0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 03.12.2022 la ora 01:38. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Peștii ca animale de companie pentru copii

De multă vreme vă preocupă întrebarea cu privire la animalul de companie potrivit pentru copilul dumneavoastră și ați ajuns să optați pentru pești, creveți și melci – și, prin urmare, pentru un acvariu.

Peștii ca animale de companie pentru copii aduc câteva avantaje:

 • Spre deosebire de alte animale, peștii nu fac mizerie în casă.
 • Nu trebuie să vă puneți probleme în privința alergiilor.
 • Nu sunt necesare plimbări zilnice pe vânt și pe vreme rea.
 • Costurile de achiziție pentru pești sunt scăzute în comparație cu ale altor animale de companie. Costurile de întreținere pentru hrană și curent electric se mențin, de asemenea, în limite rezonabile.
 • Datorită, de exemplu, unui temporizator și unui automat pentru hrană, puteți lăsa peștii singuri peste weekend sau chiar mai mult timp cu o pregătire în prealabil.
 • Volumul de muncă pentru un acvariu de 54 de litri este de aprox. 30 de minute până la 1 oră pe săptămână pentru schimbarea apei și alte activități. Adăugați la aceasta câteva minute pe zi pentru verificare și hrănire.

Ca și în cazul oricărui alt animal de companie, un acvariu cu pești îl învață pe copilul dumneavoastră să își asume responsabilitatea față de alte viețuitoare.

Începând cu vârsta de aproximativ 10 ani, copilul dumneavoastră poate deja să preia multe sarcini în privința acvariului.

De asemenea, în funcție de vârsta copilului, trebuie și dumneavoastră să fiți pregătit în orice moment. Să răspundeți la întrebări, să ajutați la schimbarea apei – întotdeauna este ceva de făcut, iar copilul s-ar putea să nu fie capabil să îndeplinească toate sarcinile la început fără dumneavoastră.

Locul de amplasare a acvariului pentru copii

Există câteva cerințe pentru amplasarea unui acvariu:

 • Evitați amplasarea lângă un calorifer sau direct lângă o fereastră.
 • În apropierea acvariului ar trebui să existe prize de curent pentru echipamentul acvariului.
 • O chiuvetă sau o cadă de baie în apropiere este extrem de practică pentru schimbarea apei.
 • Un acvariu cu apă, decorațiuni și pești are o greutate considerabilă. Atenție la echilibru!

Dacă vă gândiți să amplasați acvariul în camera copiilor, există și alte lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare în ceea ce privește amplasarea: Acvariul nu trebuie să se afle la înălțime. Acest lucru nu numai că îi oferă copilului șansa de a observa peștii, ci îi facilitează și preluarea sarcinilor zilnice, cum ar fi hrănirea peștilor. Asigurați-vă că acvariul din camera copiilor nu se răstoarnă.

În plus, acesta nu ar trebui să fie amplasat într-un loc intens circulat. Găsiți un colț liniștit, deoarece peștii se pot speria de strigătele puternice și alergătură.

Veți găsi și alte sfaturi în ghidul nostru:

Acvariu pentru copii

Când vă gândiți la acvariul din camera copiilor, vă imaginați rapid un acvariu mic. Totuși, aceasta nu este o idee bună.

Acvariile mai mari au valori mai stabile ale apei.

Cu cât acvariul este mai mare, cu atât mai facilă va fi pentru copilul dumneavoastră îngrijirea acestuia. Începeți cu un acvariu de cel puțin 54 de litri – aceasta este și dimensiunea minimă recomandată dacă dumneavoastră și copilul dumneavoastră doriți să creșteți pești. Anumite specii de pești au nevoie de mai mult spațiu: peștii aurii, de exemplu, au nevoie de cel puțin 240 de litri.

Seturile complete sunt potrivite în special pentru începători și copii. Alături de bazin, este importantă și tehnica. Mai simplu nici că se poate.

De îndată ce acvariul se află în casa dumneavoastră, este timpul să îl amenajați. Rețineți că acvariul trebuie să fie adecvat speciilor care îl populează. Există, de altfel, decorațiuni de acvariu făcute special pentru copii. Acest lucru face ca acvariul să fie și mai interesant pentru copii și aduce multă distracție în camera acestora.

Odată ce totul este gata, împreună cu copilul dumneavoastră îl puteți umple cu apă și porni echipamentul tehnic – apoi urmează așa-numita fază de rodaj. În această perioadă se stabilizează valorile apei.

Numai după ce valorile apei sunt stabile puteți merge împreună cu copilul dumneavoastră să luați peștii și să îi puneți în apă.

Pești pentru copii

Odată încheiată faza de rodaj, copilul dumneavoastră poate introduce primii pești în acvariu. Ce moment palpitant pentru copil!

La alegerea peștilor, asigurați-vă că aceștia sunt potriviți pentru copii – cu alte cuvinte, că nu sunt prea pretențioși în ceea ce privește mediul și îngrijirea. Altfel, frustrarea va fi inevitabilă.

Peștii potriviți pentru acvariul pentru copii sunt, printre alții

 • pești Guppy,
 • pești Platy,
 • pești Molly,
 • pești sanitari din genul Corydoras
 • și Tetra.

Analizați împreună cu copilul dumneavoastră diferitele specii de pești și nevoile lor. Ce specie vi se pare cea mai potrivită? Numărul de pești care ar trebui să fie în acvariu depinde de specie și de mărimea acvariului. Cereți sfaturi.

Odată ce peștii s-au mutat, fiți de față în primele câteva zile când copilul dumneavoastră îi hrănește.

Prea multă hrană poate influența valorile apei. De aceea, este important să vă ajutați la început copilul să-i hrănească.

Îngrijirea acvariului pentru copii

Oricât de fascinant ar fi pentru copilul dumneavoastră să urmărească peștii și oricât de amuzant ar fi să îi hrănească – îngrijirea acvariului înseamnă mai mult decât să arunci hrană pentru pești în acvariu.

Vor fi sarcini de care copilul dumneavoastră va fi mai puțin încântat. Ca de exemplu schimbarea apei, care se face la fiecare 1–2 săptămâni. Fiți gata să asistați copilul – în funcție de vârstă și abilități – în aceste sarcini importante de îngrijire. Pentru că acestea sunt esențiale pentru bunăstarea peștilor.

Sprijiniți-vă copilul la utilizarea tehnicii, în special în primele zile. Un temporizator lângă iluminare asigură faptul că nu copilul trebuie să pornească și să oprească singur iluminatul. Acest lucru ușurează enorm rutina pentru copil.

La noi găsiți, desigur, disponibil tot ceea ce trebuie să știți despre peștii din acvariu și despre îngrijirea acvariului. Frumos împărțit în sarcini zilnice, săptămânale și lunare pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră:

Atenție la copiii mici

Copiii mici găsesc adesea acvariile deosebit de fascinante. Nu lăsați copiii mici nesupravegheați în preajma acvariului. Un capac pentru acvariu este, de asemenea, o idee bună.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus
HORNBACH