0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 28.09.2023 la ora 20:32. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Îngrijirea și protecția mobilierului de grădină

Îngrijirea și protecția mobilierului de grădină

Masa este expusă soarelui arzător, spătarele scaunelor sunt biciuite de stropii de ploaie aduși de vânt – mobilierul de grădină nu are deloc o viață ușoară. Vă oferim câteva sfaturi de îngrijire pentru ca mobilierul dumneavoastră de grădină să reziste mulți ani în fața intemperiilor.

Îngrijirea mobilierului de grădină din lemn

Printr-o întreținere regulată, vă veți putea bucura o perioadă îndelungată de mobilierul de grădină din lemn. Înainte însă de a demara lucrările de îngrijire a lemnului, va trebui să îndepărtați murdăria grosieră și praful de pe mobilier. Acest lucru se poate rezolva rapid și simplu cu ajutorul unei mături sau unei perii. În cazul murdăriei persistente – cum ar fi pământ aderent – puteți utiliza furtunul de grădină, cu condiția ca lemnul să fie tratat.

Însă în principiu, apa sau produsele de curățare reprezintă o alegere greșită pentru curățarea regulată a mobilierului de grădină din lemn. Protecția va fi astfel atacată și lemnul se va umfla.

Ingrijirea si protejarea mobilierului de gradina din lemn

Odată ce mobilierul de grădină din lemn este curat, este timpul să vă ocupați de îngrijirea acestuia. Acest lucru este important, întrucât razele UV ale soarelui, precum și ploaia, vântul și variațiile de temperatură atacă lemnul. Vopselele de protecție la intemperii, lazurile, uleiurile și emulsiile de îngrijire protejează lemnul.

  • Pentru un tratament preliminar sunt potrivite grundurile de impregnare care protejează lemnul netratat de albăstrire.
  • Lazurile protectoare asigură o protecție decorativă a lemnului, accentuează structura naturală a acestuia și conferă o protecție pe termen lung împotriva intemperiilor.
  • Vopseaua protectoare are o bună acoperire și protejează pe termen lung de radiația UV și de umiditate.
  • Uleiurile pentru lemn oferă protecție pe termen lung împotriva schimbării culorii în gri a lemnului. Acestea intră adânc în lemn, au efect hidrofug și permit circulația aerului. Pentru diferite tipuri de lemn există uleiuri speciale adaptate la diferitele tipuri. Mobilierul de grădină care are deja o nuanță gri se poate curăța, iar culoarea se poate împrospăta.

Îngrijirea mobilierului de grădină din plastic

În cazul în care achiziționați mobilier de grădină din plastic, îngrijirea acestuia este ușoară.

Murdăria grosieră și praful pot fi îndepărtate rapid cu o mătură cu păr fin. Murdărie persistentă poate fi îndepărtată cu detergenți care dizolvă murdărie sau grăsimile sau cu apă curată.

Pentru curățare utilizați doar substanțe fără solvenți

La curățarea mobilierului din plastic, luați în considerare substanțe fără solvenți care nu atacă materialul.

Mobilierul dumneavoastră din plastic are o țesătură din fibre sintetice foarte murdară? În cazul murdăriei persistente, luați furtunul de grădină și pulverizați pur și simplu pe mobilier. Pentru a evita petele de apă, la final ștergeți ușor. Gata, ați terminat.

Îngrijirea mobilierului de grădină din ratan sintetic

Vestea bună: mobilierul din ratan sintetic nu are nevoie aproape deloc de îngrijire. Murdăria grosieră poate fi îndepărtată cu un prosop umed sau cu o perie moale și eventual cu puțină apă cu săpun. Sau, pur și simplu, cu furtunul de grădină.

Pentru murdărie extremă există produse de curățare pentru împletituri sintetice. Nu folosiți dispozitive de curățare cu presiune sau perii foarte dure. Acestea pot deteriora suprafața fibrelor sintetice.

Mobilierul de grădină din ratan sintetic este, de regulă, foarte rezistent la solicitări, iar frigul nu îl deranjează prea tare. Recomandăm însă ca atunci când este frig, să depozitați piesele de mobilier într-un spațiu protejat, dacă este posibil. Se recomandă și o husă de protecție, pentru a proteja mobilierul de grădină.

Îngrijirea mobilierului de grădină din oțel inoxidabil

Aspect plăcut și nepretențios: mobilierul de grădină din oțel inoxidabil. Atât mobilierul din oțel inoxidabil pur, cât și mobilierul cu componente din oțel inoxidabil nu au nevoie de o îngrijire specială.

Nu este obligatorie o îngrijire regulată cu produse de curățare pentru oțel inoxidabil. O dată sau de două ori pe an, puteți freca componentele din oțel inoxidabil cu un produs de curățare special, pentru a preveni sau a îndepărta astfel un eventual strat de rugină.

Dacă se întâmplă ca mobilierul de grădină din oțel inoxidabil să se murdărească, suprafața netedă, aproape fără pori poate fi curățată fără probleme cu un burete sau cu un detergent blând, fără particule abrazive. Pe suprafață se pot forma uneori particule de coroziune. Acestea trebuie îndepărtate cu un produs de curățare pentru oțel inoxidabil.

Mobilierul din oțel inoxidabil de calitate superioară este mai puțin sensibil

Mobilierul de grădină de calitate superioară din oțel inoxidabil cu aliaje costisitoare, tehnici de prelucrare și tratamente ale suprafeței speciale este mai puțin sensibil la amprente, pete de grăsime sau altă murdărie decât mobilierul de grădină din oțel inoxidabil din clasa de preț inferioară. Este clar.

Îngrijirea mobilierului de grădină din aluminiu

Praf de polen, inflorescențe, frunze – scaunele și mesele de grădină din aluminiu care stau pe terasa sau balconul dumneavoastră se murdăresc repede. Componentele de aluminiu (vopsite în câmp electrostatic) ale mobilierului de grădină din aluminiu nu necesită însă aproape nicio îngrijire.

Două sfaturi pentru îngrijirea mobilierului de grădină din aluminiu:

  • Puteți folosi o măturică de mână cu peri fini pentru a îndepărta murdăria de pe mobilierul de aluminiu. Adesea acest lucru este suficient.
  • Alternativ, puteți îndepărta praful și murdăria grosieră cu furtunul sau cu apă cu puțin săpun.

Ingrijirea mobilierului de gradina din aluminiu

Îngrijirea mobilierului de grădină din fier

Fie că este vorba despre excremente de păsări sau praf, în cazul mobilierului de grădină din fier nu trebuie să vă faceți griji în privința întreținerii. Luați furtunul și pulverizați scurt mobilierul din fier – simplu și rapid. Dacă murdăria este mai persistentă, folosiți apă cu puțin săpun.

În general, mobilierul de grădină din fier nu necesită nici o îngrijire specială. Dacă observați însă că unele părți ale protecției sunt deteriorate, vă recomandăm să vopsiți locurile respective cu un lac corespunzător pentru metale. În acest fel, veți evita în mare parte formarea ruginii.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus