0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 13:21. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Rețetă mortar

Timp de lectură 3 min.
Rețetă mortar

Niciun zid fără mortar! Așa că mixați liantul care ține la un loc cărămizile și gresia calcaroasă.

Dacă doriți să obțineți mortar aveți nevoie de trei ingrediente: nisip, ciment și var hidratat.

Acesta din urmă asigură suplețea și împiedică mortarul să se contracte și să se fisureze atunci când se întărește între cărămizi. Dacă pereții exteriori nu sunt tencuiți, veți avea nevoie de un „amestec bogat“ (adică mai mult ciment). Pentru toți ceilalți pereți este suficient „amestecul normal“.

Pentru cantități mai mici se recomandă și mortar uscat preamestecat, care este disponibil în pungi ambalate. Nu trebuie decât să-l amestecați cu cantitatea corespunzătoare de apă și să începeți. În primul rând, începeți cu cantități mai mici, deoarece mortarul mixat se fixează relativ repede și nu mai poate fi utilizat.

Practica duce la perfecțiune, așa că veți putea estima mai ușor cantitatea efectivă de mortar pe care o veți utiliza la momentul potrivit.

Mai aveți nevoie de următoarele: mixarea mortarului necesită o suprafață curată sau o mașină de amestecare, două lopeți curate care sunt utilizate separat pentru nisip și ciment și o găleată gradată.

Pe suprafața de beton selectată, materialele din rețeta mortarului se amestecă pur și simplu cu o lopată în timp ce se adaugă rapid apă. Nu trebuie decât să porniți mixerul și să îl umpleți corespunzător.

mischer

Grupe de mortar în funcție de liant

Rapoartele de amestec specificate sunt valori medii independente de produs. În cazul unor abateri, urmați indicațiile producătorului.

Raportul de amestec al liantului Var nestins Nisip Ciment
P I:
Grupă mortar var
2 părți 6 părți 1 parte
P II:
Grupa mortar var-ciment
1 parte 6 părți 1 parte
P III:
Grupă mortar ciment
- 6 părți 1 parte

Cu mortarul universal totul merge mai rapid!

Pentru cantități mai mici se recomandă mortar uscat preamestecat, care este disponibil în pungi ambalate:
Pulbere uscată plus apă – și gata!

Pur și simplu introduceți cantitatea dorită într-o găleată mare de plastic și amestecați. Modalitatea optimă de mixare constă în utilizarea unui agitator mare, pe care să îl prindeți în mandrina bormașinii. Materialele se amestecă bine și fără producerea de bule la adaosul de apă. Și astfel veți obține o tencuială perfectă.

Mortarul universal de la Baumit este deosebit de potrivit pentru cărămizile slab absorbante, cum ar fi de ex. clincher. Dacă urmează să prelucrați cărămizi puternic absorbante, acestea trebuie să fie înmuiate (cufundate scurt în apă) pentru a preveni arderea mortarului.

Sfat: Începeți cu cantități mici

Întrucât mortarul mixat se fixează relativ repede și ulterior nu mai poate fi utilizat, vă recomandăm să începeți cu amestecarea unor cantități mai mici. Cu timpul veți putea estima mai ușor cantitatea efectivă de mortar pe care o veți utiliza la momentul potrivit.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus