Instrucțiuni

Panouri de garduri - Planificare și construcție

Panouri de garduri - Planificare și construcție

Doriți să construiți un paravan decorativ și opac și nu știți cum să procedați? Academia meșterului HORNBACH vă arată pas cu pas cum să demarați cel mai bine proiectul dumneavoastră! De asemenea, vă arătăm dinainte de ce materiale și unelte aveți nevoie pentru a construi într-un timp foarte scurt un paravan din elemente prefabricate. Așadar demarați proiectul!

Grad de dificultate
Timp de lucru
2 Zile
Lucrători
2

Planificare

01

Planificați mai întâi traseul gardului și lungimea laturilor gardului, deoarece elementele paravanului nu pot fi scurtate. Însă acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni. Puteți varia și înălțimea gardului: vă stau la dispoziție diferite posibilități, în funcție de sistem. Întocmiți o schiță și selectați elementele potrivite.

Marcați pe perete locul de unde trebuie să înceapă gardul. Trasați de aici traseul gardului, folosind o sfoară pentru zidărie. Lăsaţi sfoara puţin mai lungă. Apoi așezați echerul pentru construcții între casă și sfoară și aliniați-o în unghi drept față de peretele casei. La lungimea planificată adăugaţi încă o parte semnificativă de sfoară, legaţi-o de un țăruș de delimitare şi bateţi țărușul în pământ. Pentru măsurarea distanțelor mari folosiți o ruletă. Acum măsurați lungimea exactă a primei laturi a gardului și marcați locul pentru primul stâlp de colț. De aici întindeți a doua latură, în unghi drept. Sfoara trebuie să fie la distanţă faţă de sol. Marcați mijlocul găurilor stâlpilor cu o ancoră pentru sol; pe sfoară puteți atașa suplimentar o bucată de bandă adezivă.

 panouri de garduri 1
02

Verificaţi dacă terenul este înclinat. Cea mai ușoară metodă de a verifica este folosind un furtun de nivel. Plasați furtunul transparent, umplut cu apă, de la începutul până la capătul respectivei distanțe și curbați în sus capetele. Nivelul apei este întotdeauna la aceeași înălţime la ambele capete. Acum puteți marca această înălțime la ambele capete, de ex. pe fațada casei și pe un par din lemn pe care l-ați fixat. Pornind de la aceste marcaje măsuraţi distanţele până la sol şi vedeţi imediat dacă solul este înclinat şi dacă trebuie să ajustaţi gardul în funcţie de teren.

 panouri de garduri 2
03

Fixați suportul de stâlp H pe stâlpul gardului; nu înșurubați încă. Introduceți un distanțier între capătul stâlpului și bara metalică superioară și o bucată de lemn sub bara metalică superioară. De ea va fi agățat ulterior suportul în gaura stâlpului.

 panouri de garduri 3
04

Dimensiunile verticale ale distanțierului și ale bucății de lemn vor stabili ulterior distanța minimă față de sol. Tensionați sfoara la această înălțime; astfel puteți verifica dacă gardul trebuie adaptat la denivelările solului.

 panouri de garduri 4

Montarea elementelor paravanului

05

Începeți montajul cu conexiunea la perete. Primul stâlp se fixează de peretele casei cu ancore cu bolț; piulițele ancorelor sunt îngropate în lemn. De ex. la o înălțime a stâlpului de 1,8 m, aveți nevoie de minimum trei ancore cu bolț. Folosind un bit Forstner, executați o gaură corespunzătoare diametrului inserției cheii tubulare. Apoi executați prin canale găurile pentru șuruburi ale ancorelor cu bolț.

 panouri de garduri 5
06

Fixați stâlpul într-o poziție verticală – fără a-l sprijini în partea inferioară. Apoi marcați locul găurii inferioare prin stâlp la perete.

 panouri de garduri 6
07

Cel mai bine este să dați gaura în perete în două etape: mai întâi cu un burghiu subțire pentru piatră și apoi la diametrul ancorei cu bolț. Astfel gaura este mai precisă. Dați o gaură puțin mai adâncă decât adâncimea de introducere a ancorei. Apoi curățați gaura, pentru ca ancora să țină.

 panouri de garduri 7
08

Introduceți ancora cu bolț din spate în gaura stâlpului, iar în față rotiți piulița cu șaibă pe filet. Apoi înșurubați la perete stâlpul cu ancora cu bolț. Aliniați stâlpul folosind o nivelă cu bulă și transferați poziția celorlalte găuri de fixare pe perete. Desfaceți din nou îmbinarea cu șurub din partea de jos și puneți stâlpul deoparte. Acum executați celelalte găuri în perete și înșurubați stâlpul de perete cu toate ancorele.

 panouri de garduri 8
09

Verificați cu primul element al gardului dacă poziția primului stâlp este cea potrivită.

 panouri de garduri 9
10

Săpați o gaură de fundație pentru primul stâlp: laturi de 40 x 40 cm și adâncime de 80 cm. Aceasta este adâncimea de îngheţ obişnuită. Pentru siguranță, interesați-vă dacă adâncimea de îngheț din regiunea dumneavoastră este definită în mod diferit. Păstrați brazda de iarbă; cu ea puteți acoperi ulterior suprafețele de beton.

 panouri de garduri 10
11

Acum montați suportul de gard din plasă pe stâlpul de la perete; aici aveți 3 bucăți. Conectați elementul cu stâlpul. Suporturile de gard din plasă sunt dispuse în așa fel încât elementul de gard să poată fi montat ulterior pe stâlp, central și perpendicular. Mai întâi găuriți, apoi înșurubați suporturile de gard din plasă. Aliniați-le spre exterior în raport cu partea posterioară a gardului.

 panouri de garduri 11
12

Acum este pregătit primul stâlp. Montați în partea de jos suportul de stâlp H și respectați distanța dintre stâlp și bara transversală superioară. Fixați-le pe amândouă cu menghine de mână și dați găurile de fixare pe ambele părți. Apoi scoateți din nou suportul stâlpului și dați găurile.

 panouri de garduri 12
13

Introduceți din nou suportul stâlpului și înșurubați-l cu șuruburile din setul de fixare. La final strângeți șuruburile. Acum puteți înșuruba și ceilalți stâlpi cu suporturile pentru stâlpi. Limbile suporturilor stâlpilor vor fi orientate ulterior spre exterior. Puteți monta deja suportul de gard din plasă pe partea laterală a stâlpului – și aici trebuie date găurile pentru șuruburi.

 panouri de garduri 13
14

Acum se montează primul element al paravanului: poziționați elementul pe stâlpul de la perete și aduceți-l la înălțimea corectă. Dedesubt puteți pune bucăți de lemn. Elementul nu trebuie să aibă contact cu solul! Apoi fixați-l cu bucăți de lemn pe ambele părți.

 panouri de garduri 14
15

Înșurubați elementul de gard de suporturile de gard din plasă.

 panouri de garduri 15
16

Acum suspendați primul stâlp în gaura de fundație la celălalt capăt al elementului de gard. Dacă sfoara vă deranjează atunci când lucrați, o puteți îndepărta temporar. Așezați suportul de stâlp H sub bara metalică superioară folosind bucăți de lemn, până când stâlpul este la înălțimea corectă. Dacă nu este necesar să compensați denivelările, introduceți dedesubt încă o bucată de lemn. Înșurubați de stâlp elementul cu suporturile de gard din plasă.

 panouri de garduri 16
17

Aplicați suporturile de gard din plasă și pe partea opusă și montați următorul element al gardului în același mod.

 panouri de garduri 17
18

Astfel puteți finaliza toată latura gardului. Sprijiniți lateral elementele gardului cu bucăți de lemn. Apoi întindeți din nou sfoara și aliniați elementele în funcție de ea.

 panouri de garduri 18
19

Umpleți găurile cu beton când prima latură a gardului stă în picioare. Cel mai bine este să utilizați un beton uscat și să-l amestecați cu apă conform indicațiilor de pe ambalaj. Rețineți că betonul are mai degrabă tendința de a se îngroșa decât de a se lichefia. Cel mai bine este să utilizați un mixer de mână pentru amestecarea betonului. Turnați betonul în straturi în găurile pentru fundație, pentru a elimina bulele de aer.

 panouri de garduri 19
20

Verificați încă o dată elementele gardului cu o nivelă și neteziți apoi suprafețele betonate cu o mistrie.

 panouri de garduri 20
21

La stâlpul de colț, suportul de stâlp H încurcă, deoarece elementul învecinat se montează pe partea cu limba. De aceea, capetele șuruburilor trebuie îngropate în elementul învecinat. Pentru aceasta, măsurați distanța dintre cele două îmbinări cu șurub și muchia inferioară a elementului montat ...

 panouri de garduri 21
22

... și transferați aceste dimensiuni la elementul de gard învecinat. Cu bitul Forstner executați în element adâncituri potrivite pentru îmbinările cu șurub.

 panouri de garduri 22
23

Înșurubați suporturile de gard din plasă de stâlpul de colț – poziționați-le în așa fel încât elementul de gard să se potrivească perfect cu ambele adâncituri în îmbinările cu șurub. Deasupra limbii este normal să rezulte un spațiu între stâlpul de colț și elementul de gard, de grosimea limbii.

 panouri de garduri 23
24

După ce betonul s-a uscat, puteți îndepărta șipcile de sprijin. Dacă betonul vă deranjează, puteți acoperi cu pământ fiecare gaură de fundație sau puteți așeza deasupra bucăți potrivite din brazdele de iarbă. Gardul este acum gata.

 panouri de garduri 24

Teme care v-ar mai putea interesa