0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 02.03.2024 la ora 11:44. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Care piscină este potrivită?

Care piscină este potrivită?

Este foarte cald. Ați lucrat în grădină. Ați transpirat foarte tare. Ați terminat de lucrat și nimic nu ar fi mai frumos acum decât să vă aruncați în apa răcoroasă. Pentru unii, acest lucru nu este decât un vis. Alții își caută o piscină pe măsură și și-o construiesc. Acum!

Planificarea piscinei

În zilele mult prea călduroase, o piscină este modul ideal pentru a vă răcori. Sună bine? Atunci, este timpul să vă faceți planul. Pentru început, sunt 3 lucruri importante după care trebuie să vă ghidați:

 • dimensiunea piscinei;
 • locul amplasării piscinei;
 • necesitatea unei autorizații de construcție.

Dimensiunea piscinei

Cât de mare ar trebui să fie piscina? Un bazin de 25 de metri ar fi atractiv, fără îndoială, dar nu este posibilă amplasarea sa în orice grădină. Mai întâi, aruncați o privire critică asupra grădinii dumneavoastră și măsurați spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Pentru a estima cu mai multă ușurință dimensiunile viitorului spațiu de relaxare și distracție, trasați pur și simplu marcajele spațiului pe care piscina îl va ocupa.

Există și o regulă generală cu privire la modul în care puteți determina dimensiunea corectă a bazinului:

Doi înotători au nevoie de o piscină de cel puțin 4 m lățime. Cercul de prieteni este mare, iar petrecerile la piscină sunt legendare? În bazinele publice, regula este de 2,5 m² pentru fiecare persoană care se scaldă.

În piscină, adâncimea apei trebuie să fie de cel puțin 80 de centimetri. Adâncimea ideală ar fi de 1,3 - 1,4 metri.

Locul potrivit pentru piscina dumneavoastră

Nu este deloc greu să găsiți locul potrivit din grădină pentru amplasarea piscinei pe care o doriți. Vă sugerăm 5 ponturi:

 • căutați o zonă însorită pentru piscină. Soarele va încălzi apa gratis;
 • copacii și celelalte plante din grădină: frunzele și alte lucruri care pot cădea din ele murdăresc apa, filtrele și skimmer-ul;
 • skimmer-ul trebuie să fie amplasat pe partea opusă direcției principale a vântului de vară, astfel încât murdăria să fie împinsă către el;
 • în funcție de tipul de piscină, este importantă și suprafața pe care o amplasați. Neteziți solul, îndepărtați pietrele și crengile;
 • amplasați piscina lângă instalațiile electrice și conductele de apă. Astfel, veți reduce costurile racordării la utilități.

Autorizație de construire

Conform legii 50/1991, pentru construirea unei piscine subterane este nevoie de o autorizație de construire, care se eliberează de către Primărie – Serviciul de Urbanism din localitatea/sectorul în care se află terenul.

Piscină supraterană

construirea piscinei

Nu vreți să depuneți efort pentru a obține autorizația de construire, apoi să săpați o groapă în grădină pentru a vă răcori? Atunci, nu o faceți și economisiți niște timp. O piscină demontabilă nu necesită săparea unei gropi.

Iată care sunt avantajele piscinelor demontabile:

 • Nu trebuie excavată suprafaţa pentru montarea piscinei.
 • Apa dintr-o piscină demontabilă se încălzește mai repede decât într-un bazin încastrat în pământ.
 • Marginea înaltă a bazinului împiedică o cădere accidentală în apă. Acest lucru este un punct forte în special pentru părinții cu copii mici.
 • După câteva mişcări rapide, piscina supraterană e gata de a fi folosită (în special în cazul piscinelor fast-set). În cazul piscinelor cu pereţi de oțel, se recomandă montarea acestora cu ajutorul mai multor persoane.
 • Piscina poate fi demontată fără probleme, fără a rămâne o adâncitură în grădină.

Piscine îngropate

piscine ingropate

Săriți în apa răcoritoare! Imaginați-vă că vă aflați în grădină, aerul serii este încă cald, mușchii vă sunt încălziți de la activitățile zilei, firele de iarbă vă gâdilă tălpile. Doriți să vă răcoriți - așa că vă luați avânt. Corpul se scufundă în apa răcoritoare: „Uau, minunat!" E timpul să vă treziţi! Nu trebuie să rămână însă un vis. Suflecaţi mânecile şi demaraţi proiectul!

Avantajele piscinelor încastrate
Pentru piscinele încastrate este necesar ca un excavator să formeze o adâncitură pentru bazin. Acest efort va merita cu siguranţă!

Piscinele încastrate sunt soluția corectă pentru toți cei care așteaptă puțin mai mult de la grădina lor:

 • mai multă distracţie
 • mai multă răcorire
 • mai multă atmosferă de concediu
Cu o piscină încastrată obțineți această „plus-valoare" în propria grădină. Piscinele încastrate oferă un aspect deosebit! Aici, dumneavoastră sunteți șeful și hotărâți când începe distracția. Aveți voie să săriți de pe marginea piscinei.

Dar cum ar trebui să arate?
Doriţi o piscină rotundă, octogonală, dreptunghiulară, ovală sau cu formă liberă? Cât de mare şi de adâncă să fie piscina? Aveți nevoie de o zonă pentru copiii care nu știu să înoate sau vreți să intrați lin în ea, coborând niște trepte? Construiți-vă piscina exact așa cum vi-o doriți.

Piscine cu pereţi de oţel

piscine cu pereti de otel

Avantajele piscinelor cu pereți de oțel
Pereții de oțel sunt stabili, dar totodată flexibili, așa că dumneavoastră decideți dacă doriți ca piscina să fie demontabilă ori îngropată. Totul este la latitudinea dumneavoastră.

Dacă doriți să încastrați o piscină cu pereţi de oțel, aceștia trebuie să aibă o grosime minimă de 0,4 mm.

Piscinele cu pereţi de oţel sunt mai avantajoase la preţ comparativ cu alte tipuri de piscine. Se pot monta uşor cu ajutorul câtorva persoane. Foliile de piscină deja pregătite uşurează montajul. Nu este necesară o înşurubare în peretele de oţel. Montajul se realizează prin conectarea profilurilor din aluminiu.

Folia se comercializează la noi cu elemente de fixare pentru marginea piscinei, ceea ce face posibilă montarea și demontarea acesteia, fără a îndepărta balustrada. Acest lucru este foarte important dacă doriți să utilizați o bordură pentru piscină.

Ce presupune de fapt un element de fixare?

Elementele de fixare reprezintă o întăritură a foliei de piscină. Cu ajutorul acestora, folia poate fi fixată mai ușor de balustrada piscinei.

Piscine din polistiren

piscina din polistiren

Să înotăm într-o piscină din polistiren? Sună ciudat! Piscinele din polistiren sunt însă foarte la modă!

Avantajele piscinelor din polistiren
În ultimii ani, la construcţia piscinelor se utilizează blocuri din polistiren ca alternativă la beton sau materiale masive similare. Piscinele din polistiren au anumite avantaje.

 • O piscină din blocuri de polistiren bine izolate poate fi montată ușor! Cu acest tip de piscină vă puteți construi ușor în grădină piscina la care ați visat.
 • Blocurile din polistiren au o capacitate foarte bună de izolare termică. Cu ajutorul lor puteți obține un nivel ideal de izolare termică, cu un coeficient K de 0,29 W (mpxK).
 • Piscinele din polistiren au o rezistenţă ridicată la compresiune și o amortizare excelentă a șocurilor.
 • Au o greutate redusă.
 • Piscinele din polistiren sunt rezistente la umezeală.

Ce este coeficientul K?

Coeficientul K sau, cum este denumit mai des astăzi, coeficientul U, ne informează câtă căldură se pierde printr-un anumit material. Acesta mai este cunoscut și sub denumirea de coeficientul transferului de căldură.

Indicație: Piscinele din polistiren sunt potrivite numai pentru a fi îngropate!

Listă de verificare: Planificarea unei piscine din polistiren

V-aţi propus să montaţi o piscină din polistiren în grădina dumneavoastră? Iată ce trebuie să aveți în vedere:

Autorizarea construcţiei

Este necesară o autorizaţie de construire? Verificați acest lucru în avans la autorităţile competente.

Loc

Poziţionare: Locul în care se montează piscina nu trebuie să fie sub copaci, pentru că în acest fel apa se murdărește repede.

Direcția vântului

Care este direcţia principală a vântului? Cel mai bine este ca skimmer-ul pentru evacuarea impurităților din piscină să fie poziționat pe latura protejată de vânt, astfel încât frunzele, musculițele și impuritățile să fie transportate în această direcție.

Excavaţie pământ

Unde și cum se debarasează pământul excavat? Îl puteți transporta la un centru de colectare sau îl puteți utiliza sau dispersa pe terenul dumneavoastră.

Cămin pentru sistemul de filtrare

 • Vă recomandăm să construiți un cămin pentru sistemul de filtrare. Materialele de construcţie folosite în acest scop, precum piatra, capacele, cimentul etc., nu sunt incluse în produs.
 • Căminul trebuie să aibă dimensiuni suficient de mari, de minimum 2 x 1,5 x 1,5 m. Trebuie să aibă loc pentru scurgere și aerisire.
 • Asigurați și alimentarea cu curent electric. Acesta trebuie asigurat cu ajutorul unui comutator cu protecție.

Sisteme de canalizare

 • Trebuie să vă gândiți dacă sistemul de canalizare sau de scurgere a apei uzate se va racorda la sistemul de canalizare al casei.
 • Astfel puteți economisi banii pentru apă: regiile de alimentare cu apă nu facturează întotdeauna o taxă suplimentară pentru apele reziduale dacă se anunță în avans că se umple piscina.

Căi de transport

Gândiți-vă din timp cum veți procura betonul necesar și cum se prezintă căile de acces / distanța faţă de stradă. Betonul gata preparat se va livra cu o betonieră? Este necesară o pompă de beton? Doriți să amestecați singur betonul?

Lucrări de betonare

 • Gândiți-vă la timpul de uscare al betonului. Acesta trebuie să fie uscat cu 21 de zile înainte să umpleți piscina.
 • Poate fi turnată de dumneavoastră placa de beton necesară?
 • Aveți nevoie de materiale necesare suplimentare: pietriş, plasă din oțel, armături din metal, adeziv pentru polistiren, beton, pietre, material izolator, tencuială interioară cu plasă sudată.

Siguranţă

Luați măsuri de protecție pentru asigurarea piscinei împotriva înecului. Puteți, de exemplu, să împrejmuiți terenul cu gard.

Piscine gonflabile

piscina gonflabila

Distracţie fără complicaţii! După montare poate să înceapă distracţia! Piscinele fast-set sunt montate foarte rapid, după cum spune şi denumirea acestora. În special tinerii pasionaţi de bălăceală vor fi deosebit de entuziasmaţi când vor găsi o piscină în propria grădină.

Avantajele piscinelor Fast-Set
Clar, o piscină este fantastică. Această plăcere costă însă. O piscină Fast-Set reprezintă o posibilitate avantajoasă de a vă îndeplini dumneavoastră și persoanelor dragi visul de a avea propria piscină în grădină. Piscinele gonflabile au şi alte avantaje, în afară de preţul accesibil.

 • Aceste piscine se caracterizează prin montaj simplu şi rapid.
 • Pereții laterali sunt realizați din material PVC format din 3 straturi și din poliester.

Sfaturi pentru montarea unei piscine gonflabile

 • Pe ce suprafaţă se recomandă montarea piscinelor fast-set? Piscinele gonflabile pot fi montate pe aproape orice suprafaţă plană. Nu se recomandă suprafeţele cu nisip, deoarece există tendinţa de a se mişca sub piscină. Folosiți mai bine pământ compactat pentru nivelarea suprafeței. Pe suprafeţele care nu sunt plane, piscina este expusă tensiunilor şi există pericolul ca aceasta să fie deteriorată.
 • Distrug aceste piscine gazonul? Este posibil ca iarba de pe suprafața aflată dedesubtul piscinei să se deterioreze din cauza lipsei de lumină și a greutății piscinei.
 • Câtă apă încape în piscină? Până la 80% din capacitatea maximă a acesteia. Dacă se depăşeşte capacitatea maximă a piscinei, pot interveni deteriorări.
 • Cu câtă presiune trebuie umflată piscina? Umflați inelul până ce marginea superioară ia o formă rotundă și se întărește. Nu umflaţi prea mult, în caz contrar inelul poate exploda sau pot fi deteriorate cusăturile, în special după ce razele soarelui încălzesc materialul.
 • Trebuie demontată piscina fast-set pe timp de iarnă? Da, dacă temperatura scade sub 7,5 °C.
 • Cât de des trebuie înlocuită apa? Acest lucru depinde de frecvența utilizării piscinei, dacă este acoperită și dacă se utilizează doza corectă de produse chimice.

SFAT

Se recomandă, totuși, amplasarea unei folii dedesubtul piscinei pentru a evita ca betonul să deterioreze piscina în cazul unei utilizări mai intense.

Piscină Azteck

piscina Azteck

Compoziţie inteligentă de materiale! Piscinele Azteck sunt fabricate în proporție de 65% din lemn (rumeguş) și de 35%, din polimeri. Această compoziţie de materiale îmbină avantajele celor două materiale.

Avantajele piscinelor Azteck
Piscinele Azteck sunt foarte îndrăgite! Acestea dețin proprietățile estetice ale lemnului, fiind totodată rezistente și ușor de întreținut precum plasticul:

 • Aspect estetic de lemn
 • Nu este necesară vopsirea lemnului
 • rezistent la raze UV
 • Rezistență la intemperii
 • Anti-alunecare
 • Fără pericol de a se forma așchii
 • Trei posibilităţi de montaj: piscinele pot fi montate în funcţie de tipul de bazin ales suprateran, încastrate parțial sau încastrate integral.
 • încastrate fără lucrări de betonare
 • Nu dăunează mediului înconjurător
 • rezistent
 • materialul nu este sensibil la clor

Proces de fabricare prietenos cu mediul înconjurător

Piscinele Azteck sunt fabricate din produse reutilizabile (rumeguş și așchii din lemn) care provin din unități de tăiere a lemnului din Europa, contribuind astfel la o utilizare sustenabilă a resurselor. Pentru producţia acestora, nu trebuie să se taie copaci. Procesul de producţie nu generează deşeuri industriale. Toate reziduurile sunt refolosibile în cadrul proceselor de producție.

Caracteristici de calitate ale piscinelor Azteck:

 • Profiluri din oțel inoxidabil: un exemplu pentru materialele de calitate și prelucrarea precisă a gamei noastre de piscine sunt profilurile din oțel inoxidabil folosite la balustradă.
 • Structură practică din oțel: racordurile/tubulatura dintre skimmer și duza de alimentare sunt integrate în orificiile dedicate, incorporate în structura din oțel. Acest lucru nu este doar practic, ci are și avantajul că țevile sunt complet mascate, dar pot fi accesate rapid. Ţevile nu trebuie îngropate, aşa cum se practică de obicei.
 • Cămin pentru skimmer: skimmer-ul nu este montat pe exterior, ca la multe alte piscine, ci este mascat corespunzător, în cadrul unui cămin.

Set piscină Natur

set piscina natur

Aspect natural! Seturile de piscină Natur conţin piscine cu pereţi de oţel cu un aspect atrăgător de lemn de pin. Nu oricine are o astfel de piscină!

Avantajele piscinelor Natur

 • Cadrul din lemn de pin ce înconjoară peretele din oţel are o lăţime de 22 mm. Lemnul este impregnat sub presiune împotriva insectelor, fungilor şi putrezirii, chiar şi în contact permanent cu apa.
 • Prelucrarea de calitate face ca piscina să fie deosebit de rezistentă.
 • Piscinele Natur sunt dotate cu o balustradă cu o lăţime de 24 cm şi o mască exterioară de 0,3 mm, respectiv 0,4 mm.
 • Piscinele includ scara interioară din oţel inoxidabil şi scara exterioară din lemn. Scara exterioară poate fi demontată, acest lucru oferă şi protecţia necesară pentru copii.

Piscine Vision

piscine vision

Modern şi proaspăt! Piscinele Vision au un design inconfundabil şi se caracterizează prin prelucrare de calitate. O piscină de vis!

Caracteristicile piscinelor Vision
Piscinele Vision sunt piscine cu pereţi din oţel. Prelucrarea de calitate face aceste piscine deosebit de rezistente. Aceste piscine sunt disponibile în seriile de piscine Vision Classic şi High Line, ca piscine rotunde şi ovale. Acestea se diferențiază după cum urmează:

Piscine Vision Classic Piscine Vision High Line
Înălţime bazin 120 cm 132 cm
Perete de oţel 0,45 mm galvanizat, alb 0,45 mm galvanizat, alb
Mască interioară 0,3 mm, albastru 0,4 mm, albastru și lățime 3 cm
Sudare cu curenți de înaltă frecvență Da Da
Skimmer încastrabil cu supapă de retur Da Da

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus