0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 28.11.2023 la ora 21:26. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Alegerea gardurilor potrivite

Alegerea gardurilor potrivite

Persoanele de acțiune nu cunosc limite! Mai puțin atunci când este vorba despre case și grădini! Numai dumneavoastră puteți decide care este gardul potrivit pentru dumneavoastră. Vă oferim aici informații care să vă ajute să luați o decizie.

Garduri de grădină din lemn

Vechiul și bunul gard de lemn: clasicul printre gardurile pentru grădină. În cazul în care vă hotărâți să folosiți lemn ca material pentru gard, aveți de multă vreme și alte opțiuni pe lângă simplul gard vânătoresc.

Însă care sunt de fapt avantajele gardurilor de lemn?

Lemnul este un produs natural. Tocmai de aceea este și cel mai îndrăgit material de construcție al oamenilor. Nicio bucată nu este identică cu cealaltă; textura, culoarea, deformările, crengile sau forma își au originea în creșterea copacilor. Și gardurile noastre de lemn și elementele paravan există datorită acestor trăsături caracteristice ale materialului natural lemn.

Lemnul este ceva individual, ceva ce nu se poate copia 1 la 1, ceva care lucrează.

Pe lângă neregularitățile naturale pe care le pot prezenta produsele noastre din lemn, gardurile noastre din lemn și elementele paravan îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate.

Elementele de gard din lemn HORNBACH sunt confecționate din profiluri structurate și netezite prin rindeluire, sunt tratate termic sau impregnate în autoclavă fără crom și, astfel, sunt protejate în mod ecologic împotriva infestărilor cu ciuperci și a influențelor intemperiilor.

Datorită utilizării buștenilor tăiați în sferturi, elementele au formă stabilă și sunt modelate hidrofug. Lemnul fasonat este cel extras din buștean, prin tăierea orizontală și verticală. Prin intermediul acestei tehnici de tăiere, lemnul este mai rezistent și se deformează mai greu.

Utilizarea unor astfel de tehnici de prelucrare pentru mărirea durabilității lemnului este denumită protecția constructivă a lemnului.

garduri de lemn
Pentru noi este deosebit de important să colaborăm cu furnizori care îndeplinesc directivele stricte privind protecția mediului și sustenabilitatea.

De aceea, la cumpărarea gardurilor din lemn, acordați întotdeauna atenție sigiliului de calitate FSC – Forest Stewardship Council ®. Aceasta este o organizaţie internațională non profit, al cărei obiectiv principal este să asigure o silvicultură sustenabilă.

Diferitele lemne din care sunt confecționate gardurile

Gard din lemn de răchită

Înapoi în natură! Paravanele și gardurile din produsul natural răchită sunt ideale ca protecție vizuală pentru terase, împotriva privirilor curioase, sau ca ornament de design în grădina dumneavoastră. Toate produsele din răchită de la HORNBACH sunt produse naturale pure.

 • În vederea protejării ramei împletiturii paravanului din răchită, aceasta este tratată cu baiț inofensiv din punct de vedere ecologic. De aici rezultă și nuanța de culoare închisă.
 • Unele produse sunt unse în prealabil cu ulei, din fabrică.
 • Răchita utilizată de HORNBACH provine din cultivare gestionată sustenabil.
 • Nuanța răchitei depinde de tăierea de la recoltare, aceasta fiind inițial o nuanță verzuie, ulterior mai degrabă maro.
 • Aproape toate produsele noastre sunt create manual, dintr-o combinație din lemn și răchită. Astfel ele au un aspect individual, comparativ cu producția industrială în masă. Uniformitatea împletiturii se caracterizează prin produse din răchită de înaltă calitate, lucrate manual.

gard din rachita

Tratarea ulterioară și îngrijirea

Este recomandabil ca răchita să fie tratată o dată sau de două ori pe an – de ex. la finalul și/sau la începutul sezonului – cu ulei de parafină. În acest mod, produsele vor avea un aspect proaspăt, natural și durata lor de serviciu va fi prelungită cu 2 până la 3 ani.

 • 
				paravane din bambus

  Paravane din bambus

  • material cu creștere rapidă, extrem de durabil
  • material dur și robust
  • posibilități de design variate

 • 
				gard din lemn de duglas

  Gard din lemn de duglas

  Comparativ cu alte conifere, duglasul dispune de o foarte mare rezistență și stabilitate. Are o durată de viață extrem de îndelungată în condiții de intemperii grele și poate fi combinat foarte bine cu alte articole din lemn din grădină.

 • 
				gard din lemn de larice

  Gard din lemn de larice

  Lemnul de larice este cel mai valoros, dur și durabil lemn de conifere. Datorită produselor de bază naturale, lazurile de înaltă calitate cu care este tratat conferă lemnului de larice o suprafață cu strălucire mătăsoasă, cu o eleganță distinsă.

 • 
				gard din lemn de pin

  Gard din lemn de pin

  Pinul este un conifer de greutate medie și, datorită proprietăților sale pozitive, este larg răspândit în industria de prelucrare a lemnului. Prin urmare, lemnul de pin impregnat este îndrăgit și ca material pentru garduri.

 • 
				gard din lemn de molid

  Gard din lemn de molid

  Pe lângă pin, molidul este o specie de lemn îndrăgită pentru garduri. Lemnul de conifere indigen, de greutate medie, se evidențiază prin proprietățile sale bune privind rezistența și elasticitatea.

Panouri bordurate simple și panouri bordurate duble

Dacă doriți să construiți un gard metalic robust, avantajos din punct de vedere al costurilor, atunci panourile bordurate de gard cu bare simple și panourile bordurate de gard cu bare duble reprezintă alternativa perfectă. Veți afla în continuare tot ce trebuie să știți pentru a găsi panoul bordurat potrivit pentru scopurile dumneavoastră.

Ce sunt de fapt panourile bordurate?

Panourile bordurate constau întotdeauna din bare orizontale și verticale sudate între ele, astfel rezultând un grătar stabil. Diferența fundamentală constă în numărul de bare.

plasa bordurata

La panourile bordurate simple, o bară verticală este îmbinată prin sudură cu o bară orizontală. Prin urmare, la panourile bordurate duble, două bare orizontale sunt îmbinate prin sudură cu una verticală.

Astfel rezultă unele diferențe:

Panouri bordurate simple Panouri bordurate duble
Stabilitate mediu înalte, datorită barei transversale duble
Cadru închis, din patru bare exterioare ranforsate indisponibil
Lăţime plasă 50x250 mm 50x200 mm
Montaj pe stâlpi de gard rotunzi, cu ajutorul unor coliere pe stâlpi de gard pătrați
Grosimea sârmei 8/6/4 = 8 mm cadrul, 6 mm bara orizontală, 4 mm bara verticală 6/5/6 = barele orizontale 6 mm, bara verticală 5 mm
8/6/8 = barele orizontale 8 mm, bara verticală 6 mm.

Ambele tipuri de panouri bordurate din bare sunt din oțel zincat și sunt protejate împotriva coroziunii cu o acoperire suplimentară din material plastic. Datorită acestui strat protector, ele sunt disponibile în diverse culori.

Panourile din bare verzi se integrează deosebit de bine în grădină, în timp ce panourile din bare antracit au un aspect modern. Unele modele au vârfuri într-o parte, care, în funcție de cum va fi montat elementul, pot servi fie ca protecție împotriva escaladării, fie ca protecție împotriva târârii pe dedesubt. Cu toate acestea, înainte de montaj, informați-vă despre aspectele permise în localitatea dumneavoastră de domiciliu.

Datorită structurii deschise a panourilor bordurate din bare, vă puteți proteja proprietatea împotriva accesării neautorizate, însă nu vă veți izola totodată.

Gardul din panouri bordurate din bare simple reprezintă un avantaj atunci când traseul gardului trece prin colțuri cu unghiuri mai mici sau mai mari, sau atunci când trebuie compensate mai multe diferențe de înălțime mici. Panoul din bare simple oscilează puțin atunci când se exercită o presiune asupra sa. Acest lucru face mai dificilă escaladarea și nici câinii nu sar așa de frecvent pe gard pentru că nu le plac aceste oscilații.

Datorită barelor duble, panourile bordurate cu bare duble sunt deosebit de stabile și sunt adecvate în special atunci când vă doriți un grad de protecție foarte înalt pentru terenul dumneavoastră. Gardul este ușor de întreținut și nu este necesară revopsirea sau retensionarea lui. O curățare ocazională este deja suficientă.

Siguranța este un mare plus al panoului cu bare duble. Ghidarea cu două bare pe orizontala câmpurilor de gard asigură o construcție echilibrată. Gardul rămâne stabil și nu se arcuiește în față sau în spate. Astfel nu poate fi nici deformat prin presare în interior.

Garduri de metal și garduri de sârmă

garduri de metal

Gardurile de metal și gardurile de sârmă sunt:

 • atemporale
 • robuste
 • disponibile în diferite variante de design și de modele
 • alternativa ieftină și ușor de întreținut comparativ cu alte sisteme de garduri
 • adecvate pentru plantele cățărătoare, care transformă gardul într-un paravan perfect închis

Gardurile din sârmă și din metal vor începe să ruginească dacă sunt netratate. Pentru a vă putea bucura vreme îndelungată de noul gard, aceste materiale sunt însă finisate prin diverse proceduri.

Acest lucru protejează materialul împotriva unei deteriorări prea rapide, ca urmare a intemperiilor:

 • Oțel, zincat la cald și prevăzut cu strat de protecție din material plastic
 • Aluminiu, cu strat de protecție din material plastic
 • Sârma de miez, zincată

Gard din oțel cu frezare cu laser

Dacă doriți ceva cu totul special pentru grădina dumneavoastră, atunci poate gardurile din oțel cu frezare cu laser sunt articolul potrivit. Puteți alege între șase variante de design și cinci culori. Puteți combina liber mărimile, culorile și variantele de design. Fiți curajoși!

Sfat: planificarea traseului gardului

Înainte să începeți construcția, este bine să planificați traseul gardului. Verificați dacă există obstacole în cale. Apoi marcați traseul. Găurile pentru stâlpi vor fi săpate cu o cazma.

Protecție împotriva ruginii!

 • Dacă utilizați manșoane de sol de tip țăruși, stâlpul de gard nu va rugini atât de repede.
 • Astfel, apa condensată și apa de ploaie se poate scurge în pământ și nu se acumulează în beton.
 • Pentru montarea barelor de rigidizare se utilizează plăci pentru bare, care vor fi montate de asemenea pe manșoane de sol de tip țăruș, înainte să coboare complet în sol.

Gabioane

Gabioanele sunt strâns înrudite cu panourile de bare. În principiu, sunt panouri din bare, care au fost asamblate formând o colivie. Puteți umple acest coș cu pietre sau puteți, de asemenea, să sădiți plante în el. Oricum este foarte la modă.

Astfel, gabionul este mai mult decât doar un gard. Este un element de design cu calități multiple, în peisagistică și amenajarea grădinilor. Poate fi gard, însă și perete de sprijin sau element de consolidare pe pante. El poate separa grădini sau poate fi chiar răsadniță înălțată.

 • 
				gabion gard gradina

  Gabioanele ca gard pentru grădină

  Ele se utilizează cel mai frecvent ca elemente de gard. Evident, umplute cu pietre sunt extrem de stabile și țin în exterior musafirii nepoftiți. Puteți decide cu ce material să le umpleți și dacă doriți să sădiți plante în gabioanele dumneavoastră.

 • 
				gabion protectie perete

  Gabioane ca perete de protecție fonică

  Adesea, gabioanele sunt instalate de asemenea și în jurul regiunilor de locuințe, pentru a le apăra de zgomotul străzilor intens circulate. Ele sunt acoperite de multe ori cu pământ și sunt prevăzute cu vegetație, astfel încât după un timp se formează un perete de protecție fonică verde. Acesta este bun pentru mediu, pentru că oferă un spațiu de viață multor specii de insecte.

 • 
				gabion zid

  Gabioanele ca zid de sprijin

  Versanții pot fi consolidați cu gabioane. Astfel va fi împiedicată eroziunea solului ca urmare a unor ploi puternice.

 • 
				gabion decorativ

  Gabioanele ca element decorativ

  Puteți utiliza de asemenea gabioanele și în mod creativ. De exemplu, puteți face din ele o banchetă sau un bar de grădină. Însă ele sunt adecvate de asemenea și ca răsadniță înălțată.

Informații cu privire la alcătuirea gabioanelor

În principiu, nu este dificil să instalați dumneavoastră înșivă gabioane și să le umpleți. Trebuie însă să vă gândiți în prealabil dacă aveți nevoie de o fundație.

Gabioane fără fundație

Este posibil să instalați un zid din gambioane de până la un metru înălțime și minim 30 cm lățime fără consolidare și fără fundație. La acesta este asigurată stabilitatea necesară, pentru că întregul element are la final o greutate proprie mare și se adâncește oricum într-o anumită măsură în sol.

Solul trebuie să fie plan și solid. Dacă solul este prea moale, există pericolul ca gabioanele să se afunde prea mult și, astfel, să fie pusă în pericol stabilitatea.

Gabioane cu consolidare simplă

În cazul în care zidul este mai înalt de un metru și mai îngust de 30 cm, este necesară consolidarea solului. Adânciți coșurile inferioare într-o anumită măsură în sol și rezemați-le cu piloni. Acest lucru se realizează cel mai simplu dacă bateți piloni de fier sau țevi în pământ prin ochiurile cele mai de jos ale gabioanelor. Mai târziu aceștia nu vor mai fi vizibili, pentru că vor fi acoperiți cu pietre. Acest tip de fixare nu trebuie utilizat la gabioane care urmează să consolideze pante.

Gabioane cu fundație din beton

În cazul în care gabioanele dumneavoastră urmează să țină piept celor mai dure condiții, este bine să turnați o fundație din beton. Acest lucru este neapărat necesar atunci când doriți să construiți ziduri înalte sau coloane de piatră, însă și atunci când doriți să sprijiniți o pantă.

Dacă aveți în grădină un sol deosebit de moale sau de umed este necesară neapărat o fundație din beton.

gabion cu fundatie de beton

Îngrijirea gabioanelor

Niciun alt tip de gard sau zid nu este mai ușor de întreținut decât gabioanele. Nimic nu trebuie șlefuit, revopsit sau lăcuit, nimic nu trebuie strâns din nou. Dacă doriți să vă reîmprospătați puțin gabioanele după iarnă, le puteți stropi cu un furtun de grădină sau cu un dispozitiv de curățare cu înaltă presiune. Dacă ați sădit plante pe acestea, trebuie să fiți atenți și să smulgeți eventual buruienile din când în când.

Garduri din material plastic și garduri din WPC

Fără vopsire! Profitați de materialele de înaltă calitate din material plastic. Acestea se utilizează deja de mult timp în domeniul instalării ferestrelor. Ele oferă aceleași avantaje și la construcția gardurilor.

 • Elementele de gard din material plastic sunt extrem de rezistente și robuste împotriva oricăror influențe climatice, fie că este vorba despre ploaie sau soare.
 • Datorită duratei lor de viață și a aspectului de lemn care pare natural, elementele din material plastic sunt tot mai îndrăgite pentru grădină.
 • Toate elementele sunt prevăzute cu un miez din oțel. Miezul din oțel asigură o stabilitate de încredere. Astfel, elementele de gard pot fi utilizate ca protecție atât împotriva privirilor, cât și împotriva vântului.
 • Toate elementele de gard sunt acoperite cu un strat de finisare a suprafeței (strat protector Renolit). Aceasta este o folie foarte rezistentă și durabilă. Datorită foliei Renolit, elementele de gard sunt rezistente la impact și la lovituri, astfel fiind aproape exclusă o zgâriere sau o crăpare a culorii.

 • 
				gard PVC 1
 • 
				gard PVC 2
 • 
				gard PVC 3
 • 
				gard PVC 4

Știați că: gardurile HPL sunt foarte rezistente!

HPL înseamnă „High-Pressure-Laminate“. În cazul plăcilor decorative HPL, este vorba despre plăci stratificate, presate la înaltă presiune. Niciun alt produs din domeniul suprafețelor decorative nu este atât de avansat ca HPL în ceea ce privește durabilitatea și curățenia. Comparativ cu suprafețele lăcuite, acesta are o capacitate de încărcare substanțial mai mare și este mai rezistent la căldură și umiditate.

HPL este rezistent la abraziuni, la lovituri, rezistent la zgâriere și stabil și, în plus, prezintă rezistență la apă, grăsimi și acizi slabi. Șinele de prindere din aluminiu sunt adecvate pentru evitarea completă a curenților de aer precum și a privirilor nedorite. La utilizarea șinelor de prindere, rigla de prindere este îndreptată întotdeauna spre interior, pentru ca elementele HPL să nu poată fi demontate din exterior.

Garduri WPC: jumătate lemn, jumătate material plastic

Termenul WPC provine din limba engleză și înseamnă „Wood Plastic Composite“. Acest termen s-a impus la nivel internațional. WPC este un material compozit, fabricat din cote diferite de lemn (fibre de lemn sau rumeguș) și material plastic.

În cele ce urmează, pe lângă WPC, vom explica mai amănunțit și materialele compozite BPC și Resysta.

Avantajele materialului WPC

Lemnul este un produs natural și, ca urmare a structurii sale individuale, prezintă în mod frecvent denivelări sau diferențe mari de culoare. Gardurile din WPC au o suprafață mai regulată decât produsele din lemn pur și totuși, ca urmare a ușoarelor variații de culoare, au un aspect mai natural decât gardurile din material plastic pur. În plus, combinația specială dintre material plastic și lemn previne formarea fisurilor și despicarea materialului. Şi:

 • WPC poate fi eliminat ca deșeu menajer
 • Componentele sunt reciclabile în proporție de 100%
 • extrem de rezistent la intemperii și durabil
 • ecologic, pentru că nu este necesară o vopsire de protecție adițională
 • foarte uşor de întreţinut

gard PVC 4

Garduri din BPC – alternativa cu un aspect deosebit de natural

Un gard de grădină din BPC (Bamboo Plastic Composite) reprezintă o bună alternativă la un gard WPC, pentru că cele două tipuri se deosebesc numai în ceea ce privește respectivul lor material compozit. Și anume, în cazul BPC, acesta nu este compus din lemn și material plastic, ci din bambus și material plastic.

Prezentare generală a materialelor

WPC BPC
Materialul Material compozit
Îmbinare
Material compozit
Îmbinare
Amestec de materiale 50% lemn /
50% PVC
60% bambus /
30% polietilenă /
10% aditivi
Aspect mat, periat mat, periat
Atingere similar lemnului fin
Avantaje
 • Rezistent
 • Stabil & durabil
  rezistent
 • Fără formare de schije sau
  fisuri
 • Fără umflare
 • Îngrijire simplă
 • Montaj simplu
 • Nu dăunează
  mediului înconjurător
 • Rezistent
 • Stabil & durabil
  rezistent
 • Fără formare de schije
  sau fisuri
 • Fără umflare
 • Îngrijire simplă
 • Montaj simplu
 • Materie primă regenerabilă rapid (bambus)
 • Nu dăunează mediului înconjurător
  reciclabil

Garduri din sticlă

Păstrați perspectiva! Gusturile dumneavoastră moderne se pot întrezări prin gardurile de sticlă. Gardurile din sticlă sunt executate din elemente robuste și sunt utilizabile individual. Pe lângă delimitări, le puteți utiliza de asemenea în sectorul hotelier, în cel gastronomic și în amenajări comerciale, cum ar fi spații de wellness, centre spa sau amenajări de parcare.

Avantajele sticlei în grădină

 • sticlă securizată rezistentă la impact: gardurile de sticlă sunt confecționate din sticlă securizată cu o foaie de geam (ESG) sau sticlă securizată compozită (VSG)
 • ușor de întreținut, pentru că nu este necesară o tratare adițională
 • rezistent la intemperii
 • simplu de montat, datorită elementelor de fixare de înaltă calitate, din oțel inoxidabil
 • rezistent

Variante de design

Gardurile din sticlă sunt disponibile în multiple variante:

 • cu elemente de sticlă transparentă
 • cu sticlă satinată
 • cu elemente imprimate complet

gard din sticla

Paravane și garduri naturale

Panou în loc de scândură! O alternativă practică și modernă la un gard de grădină uzual, din comerț, o reprezintă un paravan. În trend sunt în special produsele naturale, gen răchita și lemnul.

Fie din trestie, răchită, bambus sau chiar și din PVC, paravanele reprezintă în grădină o posibilitate flexibilă și simplă de a crea o protecție vizuală favorabilă sau de a segmenta grădina. În sortimentul nostru găsiți paravane din diverse materiale și în diverse modele.

 • 
				paravane din rachita impletita

  Paravane din răchită împletită

  Mai multă naturalețe în grădină pentru că nu sunteți un iubitor al gardurilor din material plastic sau al grilajelor metalice? Atunci aranjați-vă grădina cu materiale naturale și care nu dăunează mediului înconjurător. Gardurile noastre naturale sau alte elemente de modelare a grădinii din răchită se integrează armonios în peisajul grădinii dumneavoastră.

 • 
				paravane din trestie

  Paravane din trestie

  Paravan rulat cu desfășurare rapidă! Paravanele din bambus sau trestie
  sunt disponibile la diverse înălțimi. Ele aduc imediat un sentiment de vacanță în grădină.

 • 
				paravane din bambus

  Paravan din bambus

  Ca material pentru paravane, bambusul este unul clasic. Acestea transmit o senzație de aer asiatic.

 • 
				paravan din feriga naturala

  Paravan din ferigă naturală

  Panourile din ferigă ca paravan transmit o ambianță naturală.

 • 
				paravane din scoarta de pin

  Paravane din scoarță de pin

  Pentru adepții unui stil puțin mai rustic, paravanele din scoarță de pin reprezintă o alternativă frumoasă.
  Lemnul este ceva mai închis la culoare și structurat mai grosier decât materialul paravanelor obișnuite.

 • 
				paravane din PVC

  Paravane din PVC

  Împletiturile din tuburi de PVC sunt confecționate din nuiele PVC cu 20 mm lățime, care sunt cusute cu fire de poliamidă. Rândurile de cusături sunt amplasate la distanțe de 10 cm și sunt lipite suplimentar cu un adeziv extrem de rezistent la toate capetele și pe toate tijele.

 • 
				sichtschutzmatten weide

  Paravane din răchită

  Gardurile noastre naturale sunt confecționate din plante de cultură gestionată sustenabil.
  Produsele sunt confecționate manual în Europa. Pe lângă garduri, sunt disponibile și alte elemente din răchită pentru amenajarea grădinilor.

 • 
				paravane cu aspect de iedera

  Paravane cu aspect de iederă

  Atrag toate privirile într-un mod rafinat! Acest paravan arată ca iedera crescută pe un gard pe parcursul multor ani.
  O alternativă ingenioasă și modernă la gardul de grădină obișnuit.

 • 
				gard din lemn de alun

  Gard din lemn de alun

  O chestiune rustică! Cu un gard de șipci din lemn de alun, totul devine plăcut în grădină. Acest tip de gard din scânduri este foarte la modă în momentul de față!

Gard de beton

Cu un gard din beton vă puteți proteja și îngrădi proprietatea. Astfel grădina devine confortabilă și acolo sunteți în sfârșit singuri. Inițial, gardul din beton sună oarecum dur. Așa și este! Veți vedea că acest lucru aduce cu sine multe avantaje și că nu trebuie să renunțați la nimic, nici ca aspect.

 • Protecție bună contra zgomotului: mai ales dacă proprietatea dumneavoastră este situată lângă o stradă intens circulată, un gard din beton ajută la eliminarea sau la reducerea zgomotului stradal.
 • Opac: adesea, alte garduri nu oferă o protecție vizuală 100%. Însă gardurile din beton da. Sunteți complet în intimitate în grădina dumneavoastră.
 • Sigur: gardurile joacă un rol în siguranța casei sau a proprietății. Alte garduri pot fi împinse în interior sau tăiate în anumite condiții. Nimic nu dărâmă un gard de beton.
 • Ușor de întreținut: nu este necesară șlefuirea sau vopsirea regulată. Stropit din când în când cu un aparat cu jet de aburi, încă va arăta bine și după mulți ani.
 • Rezistent: betonul rezistă extrem de mult, chiar și atunci când este expus intemperiilor.
 • Posibilități de design variate: un gard de beton nu înseamnă că trebuie să priviți un zid gri atunci când sunteți în grădină. Dacă apreciați stabilitatea și siguranța unui gard din beton, însă doriți totodată confortul unui gard din lemn, acest lucru nu reprezintă o contradicție. Există garduri din beton cu diverse decorațiuni, de ex. cu aspect de ardezie, de lemn sau de piatră.

gard de beton

Proiectarea corectă a unui gard din beton

Înainte de a începe construcția noului dumneavoastră gard din beton, ar trebui să țineți cont de unele aspecte, care pot fi importante:

 • Dacă urmează ca gardul să se desfășoare în jurul proprietății dumneavoastră, lămuriți pe unde trece granița. Ar fi supărător să vă poziționați gardul pe proprietatea vecinului și, în cel mai rău caz, să fie necesar să îl dărâmați.
 • Aveți grijă să construiți elementele individuale ale fundației complet pe propriul dumneavoastră teren. Dacă încălcați granița cu vecinul, acest lucru poate avea consecințe similare ca în cazul poziționării întregului gard pe aceasta.
 • În cazul în care proprietatea dumneavoastră se învecinează cu suprafețe agricole, trebuie să respectați distanța de servitute. Acest lucru înseamnă că agricultorul are voie să depășească cu mașinile sale limita terenului dumneavoastră, pentru a-și gospodări câmpul.

Construirea unui gard de beton

Dacă aveți deja acasă materialul pentru gardul dumneavoastră din beton, trebuie să aveți în vedere că plăcile individuale trebuie transportate și depozitate întotdeauna vertical. Dacă sunt așezate plan și suportul este denivelat, plăcile se pot deteriora.

În afară de aceasta, înainte de a desface ambalajele, asigurați-vă că acestea au o poziție sigură și că nu se pot răsturna. Acest lucru poate fi dureros.

Dacă doriți să vă vopsiți gardul din beton, aveți grijă ca vopselele să fie depozitate întotdeauna într-un loc uscat și ferit de îngheț. În caz contrar, acestea ar putea deveni inutilizabile.

Construirea unui gard din beton nu este o sarcină pentru începători. Dacă aveți deja puțină experiență, puteți face față acestui proiect cu ajutorul instrucțiunilor video. Totuși, nu ar fi rău să aveți câteva ajutoare.

Instrucțiuni pe tema construirii unui gard

Pergola

Pergola

Protecție vizuală naturală! Pot fi create și sisteme cățărătoare ca separare vizuală, delimitare, sau ca paravan. Pergola este un clasic consacrat de multă vreme, care poate fi pus în scenă într-un mod modern. Ea este, pe de-o parte, un ajutor de cățărare pentru plante și poate fi utilizată și ca refugiu în grădină.

Când trandafirii sau alte plante cățărătoare se urcă pe aceasta, rezultă o imagine de basm, confortabilă.

Puteți utiliza pergola și ca separator de spațiu, pentru a despărți între ele două porțiuni de grădină, ca de exemplu stratul de legume de gazon. Cu o copertină din pânză sau în combinație cu elemente de perete de gard, pergola este o protecție vizuală ideală și o protecție împotriva vântului, precum și un furnizor de umbră.

Ea poate închide o terasă din lemn sau, ca parte a unui garaj deschis, poate separa grădina de aleea de acces auto.

Diverse tipuri de montare a stâlpilor

Există diverse posibilități de montare a stâlpilor de gard. Montajul adecvat pentru proiectul dumneavoastră de gard depinde de tipul gardului. Stagnarea umezelii în sol poate deteriora materialul gardului. De aceea recomandăm montarea pe suporturi de stâlpi și manșoane pentru sol, pentru că în acest caz va fi evitat un contact direct cu solul.

În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai uzuale tipuri de montaj pentru stâlpii de gard.

 • 
				mansoane de sol de tip tarusi

  Manșoane de sol de tip țăruși

  Montarea gardului cu manșoane de sol de tip țăruși este adecvată pentru stâlpii care nu sunt supuși unor solicitări mari, ca de ex. garduri pentru grădina din fața casei sau garduri de protecție vizuală cu o înălțime de până la 120 cm. În acest caz, important este ca solul să fie moale, fără pietre. Acest tip de montaj se efectuează rapid, pentru că trebuie săpată doar o gaură mică, în care va fi introdus manșonul prin lovire cu un ciocan. Manșoanele de sol de tip țăruși pot fi utilizate în special pentru construirea gardurilor din plasă de sârmă sau din panouri de gard cu bare simple.

 • 
				suport stalpi H

  Suport stâlpi H

  Montajul cu suporturi de stâlpi de tip H, respectiv ancore de tip H se recomandă pentru construcții care necesită o anumită stabilitate, ca de ex. stâlpii de poartă, stâlpii pentru garduri de protecție vizuală mai înalte, începând cu 120 cm, și mai ales pentru gardurile grele din lemn. Pentru montarea suporturilor de stâlpi de tip H este obligatoriu necesară o fundație.

 • 
				manson pentru sol cu insurubare

  Manșon pentru sol cu înșurubare

  Montarea gardului cu manșoane pentru sol cu înșurubare este adecvată ideal pentru montarea rapidă și simplă, pentru că nici în acest caz nu este necesară betonarea. Spre deosebire de manșonul de sol de tip țăruș, manșonul cu înșurubare va fi introdus în sol prin rotire. Un gard vânătoresc sau un gard cu șipci din lemn poate fi construit fără prea mult timp și efort cu manșoanele de sol cu înșurubare. Manșoanele oferă un înalt grad de protecție împotriva coroziunii.

Utilizarea capacelor pentru stâlpi pentru garduri

Pentru toate seriile noastre de garduri recomandăm utilizarea capacelor pentru stâlpi, pentru o durată de serviciu mai îndelungată a stâlpilor de lemn.

 • fără pătrundere a apei prin suprafața de tăiere de la capul stâlpului
 • formare redusă a fisurilor
 • protecție decorativă și constructivă a lemnului

Prevederi legale

Înainte de a începe, trebuie să clarificați dacă aveți nevoie de o autorizație de construire, pentru că, numai până la o anumită înălțime, gardurile de grădină și zidurile de grădină nu necesită autorizație de construire.

Ulterior trebuie clarificate problemele legate de situația legală privind vecinii.

Respectarea adâncimii de protecție la îngheț

Înainte de a turna betonul pentru fundația gardului, ar trebui ca mai întâi să vă informați despre condițiile locale, respectiv despre adâncimea de îngheț din regiunea dumneavoastră, pentru că aceasta poate diferi de la zonă la zonă. Valoarea adâncimii de îngheț indică până la ce adâncime poate pătrunde gerul în sol. De aceea, gropile pentru fundație ar trebui săpate până la adâncimea de îngheț. În cazul în care nu se respectă această specificație, gardul se poate tasa în mod nedorit.

În România, adâncimea medie de îngheț se situează între 80 cm și 1,20 m. De aceea trebuie respectată o adâncime minimă de îngheț de 80 cm.

Adâncimea de îngheț depinde în mare măsură de următoarele condiții locale:

 • gradul de înclinare a pantei
 • vegetația locală
 • tipul de sol
 • condițiile de vânt etc.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus