Listă favorite 0 Coşul meu 0

Accesul în magazinele noastre este permis doar cu mască sau alte mijloace de protecție.

Construirea terasei din lemn

Vă place atât de mult lemnul, însă aveți nevoie de ajutor la construirea terasei? Cu HORNBACH beneficiați de instrucțiuni optime pas cu pas pentru construirea terasei dumneavoastră din lemn. În plus, avem pentru dumneavoastră câteva sfaturi și ponturi utile, care vă ajută la construirea terasei din lemn. Așadar, să începem cu lemnul!

Timp de lectură 0 min.
Grad de dificultate
Timp de lucru 3 Zile
Lucrători 1

Ai nevoie de:

Materiale și unelte
Download

Pregătirea pentru lucru

Marcarea terasei

01

Marcați suprafața terasei cu un șnur de zidărie tensionat sau cu spray pentru marcaj. Adăugați la lungime și la lățime câte 20 cm.
Săpați suprafața la adâncimea necesară, astfel încât structura generală cu marginea de sus a pardoselii să aibă înălțimea dorită sub ușa terasei.

holzterrasse bauen anleitung as 01
holzterrasse bauen anleitung as 01
02

Terasa are nevoie de o înclinație de 2%, pornind dinspre casă. Luați în considerare înclinația încă de la excavare.

1.Plăci terasă
2.Postativ
3.Placă beton
4.Portantă
5.Zonă scurgere
6.Material antiîngheț
7.Bordură
8.Pană de beton

holzterrasse bauen anleitung as 02
holzterrasse bauen anleitung as 02

Compactarea terasei

03

Compactați suprafața cu placa vibrantă. Umpleți cu un strat de material anti-îngheț de 20 cm, distribuiți-l uniform și compactați-l, de asemenea. Realizați o suprafață cât mai plană posibil. Ulterior, pe aceasta se toarnă un strat de prundiș de 4 cm. Acesta este necesar pentru a putea alinia cu precizie dalele de beton.

holzterrasse bauen anleitung as 03
holzterrasse bauen anleitung as 03
04

Montați șipci de nivelare, pentru a aduce suprafața de prundiș la înălțimea necesară și pentru o aliniere exactă. Cel mai bine puteți face acest lucru turnând un dig de prundiș pentru fiecare tijă în formă de T și introducând câte o tijă în formă de T în prundiș.

holzterrasse bauen anleitung as 05
holzterrasse bauen anleitung as 05
05

Acum, cu ajutorul șnururilor, aliniați uniform șipcile de nivelare cu înclinația necesară. Umpleți spațiul dintre șipcile de nivelare cu prundiș și nivelați suprafața cu o sculă de nivelat sau cu un dreptar. Apoi turnați prundiș pe următoarea secțiune și nivelați conform descrierii anterioare. După aceea puteți îndepărta șnururile.

holzterrasse bauen anleitung as 06
holzterrasse bauen anleitung as 06

Îndepărtarea buruienilor

06

Împotriva buruienilor, suprafața se acoperă cu un strat universal de fibre. Desfășurați benzile de pe rolă și montați-le cu o suprapunere de câte 10 cm.

holzterrasse bauen anleitung as 07
holzterrasse bauen anleitung as 07

Montarea dalelor de beton

07

Ca suport pentru substructură se montează dale de beton. În funcție de grosimea substructurii și a dalelor, distanțele dintre mijlocurile dalelor sunt de 40 până la 50 cm. Folosind o plăcuță de lemn ca șablon, obțineți distanțe uniforme între dale.

holzterrasse bauen anleitung as 08
holzterrasse bauen anleitung as 08

Reglarea pantei

08

La înălțimea marginii superioare a terasei finite, fixați șnururi tensionate și aliniați-le orizontal. După un metru de lățime a terasei, marcați bordura la 2 cm sub șnur, cu bandă adezivă. Repetați acest pas după fiecare metru de lățime a terasei, cu alți 2 cm, până la capătul terasei. Fixați acum șnurul la înălțimea marcajelor. Astfel obțineți o înclinație uniformă de 2%.

holzterrasse bauen anleitung as 04
holzterrasse bauen anleitung as 04

Lucrări de montaj

09

Sub fiecare suport al substructurii se așază un pat de fundație. Acesta mărește durata de viață a lemnului. Substructurile asamblate longitudinal necesită o distanță de expansiune de 1 cm. În timpul montajului, ca distanțier, se poate introduce un pat de fundație. În funcție de modelul de montare, pardoselile se îmbină cap la cap. În locurile de îmbinare, substructura trebuie dublată. Înșurubați substructura cu dalele de beton: pentru aceasta perforați substructura cu un burghiu pentru lemn. Apoi, cu un burghiu pentru piatră, faceți o gaură pentru diblu în dala de beton. Acum introduceți un diblu cui până la jumătate și apoi înșurubați-l până la capăt cu o șurubelniță cu acumulator.

holzterrasse bauen anleitung as 09
holzterrasse bauen anleitung as 09
10

Înainte de a înșuruba fix plăcile de pardoseală, trebuie să preburghiați ambele găuri pe fiecare parte, cu un șablon de găurire artizanal. În locul șuruburilor puteți folosi și clipsuri pentru fixare invizibilă.

holzterrasse bauen anleitung as 10
holzterrasse bauen anleitung as 10

Înșurubarea pardoselii

11

La înșurubarea pardoselii, luați în considerare lățimea panourilor (a) și a substructurii (b). Montați panourile cu o distanță de 1 cm față de perete; introduceți un pat între panou și perete. Înșurubați panourile cu substructura folosind șuruburi pentru terasă din oțel inoxidabil.

holzterrasse bauen anleitung as 11
holzterrasse bauen anleitung as 11

Respectarea distanțelor

12

 • Înjumătățiți distanțierul și montați-l dedesubt la canturile exterioare.
 • Așezați primul panou, introduceți distanțierul și înșurubați panoul.
 • Adăugați următoarele panouri. Respectați distanța de expansiune și la îmbinările longitudinale.

holzterrasse bauen anleitung as 12
holzterrasse bauen anleitung as 12

Amenajarea marginilor

13

La montarea pardoselilor pentru terase, adesea este mai simplu să lăsați capetele să iasă în afară. După montaj, puteți tăia lungimile excesive cu un fierăstrău circular manual. Cantul se finisează cu hârtie abrazivă (rupere cant). Pentru a ascunde substructura, puteți monta pardoseală pentru terasă de jur împrejur.

holzterrasse bauen anleitung as 13
holzterrasse bauen anleitung as 13

Fixarea panourilor de mascare

14

Înșurubarea se face de sus, prin substructură, sau lateral, direct în substructură – în funcție de direcția în care este orientată substructura.

holzterrasse bauen anleitung as 14
holzterrasse bauen anleitung as 14

Asigurați ventilarea corectă

15

Trebuie să existe o ventilare suficientă și după ce ați montat panourile de mascare – ea sporește durata de viață a unei terase din lemn.

holzterrasse bauen anleitung as 15
holzterrasse bauen anleitung as 15

Tratarea canturilor

16

Lemnul pentru terasă este expus în permanență condițiilor climatice. Extremitățile lemnului (canturile) constituie locuri deschise de pătrundere a umidității. O zugrăvire de protecție a acestor locuri sporește durata de viață a lemnului.

holzterrasse bauen anleitung as 16
holzterrasse bauen anleitung as 16

Sfaturi şi ponturi

 • Amplasarea corectă
  Locurile cele mai potrivite pentru construirea noii terase din lemn sunt cele însorite sau semi-umbrite. Evitați amplasarea în imediata apropiere a copacilor. Acolo se poate forma umiditate, iar pardoseala de terasă devine alunecoasă ca urmare a formării algelor. În apropierea copacilor, și pericolul de putrezire și apariție a ciupercilor este mai mare.
 • Tipuri de lemn pentru pardoseli de terasă
  Alegerea pardoselii corecte pentru terasă trebuie cântărită bine. Există diverse tipuri de lemn, cu diferite avantaje și caracteristici.
 • Certificarea FSC®
  Produsele obțin certificarea FSC® dacă la realizarea acestora s-a utilizat lemn din producție sustenabilă şi s-au respectat reglementările sociale cu privire la pădurile gestionate în mod responsabil, certificare independentă conform directivelor stricte ale FSC. Alegeți produsele certificate FSC.

Ce v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x