0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 0310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 26.10.2021 la ora 09:23. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Instrucțiuni

Vopsirea metalului

Timp de lectură 4 min.
Vopsirea metalului

Metalul este dur. Metalul protejat este și mai dur! Vopsirea face ca lichidul să se scurgă mai bine de pe suprafața metalului. Astfel, materialul nu va fi atacat. Aflați aici pas cu pas cum puteți vopsi metalul în mod specific.

Aveți nevoie de următoarele

Planificarea și pregătirea

01

Înainte de a putea începe proiectul, trebuie să vă hotărâți ce vopsea folosiți. Aici aveți o prezentare generală a scopurilor pentru care sunt adecvate diversele vopsele.

Pregătirea metalului pentru vopsire

Pregătiți metalul astfel:

    Spargeți zonele de rugină prin lovire cu un ciocan. Îndepărtați rugina cu o perie de sârmă. Șlefuiți vopseaua veche, respectiv metalul nou și îndepărtați praful de la șlefuit. Apoi clătiți cu apă curată.

Prelucrarea emailului pentru protecția suprafețelor metalice

Pregătiți emailul astfel:

    Aplicați soluție pentru curățarea metalului. Apoi clătiți cu apă curată și lăsați să se usuce. Deschideți cutia și amestecați cu grijă emailul.
  • Aplicați emailul cu o pensulă de vopsit și lăsați-l să se usuce. Aplicați cel de-al doilea strat după minimum patru ore.

Pașii de lucru

02

Balustradele și gardurile din metal sunt expuse unor influențe puternice ale intemperiilor și coroziunii. În cazul oțelului nou, îndepărtați stratul de unsoare cu diluant.

Vopsirea metalului pasul 02
Vopsirea metalului pasul 02
03

De pe oțelul vechi și ruginit va fi îndepărtată mai întâi rugina, cu o perie din sârmă și lavete abrazive. Ștergeți temeinic praful de la șlefuit și lăsați materialul să se usuce. Prelucrați temeinic punctele de rugină, pentru că rugina rămasă va străpunge rapid stratul de vopsea.

Vopsirea metalului pasul 03
Vopsirea metalului pasul 03
04

În cazul metalului nou, suprafața va fi tratată în prealabil cu un grund de protecție împotriva ruginii. La metalele vechi curățate de rugină, în anumite condiții este necesar ca găurile produse prin coroziune să fie șpăcluite înainte de grunduire.

Vopsirea metalului pasul 04
Vopsirea metalului pasul 04
05

Lăsați grundul să se usuce în profunzime. Apoi șlefuiți cu lavete abrazive (granulație 180). Urmează aplicarea unui al doilea strat de grund de protecție împotriva ruginii. Ulterior o șlefuire intermediară cu granulație 200.

Vopsirea metalului pasul 05
Vopsirea metalului pasul 05
06

La metale precum tablă de cupru, jgheaburi zincate, burlane din material plastic etc., trebuie aplicată acum un grund de aderență.

Vopsirea metalului pasul 06
Vopsirea metalului pasul 06
07

Vopsirea finală se realizează cu lac protector pentru metal, email cu efect de lovitură de ciocan sau vopsea pe bază de rășini sintetice.

Vopsirea metalului pasul 07
Vopsirea metalului pasul 07

Ce pensulă trebuie utilizată pentru vopsire

  • În cazul pensulelor sunt importanți perii acestora. La pensulele nou dezvoltate, cu peri din fibre sintetice, au fost combinate proprietățile pozitive ale perilor naturali cu cele ale fibrelor sintetice. Rezultatul a fost perii din fibre sintetice FillPro. Pensulele FillPro constau din peri sintetici cu modelare sub forma unor pivoți. Acestea garantează o absorbție înaltă și o aplicare foarte bună a vopselei. Aceste pensule sunt adecvate în mod ideal pentru vopsele pe bază de rășini sintetice și vopsele acrilice. Pensulele cu peri de porc chinezesc se utilizează pentru vopsele de dispersie sau lacuri speciale pe bază de solvent, precum lacuri protectoare pentru metale sau materiale plastice lichide.
  • Ca urmare a rețetelor modificate, și în cazul trafaletelor a fost dezvoltată o variantă îmbunătățită. Utilizați trafaletele „Red Fibre“ pentru toate tipurile de vopsea.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x