaj pentru pisoare este integrat.

montarea unui pisoar 1
montarea unui pisoar 1
02

Îndepărtați mai întâi dopul de protecție de pe gura de scurgere. Țeava de racord din perete este la nivel cu stratul de faianță. Dacă trece de acesta, trebuie tăiat până la suprafața acoperită cu faianță. Puneți o garnitură de mufare în gura de scurgere. Acum puteți introduce sifonul de aspirare al pisoarului în garnitura de mufare din racordul de perete. Aplicați în partea din față a țevii puțin lubrifiant, pentru ca țeava să se poată conecta mai ușor.

montarea unui pisoar 2
montarea unui pisoar 2

Montarea pisoarului

03

Aduceți cele două tije filetate la lungime corectă: măsurați-o pe aceasta pe pisoar. Luați aici în considerare grosimea piulițelor și a șaibelor. Dacă tijele filetate prezintă șliț în partea din față, le puteți înfileta pur și simplu cu ajutorul unei șurubelnițe.

montarea unui pisoar 3
montarea unui pisoar 3
04

Înainte de a monta pisoarul: demontați dopul de protecție pentru țeava de alimentare și introduceți garnitura de tranziție și țeava de alimentare în orificiul din perete. Trageți o protecție fonică pe tijele filetate și prindeți pisoarul cu șaibele și piulițele incluse pe tijele filetate. Strângeți cu grijă piulițele. Tăiați la final surplusurile de protecție fonică.

montarea unui pisoar 4
montarea unui pisoar 4
05

Etanșați rostul dintre vasul ceramic și faianța de pe perete cu silicon sanitar și materialul cu o racletă pentru rosturi.

montarea unui pisoar 5
montarea unui pisoar 5

Lucrări finale

06

Pentru montarea clapetei de acționare se demontează cadrul de protecție. În orificiul eliberat aveți acum acces la robinetul de alimentare, care poate fi închis și deschis. Restul pașilor de montaj trebuie efectuați în conformitate cu instrucțiunile atașate, pentru că acestea pot diferi ușor de la un model la altul.

montarea unui pisoar 6
montarea unui pisoar 6
07

La final mai montați doar cadrul de fixare și introduceți bolțul de acționare. Acestea se decupează aliniat. Deschideți apoi robinetul de alimentare și așezați placa de acționare. Aceasta se agață de sus în jos și se poate îndepărta oricând cu ușurință pentru a regla volumul de apă.

montarea unui pisoar 7
montarea unui pisoar 7

Montarea bateriei pentru duș

Bateria veche nu mai face față? Vă arătăm cu puteți monta o nouă baterie sau pară de duș.