0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 24.02.2024 la ora 10:52. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Focarul în grădină

Focarul în grădină

Cu noul dumneavoastră focar, veți avea o grădină animată de trosnetul focului. Vă arătăm aici cum puteți să creați și să amenajați un focar în grădină sau chiar să vi-l construiți singur.

Foc în grădină: siguranță

Vă afundați adânc în scaun și ridicați picioarele. Berea e rece în mână, focul trosnește în bol. Timp liber. Exact așa cum vi l-ați imaginat.

Sună bine? Un focar în grădină poate fi amenajat rapid. Cu toate acestea, există unele reglementări legale privind focul în grădină pe care trebuie să le cunoașteți.

Respectați prevederile legale din domeniul construcțiilor și pompierilor valabile în zona dumneavoastră.

Ați citit corect: în zona dumneavoastră. Depinde de locul în care locuiți dacă un focar este permis sau nu în grădină. Fiecare regiune are propriile reglementări în ceea ce privește focul deschis în grădină. Dacă planificați un focar de mari dimensiuni, este posibil să aveți nevoie chiar și de o autorizație de construcție. Consultați municipalitatea înainte de a începe.

De regulă, nu aveți nevoie de aprobare pentru boluri și coșuri de foc – ele fiind concepute pentru așa-numitele focuri de încălzire și confort. Le puteți aprinde însă doar folosind anumiți combustibili, și anume lemn natural pentru foc sau brichete din lemn presate.

Bolurile de foc sunt una dintre tendințele noastre în materie de grătar pentru 2022. Încă ceva? Aruncați o privire aici:

Măsuri de siguranță pentru un focar de grădină

Indiferent de reglementările legale din regiunea administrativă în care locuiți, există, bineînțeles, și reguli generale de gestionare a focului în grădină. Luați, de exemplu, următoarele măsuri de siguranță:

 • Cel mai important lucru: focul nu trebuie să pună în pericol pe nimeni, iar fumul și funinginea nu trebuie să vă deranjeze vecinii.
 • Păstrați o distanță suficientă față de obiectele inflamabile, cum ar fi copacii, arbuștii sau căsuța de grădină.
 • Asigurați-vă că focarul dumneavoastră este amplasat pe o suprafață solidă și plană. Este ideal ca aceasta să fie ignifugă.
 • Nu utilizați acceleratori de foc.
 • Supravegheați focul în permanență și asigurați-vă că mijloacele de stingere, cum ar fi o găleată cu apă sau un furtun de grădină, sunt întotdeauna la îndemână.

focar de gradina

Amenajarea focarului de grădină

Doriți să amenajați un focar? În primul rând, gândiți-vă care este locul potrivit pentru amenajare. Important de reținut la planificarea focarului:

Instalați bolul de foc, coșul de foc și altele asemenea numai în aer liber, cu suficient spațiu față de clădiri și obiecte inflamabile. Important: focarul nu trebuie să fie acoperit.

Important este ca suprafața de așezare să fie plană și ignifugă.

Spre deosebire de grătarul cu cărbuni, bolul de foc nu are o distanță mare față de sol. Prin urmare, suprafața de așezare trebuie, de asemenea, să fie capabilă să reziste la căldura pe care o radiază focul.

Atenție la focul deschis pe gazon

Desigur, puteți, de asemenea, să vă amplasați focarul în mijlocul gazonului. Dar nu uitați: căldura focului va face ca gazonul dumneavoastră verde și luxuriant să pară bătrân. În cazul în care gazonul s-a uscat în timpul verii, un foc deschis poate deveni rapid periculos.

Pregătirea suprafeței de așezare pentru focarul de grădină

Rezistentă la foc și plană, aceasta este cerința de bază pentru suprafața de așezare a focarului dumneavoastră din grădină.

Posibile suprafețe de așezare pentru bolul de foc:

 • pavaje,
 • plăci din piatră,
 • o suprafață cu pietriș,
 • o suprafață cu mulci de rocă vulcanică sau
 • o suprafață simplă acoperită cu nisip.

Odată ce suprafața de așezare este pregătită, cea mai mare parte a activității este finalizată. Acum tot ce trebuie să faceți este să instalați un bol de foc sau un coș de foc, să îl umpleți cu lemne și focul va arde în grădina dumneavoastră.

Aveți nevoie doar de lemne de foc și de un suport pentru lemne? Nicio problemă. Pentru asta suntem noi aici.

Construirea unui focar din zidărie în grădină

Bolul de foc și coșul de foc sunt prea mici pentru dumneavoastră? Puteți construi un focar din zidărie în grădină.

Iată cum se face:

 • Consolidați mai întâi suprafața unde urmează să construiți focarul. Puteți folosi pietriș, pavaje sau dale poligonale, conform descrierii de mai sus.

 • Așezați primul rând de pietre. Atunci când alegeți pietrele, trebuie să vă asigurați că acestea sunt rezistente la foc. Materialele posibile sunt de ex. bazalt, cărămizi, prundiș sau clincher.
 • Puteți pune pietrele fie uscate, fie lipite cu mortar. Acesta le va conferi, desigur, stabilitate. Aveți grijă să lăsați mortarul să se usuce bine înainte de a aprinde focul pentru prima dată.
 • Așezați toate celelalte rânduri de pietre, unul câte unul. Nu uitați să verificați alinierea pe verticală cu o nivelă cu bulă de aer pentru fiecare nou rând de pietre. Sau puteți utiliza stâlpi verticali, care să vă ușureze munca.
Puteți utiliza și pietriș pentru a umple rosturile la rotund.

Amenajarea unui focar în grădină

Înainte de a aprinde focul și de a vă bucura de dansul flăcărilor, aveți nevoie de câteva idei pentru un focar în grădină? Nicio problemă, avem multe informații de oferit.

 • Coborâți focarul: puteți coborî focarul în pământ.
 • Cu gresii mari puteți crea rapid o zonă de așezare în jurul focarului. Sau puteți construi bănci din pietre în formă de L și scânduri rămase de la construcția terasei.
 • Pentru a vă proteja focarul de foc, puteți construi un zid semirotund. Astfel împușcați doi iepuri dintr-o lovitură, deoarece zidul poate avea și rolul de loc de așezare, dacă are înălțimea corectă.
 • Cu accesoriile potrivite, puteți transforma rapid focarul din grădină într-un grătar. Pentru bolurile de foc există, de exemplu, inele de grătar.

Teme care v-ar mai putea interesa

Realizarea unei alei de grădină cu pietriș

Alegeți după bunul plac cursul sinuos prin grădină: aleea pietruită. În aceste instrucțiuni vă prezentăm o variantă simplă, precum și o versiune cu dale pentru cunoscătorii, dacă sunteți în căutarea provocării, despre cu ...citește mai mult

În sus