0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 02.03.2024 la ora 16:15. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumpărături

Cele mai recomandate aspiratoare

Cele mai recomandate aspiratoare

Aspiratorul este un aparat electrocasnic indispensabil, deoarece reușește rapid să curețe și să îndepărteze praful, chiar și murdăria de pe diferite suprafețe. Un aparat foarte bun este, totuși, destul de greu de pus în practică din cauza diversității de modele și de prețuri existente pe piață.

Vreți să obțineți igiena mult dorită în casă, la locul de muncă sau în alte spații și căutați un aspirator eficient, dotat cu diferite tehnologii moderne? Ar fi bine să luați în considerare suprafețele pe care vreți să le aspirați, timpul pe care îl aveți la dispoziție pentru a face curat, precum și modul în care este amenajat spațiul din interiorul locuinței, biroului, clădirilor de diferite tipuri.

În continuare, veți descoperi un top al celor mai recomandate aspiratoare, criteriile pe care să le aveți în vedere în obținerea unei alegeri perfecte, brandul recomandat, recomandări cu privire la folosirea și întreținerea celui mai recomandat aspirator, dar și unele răspunsuri utile la întrebări frecvente despre aceste produse.

Cele mai recomandate aspiratoare - Clasificare TOP 3

Aspiratorul este un dispozitiv care aspiră rapid praful, resturile și murdăria de pe covoare și podele, ușor de manevrat chiar și în spațiile înguste. Din fericire, în comerț există o gamă bogată de aspiratoare, astfel încât se poate opta pentru un produs cu sau fără sac, vertical sau orizontal, cu sau fără fir, chiar și pentru aspiratoare robot, care fac toată treaba singure. Un aspirator bun va face viața proprietarului mult mai ușoară, indiferent că sunt concepute pentru uz industrial sau pentru locuințe.

Produs Aspirator umed & uscat Kärcher WD3 V-17/4/20 1000W 17L Aspirator cu spălare Kärcher SE4001 1400W 8L (4 + 4) Aspirator cu spălare Kärcher SE4002 1400W 8L (4 + 4)
Caracteristici Aspiratorul este de tip umed/ uscat, fiind potrivit pentru curățarea spațiilor la interior
Are motorizare electrică
Puterea motorului este de 1000W
Are recipient de 17 litri, fabricat din plastic robust
Lungimea furtunului este de 2 metri, iar diametrul de 35 mm
Funcționează la o tensiune de rețea 220-240V
Lungimea cablului este de 4 metri
Are o greutate de 5,5 kg
Este dotat cu roți pentru transport
Aspiratorul este potrivit pentru interior și exterior
Are motorizare electrică
Puterea aspiratorului este de 1400W
Are recipient de 8 litri, capacitate de stocare a apei de 4 litri, capacitatea de stocare a prafului de 4 litri
Lungimea furtunului de aspirare este 2 metri, iar diametrul de 35 mm
Are flux de aer maxim 70 litri /minut
Funcționează la o tensiune rețea de 230V
Lungimea cablului este de 7,5 m
Are greutatea de 7,8 kg
Este transportabil
Are carcasa fabricată din plastic rezistent
Este dotat cu roți pentru transport
Aspiratorul de tip umed/uscat este potrivit pentru interior și zone umede
Se utilizează pentru curățare, aspirare și aspirarea lichidelor în diferite domenii (auto, casă, tapițerie)
Are motorizare electrică
Puterea aspiratorului este de 1000-1400W
Are recipient de 8 litri, capacitate apă de 4 l și capacitate praf de 4 l
Lungimea furtunului de aspirare este de 2 metri, iar diametrul de 35 mm
Fluxul de aer maxim este de 4200 l/min
Are întrerupător de ponire și oprire
Cablul are o lungime de 7 metri
Dimensiunile aspiratorului sunt 38 x 48 x 44 cm
Pro Are putere de aspirare mare
Consumul de energie este redus
Curăță eficient suprafețele
Recipientul pentru murdărie este foarte rezistent
Curăță murdăria uscată, umedă, fină și grosieră
Este ușor de transportat dintr-un loc în altul
Are un raport calitate - preț excelent
Curăța, aspiră și îndepărtează lichidele de pe diferite suprafețe
Se poate folosi și în autoturismul personal
Îndepărtează eficient și rapid praful și murdăria
Depozitează praful în mod eficient
Are cablu cu o lungime potrivită pentru a ajunge în colțurile cele mai îndepărtate
Are greutate redusă
Are carcasă robustă din plastic
Este potrivit pentru covoare, pentru diferite suprafețe, animale de companie și chiar pentru persoanele alergice
Asigură o curățare profundă
Are rezervor detașabil
Este ușor de transportat datorită roților cu care este dotat aspiratorul
Are diferite dotări utile
Contra Nu este un produs profesional Nu se menționează că ar fi potrivit pentru persoanele alergice Prețul este mai mare

Alte produse recomandate

Pentru a face cea mai bună alegere, magazinul Hornbach.ro vine în întâmpinarea tuturor clienților cu diferite modele performante, de calitate superioară, care fac față cu brio tuturor necesităților.

Aspirator umed & uscat Kärcher WD3 S V-17/4/20 1000W 17L

Aspiratorul este de tip umed / uscat și se poate folosi la interior. Are putere de 1000W, recipient de 17 litri, lungimea furtunului de aspirare de 2 metri și diametrul de 35mm. Cablul aspiratorului are 4 metri. În pachet este inclus și un cartuș WD/SE.

Avantaje Dezavantaje
 • este un produs puternic și eficient
 • are design compact și poate adăposti componentele cu ușurință
 • filtrul se instalează și se îndepărtează rapid
 • poate fi mișcat simplu dintr-un loc în altul datorită roților cu care este dotat
 • cablul are o lungime doar de patru metri, ceea ce ar putea părea puțin pentru unii utilizatori

Aspirator umed & uscat Kärcher KWD2 V-17/6/18 1000W 17L

Produsul este un model umed / uscat, cu putere de 1000W, recipient de 17 litri, lungime furtun de aspirare de 1,8 metri și diametrul de 35 mm. Cablul are lungime de 6 metri. Greutatea aspiratorului este de 5,502 kg.

Avantaje Dezavantaje
 • poate fi folosit cu ușurință în diverse spații
 • are consum redus
 • lungimea cablului permite accesul către zone mai îndepărtate
 • are funcție de suflare pentru zonele în care aspirarea se face mai dificil
 • raportul calitate - preț este foarte bun
 • nu se menționează nivelul de zgomot

Aspirator umed & uscat Kärcher WD6 1300W 30L

Aspiratorul este potrivit pentru aspirare la interior, are putere de 1300W, recipient de 30 litri, furtun de aspirare lung de 2,2, m, greutate de 9,48 kg.

Avantaje Dezavantaje
 • este un aparat puternic și eficient
 • se poate folosi în locuințe, dar și în autoturisme
 • are mâner și roți pentru un transport ușor
 • puterea este reglabilă
 • este mai greu decât alte aspiratoare

Cum alegeți cel mai recomandat aspirator

Oamenii moderni și dinamici nu mai au timp suficient la dispoziție pentru a efectua diferite treburi casnice, așa că tot mai mult sunt ajutați de tehnologie. În ce privește curățenia și igienizarea un ajutor extrem de important este oferit de aspirator. Alegerea unui produs de top, însă, poate să pară o adevărată aventură pentru un necunoscător, deoarece în comerț există o diversitate largă de produse, branduri și prețuri. Înainte de a face alegerea potrivită este bine să se aibă în vedere bugetul și câteva aspecte esențiale:

 • Tipul de aspirator. Aspiratoarele sunt foarte diverse. Astfel, pe piață există aspiratoare cu sac, fără sac, verticale, fără fir, cu fir sau portabile. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele proprii. Aspiratoarele verticale costă mai puțin decât cele clasice (cu sau fără sac), fiind foarte bune pentru curățarea în profunzime a covoarelor și sunt foarte ușor de depozitat. Aspiratoarele clasice curăță excelent podele, scări, sub mobilă și fac față cu succes covoarelor, tapițeriei sau draperiilor;

 • Puterea motorului. Cu cât puterea motorului este mai mare, cu atât aspiratorul va fi mai eficient. Puterea motorului, dar și puterea de aspirare se măsoară în watt. Există motoare mici, sub 650 W, dar și motoare mari, ce depășesc 1500W. Spre deosebire de puterea totală, cea de aspirare este mai importantă, evidențiind eficiența unui aspirator în procesul de igienizare. Ea are valori mai mici;

 • Nivelul de zgomot. Un aparat silențios este de preferat unuia zgomotos. Dacă proprietarul este sensibil la zgomot sau dacă are vecini mai pretențioși din acest punct de vedere, alegerea unui aspirator de maximum 60 dB este foarte potrivită;

 • Capacitatea de stocare. Un aspirator performant trebuie să aibă și o capacitate de stocare a murdăriei foarte mare, pentru a nu fi nevoie ca proprietarul să se oprească din treabă pentru a deșerta recipientul. În acest mod se va economisi timp prețios. Capacitatea de stocare diferă în funcție de model, așa că trebuie să se citească eticheta produsului unde există toate informațiile în acest sens;

 • Accesorii. Aspiratorul trebuie să aibă diferite accesorii suplimentare pentru a face munca utilizatorului mult mai ușoară. Printre acestea se numără periile pentru părul de animale de companie, periile pentru covoare, suprafețe dure, mobilier;

 • Greutatea. Un aspirator ușor de manevrat este, cu siguranță, alegerea potrivită. Unele sunt modele ușoare, altele sunt mai grele. Aspiratoarele verticale sunt ușoare, între 4 și 8 kg, aspiratoarele cu sac sunt mai grele decât cele fără sac, iar aspiratoarele de mână sunt ușoare, având o greutate sub două kilograme.

Marca recomandată de Hornbach.ro

Kärcher este o companie germană, înființată în anul 1935 de către Alfred Kärcher în orașul Winnenden. Marca Kärcher este renumită pe plan internațional pentru produsele de calitate, inovatoare, ce acoperă cu succes nevoile rezidențiale, dar și pe cele comerciale. Printre tehnologiile pe care le-a introdus acest brand se numără tehnologia de spălare cu presiune și curățarea cu aburi. Mulți clienți mulțumiți de achiziția făcută au recomandat produsele Kärcher pentru calitatea lor superioară și pentru durabilitatea în timp.

Cum se folosește și cum se întreține aspiratorul

În funcție de model și de brand se vor avea în vedere anumite reguli. Este bine, totuși, ca înainte de utilizarea oricărui aspirator să se citească instrucțiunile producătorului cu mare atenție pentru a nu risca apariția unor deteriorări nedorite. Pentru început, aspiratorul trebuie conectat la sursa de energie electrică sau se va verifica dacă are bateria încărcată (pentru produsele cu acumulatori). Dacă aspiratorul a mai fost utilizat și nu este la prima folosire, atunci se vor verifica și sacul de praf sau recipientul de colectare a murdăriei. Acestea trebuie să fie golite de încărcătură.

Se montează accesoriile cu ajutorul cărora se va trece la efectuarea operațiunilor dorite, de aspirare, curățare și igienizare a suprafețelor, apoi se pornește aparatul. Pentru îndepărtarea prafului sau a murdăriei se va manevra aspiratorul în direcția dorită. Mișcările vor fi în linii drepte și uniforme. După ce s-a efectuat operațiunea de igienizare, aspiratorul trebuie închis și scos din priză.

Pentru a avea siguranța faptului că echipamentul va putea fi utilizat pentru o perioadă lungă se va avea în vedere și întreținerea sa adecvată. De exemplu, trebuie depozitat într-un loc uscat, departe de temperaturi ridicate sau scăzute, de șocuri, substanțe chimice sau de praf. După utilizare trebuie curățate filtrele, sacul sau recipientul de colectare a murdăriei.

În concluzie, curățarea și aspirarea diferitelor spații locuite de oameni nu mai pot fi concepute fără prezența unui aspirator dotat cu tehnologii moderne. Alegerea unui produs care să se muleze pe necesitățile proprietarului poate deveni realitate respectând sfaturile specialiștilor.

Întrebări și răspunsuri despre aspiratoare

Care sunt avantajele unui aspirator?

Printre avantajele unui aspirator se numără: eficiența sporită în curățarea diferitelor suprafețe, economisirea timpului, efortul fizic scăzut, ușurință în utilizare, eliminarea părului de animale sau alergenilor, sistemul de colectare a murdăriei, curățarea igienică, îndepărtarea alergenilor.

Cum alegeți cel mai recomandat aspirator?

Alegerea celui mai recomandat aspirator se va face după o cercetare prealabilă, respectând recomandările specialiștilor și părerile altor clienți mulțumiți de alegerea făcută. De asemenea, nu vor fi uitate unele criterii esențiale, cum ar fi tipul de aspirator, puterea acestuia, nivelul de zgomot, capacitatea de stocare, emisiile de praf, accesoriile, greutatea, brandul, prețul.

Care aspiratoare sunt mai bune?

Cele mai recomandate aspiratoare sunt acele modele care reușesc să satisfacă cerințele proprietarului în orice situație.

Cum se întreține aspiratorul?

Pentru a funcționa impecabil o perioadă cât mai lungă este vital ca aspiratorul să aibă parte de o întreținere corespunzătoare: se curăță filtrele, recipientul de colectare a murdăriei, se vor îndepărta firele de păr sau alte obiecte colectate, se verifică accesoriile, furtunul și tubul, se curăță exteriorul și se depozitează într-un loc uscat.

Câte tipuri de aspiratoare există în comerț?

În comerț există mai multe tipuri de aspiratoare: cu sac, fără sac, cu filtru de apă, vertical, cu spălare, cu aburi, aspiratorul robot.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus