Instrucțiuni

Construirea terasei din lemn

Timp de lectură 6 min.

Vă place atât de mult lemnul, însă aveți nevoie de ajutor la construirea terasei? Cu HORNBACH beneficiați de instrucțiuni optime pas cu pas pentru construirea terasei dumneavoastră din lemn. În plus, avem pentru dumneavoastră câteva sfaturi și ponturi utile, care vă ajută la construirea terasei din lemn. Așadar, să începem cu lemnul!

1

Ai nevoie de:

Pregătirea pentru lucru

Marcarea terasei

01

Marcați suprafața terasei cu un șnur de zidărie tensionat sau cu spray pentru marcaj. Adăugați la lungime și la lățime câte 20 cm.
Săpați suprafața la adâncimea necesară, astfel încât structura generală cu marginea de sus a pardoselii să aibă înălțimea dorită sub ușa terasei.

Construirea terasei din lemn pasul 01
Construirea terasei din lemn pasul 01
02

Terasa are nevoie de o înclinație de 2%, pornind dinspre casă. Luați în considerare înclinația încă de la excavare.

1. Plăci terasă
2. Postativ
3. Placă beton
4. Portantă
5. Zonă scurgere
6. Material antiîngheț
7. Bordură
8. Pană de beton

Construirea terasei din lemn pasul 02
Construirea terasei din lemn pasul 02

Compactarea terasei

03

Compactați suprafața cu placa vibrantă. Umpleți cu un strat de material anti-îngheț de 20 cm, distribuiți-l uniform și compactați-l, de asemenea. Realizați o suprafață cât mai plană posibil. Ulterior, pe aceasta se toarnă un strat de prundiș de 4 cm. Acesta este necesar pentru a putea alinia cu precizie dalele de beton.

Construirea terasei din lemn pasul 03
Construirea terasei din lemn pasul 03
04

Montați șipci de nivelare, pentru a aduce suprafața de prundiș la înălțimea necesară și pentru o aliniere exactă. Cel mai bine, puteți face acest lucru turnând un dig de prundiș pentru fiecare tijă în formă de T și introducând câte o tijă în formă de T în prundiș.

Construirea terasei din lemn pasul 04
Construirea terasei din lemn pasul 04
05

Acum, cu ajutorul șnururilor, aliniați uniform șipcile de nivelare cu înclinația necesară. Umpleți spațiul dintre șipcile de nivelare cu prundiș și nivelați suprafața cu o sculă de nivelat sau cu un dreptar. Apoi turnați prundiș pe următoarea secțiune și nivelați conform descrierii anterioare. După aceea puteți îndepărta șnururile.

Construirea terasei din lemn pasul 05
Construirea terasei din lemn pasul 05

Îndepărtarea buruienilor

06

Împotriva buruienilor, suprafața se acoperă cu un strat universal de fibre. Desfășurați benzile de pe rolă și montați-le cu o suprapunere de câte 10 cm .

Construirea terasei din lemn pasul 06
Construirea terasei din lemn pasul 06

Montarea dalelor de beton

07

Ca suport pentru substructură se montează dale de beton. În funcție de grosimea substructurii și a dalelor, distanțele dintre mijlocurile dalelor sunt de 40 până la 50 cm. Folosind o plăcuță de lemn ca șablon, obțineți distanțe uniforme între dale.

Construirea terasei din lemn pasul 07
Construirea terasei din lemn pasul 07

Reglarea pantei

08

La înălțimea marginii superioare a terasei finite, fixați șnururi tensionate și aliniați-le orizontal. După un metru de lățime a terasei, marcați bordura la 2 cm sub șnur, cu bandă adezivă. Repetați acest pas după fiecare metru de lățime a terasei, cu alți 2 cm, până la capătul terasei. Fixați acum șnurul la înălțimea marcajelor. Astfel obțineți o înclinație uniformă de 2% .

Construirea terasei din lemn pasul 08
Construirea terasei din lemn pasul 08

Lucrări de montaj

09

Sub fiecare suport al substructurii se așază un pat de fundație. Acesta mărește durata de viață a lemnului. Substructurile asamblate longitudinal necesită o distanță de expansiune de 1 cm. În timpul montajului, ca distanțier, se poate introduce un pat de fundație. În funcție de modelul de montare, pardoselile se îmbină cap la cap. În locurile de îmbinare, substructura trebuie dublată. Înșurubați substructura cu dalele de beton: pentru aceasta perforați substructura cu un burghiu pentru lemn. Apoi, cu un burghiu pentru piatră, faceți o gaură pentru diblu în dala de beton. Acum introduceți un diblu cui până la jumătate și apoi înșurubați-l până la capăt cu o șurubelniță cu acumulator.

Construirea terasei din lemn pasul 09
Construirea terasei din lemn pasul 09
10

Înainte de a înșuruba fix plăcile de pardoseală, trebuie să dați în prealabil ambele găuri pe fiecare parte, cu un șablon de găurire artizanal. În locul șuruburilor puteți folosi și clipsuri pentru fixare invizibilă.

Construirea terasei din lemn pasul 10
Construirea terasei din lemn pasul 10

Înșurubarea pardoselii

11

La înșurubarea pardoselii, luați în considerare lățimea panourilor (a) și a substructurii (b). Montați panourile cu o distanță de 1 cm față de perete; introduceți un pat între panou și perete. Înșurubați panourile cu substructura folosind șuruburi pentru terasă din oțel inoxidabil.

Construirea terasei din lemn pasul 11
Construirea terasei din lemn pasul 11

Respectarea distanțelor

12

 • Înjumătățiți distanțierul și montați-l dedesubt la canturile exterioare.
 • Așezați primul panou, introduceți distanțierul și înșurubați panoul.
 • Adăugați următoarele panouri. Respectați distanța de expansiune și la îmbinările longitudinale .

Construirea terasei din lemn pasul 12
Construirea terasei din lemn pasul 12

Amenajarea marginilor

13

La montarea pardoselilor pentru terase, adesea este mai simplu să lăsați capetele să iasă în afară. După montaj, puteți tăia lungimile excesive cu un fierăstrău circular manual. Cantul se finisează cu hârtie abrazivă (rupere cant). Pentru a ascunde substructura, puteți monta pardoseală pentru terasă de jur împrejur.

Construirea terasei din lemn pasul 13
Construirea terasei din lemn pasul 13

Fixarea panourilor de mascare

14

Înșurubarea se face de sus, prin substructură, sau lateral, direct în substructură – în funcție de direcția în care este orientată substructura .

Construirea terasei din lemn pasul 14
Construirea terasei din lemn pasul 14

Asigurați ventilarea corectă

15

Trebuie să existe o ventilare suficientă și după ce ați montat panourile de mascare – ea sporește durata de viață a unei terase din lemn.

Construirea terasei din lemn pasul 15
Construirea terasei din lemn pasul 15

Tratarea canturilor

16

Lemnul pentru terasă este expus în permanență condițiilor climatice. Extremitățile lemnului (canturile) constituie locuri deschise de pătrundere a umidității. O zugrăvire de protecție a acestor locuri sporește durata de viață a lemnului .

Construirea terasei din lemn pasul 16
Construirea terasei din lemn pasul 16

Sfaturi şi ponturi

 • Amplasarea corectă
  Locurile cele mai potrivite pentru construirea noii terase din lemn sunt cele însorite sau semi-umbrite. Evitați amplasarea în imediata apropiere a copacilor. Acolo se poate forma umiditate, iar pardoseala de terasă devine alunecoasă ca urmare a formării algelor. În apropierea copacilor, și pericolul de putrezire și apariție a ciupercilor este mai mare.
 • Tipuri de lemn pentru pardoseli de terasă
  Alegerea pardoselii corecte pentru terasă trebuie cântărită bine. Există diverse tipuri de lemn, cu diferite avantaje și caracteristici.
 • Certificarea FSC®
  Produsele obțin certificarea FSC® dacă la realizarea acestora s-a utilizat lemn din producție sustenabilă şi s-au respectat reglementările sociale cu privire la pădurile gestionate în mod responsabil, certificare independentă conform directivelor stricte ale FSC. Alegeți produsele certificate FSC.

Teme care v-ar mai putea interesa

Construirea terasei din lemn și piatră

Nu vă puteți decide între piatră și lemn? Nu face nimic! Construiți-vă terasa pentru vara viitoare dându-i un aspect cool de lemn și piatră. Găsiți la noi tot ce aveți nevoie pentru terasa dumneavoastră din lemn și pi ...citește mai mult