0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 19.08.2022 la ora 19:43. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Pregătiți-vă piscina pentru vară

Fiecare sezon estival începe cu o curățenie ... După ce v-ați curățat piscina, vă puteți răsplăti cu o primă baie răcoritoare.

Este important să curățați temeinic baza și pereții piscinei înainte de a o umple cu apă. Astfel puteți îndepărta depunerile de calcar și microorganismele precum bacteriile și algele, înainte de a alimenta cu apă proaspătă.

Piscinele trebuie îngrijite!!

Îndepărtați murdăria grosieră folosind plase pentru baza piscinei și pentru frunze, astfel încât scurgerea piscinei să nu se înfunde.

Lăsați bazinul să se golească complet pentru a putea înlătura și depunerile de calcar și murdăria persistentă. Doar așa își fac efectul produsele de curățare, astfel formându-se baza pentru o îngrijire perfectă a apei din punct de vedere al igienei.

Utilizați detergenți de bază pentru a curăța pereții bazinului și baza acestuia. Aceștia sunt detergenți acizi, împotriva depunerilor de calcar și de cruste. Ei nu atacă plasticul, însă nu trebuie să intre în contact cu materialele sensibile la acizi, precum marmura sau fitingurile pentru bazin. În funcție de gradul de murdărire, aplicați detergentul de bază diluat cu apă în proporție de 1:3 până la 1:10 și frecați bine suprafețele. După un timp de acționare de 5 până la 10 minute, frecați încă o dată și clătiți bine.

Indicații:

 • Este recomandat să utilizați un burete sau o perie moale.
 • Lăsați detergentul să acționeze, fără a se usca.

Murdăria provenită de la funingine și grăsime, care s-a depus de la nivelul apei pe marginea bazinului poate fi îndepărtată foarte simplu cu detergenți pentru marginea bazinului. Acești detergenți alcalini înlătură murdăria provenită de la funingine, grăsime și produse cosmetice.

Puteți aplica detergentul pentru marginea bazinului pe un burete, diluat cu apă sau în stare pură. Ștergeți întreaga margine a bazinului umezită în prealabil și lăsați puțin detergentul să acționeze. Apoi clătiți imediat cu apă curată. În cazul petelor persistente, repetați acest tratament.

Pentru ca piscina dumneavoastră să nu se transforme într-o baie de spumă atunci când o reumpleți, ea trebuie clătită foarte bine după curățare.

Atenție: Nu utilizați pentru curățare detergenți de uz casnic obișnuiți! Aceștia lasă în apă particule străine care fac apa tulbure și spumoasă. Și folia piscinei se poate deteriora din cauza detergenților de uz casnic. Optați pentru detergenții speciali pentru bazine, deoarece aceștia curăță murdăria provenită din atmosferă, grăsimea și funinginea de pe margini depuse pe plăcile ceramice, pe folii și pe elementele din plastic.

Indicaţie

Atunci când reumpleți piscina, verificați instalația de filtrare și schimbați nisipul filtrant, dacă este necesar. După reumplerea bazinului urmează dezinfectarea de bază a apei sau prima clorurare șoc.

Vă rugăm să utilizați cu precauție produsele biocide. Înaintea utilizării, citiți întotdeauna eticheta și informațiile referitoare la produs!

După câteva zile puteți continua întreținerea regulată a apei, în maniera obișnuită:

 • Verificați dacă instalația de recirculare funcționează regulat și dacă filtrele sunt curate.
 • Curățați nisipul o dată pe săptămână, prin spălare în contracurent.
 • La fiecare etapă de întreținere, aveți grijă întotdeauna la valoarea corectă a pH-ului. Controlați această valoare o dată pe săptămână.
 • Îndepărtați regulat frunzele și murdăria grosieră cu ajutorul plaselor și aspiratoarelor.

Ajutoare practice pentru curățarea piscinei

Dacă doriți să monitorizați facil și necomplicat calitatea apei din piscina dumneavoastră, poate că soluția inteligentă cu ICO de la Ondilo este alegerea corectă pentru dumneavoastră.

apiratoare pentru curatat piscina

Pentru ca baza piscinei să rămână mereu curată, iar apa să rămână mereu limpede, puteți apela la un ajutor practic în apă.

Aspiratoare cu filtru

Există aspiratoare cu filtru care se conectează la furtunul de grădină și care colectează murdăria într-o mică pungă-filtru. Astfel de aparate sunt adecvate pentru curățarea bazinelor mai mici sau chiar a piscinelor cu instalare rapidă.

În cazul bazinelor cu pereți din oțel, aspiratoarele pot fi conectate la racletă fie prin placa de conectare pentru aspirator, fie prin furtun. Și în cazul piscinelor cu instalare rapidă este posibilă conectarea acestor aspiratoare practice.

Aspiratoare automate

Curățarea manuală a piscinei este cea mai convenabilă metodă, însă și cea mai obositoare. Un dezavantaj al acestei proceduri este și acela că mizeria este stârnită doar pentru o perioadă scurtă, iar cu timpul coboară din nou sau se depune pe pereți.

O alternativă mai inteligentă și mai rentabilă pentru curățarea în regie proprie o constituie aspiratoarele automate. Aceste dispozitive de curățare funcționează cel mai adesea independent de sistemul de filtrare, iar astfel scade considerabil consumul de curent al instalației de filtrare. Un alt efect secundar pozitiv este acela că faceți economie la produsele de întreținere a apei.

Indicaţie

La toate aspiratoarele automate, conexiunea de alimentare electrică trebuie amplasată în așa fel încât aspiratorul să poată ajunge fără probleme la toți pereții și la baza piscinei. Pentru informații mai exacte vă rugăm să consultați instrucțiunile de utilizare.

Îngrijirea apei din piscină

Pentru ca plăcerea de a face baie să dureze toată vara, trebuie să aveți în vedere câțiva factori. De exemplu, prepararea corectă a apei. Ea constituie întotdeauna o interacțiune a mai multor factori. Dacă unul dintre ei este neglijat, întregul sistem poate scăpa cu ușurință de sub control. Factorii decisivi pentru o calitate optimă a apei sunt:

 • Tehnologia de filtrare: Instalația de filtrare trebuie să corespundă mărimii bazinului. Cu cât este mai bună instalația, cu atât sunt mai mici costurile cu substanțele chimice pentru piscină.
 • Hidraulica bazinului: Un flux inadecvat al apei din bazin duce frecvent la apariția algelor.
 • Parametri auxiliari de igienă, precum valoarea pH-ului și soluțiile de dezinfectat, precum clorul sau oxigenul activ.
 • Alimentați regulat piscina cu apă proaspătă.

ingrijirea apei din piscina

Indicator important al apei: valoarea pH-ului

Valoarea pH-ului este extrem de importantă pentru calitatea apei din piscina dumneavoastră. Ea influențează toți factorii apei din bazin și trebuie verificată prima, după ce ați umplut bazinul. Acest lucru se rezolvă foarte simplu, printr-o bandă de testare rapidă sau printr-un set de testare.

Intervalul ideal se situează între 7,0 și 7,4. Valoarea pH-ului este influențată de diferiți factori. De exemplu, de temperatura apei sau de frecvența de utilizare a piscinei. De aceea trebuie să verificați valoarea pH-ului de 2 ori pe săptămână.

Ce înseamnă efectiv valoarea pH-ului?

Această valoare descrie cantitatea de ioni de hidrogen pe care îi poate asimila apa. Valoarea pH-ului este o unitate de măsură care indică dacă apa este bazică sau acidă. Acest indicator poate fi măsurat cu benzi simple de testare, cu tablete de testare sau cu un aparat electronic de măsurare a pH-ului.

 • Cu cât este mai mică valoarea pH-ului, cu atât mai mulți ioni de hidrogen se găsesc în apă, ceea ce înseamnă că apa este acidă. Când valoarea crește, se mai spune și că aceasta devine mai „dură”.
 • Există foarte mulți factori care influențează valoarea pH-ului. De exemplu, valoarea scade atunci când piscina este utilizată frecvent de multe persoane. Și ploaia poate influența calitatea apei.

Pentru a avea o calitate optimă și constantă a apei, există produse care pot influența valoarea pH-ului.

 • Există, pe de o parte, agenți de reducere a pH-ului, care scad valoarea pH-ului din domeniul alcalin în cel neutru.
 • Pe de altă parte, există agenți de reglare a pH-ului ușor solubili, pentru mărirea valorii pH.

Valoare pH Pericol de ...
8,5 Degradare a mantalei acide naturale a pielii
8,0 Eflorescențe calcaroase în cazul apei cu duritate medie până la mare (lipire în filtru, tulburare a apei)
7,5 Scădere puternică a efectului dezinfectant
7,4 până la 7,0 Interval ideal al pH-ului pentru o îngrijire optimă a apei
6,5 Pestilență și iritații ale mucoasei ca urmare a formării cloramidelor (clor legat)
6,0 Coroziune a elementelor care conțin metal și mortar (rosturi, scări din inox)

Dezinfectarea apei din piscină

Prin influențele de mediu, în apă pătrund mizeria, germenii și bacteriile, care influențează negativ calitatea apei și implicit sănătatea dumneavoastră. Agenții oxidanți, precum produsele pe bază de clor și oxigen activ vă ajută să dezinfectați apa. Acestea sunt cele mai uzuale tipuri de dezinfectare:

Acest produs este un granulat care se dizolvă rapid. Granulatul rapid de clor este adecvat pentru clorurarea inițială, dar și pentru clorurarea de durată sau suplimentară, precum și pentru mărirea ulterioară a conținutului de clor liber și pentru clorurarea șoc. El are efect imediat împotriva ciupercilor și virusurilor.

Tabletele rapide de clor sunt adecvate pentru clorurarea curentă sau pentru reglarea rapidă a conținutului optim de clor, precum și pentru clorurarea șoc. Ele au efect imediat împotriva ciupercilor, virusurilor, turbidităților organice și murdăriei.

Tabletele de clor pe termen lung se dizolvă încet și au un conținut activ de clor de aprox. 90 %. Ele sunt adecvate pentru clorurarea de durată pentru toate sistemele de apă și de filtrare.

Acestea nu conțin calcar și au efect pentru o perioadă mai lungă împotriva bacteriilor, virusurilor și ciupercilor. Și acestea descompun turbiditățile organice și murdăria.

Există două tipuri de tablete multifuncționale: unele sunt adecvate doar pentru filtrele cu nisip, iar celelalte pot fi utilizate atât cu filtrele cu cartuș, cât și cu cele cu nisip. Verificați acest lucru când le achiziționați!

Un bloc multifuncțional are efect asupra apei din piscina dumneavoastră (până la 30 de metri cubi de apă) timp de până la trei săptămâni.

Există blocuri multifuncționale cu trei funcții: dezinfectare, distrugerea algelor și floculare.

Granulatul de oxigen activ sau tabletele de oxigen sunt produse dezinfectante pe bază de oxigen activ, fără clor.

Pe lângă tablete sau granulat aveți nevoie și de un activator lichid . El intensifică efectul dezinfectant și protejează de alge.

Ce facem cu tableta de clor?

Tabletele de clor nu trebuie aruncate direct în apă. Pentru aceasta există mici ajutoare practice – plutitoarele de dozare pentru tablete de clor. Ele plutesc la suprafața apei, iar tableta se dizolvă în interior.

Combaterea algelor în piscine

Pe timpul verii și în special atunci când căldura persistă, algele apar adesea în piscină. Motivul este acela că în astfel de perioade, algele primesc suficient oxigen, căldură și mai ales lumină.

Puteți preveni apariția norișorilor verzi din bazin cu produse pentru combaterea algelor. Ele sunt necesare și pentru dezinfectarea cu clor, deoarece cu timpul algele devin rezistente la clor.

Prevenirea este mereu o idee bună! Atunci când apa din piscină este afectată masiv de alge pentru prima dată, este dificil să restabiliți echilibrul. Atunci nu vă mai ajută nici clorurarea șoc.

În plus, algele servesc ca sol nutritiv pentru bacterii. De aceea, în special în piscinele în aer liber, sunt necesare măsuri suplimentare pentru combaterea și prevenirea algelor. Astfel faceți economie și la soluțiile de dezinfectat.

combaterea algelor in piscina

Soluții de floculare împotriva apei tulburi

Unele particule de murdărie din apa din piscină sunt atât de mici încât nu sunt captate de filtrul cu nisip. Agenții de floculare învelesc particulele de murdărie, astfel ele devin mai mari și vor fi captate de filtru.

Atenție!

Agenții de floculare trebuie utilizați doar în combinație cu o instalație de filtrare cu nisip. Dacă aveți un filtru cu cartuș, este recomandat să renunțați la agenții de floculare, deoarece cartușele de hârtie se pot lipi.

Soluționarea erorilor la îngrijirea apei din piscină:

Ce se întâmplă cu apa din piscina mea? Credeți că ați parcurs corect toți pașii, însă ceva nu este în regulă cu piscina. În tabel sunt prezentate cele mai frecvente probleme, cauza și soluția potrivită.

Problemă Cauză Revizuire preliminară
1. Apa este verde, dar limpede. În cazul apei cu conținut de cupru sau fier, apar adesea pete maronii
 • Urme de fier din apa de umplere (colorare verde-gălbuie)
 • Urme de cupru ca urmare a conductelor de cupru (colorare turcoaz)
Respectați o valoare pH între 7,0-7,4. Clorurare șoc cu granulat rapid de clor sau cu tablete rapide de clor. Reglați valoarea pH-ului, adăugați agenți de floculare și apă proaspătă, lăsați pompa de recirculare să funcționeze continuu.
2. Apa este maronie și tulbure Conținutul de fier din apa de umplere este prea mare Vedeți remediul de la punctul 1.
3. Apa este neagră și tulbure Conținutul de mangan din apa de umplere este prea mare Vedeți remediul de la punctul 1.
4. Apa este lăptoasă și tulbure Turbidități
 • a) impurități organice minuscule
 • b) constituenți de întărire (anorganici)
 • a) Clorurare șoc (ca la punctul 1), adăugați agenți de floculare, lăsați pompa de recirculare să funcționeze
 • b) Reglați valoarea pH-ului, adăugați agenți de floculare, lăsați pompa de recirculare să funcționeze
5. Pereții bazinului sunt alunecoși Creșterea algelor Clorurare șoc (ca la punctul 1), administrare de algicid
6. Pereții bazinului sunt aspri Depunere de constituenți de întărire atunci când apa este
dură (calcar)
Îndepărtați depunerile: goliți bazinul, utilizați detergent de
bază, respectați o valoare a pH-ului între 7,0-7,4
7. Apariția mirosului de clor, iritarea ochilor În apă există clor legat (cloramide) Clorurare șoc (ca la punctul 1), sporiți alimentarea cu apă proaspătă.
8. Apă cu spumare excesivă la instalațiile de contracurent În apă există un algicid care produce multă spumă sau resturi de
produse pentru protejarea piscinei pe timp de iarnă/detergenți
Adăugați mai multă apă proaspătă, nu utilizați detergenți de uz casnic
9. Coroziune Valoarea pH-ului este prea scăzută Ridicați valoarea pH-ului la 7,0-7,4

Asigurarea piscinei pe timpul iernii

ingrijirea piscinei pe timp de iarna

La un moment dat, orice sezon de scăldat se apropie de final. Pentru a-l relua în vara următoare, trebuie să protejați corespunzător piscina pe timp de iarnă. Așa funcționează:

Sfaturi pentru îngrijirea piscinei pe timp de iarnă

Astfel veți avea rezultate mai bune la curățenia de primăvară
Cheia evitării frecării istovitoare la curățenia de primăvară o reprezintă produsele pentru protejarea piscinei pe timp de iarnă. Dacă sunt dozate corect, ele ușurează considerabil curățenia de primăvară. Se diminuează cristalizarea sărurilor minerale, ceea ce înseamnă că se reduce apariția marginilor de calcar enervante. În plus, se previne, respectiv se inhibă foarte mult dezvoltarea tipurilor de alge rezistente, precum și contaminarea rosturilor, colțurilor și muchiilor.

Așa se utilizează produsele pentru protejarea piscinei pe timp de iarnă
După ce sezonul de baie s-a încheiat și încă mai există clor liber în piscină, trebuie să așteptați câteva zile. După ce nivelul apei scade sub nivelul accesoriilor, adăugați produsul pentru protejarea piscinei pe timp de iarnă, în funcție de duritatea apei existente. Dacă în lunile de iarnă temperaturile sunt calde peste medie, creșterea algelor reîncepe, iar produsul pentru protejarea piscinei pe timp de iarnă se consumă parțial.

Diferite sisteme de acoperire pentru piscină

Bine ambalate! Pentru a vă proteja piscina de murdărie sau chiar de frig, există diferite tipuri de prelate sau acoperișuri pentru piscină.

Și piscina dumneavoastră vrea să fie acoperită pe timp de iarnă. Protejați-o cu prelate împotriva murdăriei grosiere, care poate prejudicia calitatea apei.

Soluțiile de acoperire pe timp de vară sunt deosebit de stabile la UV, protejează împotriva murdăriei grosiere și reduc creșterea algelor. Prelata de acoperire pentru sezonul de vară se fixează de piscină cu o bandă elastică de cauciuc cusută de jur împrejur.

Cu nodurile orientate în jos, prelata termică izolează și menține temperatura deja atinsă a apei din piscina dumneavoastră.

Această prelată vă protejează piscina de murdăria grosieră, care ar putea influența calitatea apei.

Acestea se fixează deasupra piscinelor încastrabile cu inele și cu o curea de asigurare. Prelatele de siguranță sporesc protecția împotriva copiilor și protejează apa de influențele externe.

Acestea sunt suporturi din oțel inoxidabil de înaltă calitate, care se adaptează în funcție de mărimea bazinului. Acoperirea și descoperirea piscinei devin mult mai simple datorită acestor dispozitive. Ele pot fi instalate permanent sau ca variantă mobilă.

Protecție de jos în sus – Înainte de amplasarea piscinei trebuie așezat mai întâi întotdeauna un vlies de protecție sol. Acesta vă protejează folia piscinei și asigură o senzație plăcută la mersul prin piscină.

Datorită conceptului său inovativ, prelata „Cabrio Dome” vă transformă într-o clipă bazinul de înot într-o piscină acoperită. Aceste acoperișuri sunt disponibile pentru bazinele de formă rotundă și ovală. În cazul piscinelor adânci, marginea superioară a bazinului trebuie să iasă cu minimum 15 cm din sol.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus
HORNBACH