Listă favorite 0 Coşul meu 0

Scule și unelte în atelier. Chei, șurubelnițe, ciocane

Scule in atelier chei

Un meșter adevărat nu se va a niciodată la o parte din fața unei provocări in atelier care îi va solicita măestria cu sculele de mână. De aceea, trebuie să aibă mereu la îndemână cheile, șurubelnițele sau ciocanele potrivite. Din fericire, le găsește la HORNBACH!

Timp de lectură 3 min. Scule & unelte de mana

Tipuri de chei

Cui îi plac șuruburile slăbite? Dumneavoastră nu! Nici nu este nevoie deoarece cu cheile fixe și cele tubulare potrivite, șuruburile și piulițele pot fi strânse cu adevărat ferm și, dacă aveți dubii, bineînțeles că pot fi desfăcute din nou. Dorim ca dumneavoastră să aveți întotdeauna cheia potrivită în mână și ca munca să vă fie ușurată pe cât posibil de mult. Să începem!

Diametrul cheilor fixe și cheilor tubulare

Pentru a înșuruba, strânge sau desface un șurub sau o piuliță, trebuie să cunoașteți mărimea acestora pentru că doar așa veți ști ce cheie fixă sau tubulară trebuie să folosiți. Diametrul capului unui șurub este denumit deschiderea cheii. Această cotă o găsiți și ștanțată ca număr pe cheile fixe și cele tubulare.

Aussensechskant

Deschideri ale cheilor pentru șuruburi cu cap hexagonal

Ce deschidere a cheii vă este necesară pentru fiecare șurub cu cap hexagonal, aflați din prezentarea generală.

Șuruburi conform DIN 931 Deschideri ale cheilor
E 1 2,5 mm
M 1,2 / 1,4 3 mm
E 1,6 3,2 mm
E 2 4 mm
E 2,5 5 mm
E 3 5,5 mm
E 3,5 6 mm
E 4 7 mm
E 5 8 mm
E 6 10 mm
E 8 13 mm
M 10 (ISO) 16 mm
E 10 17 mm
M 12 (ISO) 18 mm
E 12 19 mm
M 14 (ISO) 21 mm
E 14 22 mm
E 16 24 mm
E 18 27 mm
E 20 30 mm
E 22 32 mm
M 22 (ISO) 34 mm
E 24 36 mm
E 27 41 mm
E 30 46 mm
E 33 50 mm
E 36 55 mm
E 39 60 mm
E 42 65 mm
E 45 70 mm
E 48 75 mm
E 52 80 mm
E 56 85 mm
Chei pentru suruburi Torx

Dimensiuni ale cheilor pentru șuruburi cu hexagon interior

Ce dimensiune a cheii vă este necesară pentru fiecare șurub cu hexagon interior, aflați din prezentarea generală.

Șuruburi conform DIN 912 Mărimea cheii
E 2,5 TX 8
E 3 TX 10
E 3,5 TX 15
E 4 TX 20
E 5 TX 25
E 6 TX 30
E 8 TX 40
E 10 TX 50
E 12 TX 55
E 14 TX 60
E 16 TX 70
Chei fixe, inelare & tubulare Către produse
Chei speciale

Chei suplimentare care vă facilitează înșurubarea

Meșterii, chiar și cei amatori, ar trebui să aibă o gamă largă de chei fixe și chei tubulare în atelierul lor, pentru a fi echipați pentru orice sarcină!

Însă uneori nu este suficientă o cheie standard, dacă trebuie de exemplu să desfaceți șuruburi aflate în locuri greu accesibile sau trebuie să le strângeți cu un cuplu definit.

Pentru cerințe speciale aveți nevoie de unelte speciale

  • Cheie combinată inelară - fixă
  • Cheie dinamometrică
  • Cheie reglabilă
  • Clichet rotativ
  • Clichet reversibil cu levier, cu articulație cardanică
  • Cheie cu hexagon

Chei fixe, inelare & tubulare Către produse

Tipuri de șurubelnițe

O unealtă de mână bună trebuie să facă parte din fiecare gospodărie! Fie pentru lucrări meșteșugăreși mici - pentru strângerea unor șuruburi - fie pentru proiecte mari, precum construirea unor piese de mobilier. Micul nostru glosar de termeni al uneltelor vă arată scurt și concis la ce puteți folosi fiecare șurubelniță!

Şurubelniţe de toate tipurile

Șurubelnițele sunt concepute pentru înșurubarea, strângerea și desfacerea șuruburilor cu anumite capete. Fie cu cap cruce, cap stea, cu hexagon sau alte modele – pentru fiecare șurub se găsește piesa complementară potrivită – și în sortimentul nostru.

Șurubelnițe drepte
pentru șuruburi cu fantă dreaptă

Șurubelnițe în cruce
de exemplu cruce Philips (PH) sau Pozidriv (PZ) pentru șuruburi speciale cu cap în cruce

Șurubelnițe Torx (TX)
au forma unei stele în șase colțuri

Șurubelniță stea cu colțuri multipe(XZN)
pentru șuruburi cu cap în formă de stea, dar care are mai multe colțuri decât steaua Torx

Șurubelniță hexagonală
pentru șuruburi cu hexagon interior

Șurubelnițe cu funcții

Ajutoare abile pentru activitatea de zi cu zi a meșterilor! La șurubelnițe există opțional următoarele funcții adiționale:

Izolaţie
Pentru a se reduce pericolul unei electrocutări, există șurubelnițe cu izolație. Mai ales în cazul instalațiilor electrice, este bine să utilizați o șurubelniță care este autorizată pentru lucrări sub tensiune!

Lamă magnetică

Pur și simplu practică! Unele șurubelnițe dispun de o lamă magnetică. Astfel capetele șuruburilor vor fi ținute mai ușor pe unealtă și se va evita căderea enervantă a șuruburilor nefixate.

Surubelnite Către produse

Tipuri de ciocane

Tipuri de ciocane

Aici se poate bate cu ciocanul! Din orice gospodărie trebuie să facă parte un ciocan bun pentru că mereu trebuie bătut un cui în perete sau potrivite diverse piese cu el și fixate. În continuare, trecem în revistă tipurile de ciocane pentru acasă și pentru meșteșugărit.

Ciocane de toate tipurile

Diferitele utilizări necesită diferite ciocane. Ciocanele se diferențiază în general după masă, lungimea cozii, precum și forma și materialul capului. Suprafeța plată a capului ciocanelor este denumită „față“, iar partea care se ascute a capului se numește „pană“.

Are o suprafață de lovire călită și este o unealtă de mână cu utilizare multiplă.

Are un cap dintr-un amestec de cauciuc dur și servește la lovirea unor materiale sau componente sensibile (de exemplu plăci ceramice).

Își găsește utilizarea în construcțiile din lemn, de aceea și numele „ciocan de dulgher“. Capul ciocanului are o pană cu vârf ascuțit și astfel poate fi înfipt într-un lemn, pentru a avea și cea de-a doua mână liberă în cazul unor lucrări dificile. În plus, ciocanul ascuțit de bătut cuie dispune de un extractor de cuie integrat.

Servește la modelarea cărămizilor în anumite forme. De aceea ciocanele de zidari au o muchie ascuțită, orizontală, pe partea din spate a capului.

Este clasicul printre ciocane, disponibil cu diverse greutăți ale capului ciocanului. Fața ciocanului este modelată pătrată, pana ciocanului este rotunjită înspre coadă. Ciocanele de lăcătușerie sunt standardizate conform DIN 1041.

Are un cap din oțel, o pană deplasată și decalată în jos, precum și o față dreptunghiulară. Mărimea ciocanului nu este determinată de greutatea capului, ci de lungimea muchiilor feței (în mm), a se vedea și standardul DIN 5109.

Arată ca un topor, dar nu este, însă servește, în primul rând, la despicarea lemnului. Partea din spate a capului este plată și tăișul are un unghi mai obtuz decât un topor (30°). Astfel lemnul poate fi despicat mai rapid.

Este similar ciocanului pentru piatră, însă are o altă formă a capului, o față pătrată și o pană rotunjită. Barosul are o putere de lovire mare și de aceea se utilizează la lucrări de demolare și la baterea bolțurilor și a cuielor groase.

Ciocane & baroase Către produse

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x