0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 28.11.2023 la ora 21:13. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Creșterea pisicilor. Ghid și sfaturi

Creșterea pisicilor. Ghid și sfaturi

Bine ați venit, iubitori de pisici! Aici, în ghidul nostru descoperiți numeroase informații valoroase pe tema felinelor. În rubrica noastră dedicată produselor vă informăm despre toate ustensilele și articolele importante care l-ar putea interesa pe stăpânul de pisici – desigur la prețuri mereu mici!

Ce pisică mi se potrivește?

Ce pisica mi se potriveste. Atelier

„Vreau o pisică!” Dacă vă puneți problema achiziționării unei pisici, marea întrebare este: ce pisică mi se potrivește mai bine? În continuare am compilat câteva informaţii pentru a vă uşura decizia.

De gândit înainte de achiziție

Înainte de a vă lua o pisică, trebuie să vă puneți câteva întrebări:

 • De cât spațiu dispun? Am o locuință mare sau una mică?
 • Am grădină în care pisica se poate juca?
 • Cât timp pot dedica animanului? Sunt în mod frecvent acasă și mă pot ocupa de pisică sau ajunge să mă joc cu ea o oră pe seară?
După ce răspundeți sincer la aceste întrebări, puteți limita adesea numărul raselor care sunt interesante pentru dumneavoastră.

Cât timp pot să îi acord pisicii?

Cele mai multe pisici urăsc să rămână singure acasă. Dacă lucrați, se recomandă să aveți mai multe pisici. Unele rase, cum ar fi siamezele sau balinezele, petrec mai degrabă timp cu oamenii decât cu alte pisici. Aveți în vedere și acest lucru. Pisicile cu păr lung, cum ar fi persanele, au nevoie de îngrijirea zilnică a blănii, ceea ce presupune timp. Gândiți-vă și la aceste aspecte.

Cât spațiu am la dispoziție?

Dacă locuiți în oraș, fără grădină/balcon, nu se recomandă să alegeți ca animal de casă o pisică care iubește libertatea, cum ar fi pisica europeană cu păr scurt. De aceea, nu se recomandă creșterea în locuință a unui animal care iubește mișcarea. Pentru creșterea în apartament se pretează mai bine pisicile liniștite, legate de oameni, de exemplu Ragdoll sau Bombay. O altă întrebare pe care trebuie să v-o puneți este dacă locuiți pe o stradă foarte circulată. Acest lucru poate fi periculos pentru pisica lăsată afară.

Rase diferite, caractere diferite

La alegerea unei pisici trebuie să vă gândiți ce caracteristici vă doriți de la noul animal de companie și care sunt rasele de pisici care le dețin. Desigur, fiecare pisică este unică în ceea ce privește caracterul. Există însă unele trăsături care caracterizează anumite rase. Pentru ca în final acasă să nu iasă scântei, asigurați-vă că trăsăturile de caracter ale pisicii se potrivesc în principiu cu ale dumneavoastră. Factorul drăgălășenie trebuie să joace un rol secundar în alegerea pisicii.

Dacă aveți familie și în căminul dumneavoastră se petrece întotdeauna ceva, o pisică trează și adaptabilă, cum ar fi de exemplu Selkirk Rex, Ocicat sau Singapura, poate fi cea mai bună alegere. Există și pisici care iubesc mai degrabă liniștea – de exemplu Korat, Snowshoe și Nebelung. Aceste rase sunt potrivite mai degrabă pentru oamenii care duc acasă o viață fără stres.

Caracteristicile unei pisici sănătoase

Uneori te apropii de o pisică mai repede decât ai dori. De exemplu, dacă în cercul de prieteni o pisică face pisoi sau dacă o fermă din apropiere face cadou gratuit puii de pisică. Există o serie de caracteristici cu ajutorul cărora puteți recunoaște, înainte de a lua o decizie finală, dacă animalul este în formă bună. Acesta este cazul de regulă dacă:

 • pisica este relaxată și jucăușă.
 • are o blană moale și strălucitoare.
 • gingiile sunt palide și fără roșeață.
 • nasul este uscat, cald și nu curge.
 • ochii sunt limpezi și urechile curate.

Hrănirea corectă a pisicilor

Hrana pentru pisici

Expresia „gurmand fin ca o pisică” nu vine de oriunde! O alimentaţie adaptată rasei pisicii este cel mai important factor pentru o viaţă sănătoasă şi lungă! O alimentaţie optimă a pisicilor este deosebit de bogată în proteine şi variată. Hrana trebuie adaptată în funcţie de necesităţile speciale ale pisicii dumneavoastră şi trebuie să fie diversificată deoarece pisicile sunt gurmande.

Exemplul rudelor sălbatice

Pisicile sunt și animale de vânătoare – ca și rudele lor sălbatice, felinele de pradă. Organismul lor este predispus pentru procesarea hranei de origine animală şi a proteinelor. Pisicile asimilează însă şi plante prin hrana consumată de prada lor. Hrana lor este, aşadar, echilibrată şi bogată în vitamine.

Hrană bogată în proteine
Datorită predispoziției naturale a organismului său, oferiți pisicii o hrană echilibrată și deosebit de bogată în proteine formată din hrană uscată și hrană umedă. Acordați în plus atenție și unei hrane diversificate, adaptată la nevoile speciale ale gurmandului dumneavoastră.

Variaţie obţineţi printr-o combinație de hrană principală și snack-uri, precum și suplimente nutritive. Aşa acoperiţi în mod optim necesarul de nutrienţi ai pisicii dumneavoastră şi asiguraţi o alimentaţie diversificată.

Tipuri de hrană

Hrană principală
Pentru a acoperi necesarul de bază al pisicii dumneavoastră trebuie să îi oferiţi o hrană principală bogată în proteine. Diversificaţi din când în când tipul hranei - acest lucru asigură varietate.

Snack-uri
Doriţi să vă răsfăţaţi animalul preferat? Atunci asiguraţi-vă că aveţi recompense pentru felină! Aveți grijă ca snack-urile dintre mese să fie potrivite rasei şi sănătoase.

Suplimente nutritive
Oferirea suplimentelor nutritive este importantă pentru întărirea și creșterea pisicii, fiind necesare în special dacă pisicuța este, de exemplu, încă în creștere sau deosebit de activă, bolnavă sau gestantă.

Sfaturi de hrănire

 • Hrănirea felinelor de pradă la grădina zoologică se face de regulă la ore fixe. Oferiți și pisicii dumneavoastră mai multe mese variate, distribuite de-a lungul zilei și la ore fixe.
 • Hrana trebuie să fie la temperatura ambiantă, așadar nu se scoate direct din frigider.
 • Castronul de apă al pisicii dumneavoastră trebuie umplut întotdeauna cu apă proaspătă.
 • Asigurați iarbă pentru pisici astfel încât pisica să poată elimina mai ușor ghemotoacele de păr înghițite și să preia substanțele importante.
 • Laptele pentru pisică nu trebuie să conțină lactoză, în caz contrar aceasta putând avea probleme de digestie. Laptele diluat sau special pentru pisici este mai digerabil.
 • Porționați mesele de așa manieră încât să nu rămână mai deloc resturi. În special hrana umedă începe să miroasă rapid neplăcut. În plus, resturile de hrană uscată din castron nu impulsionează apetitul. La vederea lor pisica dumneavoastră ar strâmba cu siguranță din nas! De aceea, îndepărtați mai bine resturile după fiecare masă din castroane și curățați-le temeinic pe acestea din urmă.

Întrebări frecvente pe tema alimentației pisicilor

Care este cantitatea corectă de hrană pentru pisica mea?

Informații cu privire la cantitatea corectă sunt oferite de regulă pe ambalajele hranei pentru pisici. Aceasta depinde însă desigur și de metabolismul fiecărei pisici, precum și de gradul și intensitatea mișcării. Animalele supraponderale trebuie să primească mai puțină hrană decât pisicile suple și agile.

Pisica mea este o gurmandă – cu ce să o hrănesc?

Multe pisici iubesc diversitatea! Încercați de aceea să o hrăniți cu mai multe tipuri de hrană pentru pisici amestecate.

Ce trebuie să am în vedere la hrănirea pisicilor mai bătrâne?

Pisicile cu vârstă înaintată trebuie să primească o alimentație deosebit de atent selectată. Numeroase mărci de calitate oferă hrană adaptată special la nevoile pisicilor de vârstă înaintată. Aceasta trebuie oferită ca hrană exclusivă sau amestecată cu hrana uzuală pentru pisici. Veterinarul dumneavoastră vă va consilia în plus atunci când vine vorba despre recunoașterea eventualelor slăbiciuni condiționate de vârsta pisicilor.

Ce hrană se pretează pentru problemele de digestie?

Hrăniți pisicile cu digestie sensibilă numai cu produse de calitate, adaptate special la nevoile acestora. Importantă aici este o schimbare atentă a alimentației întinsă pe circa o săptămână, astfel încât pisica să se poată adapta la noua hrană. Problemele grave de digestie, precum și cele cutanate pot indica o eventuală alergie la cereale; în acest caz trebuie să adaptați de asemenea hrana în mod corespunzător. Dacă problemele persistă sau apar frecvent, mergeți neapărat la veterinar!

De când este pisica mea adultă?

Din punct de vedere fizic, pisicile devin adulte incepând cu luna a 9-a până la luna a 12-a din viață. Din acest moment le puteți administra pisicilor „hrană pentru adulți”.

Și la rasele de pisici mari puteți face acest lucru, chiar dacă dezvoltarea se încheie complet abia după circa 4 ani de viață.

Ce este de făcut în caz de calculi renali?

Pisicile sunt „animale de deșert”, fiind astfel capabile să-și concentreze puternic urina. Din acest motiv, la pisici există în general o tendință de formare a calculilor renali. Puneți de aceea întotdeauna apă proaspătă suficientă la dispoziția pisicii în mai multe locuri ușor accesibile și observați-i cu atenție compoirtamentul.

Am o pisică cu păr lung. Trebuie să am ceva special în vedere din punct de vedere al hranei?
Usa pisica

Rasele de pisici cu păr lung înghit mai mult păr în timpul îngrijirii zilnice a blănii decât cele cu păr scurt.
În plus, aceasta tinde mai des să facă noduri și să se încurce. Există de aceea hrană specială pentru pisicile cu păr lung, care reduce formarea ghemotoacelor și asigură o blană moale. Dacă oferiți pisicii un vas cu iarbă pentru pisici, aceasta ajută la regurgitarea părului înghițit. În plus, trebuie să îngrijiți regulat blana pisicii cu un piaptăn dedicat, pentru ca aceasta să rămână lungă și strălucitoare.

Îngrijirea pisicilor

Ingrijirea pisicilor Finevo hrana pentru pisici 02

Pisicile sunt animale curate prin excelență. Puteți observa acest lucru prin faptul că petrec o mare parte din zi cu curățarea blanei. Majoritatea pisicilor se răsfață foarte frecvent și cu un somn de frumusețe. Cum puteți ajuta pisica pe gustul său la îngrijire aflați din informațiile pe care le-am compilat pentru dumneavoastră în cele ce urmează. Iată aici cele mai importante sfaturi de îngrijire a pisicii:

Îngrijirea blănii

Pisicile își curăță singure blana zilnic și temeinic, cu ajutorul limbii lor rugoase. Îi puteți fi de ajutor la îngrijirea blănii - în funcție de lungimea părului, acesta poate prezenta uneori noduri.

Dacă aveți o pisică cu păr scurt, periați-i frecvent blana la început de an, pentru că în primăvară pisicile își schimbă părul. Blana pisicilor cu păr lung trebuie însă îngrijită la intervale regulate cu un pieptăn sau o perie specială pentru pisici.

Controlul ghearelor

Ghearele pisicii trebuie scurtate din când în când. Mai ales dacă creșteți pisica în apartament, acest lucru este necesar mai frecvent. Solicitați sfatul medicului veterinar sau lăsați-l pe el să le scurteze. Jocul cu pisica dumneavoastră poate fi astfel mai puțin dureros atunci când pisica nu vă atinge cu niște gheare extrem de lungi.

Spălarea pisicilor

Spălare pisici? Nu mulțumesc: faceți baie pisicii numai dacă este absolut necesar, pentru că felinele nu iubesc deloc apa. Dacă baia nu poate fi evitată, nu folosiți șampon obișnuit, ci un produs special pentru pisici.

Menținerea curată a litierei

O treabă curată: îndepărtați zilnic așternutul murdar, de ex. cu ajutorul unei lopețici corespunzătoare și completați cu așternut proaspăt. În funcție de calitatea așternutului, litiera trebuie spălată săptămânal, respectiv lunar și trebuie umplută cu așternut nou. La curățarea litierei nu folosiți agenți de curățare agresivi - aceștia deranjează nasul fin al pisicii!

Castronul de hrană adecvat

Majoritatea pisicilor sunt gurmande. Aceasta înseamnă, printre altele, că nasul și urechile lor „mănâncă de asemenea”. În fața unui castron de hrană care conține încă resturi uscate de la ultima masă cele mai mult pisici strâmbă nasul afectate. În loc să mănânce din acesta, cele mai multe afișează o mină lezată și își ridică capul și coada cu mândrie, după care fac cale întoarsă. De aceea, castronul pentru hrană trebuie să fie permanent curat, lucru valabil și pentru vasul umplut cu apă proaspătă.

Sfat

Pisicilor nu le place să fie deranjate la masă. Alegeți de aceea un loc liniștit și comod pentru oferirea hranei și apei de băut și nu deranjați animalul care tocmai mănâncă sau bea.

Educarea corectă a pisicilor

Educarea corecta a pisicilor

Pisicile sunt încăpățânate! Nu este un secret. Spre deosebire de câini, acestea nu ascultă la comenzi și nu merg în lesă. Cine dorește să aibă un animal de companie educat, va fi cu siguranță dezamăgit de pisici. Pisicile perfect ascultătoare sunt excepții absolute. Zgârieturile nu sunt de aceea o raritate. Totuși, există diverse posibilități de a influența comportamentul pisicilor. În cele ce urmează vă prezentăm câteva sfaturi pentru educarea pisicilor și informații privind colaborarea cu acestea.

Cunoașterea pisicilor

Faza de acomodare
Bun venit acasă! Dați pisicii mai ales timp să se obișnuiască cu noua sa casă. Animalul sensibil și adesea foarte curios este mai întâi înspăimântat de noul mediu neexplorat. Rămâneți la început în apropierea sa și vorbiți-i pe un ton moale și relaxat. Astfel, pisica se poate adapta la noul mediu, simțindu-se în scurt timp ca acasă. Se recomandă să lăsați pisica în casă sau în apartament în primele săptămâni, înainte să-și facă primele expediții în exterior - dacă o veți crește astfel. Cât timp are nevoie o pisică pentru a se simți ca acasă diferă de la un animal la altul. De regulă se recomandă minim 3 săptămâni în interior. Valoarea variază însă de la o rasă la alta, precum și puternic în funcție de caracter.

Analizarea comportamentului
Dacă pisica vă salută frecându-și capul de nasul dumneavoastră sau lipindu-se de picioarele dumneavoastră când sunteți în picioare, acesta este un gest de apropiere și de încredere. Dacă două pisici se plac între ele, fac același lucru și își demonstrează astfel reciproc simpatia. Dacă pisica se simte bine atunci când o mângâiați, vă „calcă” cu plăcere cu lăbuțele din față. Acest gest îi aduce aminte de „copilărie” - pentru că acest „călcat al laptelui” stimulează lactația pisicii mamă.

Analizați comportamentul pisicii dumneavoastră. În timp veți observa că există lucruri ce o fac să toarcă și altele care o enervează la culme. Multor pisici nu le place de exemplu de loc să fie prinse de picioarele din spate sau de burtă. Acordați neapărat atenție acestor reacții și altora similare. Deoarece, dacă doriți ca pisica să țină cont de nevoile și de dorințele dumneavoastră, primul pas ar fi să faceți același lucru și pentru ea.

Comunicarea cu pisicile

Pisicile sunt deosebit de sensibile. Acestea reacționează foarte sensibil la zgomotul de orice fel. Atunci când vorbiți cu pisica, vocea nu trebuie să fie puternică, ci moale, drăgăstoasă, generatoare de încredere. Numai pisicile care au încredere în stăpânul lor și a cărui voce nu le stresează îl vor și asculta pe acesta. Ca și la câini, pisicile ascultă mai bine instrucțiunile scurte și clare decât discursurile lungi. Cu un „nu!” hotărât alăturat numelui pisicii și de exemplu un deget ridicat obțineți adesea mai mult decât vorbind îndelungat.

În ceea ce privește consecvența, nici proprietarii de pisici nu trebuie să arate slăbiciune. Regulile clare își au rostul și la educarea pisicilor. Dacă interziceți pisicii să ceară de la masă, dar în următoare zi primește ceva bun de pe masă, nu trebuie să vă mirați dacă pisicile fac în scurt timp numai ce doresc. Același lucru este valabil pentru comenzi: dacă ați ales anumite comenzi, țineți-vă de ele.

Pisicile între ele

De regulă, creșterea comună a mai multor pisici nu este problematică. Aceasta pentru că pisicile sunt sociabile și se înțeleg de regulă bine cu alte pisici, cu condiția ca fiecare animal să aibă propriul teritoriu în locuință. Dacă țineți pisici înrudite (frați) este perfect, însă și pisicile străine se pot obișnui una cu cealaltă. În acest caz aveți grijă ca fiecare pisică să aibă propriul său castron pentru hrană. Important este și ca toate pisicile să fie tratate la fel și să nu aveți preferințe, mai ales atunci când vine vorba despre atenție și sesiuni de mângâiat.

Pisici curate

Pisicile sunt foarte curate. Mersul la toaleta igienică dedicată este pentru ele adesea confortabil. În așternutul curat își pot face treburile nestingherite. De aceea, nu este deloc greu să obișnuiți pisica cu toaleta. Mai ales atunci când ați amplasat WC-ul pisicii într-un loc unde nu e deranjată. Acest lucru le place în mod deosebit animalelor discrete. Dacă mersul la toaletă nu este atât de ușor, procedați după cum urmează: așezați cu grijă pisica, după fiecare masă, pe toaleta dedicată pregătită și curată. Pisica pricepe în scurt timp că acesta va fi pe viitor „locul” potrivit.

Dacă, în pofida toaletei dedicate, pisica începe să prefere dulapul sau covorul din living ca loc de făcut nevoile, trebuie să căutați cauza acestui lucru. Este posibil ca WC-ul pisicii să nu fie curat sau aşternutul pisicii să nu mai fie proaspăt? Ați folosit un sortiment nou de așternut, pe care pisica poate că nu îl suportă? Este posibil ca pisica să se simtă neglijată - de exemplu înlocuită de un alt animal de companie, nou? Atunci acesta poate fi considerat un gest de protest.

Metoda mirosului este în astfel de cazuri o modalitate neagresivă de educație. Se picură ulei eteric pe locul în care pisica a început să-și facă nevoile. Acest lucru împiedică pisica să repete actul inspirată de propriul său miros. Înainte de a picura ulei eteric pe covoare, pilote sau tapiserii, asigurați-vă că aceste produse nu pătează și nu le deteriorează!

Diminuarea zgârieturilor

Nu este ușor să găsiți înțelegere la animalul de companie iubit: însă zgârierea tapițeriilor, a tapetului și a covoarelor nu este un gest urât din partea pisicii, ci îngrijire corporală. Aceasta pentru că pisica trebuie să-și ascută cumva regulat ghearele și să îndepărteze cuticulele desprinse. Acum, din punctul de vedere al pisicii, canapeaua, fotoliile și altele asemenea sunt ideale în acest sens. Dacă începeți suficient de devreme să educați consecvent pisica, vă puteți proteja cu succes mobilierul din locuință. Cea mai bună posibilitate în acest sens este să oferiți pisicii o alternativă mai atrăgătoare, adică: suport de ascuţit ghearele pisici sau mobilier pisici.

Pentru a putea controla puțin comportamentul de zgâriere al pisicii, aceasta trebuie certată clar când este prinsă asupra faptului, imediat ce se apropie de canapea. Apoi, duceți pisica la propriul său mobilier și lăudați-o când începe să o zgârie cu ghearele. Dacă pisica a înțeles că e de rău dacă își ascute ghearele de mobilă sau pe tapet, este foarte probabil să aleagă pe viitor alternativa suportului dedicat ascuțirii gheruțelor. Cu un parfum iubit de către pisici, cum ar fi de exemplu aroma de lavandă, alternativa dorită poate fi parfumată și făcută astfel și mai atrăgătoare.

Nu ajută nimic? Dacă pisica se încăpățânează și continuă să prefere locurile nepermise, le puteți proteja. Acoperiți aceste locuri cu o mică saltea concepută pentru zgâriat. Există și plăcuțe de zgâriat, care se pot amplasa pe canapele.

Pisicile „cerșetoare”
Pisicile care cer mâncare și sar pline de speranță pe masă pot fi foarte enervante. De regulă, acest comportament este datorat succeselor obținute pe această cale. Aceasta pentru că pisicile „cerșetoare” au furat cândva bunătăți de la masă, fiind privite cu îngăduință de către stăpâni. Un astfel de succes este ținut minte, iar pisica își va tot încerca norocul. Dacă încercările de cerșit sunt ignorate de la bun început și nu hrăniți pisica de la masă, ea va renunța la acest mod de procurare a hranei sau chiar nu va arăta interes în acest sens.

Indicație

Dacă doriți să dați pisicii ceva din propria mâncare - cu condiția să fie adecvată pentru pisici - atunci puneți mâncarea în castronul acesteia. Astfel învață că locul său de mâncat este bine stabilit.

Jocuri și ocupații pentru pisici

Jocuri la pisici

Există puține pisici ale căror pupile nu se dilată la vederea unui ghem de lână pendulat sau dacă descoperă o altă potențială jucărie. În special pisicile tinere, dar și senioarele au un comportament de joacă bine structurat. Vă prezintăm în cele ce urmează jucăriile pentru pisici cu care atât felinele, cât și stăpânii se pot distra de minune.

Vânătoarea de șoareci este deschisă!

Este clar, iar aceasta nu de când cu „Tom & Jerry": pisicile iubesc să vâneze șoricei. Pentru a distrage atenția pisicii puțin de la vânătoarea șoriceilor în carne și oase, există o mulțime de jucării sub formă de șoarece, în diferite variante de execuție și materiale. Există de ex. un șoricel din pluș sau blană ori șoareci din nailon sau chiar din materialul rezistent la ghearele pisicilor, sisalul. Indiferent de formă și de material: șoriceii se numără printre jucăriile clasice pentru pisici!

Atragerea atenției pisicii

Unei undițe de jucărie nu-i poate rezista nicio pisică! Acestea pot avea adesea agățate de firul subțire materiale în culori vesele, pe care le puteți balansa în fața năsucului lor.

Pentru că mișcările și aspectul pradei amintesc de șoricei sau păsări, instinctul de vânătoare al pisicii este trezit imediat. Jocul cu undița este o plăcere atât pentru pisică, cât și pentru om.

Bățul și firul lungi vă țin în plus mâinile la adăpost de ghearele ascuțite ale partenerei de joacă. Aveți grijă totuși. Pisicile sunt incredibil de rapide odată ce mândria sau instinctul de joacă le este ațâțat.

Jocul cu mingea

Tot ceea ce se mișcă și mai ales ceea ce se rostogolește dau pisicii chef de joacă! Selecția este imensă: biluțe din sisal, paie împletite, mingi de tenis miniaturale sau de golf, mingi tip arici sau care scot sunete, de ex. cu un clopoțel sau cu zurgălăi în interior. Indiferent din ce material este confecționată jucăria, trebuie să aveți grijă ca mingea să nu fie prea mică. Mai puțin potrivite sunt bilele, care pot bloca căile respiratorii sau pot fi înghițite de către animalele de companie.

Rotire în cerc, de bucurie

Există între timp o gamă foarte mare de jucării pentru pisici, care nu garantează doar distracția, ci antrenează și abilitățile pisicii: de ex. o jucărie interactivă precum Kitty-Roundabout. În jurul jucăriei, goală la interior, există mici orificii. Prin acestea, pisica poate ajunge cu lăbuțele la o mică mingiuță, care este mobilă în interior. Astfel pisica este incitată cu feromoni irezistibili, emanați de către bilă. Jocul de-a prinsul este amuzant de privit și antrenează abilitățile și condiția fizică ale pisicii.

Privire tunel

Odată ce pisica descoperă un tunel foșnitor de care se îndrăgostește, atunci un anumit timp nu va mai avea cu siguranță nimic în cap. Folia integrată în tunel trezește curiozitatea animalică în pisică. În funcție de temperamentul pisicii dumneavoastră, aceasta fie va alerga neobosită prin tunel, fie ca căuta locul ca ascunzătoare și loc de retragere confortabil. Oricum ar fi: pisica dumneavoastră va fi încântată și veți fi de asemenea bucuros să vă priviți animalul de companie la joacă.

La cumpărături cu prietenii necuvântători. Trusoul pisicii

La cumparaturi trusoul pisicii

Pentru ca noua pisică să se simtă bine la dumneavoastră, aveți nevoie de câteva lucruri care să întâmpine animalul în noua sa casă - sigur vă veți împrieteni mai ușor astfel!

De ce am nevoie pentru noua mea pisică?

 • Loc de tors: rezervați pisicii un locșor confortabil pentru tors, care să îi aparțină numai ei. Aici animalul se poate odihni și dormi confortabil la prânz.
 • Castronul pentru hrană și apă: Locul de mâncat și băut trebuie să fie amenajat deja atunci când pisica intră în noua sa casă. Vasele de hrană cu dozator automat sunt deosebit de practice și oferă hrană „la cerere”.
 • Hrană și multe altele: Poftă bună! Pe lângă hrana principală,pe care doriți să o oferiți pisicii, aveți la îndemână și mici gustări delicioase între mese - pentru o alimentație sănătoasă.
 • Toaletă pentru pisici: Pe lângă așternutul pentru pisici, și o lopățică pentru acesta, asigurați pisicii o toaletă, de preferat cu margine bombată spre interior.
 • Jucării: jucați-vă cu pisica dumneavoastră – vă veți distra amândoi cu siguranță. Jucăriile pentru pisici cum ar fi undițele sau penele, șoriceii din blană și/sau mingiuțele asigură varietate și activitate.
 • Ustensile de îngrijire: cu un pieptăn și o perie pentru îngrijirea regulată, blana animalului dumneavoastră se menține timp îndelungat frumoasă și strălucitoare. Și alte produse de îngrijire cum ar fi de exemplu produsele pentru ochi, urechi și lăbuțe nu sunt rele.
 • Suport ascuţit gheare pisici: țineți la tapetul dumneavoastră? Faceți-vă rost atunci de un suport de ascuţit ghearele pisici sau mobilier pisici,cu ajutorul cărora pisica își poate ascuți ghearele. Acestea sunt disponibile în numeroase forme și culori, astfel că avem ceva potrivit și pentru pisica dumneavoastră.
 • Uşă pentru pisici și plasă de protecție: alte două ustensile importante sunt ușa pentru pisici – pentru intrarea și ieșirea liberă a pisicii în orice moment. Dacă locuiți la un etaj superior, ar fi bine să montați pe balcon o plasă de protecție.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus