0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 0310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 26.10.2021 la ora 07:41. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Instrucțiuni

Vopsirea suprafețelor din lemn

Timp de lectură 4 min.
Vopsirea suprafetelor din lemn

Doriți să oferiți un nou look căsuței de grădină, gardului pentru grădină sau mobilierului dumneavoastră? Nicio problemă! Nu este greu să vopsiți lemnul. Noi vă arătăm pas cu pas cum să vă puneți în practică proiectul, simplu și sigur.

Aveți nevoie de următoarele

Planificarea și pregătirea

Îndepărtarea straturilor vechi de vopsea

01

Pentru a realiza o vopsire netedă, curată și care să dureze mult, trebuie creată o suprafață suport optimă. Acest lucru înseamnă în primul rând că trebuie îndepărtat stratul vechi de vopsea (în situația în care există).

În vederea detașării stratului vechi de vopsea, utilizați un agent de decapare și aplicați-l cu pensula. Lăsați-l la înmuiat aproximativ o jumătate de oră. Aveți în vedere să utilizați materialul corect, pentru a nu dizolva perii.

Vopsirea suprafetelor din lemn 01
Vopsirea suprafetelor din lemn 01
02

Vopseaua veche, încrețită, poate fi îndepărtată simplu cu un șpaclu cu mâner.

Vopsirea suprafetelor din lemn 02
Vopsirea suprafetelor din lemn 02
03

O aerotermă produce același efect cu ajutorul căldurii, așa încât vopseaua poate fi îndepărtată la fel prin răzuire. Nu încălziți prea mult într-un loc, deoarece lemnul își schimbă culoarea. Când ați terminat cu această operație, puteți aplica noua vopsea. Resturile de vopsea le puteți elimina împreună cu deșeurile reziduale.

Vopsirea suprafetelor din lemn 03
Vopsirea suprafetelor din lemn 03

Pașii de lucru

04

Veți obține o vopsire perfectă cu următoarele etape de lucru. Cel mai bine este să așezați piesa din lemn, aici ca exemplu o foaie de ușă, orizontal pe capre. Eliberați temeinic suprafața de grăsimi și de praf. O primă șlefuire se efectuează cu hârtie abrazivă cu granulație 180. Acum umpleți locurile deteriorate și nivelați cu șpaclul pentru vopsea.

Vopsirea suprafetelor din lemn 04
Vopsirea suprafetelor din lemn 04
05

După uscarea acestor locuri, neteziți din nou cu hârtie abrazivă.

Vopsirea suprafetelor din lemn 05
Vopsirea suprafetelor din lemn 05

Depozitarea pensulelor

Pensulele se depozitează cel mai bine agățate. Este foarte practică o casetă pentru pensule, în care pensulele să poată fi acroșate simplu. Lichidul de curățare nu se poate evapora atunci când este aplicat capacul. Acest aspect este ideal în cazul pauzelor. Apoi, după încheierea programului, este bine ca pensulele să fie depozitate curate. O îngrijire bună oferă beneficii. Pensula își va oferi serviciile o perioadă mai îndelungată.

06

Acum grunduiți cu o pensulă plată toate muchiile, treptele și colțurile. Nu aplicați grundul în strat prea gros. La vopsire, conduceți pensula lejer din încheietura mâinii și întoarceți-o din când în când.

Vopsirea suprafetelor din lemn 06
Vopsirea suprafetelor din lemn 06
07

Ulterior, toate celelalte suprafețe vor fi grunduite cu un trafalet Red-Fibre. Lăsați suprafețele să se usuce complet, în profunzime. Înăspriți suprafețele vopsite cu o hârtie abrazivă fină (granulație 400). Îndepărtați praful de la șlefuit cu o lavetă de colectare a prafului.

Vopsirea suprafetelor din lemn 07
Vopsirea suprafetelor din lemn 07
08

Acum se efectuează o vopsire intermediară, de exemplu cu vopsea pentru ferestre și uși. Prelucrați adânciturile și colțurile cu pensula, suprafețele cu un trafalet. Vopsiți fășie cu fâșie, mai întâi longitudinal, apoi transversal, iar la final din nou longitudinal – vopseaua nu trebuie să se usuce între timp. Lăsați apoi vopseaua să se usuce în profunzime. Apoi șlefuiți încă o dată suprafețele (granulație 400) și îndepărtați praful de la șlefuit. Acum poate fi efectuată vopsirea finală, de ex. cu vopsea pentru ferestre și uși sau cu un lac de acoperire.

Holz lackieren anleitung as 8
Holz lackieren anleitung as 8

Sfat: vopsire în mai multe culori

Dacă doriți să vopsiți în mai multe culori, trebuie doar ca pe o suprafață vopsită în prealabil (prima culoare) să mascați cu bandă creponată pentru zugravi părțile de suprafață care la o aplicare adițională de vopsea (a doua culoare) urmează să nu fie vopsite.

Apoi aplicați cea de-a doua nuanță de culoare și apoi dezlipiți imediat banda adezivă. Pe cât posibil, utilizați bandă adezivă lucioasă.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x