Instrucțiuni

Schimbarea WC-ului suspendat

Timp de lectură 5 min.

Schimbarea WC-ului? Nicio problemă! Un WC suspendat poate fi schimbat personal cât ai zice pește. Videoclipul nostru vă arată pas cu pas cum puteți face acest lucru. În magazinul online HORNBACH, găsiți toate produsele necesare pentru montarea, respectiv schimbarea unui WC suspendat. Așadar, demarați proiectul!

1

Materiale și unelte de care aveți nevoie

Pașii de lucru

Demontarea WC-ului suspendat

01

Înainte de a demonta WC-ul, acoperiți podeaua cu o pătură sau cu carton. Demontați apoi clapeta de pe rezervor. Aceasta se împinge ușor în sus, după care se trage în față. În spatele său găsiți un robinet colțar. Închideți-l. Puteți schimba WC-ul și fără a închide robinetul colțar. Aici însă trebuie avut grijă să nu apăsați clapeta din greșeală în timp ce nu este conectat niciun vas de WC. În orice caz, țineți la îndemână o găleată, pentru orice eventualitate.

Tăiați rostul de silicon dintre perete și WC cu un cuțit universal și desprindeți capacele și piulițele de fixare de pe WC. Puteți trage acum în față vasul de WC de pe tijele filetate. Se îndepărtează și cele două țevi (ștuțul de racordare și țeava de scurgere). Scurgeți apa rămasă în găleată.

Dacă pe tijele filetate există protecție contra zgomotului, aceasta se înlocuiește la rândul său odată cu WC-ul. La final mai puteți rade de pe perete resturile de silicon cu o racletă sau cu cuțitul universal. Resturile persistente cedează la o soluție pentru îndepărtarea siliconului.

Schimbarea WC ului suspendat 1
Schimbarea WC ului suspendat 1
02

În primul rând trebuie să verificați dacă tijele filetate existente se potrivesc la noul WC. Măsurați adâncimea de introducere la WC. Aceasta este lungimea necesară pentru a putea fixa vasul de WC cu piulițele de strângere.

Schimbarea WC ului suspendat 2
Schimbarea WC ului suspendat 2
03

Puteți regla acum tijele filetate la dimensiunea stabilită. Distanța dintre cele două tije trebuie să se potrivească și la noul WC.

Schimbarea WC ului suspendat 3
Schimbarea WC ului suspendat 3
04

Pe ștuțul de racordare (țeava groasă) trageți mai întâi garnitura. Aplicați apoi lubrifiant pe cauciuc și așezați-o pe racordul WC-ului. Puneți acum cel mai bine nivela cu bulă în spate perpendicular pe partea posterioară a WC-ului și marcați țeava astfel încât marcajul să fie la nivel cu partea posterioară a vasului.

Schimbarea WC ului suspendat 4
Schimbarea WC ului suspendat 4
05

Puteți introduce acum ștuțul de racordare în racordul de perete și marcați aici la nivel cu suprafața faianței.

Schimbarea WC ului suspendat 5
Schimbarea WC ului suspendat 5
06

Diferența dintre cele două marcaje este dimensiunea cu care țeava trebuie scurtată.

Schimbarea WC ului suspendat 6
Schimbarea WC ului suspendat 6
07

Lungimea necesară a țevii de scurgere se calculează exact la fel ca și la ștuțul de racordare.

Schimbarea WC ului suspendat 7
Schimbarea WC ului suspendat 7
08

Scurtați apoi corespunzător ambele țevi cu un bomfaier și debavurați muchiile de tăiere cu o pilă sau cu hârtie abrazivă.

Schimbarea WC ului suspendat 8
Schimbarea WC ului suspendat 8
09

Puteți monta acum final cele două țevi la WC.

Schimbarea WC ului suspendat 9
Schimbarea WC ului suspendat 9
10

Înante de a fixa WC-ul cu șuruburi pe perete, mai trebuie montată protecția la zgomot. Fie folosiți o placă dedicată de protecție la zgomot (set protecție fonică), fie bandă de montaj rapidă, indentată. Aceasta îndeplinește același scop. Protecția fonică împiedică transmiterea zgomotului și compensează micile neuniformități de pe suprafața peretelui. Fără protecția fonică, la înșurubare este posibilă producerea de deteriorări la nivelul pereteului sau WC-ului.

Schimbarea WC ului suspendat 10
Schimbarea WC ului suspendat 10
11

Montați apoi WC-ul pe cele două tije filetate, folosiți șaibele din plastic și metal și strângeți manual piulițele.

Schimbarea WC ului suspendat 11
Schimbarea WC ului suspendat 11
wand wc austauschen anleitung as 12
12

Verificați cu nivela cu bulă dacă WC-ul stă perfect pe orizontală, după care strângeți bine cu o cheie fixă. La final, montați capacele pe piulițe.

Schimbarea WC ului suspendat 13
Schimbarea WC ului suspendat 13

Montarea capacului de WC

13

La montarea capacului de WC pot exista diferențe ușoare, în funcție de produs. Introduceți cele două dibluri de fixare în găurile prevăzute pe WC. Introduceți apoi elementele de fixare în dibluri.

Schimbarea WC ului suspendat 14
Schimbarea WC ului suspendat 14
14

Puteți pune acum capacul de WC pe cele două elemente de fixare. Acestea se pot roti, ceea ce permite adaparea perfectă pe lățime la capacul de WC. Când capacul se potrivește perfect pe vas, apăsați opritoarele și lăsați capacul jos. Strângeți acum final elementele de fixare cu o șurubelniță și montați capacele tip rozetă. Montați acum final capacul WC și lăsați-l să anclanșeze în elementele de fixare.

Schimbarea WC ului suspendat 15
Schimbarea WC ului suspendat 15
15

La final, WC-ul poate fi etanșat cu silicon sanitar la nivelul podelei, fâșia de silicon fiind apoi netezită cu o racletă pentru rosturi.

Schimbarea WC ului suspendat 16
Schimbarea WC ului suspendat 16

Important

Pentru adulți și tineri, înălțimea uzuală de montare pentru WC-urile suspendate este de 40 cm (+ capac) de la muchia superioară a podelei finisate. Aceasta este și înălțimea la care se fabrică de regulă și WC-urile pe pardoseală.
Marja înălțimii de montaj poate oscila totuși între 40 (39) și 45 cm; în cazul copiilor sau al persoanelor în scaun cu rotile se aplică alte dimensiuni.
Vă rugăm să respectați informațiile recomandate de către producător.

Schimbarea WC-ului cu montaj pe pardoseală

Cu picioarele pe pământ! Articolul nostru vă arată cum puteți demonta WC-ul pe pardoseală cu scurgere orizontală și ce mijloace ajutătoare aveți pentru a monta noul vas de toaletă. Găsiți și instrucțiuni pas cu pas pe ...citește mai mult