Instrucțiuni

Construirea terasei din lemn și piatră

Nu vă puteți decide între piatră și lemn? Nu face nimic! Construiți-vă terasa pentru vara viitoare dându-i un aspect cool de lemn și piatră. Găsiți la noi tot ce aveți nevoie pentru terasa dumneavoastră din lemn și piatră precum și instrucțiuni detaliate de construire pas cu pas. Academia meșterului HORNBACH vă este un partener de nădejde pentru proiectul de terasă.

1-3

Ai nevoie de:

Pregătirea pentru lucru

01

La combinația dintre o suprafață de lemn și una de piatră, trebuie egalizate înălțimi de montaj diferite. Cel mai bine este să delimitați cele două zone folosind borduri.

1. Plăci terasă
2. Placă beton
3. Zonă scurgere
4. Material antiîngheț
5. Bordură
6. Pană de beton

 holz stein terrasse bauen anleitung as 01

Așezarea bordurilor

02

Marcați suprafața terasei, inclusiv câte 20 cm pe fiecare latură cu șnur de zidărie tensionat sau cu spray pentru marcaj.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 02
03

Săpați suprafața la adâncimea necesară pentru structura generală. Luați în considerare o înclinație de 2%. Compactați suprafața cu placa vibrantă. În funcție de structura terasei și de înălțimea lor, bordurile vor fi așezate pe suprafața compactată a solului sau pe stratul de protecție la îngheț. Cu șnurul de zidărie, marcați dimensiunea exactă a muchiilor interioare ale bordurilor cu înclinație.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 03
04

Amestecați betonul de amenajare peisagistică la umiditatea solului și aplicați-l în fâșii groase de 4-5 cm pe suprafața solului, pentru prima bordură. Așezați piatra, bateți cu ciocanul de cauciuc în beton și aliniați cu ajutorul nivelei cu bulă de aer. Formați cu mistria o pană de beton de cca. 10 cm înălțime și așezați pe ea următoarele borduri de-a lungul șnururilor tensionate.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 05
05

Când bordurile exterioare sunt amplasate, puteți așeza pietrele pentru delimitarea celor două pardoseli de terasă. În funcție de pardoseala de terasă, ambele spații interioare pot fi umplute acum cu material anti-îngheț. Rețineți că pe stratul de protecție la îngheț se mai aplică un strat de pavaj de prundiș gros de 4 cm.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 06

Setarea înclinației

06

La înălțimea marginii superioare a terasei finite, fixați șnururi tensionate și aliniați-le orizontal. După un metru de lățime a terasei, marcați bordura la 2 cm sub șnur, cu bandă adezivă. Repetați acest pas după fiecare metru de lățime a terasei, cu alți 2 cm, până la capătul terasei. Fixați acum șnurul la înălțimea marcajelor. Astfel obțineți o înclinație uniformă de 2%.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 04

Pas cu pas

07

Pe substructura cu material anti-îngheț se aplică un strat de pavaj de prundiș gros de 4 cm. Nivelați materialul, să fie uniform. Pentru aceasta presați tijele în formă de T (șipci de nivelare) în patul de prundiș și aliniați-le la același nivel cu marginea superioară a bordurilor. Dacă bordurile sunt așezate corect și aveți înclinația necesară, alinierea tijelor în formă de T este simplă. După nivelarea suprafeței, înlăturați tijele în formă de T. Umpleți cu prundiș canelurile rezultate.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 07
08

Montați acum dalele de terasă, începeți de la marginea frontală a terasei. Montați dalele pe rânduri, cu spațiu pentru rosturi. Lăsați între plăci și față de margine o distanță de 5 mm între rosturi; sunt utile distanțierele. Utilizați distanțiere speciale pentru dale de terasă. Tăiați plăcile cu un polizor unghiular cu disc de piatră pentru suprafețe din granit. După montare, înlăturați distanțierele.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 08
09

Apoi măturați în rosturi pe diagonală pietrișul pentru rosturi. Pentru aceasta mortarul de rosturi pentru pavaje Fix, ce se întărește la contactul cu aerul, este deosebit de adecvat. Acesta se mătură în rosturi cu o mătură de stradă. Îndepărtați de pe suprafață restul de material. După uscare, rostul devine stabil și în același timp permeabil la apă.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 10
10

Mortarul de rosturi pentru pavaje Fix este disponibil în diferite culori.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 11
11

Pe stratul anti-îngheț pregătit se aplică un strat de pavaj de prundiș gros de 4 cm.

1. Pardoseala
2. Distanțiere
3. Substructură
4. Placă de bază
5. Placă de beton
6. Pânză
7. Pavaj de pietriș
8. Material antigel
9. Bordură
10. Pană de beton

 holz stein terrasse bauen anleitung as 12
12

Nivelați materialul. Acest lucru se obține cel mai bine cu tije în formă de T ca șipci de nivelare, conform descrierii anterioare. Pe suprafața nivelată așezați un strat universal de fibre ca protecție împotriva buruienilor. Așezați stratul de fibre sub forma unor benzi.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 13
13

Pentru montarea terasei de lemn sunt necesare dale de beton ca suport pentru substructură. Aranjați dalele de beton la distanțele prevăzute; distanțele sunt prestabilite de producătorul pardoselilor pentru terase. Dalele de beton se montează cel mai bine cu un dispozitiv de ridicat plăci. Dintr-o scândură, decupați un șablon de distanțare pentru alinierea uniformă a dalelor.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 14
14

Sub fiecare suport al substructurii se așază un pat de fundație. Acesta mărește durata de viață a lemnului. Substructurile asamblate longitudinal necesită o distanță de expansiune de 1 cm. În timpul montajului, ca distanțier, se poate introduce un pat de fundație. În funcție de modelul de montare, pardoselile se îmbină cap la cap. În locurile de îmbinare, substructura trebuie dublată.

15

Înșurubați substructura cu dalele de beton: pentru aceasta perforați substructura cu un burghiu pentru lemn. Apoi, cu un burghiu pentru piatră, faceți o gaură pentru diblu în dala de beton. Acum introduceți un diblu cui până la jumătate și apoi înșurubați-l până la capăt cu o șurubelniță cu acumulator.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 15
16

La înșurubarea pardoselilor pentru terase sunt importante distanțele între plăci și față de toate piesele fixe precum și distanța între substructură și plăcile pentru terase. Distanțele împiedică staționarea apei pe suprafață și în plăcile de pardoseală sau pătrunderea ei în substructură. Acest lucru mărește durata de viață a terasei.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 16
17

Distanțierele speciale asigură distanța corectă între rosturi și față de substructură. Înainte de a înșuruba fix plăcile de pardoseală, trebuie să preburghiați ambele găuri pe fiecare parte, cu un șablon de găurire artizanal. Apoi puteți înșuruba ușor plăcile de pardoseală cu șuruburi din oțel inoxidabil pentru terase. Ca alternativă puteți folosi și clipsuri pentru fixare invizibilă.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 17
18

La montarea primului rând de plăci, pentru marginea exterioară, distanțierele se înjumătățesc și astfel vârful înălțat este înlăturat.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 18
19

Așezați dedesubt distanțierele înjumătățite și montați primul rând de plăci. Pe cealaltă parte, în fiecare loc de suport, se introduce câte un distanțier.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 19
20

Construirea șablonului de găurire:

Tăiați cu fierăstrăul plăcuța de lemn la dimensiunile potrivite.
Aplicați șipcile opritoare laterale.
Faceți două găuri.

 holz stein terrasse bauen anleitung as 20

Sfaturi şi ponturi

Respectarea distanțelor
La montajul terasei de lemn, respectați distanțele necesare față de borduri, pentru ca structura terasei să fie bine ventilată pe dedesubt. Astfel, lemnul pentru terasă rezistă mai mult. Pe lângă protecția constructivă a lemnului, puteți proteja fațadele plăcilor zugrăvindu-le cu un produs de etanșare pentru extremitățile lemnului.

Teme care v-ar mai putea interesa

Construirea terasei din lemn

Vă place atât de mult lemnul, însă aveți nevoie de ajutor la construirea terasei? Cu HORNBACH beneficiați de instrucțiuni optime pas cu pas pentru construirea terasei dumneavoastră din lemn. În plus, avem pentru dumne ...citește mai mult