0 Listă favorite 0 Coşul meu
Instrucțiuni

Schimbarea robinetului de spălare. Ghid pas cu pas

Timp de lectură 4 min.
Schimbarea robinetului de spalare

Schimbarea devine ușoară! Demontarea și montarea robinetului de spălare devine obligatorie? Pas cu pas vă sunt oferite toate informațiile de care trebuie ținut cont în legătură cu proiectul ”Robinet de spălare”, astfel încât spălarea toaletei să funcționeze ireproșabil. Yippie!

Grad de dificultate

Ghid pas cu pas

1. Demontarea robinetului de spălare vechi

01

Trebuie să opriți alimentarea cu apă înainte de a putea demonta vechiul robinet de spălaree. Acționați din nou robinetul de spălare, pentru ca țeava de scurgere să se golească. Scoateți apoi țeava de scurgere din racordul de la WC și desfaceți filetul din partea superioară a clapetei.

Schimbarea robinetului de spalare pasul 01
Schimbarea robinetului de spalare pasul 01
02

Când țeava este demontată, puteți extrage prin rotire, manual, robinetul de spălare din racordul de perete. Numai dacă rotirea este dificilă aveți nevoie de un clește pentru instalatori. Aici trebuie avut grijă, pentru a nu deteriora racordul de perete.

Schimbarea robinetului de spalare pasul 02
Schimbarea robinetului de spalare pasul 02

2. Montarea noului robinet de spălare

03

Scarificați mai întâi filetul noului robinet de spălare cu ajutorul unui bomfaier. Treceți-l în acest sens de câteva ori perpendicular pe filet. Așezați acum capul tip rozetă pe filet. Dacă pe racordul cu filet este înfășurat material de etanșare, rozeta nu mai poate fi montată. Pentru etanșare se folosește cânepa. Smulgeți din mosor câteva fire de cânepă și înfășurați-le începând din față pe pașii de filet. Aplicați apoi puțină pastă de etanșare pe cânepă și masați.

Schimbare robinet de spalare pasul 03
Schimbare robinet de spalare pasul 03
04

Puteți înșuruba acum robinetul de spălare în racordul cu filet al racordului de perete. Robinetul trebuie să stea bine pe filet și, pe cât posibil, să nu mai poată fi rotită pe acesta. Așadar, la rotire aveți grijă cât de bine stă aceasta deja în racordul de perete și dacă mai este posibilă o tură completă. Dacă aveți dubii, scoateți mai bine robinetul de tot și înfășurați din nou cânepa. Puteți folosi mai multă sau mai puțină cânepă. La următoarea încercare se va potrivi cu siguranță. Pe cât posibil, înșurubați robinetul de spălare doar manual, fără a vă folosi de unelte.

Schimbare robinet de spalare pasul 04
Schimbare robinet de spalare pasul 04
05

Noua țeavă de scurgere trebuie adaptată ca lungime la noul robinet de spălare. Puteți folosi robinetul vechi pe post de șablon și verifica dacă se potrivește cu cel nou. Veți vedea astfel imediat dacă țeava nouă trebuie să fie mai lungă sau mai scurtă. Dacă țeava de scurgere este metalică, trebuie să aveți o grijă deosebită la tăiere. Specialistul folosește în acest sens un dispozitiv de tăiat țevi. O achiziție specială numai în acest scop nu merită însă. Țeava se poate tăia și cu o pânză de bomfaier cu dinți fini. Pentru a nu zgâria țeava, în special dacă aceasta este cromată, protejați-o cu un prosop sau cu hârtie lipită. Debavurați cantul de tăiere cu hârtie abrazivă. Și aici trebuie procedat cu grijă, pentru ca elementele vizibile ale țevii să nu fie deteriorate.

Schimbare robinet de spalare pasul 05
Schimbare robinet de spalare pasul 05
06

Pentru montarea țevii de scurgere, o montați mai întâi în conectorul dedicat de la WC. Aici puteți aplica puțin lubrifiant pe capătul țevii. Apoi sus, la capătul țevii, așezați îmbinarea filetată a țevii de scurgere pentru robinetul de spălare și îmbinați-le între ele.

Schimbare robinet de spalare pasul 06
Schimbare robinet de spalare pasul 06
07

Puteți porni acum alimentarea cu apă și testa funcționalitatea și etanșeitatea noului robinet de spălare.

Schimbare robinet de spalare pasul 07
Schimbare robinet de spalare pasul 07
08

Volumul apei se poate regla de la robinet. Deschideți șurubul autofiletant lateral cu o cheie imbus. Acesta este inclus de regulă în setul de livrare a robinetului. Se demontează acum capacul de acționare și se reglează volumul de spălare cu ajutorul unei șurubelnițe. Montați apoi la loc capacul de acționare și fixați cu șurubul.

Schimbare robinet de spalare pasul 08
Schimbare robinet de spalare pasul 08
09

Și debitul de spălare se poate regla. Acesta trebuie să se potrivească perfect la WC. Puteți determina personal dacă apa curge așa cum vă doriți în WC sau dacă doriți să efectuați reglaje. Pentru aceasta mai trebuie demontată o dată țeava de scurgere. Pe partea inferioară a robinetului de spălare se află un șurub hexagonal. Acesta poate fi desfăcut cu o cheie tubulară.

Schimbare robinet de spalare pasul 09
Schimbare robinet de spalare pasul 09

Teme care v-ar mai putea interesa

Schimbarea WC-ului cu montaj pe pardoseală

Cu picioarele pe pământ! Articolul nostru vă arată cum puteți demonta WC-ul pe pardoseală cu scurgere orizontală și ce mijloace ajutătoare aveți pentru a monta noul vas de toaletă. Găsiți și instrucțiuni pas cu pas pe ...citește mai mult

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x