0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 05.03.2024 la ora 08:36. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Scule și unelte în atelier. Chei, șurubelnițe, ciocane

Scule și unelte în atelier. Chei, șurubelnițe, ciocane

Un meșter adevărat nu se va a niciodată la o parte din fața unei provocări in atelier care îi va solicita măestria cu sculele de mână. De aceea, trebuie să aibă mereu la îndemână cheile, șurubelnițele sau ciocanele potrivite. Din fericire, le găsește la HORNBACH!

Tipuri de chei

Cui îi plac șuruburile slăbite? Dumneavoastră nu! Nici nu este nevoie deoarece cu cheile fixe și cele tubulare potrivite, șuruburile și piulițele pot fi strânse cu adevărat ferm și, dacă aveți dubii, bineînțeles că pot fi desfăcute din nou. Dorim ca dumneavoastră să aveți întotdeauna cheia potrivită în mână și ca munca să vă fie ușurată pe cât posibil de mult. Să începem!

Diametrul cheilor fixe și cheilor tubulare

Pentru a înșuruba, strânge sau desface un șurub sau o piuliță, trebuie să cunoașteți mărimea acestora pentru că doar așa veți ști ce cheie fixă sau tubulară trebuie să folosiți. Diametrul capului unui șurub este denumit deschiderea cheii. Această cotă o găsiți și ștanțată ca număr pe cheile fixe și cele tubulare.

Aussensechskant

Deschideri ale cheilor pentru șuruburi cu cap hexagonal

Ce deschidere a cheii vă este necesară pentru fiecare șurub cu cap hexagonal, aflați din prezentarea generală.

Șuruburi conform DIN 931 Deschideri ale cheilor
E 1 2,5 mm
M 1,2 / 1,4 3 mm
E 1,6 3,2 mm
E 2 4 mm
E 2,5 5 mm
E 3 5,5 mm
E 3,5 6 mm
E 4 7 mm
E 5 8 mm
E 6 10 mm
E 8 13 mm
M 10 (ISO) 16 mm
E 10 17 mm
M 12 (ISO) 18 mm
E 12 19 mm
M 14 (ISO) 21 mm
E 14 22 mm
E 16 24 mm
E 18 27 mm
E 20 30 mm
E 22 32 mm
M 22 (ISO) 34 mm
E 24 36 mm
E 27 41 mm
E 30 46 mm
E 33 50 mm
E 36 55 mm
E 39 60 mm
E 42 65 mm
E 45 70 mm
E 48 75 mm
E 52 80 mm
E 56 85 mm
Chei pentru suruburi Torx

Dimensiuni ale cheilor pentru șuruburi cu hexagon interior

Ce dimensiune a cheii vă este necesară pentru fiecare șurub cu hexagon interior, aflați din prezentarea generală.

Șuruburi conform DIN 912 Mărimea cheii
E 2,5 TX 8
E 3 TX 10
E 3,5 TX 15
E 4 TX 20
E 5 TX 25
E 6 TX 30
E 8 TX 40
E 10 TX 50
E 12 TX 55
E 14 TX 60
E 16 TX 70
Chei speciale

Chei suplimentare care vă facilitează înșurubarea

Meșterii, chiar și cei amatori, ar trebui să aibă o gamă largă de chei fixe și chei tubulare în atelierul lor, pentru a fi echipați pentru orice sarcină!

Însă uneori nu este suficientă o cheie standard, dacă trebuie de exemplu să desfaceți șuruburi aflate în locuri greu accesibile sau trebuie să le strângeți cu un cuplu definit.

Pentru cerințe speciale aveți nevoie de unelte speciale

 • Cheie combinată inelară - fixă
 • Cheie dinamometrică
 • Cheie reglabilă
 • Clichet rotativ
 • Clichet reversibil cu levier, cu articulație cardanică
 • Cheie cu hexagon

 • 
				Cheile combinate inelare fixe

  Cheie combinată inelară - fixă

  Cheile combinate inelare - fixe sunt o combinație din chei inelare și chei fixe și, astfel, unealta ideală pentru a strânge sau a desface piulițe sau șuruburi hexagonale. Și în acest caz, acordați din nou atenție deschiderii indicate a cheii.

  O variantă specială a cheii combinate inelare - fixe este cheia combinată inelară - fixă Hot!-force. Particularitatea acesteia este designul 3D care, datorită formei îmbunătățite a mânerului, oferă o mânuire ergonomică și, astfel, o acțiune mai mare a forței în condițiile unor eforturi mai reduse. În plus, cheia combinată inelară - fixă Hot!-force poate fi utilizată și în zone de lucru strâmte.

  Datorită designului special al părții de cheie fixă, acesta poate fi aplicată mai ușor pe capul șurubului, într-o pozițe oblică, ergonomică, protejând astfel capul hexagonal. Un avantaj suplimentar este distanța de siguranță dintre mână și piesă, care rezultă din unghiul de lucru ceva mai mare.

 • 
				Chei combinate inelare fixe cu clichet

  Chei combinate inelare - fixe cu clichet

  Sunt de asemenea practice cheile combinate inelare - fixe cu clichet. Prin înclichetarea precisă a mecanismului fiabil cu pârghie și a celui de inversare, acestea permit o schimbare simplă a direcției de lucru.

  Datorită funcției clichetului părții de cheie inelară, unghiul de readucere se reduce la numai 5° în loc de 30°.

 • 
				Cheie dinamometrica

  Cheie dinamometrică

  Cheile dinamometrice reprezintă ajutorul ideal la schimbarea pneurilor. Pentru a se preveni o strângere excesivă a șuruburilor, se recomandă achiziționarea unei chei dinamometrice cu mecanism cu clichet. Aceasta dispune de o siguranță mecanică, ce declanșează funcționarea în gol la atingerea cuplului necesar. Acest clic îl auziți și îl simțiți.

  La utilizarea cheii dinamometrice, acordați atenție neapărat valorilor de strângere eventual recomandate de producătorii șuruburilor sau ai autovehiculelor. Aplicați forța numai pe mânerul cheii, nu utilizați în niciun caz un prelungitor. În plus, înainte să solicitați cheia dinamometrică la valoarea totală de strângere, este bine să o acționați întâi numai cu 75% și abia după aceea să strângeți cu valoarea totală. Aplicați forța încet și continuu asupra cheii, fără mișcări bruște, pentru a prevenii afișările greșite.

  Pentru o durată de serviciu mai îndelungată, după utilizare readuceți cheia dinamometrică la cea mai mică valoare a scalei. Acest lucru descarcă sistemul mecanic și protejează arcul din miez.

 • 
				Cheie reglabila

  Cheie reglabilă

  Aveți multe chei, dar niciuna nu se potrivește? Atunci apelați ca alternativă la o cheie reglabilă. Cu aceasta pot fi strânse și desfăcute simplu șuruburi și piulițe, indiferent de deschiderea necesară a cheii. Pentru că cheile reglabile pot fi ajustate potrivit pentru orice deschidere a cheii. În acest scop, distanța dintre fălcile de strângere va fi reglată simplu, individual și fără trepte, cu un șurub cu cap striat. Astfel nu mai sunt necesare nici neplăcutele schimburi de unelte.
  Așa funcționează: Reglați preliminar deschiderea cheii, împingeți cheia reglabilă în poziția șurubului, strângeți șurubul cu cap striat și desfaceți sau strângeți șurubul.

  Cheile reglabile cu funcție de clichet au avantajul suplimentar că puteți efectua înșurubarea fără să aplicați cheia în mod repetat. Acest lucru este deosebit de eficient și reprezintă un avantaj în zone de lucru strâmte.

 • 
				Clichet rotativ

  Clichet rotativ

  Unealta pentru înșurubare în cele mai inaccesibile locuri.Rotiți pur și simplu mânerul în jurul propriei axe, iar pătratul de antrenare se va roti. Astfel, clichetul rotativ permite lucrul în toate pozițiile și ajunge în locuri în care alte unelte de înșurubat nu vă mai sunt de ajutor.El este danturat fin cu 60 de dinți și poate fi utilizat ca orice clichet obișnuit.

 • 
				Clichet reversibil cu levier, cu articulatie cardanica

  Clichet reversibil cu levier, cu articulație cardanică

  În vederea fixării sau desfacerii șuruburilor cu poziție foarte fixă vă stau la dispoziție clichetele reversibile cu levier.

  Combinate cu o articulație cardanică, ele pot înșuruba chiar și „după colț”.

 • 
				Cheie cu hexagon

  Cheie cu hexagon

  Nimeni nu se poate lipsi de o cheie cu hexagon, cel puțin nu atunci când trebuie montată mobila. Acest tip de cheie are o răspândire largă și este disponibil în diverse mărimi, atât ca articol singular, cât și în seturi. Cheile cu hexagon sunt mici și maniabile, permițând astfel să se lucreze cu precizie.Aceste chei se recomandă în special atunci când accesul către șuruburi este dificil. De aceea ele își găsesc utilizarea tot mai mult în construcția de mașini, în tehnologia pentru autovehicule și la lucrările de montaj.Cheile cu hexagon și cu cap rotunjit dispun de un cap sferic, cu un umăr, la capătul brațului lung; astfel cheia poate fi basculată cu un unghi de până la 30° în șurub.

 • 
				Chei fixe și capete de chei tubulare cu profil Energy

  Chei fixe și capete de chei tubulare cu profil Energy

  Cu profilul lor special Energy, cheile fixe WGB și capetele de chei tubulare WGB transmit cuplul capului hexagonal prin intermediul suprafeței hexagonului, nu al muchiilor sale.

  Acest lucru permite transmiterea unor forțe mai mari și protejează capul șurubului, pentru că muchiile nu vor fi uzate.

 • 
				Adaptor pentru bit

  Adaptor pentru bit

  Cu un adaptor pentru bit WGB, capetele de chei tubulare pot fi utilizate cu șurubelnițe electrice cu acumulator sau cu mașini de găurit și înșurubat. Ele se introduc simplu pe elementul de preluare pătrat.

  Acest lucru reprezintă un avantaj în special atunci când, la o înșurubare în serie, este necesară strângerea sau desfacerea multor șuruburi unul după altul.

Tipuri de șurubelnițe

O unealtă de mână bună trebuie să facă parte din fiecare gospodărie! Fie pentru lucrări meșteșugăreși mici - pentru strângerea unor șuruburi - fie pentru proiecte mari, precum construirea unor piese de mobilier. Micul nostru glosar de termeni al uneltelor vă arată scurt și concis la ce puteți folosi fiecare șurubelniță!

Şurubelniţe de toate tipurile

Șurubelnițele sunt concepute pentru înșurubarea, strângerea și desfacerea șuruburilor cu anumite capete. Fie cu cap cruce, cap stea, cu hexagon sau alte modele – pentru fiecare șurub se găsește piesa complementară potrivită – și în sortimentul nostru.

Șurubelnițe drepte
pentru șuruburi cu fantă dreaptă

Șurubelnițe în cruce
de exemplu cruce Philips (PH) sau Pozidriv (PZ) pentru șuruburi speciale cu cap în cruce

Șurubelnițe Torx (TX)
au forma unei stele în șase colțuri

Șurubelniță stea cu colțuri multipe(XZN)
pentru șuruburi cu cap în formă de stea, dar care are mai multe colțuri decât steaua Torx

Șurubelniță hexagonală
pentru șuruburi cu hexagon interior

Șurubelnițe cu funcții

Ajutoare abile pentru activitatea de zi cu zi a meșterilor! La șurubelnițe există opțional următoarele funcții adiționale:

Izolaţie
Pentru a se reduce pericolul unei electrocutări, există șurubelnițe cu izolație. Mai ales în cazul instalațiilor electrice, este bine să utilizați o șurubelniță care este autorizată pentru lucrări sub tensiune!

Lamă magnetică

Pur și simplu practică! Unele șurubelnițe dispun de o lamă magnetică. Astfel capetele șuruburilor vor fi ținute mai ușor pe unealtă și se va evita căderea enervantă a șuruburilor nefixate.

Tipuri de ciocane

Tipuri de ciocane

Aici se poate bate cu ciocanul! Din orice gospodărie trebuie să facă parte un ciocan bun pentru că mereu trebuie bătut un cui în perete sau potrivite diverse piese cu el și fixate. În continuare, trecem în revistă tipurile de ciocane pentru acasă și pentru meșteșugărit.

Ciocane de toate tipurile

Diferitele utilizări necesită diferite ciocane. Ciocanele se diferențiază în general după masă, lungimea cozii, precum și forma și materialul capului. Suprafeța plată a capului ciocanelor este denumită „față“, iar partea care se ascute a capului se numește „pană“.

Ciocanul pentru piatră

Are o suprafață de lovire călită și este o unealtă de mână cu utilizare multiplă.

Ciocanul de cauciuc

Are un cap dintr-un amestec de cauciuc dur și servește la lovirea unor materiale sau componente sensibile (de exemplu plăci ceramice).

Ciocanul ascuțit de bătut cuie

Își găsește utilizarea în construcțiile din lemn, de aceea și numele „ciocan de dulgher“. Capul ciocanului are o pană cu vârf ascuțit și astfel poate fi înfipt într-un lemn, pentru a avea și cea de-a doua mână liberă în cazul unor lucrări dificile. În plus, ciocanul ascuțit de bătut cuie dispune de un extractor de cuie integrat.

Ciocanul de zidar

Servește la modelarea cărămizilor în anumite forme. De aceea ciocanele de zidari au o muchie ascuțită, orizontală, pe partea din spate a capului.

Ciocanul de lăcătușerie

Este clasicul printre ciocane, disponibil cu diverse greutăți ale capului ciocanului. Fața ciocanului este modelată pătrată, pana ciocanului este rotunjită înspre coadă. Ciocanele de lăcătușerie sunt standardizate conform DIN 1041.

Ciocanul de tâmplărie

Are un cap din oțel, o pană deplasată și decalată în jos, precum și o față dreptunghiulară. Mărimea ciocanului nu este determinată de greutatea capului, ci de lungimea muchiilor feței (în mm), a se vedea și standardul DIN 5109.

Ciocanul de despicat

Arată ca un topor, dar nu este, însă servește, în primul rând, la despicarea lemnului. Partea din spate a capului este plată și tăișul are un unghi mai obtuz decât un topor (30°). Astfel lemnul poate fi despicat mai rapid.

Barosul

Este similar ciocanului pentru piatră, însă are o altă formă a capului, o față pătrată și o pană rotunjită. Barosul are o putere de lovire mare și de aceea se utilizează la lucrări de demolare și la baterea bolțurilor și a cuielor groase.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus