0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 04.03.2024 la ora 20:13. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Încălzirea terasei

Încălzirea terasei

Pe timp de iarnă, terasa dumneavoastră nu va fi ferită de ghearele înghețului. Prin procurarea unor radiatoare eficiente, asigurați-vă că gerul nu are nicio șansă. Iată cum vă puteți recăpăta terasa. Nu există vreme proastă, doar echipare proastă.

Încălzirea terasei cu ajutorul tehnologiei cu infraroșu

Fie că se face referire la infraroșu, radiație IR sau lumină roșie, este vorba de același lucru, și anume de raze electromagnetice optice.

Ele se găsesc la capătul spectrului vizibil – imediat după intervalul roșu – de unde și numele, deoarece infra provine din latină și înseamnă dedesubt, respectiv dincolo de. Banda de lungimi de undă este cuprinsă între 780 Nm și 1 mm. Cea mai importantă sursă de radiații infraroșii este soarele. Aproximativ jumătate din radiația solară care atinge suprafața Pământului este constituită din raze infraroșii. Invizibile pentru ochiul liber, ele sunt percepute sub formă de căldură. Prin urmare, domeniile esențiale de utilizare sunt: încălzirea încăperilor, fotografia, electronica, tehnologia informatică, astronomia și medicina. Și, desigur, și dumneavoastră vă puteți încălzi terasa cu ajutorul tehnologiei cu infraroșu.

Așa funcționează încălzirea cu infraroșu

Radiatoarele cu infraroșu încălzesc în mod țintit suprafețele din imediata lor vecinătate. Acest lucru le face mult mai eficiente decât majoritatea încălzitoarelor de terasă pe gaz. Radiația face ca moleculele de pe suprafețele fizice să vibreze. Procesul este invizibil și complet inofensiv. Căldura generată este percepută ca fiind deosebit de plăcută, deoarece încălzirea se face după același principiu ca și soarele.

Avantajele încălzirii cu infraroșu pe terasă:

 • Aceasta transformă aproximativ 90 % din energia consumată direct în căldură.
 • Se generează încălzire rapidă: porniți radiatorul și bucurați-vă de confortul căldurii.
 • Sistemele de încălzire cu infraroșu sunt silențioase și complet inodore – ideale pentru încălzirea terasei.
 • Funcționarea se face prin intermediul unui circuit electric. Nu mai sunt necesare butelii de gaz grele și dificil de manevrat.
 • Instalare simplă și dezinstalare flexibilă.
 • Siguranță în utilizare în cazul unei instalări corecte.

Atenție, fierbinte!

Cu toate că razele sunt invizibile și călătoresc prin aer aproape fără pierderi, sursele lor sunt totuși foarte fierbinți. Păstrați distanța, așadar, față de termoplonjor și față de carcase. Prin urmare, la montaj se va ține cont de următoarea avertizare: Păstrați distanța de siguranță!

În privința lungimii de undă, sunt valabile următoarele

Încălzirea cu infraroșu funcționează cu radiații cu unde scurte, medii sau lungi. Cu cât lungimea de undă este mai scurtă, cu atât emisia de căldură este mai rapidă. Prin urmare, radiatoarele moderne pentru exterior funcționează cu infraroșu cu unde scurte. Concret, tipurile de radiații menționate diferă după cum urmează:

Radiații cu unde scurte (IR-A)

Banda de frecvență: 780 până la 1400 Nm, penetrează aproximativ 4 până la 5 milimetri în piele.

Datorită undelor scurte, razele IR-A penetrează aerul foarte eficient, fără a risipi căldură. Obiectele din imediata vecinătate se încălzesc rapid, fie că este vorba de o masă, de un perete sau de oaspeții dumneavoastră. Pe pielea noastră, IR-A pătrunde în țesutul subcutanat și produce așa-numitul efect de profunzime.

Radiații cu unde medii (IR-B)

Banda de frecvență: 1400 până la 3000 Nm, penetrează aproximativ 2 milimetri în piele.

Relaxare la temperaturi blânde – similar cu schiatul la soare. Ele nu au un efect de penetrare profundă și sunt blânde și delicate pentru piele. Prin urmare, acestea sunt foarte potrivite pentru radiatoarele cu infraroșu de toate tipurile și pot fi montate chiar și în mesele de încălzire cu care nu vă puteți arde.

Radiații cu unde lungi (IR-C)

Banda de frecvență: 3000 Nm până la 1 mm, penetrează aproximativ 0,3 milimetri în piele.

Este considerată radiația infraroșie cu cea mai mare lungime de undă și cu cel mai mic efect termic. IR-C pătrunde greu în piele și, prin urmare, nu produce o senzație intensă de căldură sau de fierbințeală. În special, radiatoarele cu tuburi radiante sunt furnizate cu IR-C. Cu toate acestea, ele sunt mult mai sensibile la curenți de aer și, prin urmare, ar trebui să fie utilizate în interior sau în zone protejate de vânt.

Nu lăsați căldura să se risipească

Un acoperiș și pereții laterali ai terasei împiedică căldura să iasă prea repede. În acest fel puteți ține la distanță și vântul rece. Radiatorul de terasă nu trebuie să funcționeze atât de mult și, de asemenea, consumă mai puțină energie.

Încălzirea terasei cu gaze

Începând din toamnă, încălzitoarele sub formă de ciupercă răsar din pământ pe terase ca să alunge frigul. Pentru a menține în funcțiune flăcările care dau căldură, acestea au nevoie în mod constant de gaz proaspăt, pe care îl puteți obține sub formă de butelii de propan de 11 kg.

Practic, încălzitoarele pentru terase oferă și căldură în infraroșu. Ele nu sunt la fel de precise, distribuie căldura pe o suprafață mai mare și, prin urmare, sunt considerate mai ineficiente. Însă încălzitoarele pentru terase pot fi montate aproape oriunde, deoarece sunt echipate cu rotile. Așadar, așezați-le acolo unde este nevoie de căldură – iar acestea o furnizează pentru o perioadă destul de lungă de timp cu o butelie de gaz plină.

Aparatele moderne și economice vă încălzesc timp de până la 40 de ore.

La sarcină maximă, perioada este de 25 de ore. Dacă vă aprindeți aparatul de încălzire timp de trei ore pe noapte, înseamnă că vă puteți descurca între 8 și 13 zile cu o singură butelie de gaz.

Emisiile de CO₂ ale aparatelor moderne sunt, de asemenea, scăzute. Acestea emit cu până la 50 % mai puțin CO₂ în mediul înconjurător în comparație cu arzătoarele convenționale. Cu arzătoarele pe gaz de înaltă calitate, nu trebuie să vă faceți griji nici în ceea ce privește siguranța. Siguranțele de aprindere termoelectrice asigură că gazul curge numai atunci când aprinderea este pornită. Pentru și mai multă siguranță, există dispozitive anti-înclinare.

Datorită înălțimii lor, încălzitoarele de terasă sunt mai potrivite pentru petreceri stil cocktail, dar există și alte încălzitoare radiante cu gaz. Micile coloane de gaz încălzesc la înălțimea scaunului. Există și modele cu flăcări vizibile, care nu numai că încălzesc, dar creează și o atmosferă de foc de tabără.

Avantajele încălzitoarelor tip ciupercă și radiatoarelor cu gaz pe terasă:

 • Sunt mobile și gata de utilizare aproape oriunde
 • Protecție asigurată prin siguranțe anti-înclinare și aprinderi termoelectrice
 • Asigură uneori joc cu flăcări pentru atmosferă
 • Nu este necesar montajul fix al radiatorului de terasă
 • Modelele Eco sunt destul de economice și mai ecologice decât aparatele convenționale
 • Radiază frecvent în toate direcțiile

Alegeți varianta naturală, încălziți cu lemne

Cel târziu de la prima scânteie care s-a aprins la propriu, lemnul a fost considerat una dintre cele mai importante materii prime pentru noi, oamenii. Cu un bol de foc, puteți lăsa flăcările să danseze pe terasa dumneavoastră. În felul acesta vă puteți bucura de priveliștea lor impunătoare și puteți înfrunta frigul. Încălzirea terasei în mod natural!

Radiator electric de terasă

Dacă se vorbește de radiatoare cu infraroșu, se face referire, de obicei, la aparate electrice. Unele aparate aproape că vă fac să transpirați la aproape 3000 W chiar și în timpul iernii. De altfel, nu se poate spune că toate aparatele sunt radiatoare cu infraroșu.

Există, de asemenea, așa-numitele radiatoare cu lumină neagră sau cu tuburi radiante, la care elementul de încălzire este ascuns.

Așadar, acestea nu strălucesc în roșu, ci ard incognito pentru dumneavoastră.

Asigurați-vă că aparatele sunt potrivite pentru utilizare în aer liber

Radiatoarele electrice trebuie să fie protejate corespunzător împotriva umezelii. În mod ideal, acestea trebuie să aibă cel puțin protecție IPX4. În acest fel, ele sunt protejate împotriva stropilor de apă. Vă sfătuim să nu le folosiți în condiții de ploaie puternică – cu excepția cazului în care radiatoarele au un grad de protecție mai bun. Aparatele cu grad de protecție IPX5 pot rezista și la jeturi de apă. În plus, acoperiți radiatorul electric cu o husă de protecție dacă nu aveți de gând să îl folosiți pentru o perioadă mai lungă de timp.

Montarea radiatorului

În timp ce radiatoarele pe gaz stau de obicei în poziție verticală, deoarece adăpostesc buteliile grele de gaz, radiatoarele electrice cu infraroșu pot fi de obicei suspendate. Montați-le, de exemplu, pe peretele casei dumneavoastră. Unele modele sunt, de asemenea, special concepute pentru marchize. În plus, veți găsi și multe radiatoare electrice cu poziționare verticală, precum și radiatoare suspendate în tavan.

 • 
				Incalzitor terasa 2
 • 
				Incalzitor terasa 3
 • 
				Incalzitor terasa 4
 • 
				Incalzitor terasa 5

Încălzirea terasei în domeniul alimentației publice – ce este permis?

Pentru a vă asigura că oaspeții pot sta în grădină și în afara sezonului estival, merită să achiziționați niște radiatoare, dar fiți atenți la legislația locală.

Spre deosebire de aparatele electrice, radiatoarele cu gaz nu sunt permise peste tot.

În unele orașe europene, funcționarea radiatoarelor pe gaz este absolut interzisă. Însă nici acolo acest lucru nu se aplică la radiatoarele pentru terasă din propria grădină. Acolo dumneavoastră sunteți șeful în ceea ce privește încălzirea terasei.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus