0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 0310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 27.01.2022 la ora 12:54. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Repararea şi recondiţionarea ușilor de interior

Timp de lectură 3 min.
Repararea si reconditionarea usilor de interior

Să cumpărăm întotdeauna o ușă nouă imediat ce aceea veche nu mai este prea bună sau este deteriorată? Nu este cazul! Vă oferim sfaturi valoroase pentru cum vă puteți repara și recondiționa ușile.

Etanșarea fantelor contra curenților de aer

Există mai multe posibilități de a etanșa o ușă împotriva curenților de aer. Cea mai simplă este fixarea unor benzi de etanșare. Acestea sunt autoadezive și vor fi lipite de jur împrejur, în falțul tocului. Curenții de aer rece ce vin pe sub pot fi împiedicați prin lipirea pe foaia de ușă a unei benzi de etanșare cu perii. Benzile de etanșare din pardoseală pot fi magnetice sau cu arcuri de presiune și reprezintă varianta de etanșare care necesită un montaj elaborat. Când ușa este închisă, ambele variante închid absolut etanș.

Repararea ușilor care se înțepenesc

Mai întâi trebuie să identificați de unde provine problema, ce anume o declanșează și apoi cum poate fi remediată. Dacă există balamale, înțepenirea ușii poate fi remediată prin ajustarea foii de ușă. Adesea se întâmplă ca stratul de vopsea să fie prea gros și astfel să se blocheze ușa. În acest caz este bine să fie șlefuit locul respectiv. În acest proces este important ca, imediat după aceea, locul respectiv să fie vopsit din nou în strat subțire pentru ca lemnul să nu se umfle. Dacă toate acestea nu ajută, trebuie folosită rindeaua! La rindeluit aveți grijă să lucrați din exterior spre interior. Astfel veți preveni o rupere a muchiilor exterioare.

Îndreptarea ușilor strâmbe

În cazul în care se întâmplă ca foaia de ușă să fie suspendată strâmb în toc, puteți remedia poziția înclinată prin rotirea balamalei. Dacă o ușă se înțepenește în falțul superior, poziția ușii poate fi ajustată prin deșurubarea sau înșurubarea piesei de reglaj de pe foaia de ușă.

Ridicarea ușilor

Frecarea unei uși de pardoseală este adesea un fenomen de uzură. Această problemă poate fi remediată fără mari eforturi prin introducerea unor inele sau șaibe în balamaua ușii. O altă posibilitate ar fi un sistem de ridicare a ușii sau înlocuirea balamalelor normale cu așa-numite balamale de ridicare, care la deschiderea ușii, ridică automat foaia de ușă la un nivel maxim. În cazul în care este prevăzută o pardoseală nouă, veți scăpa de acțiunea neplăcută de scurtare a foii de ușă.

Repararea zgârieturilor

Deteriorările superficiale pot fi remediate ușor cu batoane de chit cu ceară sau cu creioane de retușare. În magazinul de materiale de construcții se oferă creioane de retușare în toate culorile uzuale ale lemnului. Zgârietura va fi mascată cu creionul de retușare. În final va fi aplicat un lac mat sau lucios, ca scut de protecție.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x
HORNBACH