0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 21.02.2024 la ora 21:04. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Noțiuni tehnice despre încălzirea prin pardoseală

Noțiuni tehnice despre încălzirea prin pardoseală

Cald, confortabil și invizibil! Cu un sistem de încălzire prin pardoseală aveți o serie de avantaje în cămin! Iar cine crede că încălzirea prin pardoseală este doar pentru cei cu portofele mari, se înșală - actualmente există diferite sisteme ce permit montarea rapidă și facilă a încălzirilor prin pardoseală ca măsură de renovare de mică amploare în toate spațiile posibile.

Avantajele încălzirii prin pardoseală

  • Sistemele de încălzire prin pardoseală se pot monta pe aproape orice suprafață și combina cu aproape orice pardoseală.
  • Datorită timpului de încălzire scurt al sistemului de încălzire prin pardoseală, temperatura încăperii poate fi menținută constant scăzută și, la nevoie, mărită rapid și eficient.
  • În plus, temperatura ambiantă poate fi redusă fără probleme cu 2 - 3 grade cu un sistem de încălzire prin pardoseală, fără influențe asupra confortului. Acest lucru economisește energie și bani!
  • Cu sursa de căldură invizibilă economisiți spațiu și nu mai sunt necesare radiatoare inestetice sau masive.

Ce este, de fapt, încălzirea prin pardoseală?

Incalzire prin pardoseala climat cu radiatoare

Climat interior cu radiatoare

În cazul radiatoarelor uzuale se încălzește în principiu aerul care urcă, se răcește, coboară, și închide circuitul. Astfel se ridică mult praf, aerul se usucă și se formează climatul interior tipic, uscat. Încăperea este rece jos și caldă sus, ceea ce presupune risipă mare de energie în special în spațiile înalte, pentru că cea mai mare parte a căldurii rămâne la nivelul tavanului, în timp ce la nivelul podelei îngheți.

Incalzire prin pardoseala caldura radianta

Căldură radiantă în loc de convectivă

Sistemele de încălzire prin pardoseală încălzesc încăperea cu căldură radiantă, ceea ce se resimte confortabil și este apreciat îndeosebi de către persoanele alergice și sensibile, pentru că praful nu este ridicat în suspensie, iar aerul nu se usucă. Încăperea este mai caldă la nivelul podelei și mai răcoroasă sus, ceea ce se resimte de asemenea mai confortabil. Podeaua nu se încinge niciodată, ci este uniform de caldă, așadar ideală pentru picioare.

Tipurile de încălzire prin pardoseală

Alegerea e grea: încălzire prin pardoseală pe bază de apă sau electrică? Vă prezentăm, mai jos, caracteristicile principale și diferențele dintre cele două variante.

Incalzire prin pardoseala pe baza de electricitate

Încălzire prin pardoseală pe bază de electricitate

Încălzirea prin pardoseală cu un covor electric subțire se compune din cabluri de încălzire de maximă securitate! Cablurile sunt fixate pe rețele autocolante, disponibile sub formă de role de lungimi diferite și, de regulă, cu o lățime de 50 cm. Acest tip de prelucrare face montarea covoarelor în încăpere rapidă și perfect adaptată. Înălțimea constructivă redusă de cca 2,5 cm înseamnă că, la acest tip de montaj al unui sistem de încălzire prin pardoseală, nu este necesară ridicarea pragurilor și ușilor.

Siguranța este pe primul loc!

Dacă încălzirea electrică prin pardoseală prezintă cabluri rupte, o împământare integrată asigură oprirea neîntârziată a sistemului. Astfel, pericolele sunt excluse.

Modele disponibile

În funcție de pardoseala pe care doriți să montați noul sistem de încălzire prin pardoseală, există diferite modele adaptate la suprafețele superioare/inferioare respective și la proprietățile acestora.

  • „Quickmat” 150 W/mp: Atunci când pardoselile superioară și inferioară sunt exclusiv din piatră, plăci ceramice sau șapă.
  • „Quickmat”100 W/mp: Atunci când pardoselile superioară și inferioară sunt din lemn (parchet laminat, parchet etc.).
  • „Clickmat“ 55 W/mp: Atunci când pardoseala inferioară este din lemn (parchet laminat, parchet etc.), iar cea superioară din lemn (parchet laminat, parchet etc.) sau mochetă subțire.
  • „Clickmat“ 100 W/mp: Atunci când pardoseala inferioară este din beton, iar cea superioară din lemn (parchet laminat, parchet etc.) sau mochetă subțire

Incalzire prin pardoseala pe baza de apa

Încălzire prin pardoseală pe bază de apă

Un sistem de încălzire prin pardoseală pe bază de apă se compune de regulă dintr-o țeavă din PE-RT, ce se dispune pe un covor țesut, autocolant. Aceste covoare sunt disponibile de asemenea ca marfă la metru, ceea ce face montarea facilă.
Sistemul încălzirii prin pardoseală pe bază de apă se poate conecta rapid și sigur la sistemul de încălzire existent și se reglează cu un limitator de temperatură de retur. Înălțimea de montaj a modelelor uzuale este de 10 mm.

Modele disponibile

Puteți monta încălzirea prin pardoseală pe bază de apă pe aproape orice tip de suprafață: de la piatră naturală, lemn, parchet laminat, plăci ceramice, la pardoseli de lemn sau mochetă!

Reglarea încălzirii prin pardoseală

Pentru a regla temperatura sistemului dumneavoastră de încălzire prin pardoseală există diverse termostate cu funcții diferite, cu ajutorul cărora se poate regla și menține căldura dorită. Și casele de vacanță sau pivnițele se pot încălzi și feri astfel de îngheț - independent de temperatura exterioară.

Teme care v-ar mai putea interesa

Montarea parchetului laminat

Parchetul laminat este o pardoseală cu multe avantaje. Este rezistent, uşor de întreţinut, este disponibil într-o variatate enormă de modele de imitaţie de lemn, are un preţ convenabil şi este uşor de montat. Vă arăt ...citește mai mult

În sus