0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
15.08.2022 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 15.08.2022 la ora 09:27. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Flori de iarnă. Ce înflorește în anotimpul rece?

Timp de lectură 6 min.
Flori de iarna. Ce infloreste in anotimpul rece

Iarna trecută ați privit pe fereastră și totul a fost trist și cenușiu? Schimbați asta! În timp ce toate celelalte grădini se află în hibernare, lăsați-o pe a dumneavoastră să înflorească. Vă arătăm cum să aduceți culoare în grădina dumneavoastră.

Sezonul de grădinărit s-a încheiat, iar flora s-a retras să hiberneze...sau aproape a făcut-o. Pentru că existe câteva plante care înfloresc chiar în anotimpul rece.

Transformați cenușiul trist într-o mare colorată de flori!

Primăvară, vară, toamnă și iarnă. Grădina dumneavoastră este plină de viață în toate anotimpurile. Iar în fiecare anotimp ne oferă câte altceva. Vă arătăm aici cum grădina dumneavoastră poate fi cât se poate de plină de viață și pe timpul iernii.

Iată cele mai importante 5 plante care înfloresc iarna!

Spânz

Ce infloreste iarna spanz

Spânzul este una dintre cele mai cunoscute plante care înfloresc iarna și face parte din familia ranunculelor. Acesta mai este cunoscut și sub numele de Trandafirul Crăciunului sau Helleborus niger. Florile sale elegante, de culoare albă sau crem, au un aspect clasic, însă nu ies în evidență prea mult din cauza zăpezii. Există și hibrizi care sar în ochi datorită petalelor mov. Plantați un grup de trei până la cinci plante – astfel nu vor trece neobservate. Spânzul înflorește din noiembrie și până în februarie, dar ne poate încânta chiar până în luna martie. Şi apogeul:

Spânzul este perfect pentru grădinarii spontani de iarnă. Acesta poate fi plantat din septembrie și până în decembrie.

Nucul vrăjitoarelor

Ce infloreste iarna Nucul vrajitoarelor

Nucul vrăjitoarelor face cinste numelui său. Acesta face parte din familia Hamamelidaceae și oferă, începând din toamnă, jocuri fascinante de culori în grădină, frunzele acestuia colorându-se în nuanțe de galben și roșu. Răsar apoi și florile, în aceleași nuanțe. Florile înguste, filiforme ale nucului vrăjitoarelor se deschid din ianuarie și până în martie.

Vizual, acestea amintesc de niște mici focuri de artificii, dând astfel impresia unei petreceri întârziate de Revelion în propria dumneavoastră grădină.

Bulgăre de zăpadă

Ce infloreste iarna bulgarele de zapada

Bulgărele de zăpadă arată cel mai frumos iarna. Acesta face parte din familia Adoxaceae și mai este cunoscut și sub numele de Viburnum tinus. Bulgărele de zăpadă înflorește o lungă perioadă de timp, încă din noiembrie apărând primele inflorescențe. Cu puțin noroc, arbustul înflorește până în aprilie. Bulgărele de zăpadă nu se adaptează foarte bine înghețului. Preferă clima blândă, propice viticulturii. Dacă nu îi puteți oferi aceste condiții, este recomandat să îl plantați într-un ghiveci și astfel îl puteți proteja mai bine de îngheț.

Fructele închise la culoare rezistă multă vreme. Astfel, chiar și după perioada de înflorire vă puteți bucura de podoabele acestui arbust.

Erica carnea

Ce infloreste iarna Erica carnea

Această plantă binecunoscută poartă multe denumiri: Erica-de-primăvară, Iarba-neagră sau Erica carnea. Inflorescențele sale roz, de culoarea murelor, ba chiar și roșii oferă o pată remarcabilă de culoare grădinii dumneavoastră. Planta înmugurește încă din noiembrie, înflorind până în februarie-martie. Ea își păstrează florile arareori până în aprilie, fiind înlocuită de plantele de primăvară, revenind, la finalul anului, din pauza de peste vară și colorând anotimpul cenușiu. Erica carnea rezistă unor temperaturi de până la minus 30 C°.

Întrucât înflorește atât de timpuriu, Erica carnea este o sursă de hrană importantă pentru multe insecte, fiind un real câștig pentru grădina dumneavoastră meliferă.

Iasomia de iarnă

Plante care infloresc iarna iasomia

Iasomia de iarnă face parte din familia oleaceelor și poartă denumirea botanică de Jasminum nudiflorum. Acesta este singurul soi de iasomie care rezistă la temperaturi scăzute de până la minus 20 C°. Inflorescențele sale galbene ne bucură privirile încă din decembrie, literalmente strălucind de sub ramurile acoperite de zăpadă. Perioada de înflorire este până în luna februarie. Chiar dacă iasomia de iarnă este rezistentă la ger, plantele tinere trebuie protejate cu atenție! În acest sens, trebuie să le protejați rădăcinile cu un strat gros de frunze.

Iasomia de iarnă poate fi sădită atât timp cât solul nu este înghețat.

Cui pentru constructii din otel

Prelungirea inflorescențelor din grădină prin sădirea de plante care înfloresc primăvara

Cei care s-au folosit de zilele de toamnă pentru a sădi plante noi, se pot bucura încă din februarie de următoarea explozie de culori! Și, cel mai mare avantaj: odată îngropați bulbii, aceștia înfloresc an de an, ba chiar se mai și înmulțesc.

Ce vă puteți dori mai mult? Munciți o dată, apoi vă bucurați de nenumărate ori!

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus
HORNBACH