0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 05.12.2023 la ora 01:49. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumpărături

Cea mai bună tencuială decorativă de exterior

Cea mai bună tencuială decorativă de exterior

Aspectul exterior al unei clădiri este considerat de foarte multe ori drept cartea de vizită a acesteia, așa că proprietarii aleg cu multă responsabilitate tencuiala decorativă. Acest strat final de finisare a clădirii oferă protecție importantă împotriva intemperiilor, prafului, murdăriei, șocurilor mecanice sau a altor factori externi.

Totuși, alegerea acestui material de construcției trebuie să aibă loc doar după o cercetare amănunțită, deoarece pe piață există o ofertă destul de bogată, ceea ce ar putea să pună piedici în găsirea produsului potrivit. Astfel, în articolul de mai jos veți descoperi un top al celor mai bune produse, cele mai importante criterii de alegere a acestui material de construcție, mărcile recomandate, precum și câteva recomandări despre folosirea și întreținerea celei mai bune tencuieli decorative.

Cea mai bună tencuială decorativă de exterior - Clasificare TOP 3

Tencuiala decorativă de exterior este stratul final aplicat pe peretele sau tavanul unei clădiri, cu scopul de protejare sau pentru a-i oferi un aspect estetic deosebit, mascând foarte ușor chiar și imperfecțiunile, fisurile și crăpăturile. Pe piață există tencuieli decorative de exterior cu diferite culori, modele și texturi, cu rezistență la apă, cu ajutorul cărora se poate personaliza orice clădire.

Produs Tencuială decorativă cu silicon Vinarom F15 PAS 25 kg Tencuială decorativă structurată AplaTencoPlast cu silicon, 2 mm, alb zăpadă 24 kg Tencuială decorativă structurată cu silicon Savana Acvastop, culoare albă, gramaj 24 kg
Caracteristici Tencuiala decorativă are model striat și se fixează cu ajutorul gletierei
Se poate aplica la interior sau la exterior, pe pereți și tavane
Este ideală pentru beton, zidărie și tencuială
Are un aspect de piatră
Granulația produsului este de 2mm
Găleata are o greutate de 25 kg
Se aplică prin șpăcluire
Conține silicon și respinge apa
Timpul de uscare este de 24 ore
Tencuiala este decorativă striată, fiind potrivită pentru finisarea decorativă a pereților exteriori, dar și pentru protejarea lor
Conține emulsie cu rășină pe bază de silicon
Culoarea este albă ca zăpada
Conține 24 kg
Timpul de uscare este de aproximativ 96 ore
Are granulație 2 mm
Se folosește pentru pereți și tavane
Temperatura de prelucrare este 10-30 grade Celsius
Tencuiala se aplică cu ajutorul gletierei și este de tip decorativ striat
Este ideală pentru finisaje exterioare, dar se poate folosi și la interior sau în zone umede
Culoarea tencuielii este albă
Timpul de uscare este de aproximativ 24 de ore
Are granulație 2 mm


Pro Este rezistentă la șoc și la lovire
Nu se deteriorează la îmbinarea cu solul
Se poate aplica atât la exterior, cât și la interior
Are un aspect deosebit, de piatră
Rezistă cu succes la intemperii
Are formă stabilă, este rezistentă și nu favorizează apariția fisurilor
Este potrivit pentru diferite tipuri de suprafețe
Îmbunătățește aspectul fațadei
Are rezistență foarte ridicată la intemperii
Este potrivită pentru diferite tipuri de suprafețe
Se poate aplica la exterior, dar și la interior sau în zone umede
Este rezistentă la fungi și alge, dar și la intemperii
Baza albă se poate colora
Contra Nu se menționează temperatura de aplicare Se usucă într-un timp mai îndelungat Prețul este mai mare

Alte produse recomandate de Hornbach.ro

Tencuiala decorativă este ultimul strat aplicat pe fațadele clădirilor și poate avea diferite texturi și finisaje, în așa fel încât să se potrivească perfect cu preferințele personale ale proprietarilor sau cu diferitele stiluri arhitecturale. Câteva produse de calitate superioară sunt recomandate de magazinul Hornbach.ro:

Tencuială decorativă colorată G.A.T.A. R15 crem 25 kg

Tencuiala decorativă de exterior se aplică manual sau cu gletiera, la interior sau exterior, fiind alcătuită din lianți organici și rășină sintetică. Timpul de uscare este de aproximativ 48 de ore. Are granulație de 1,8 mm, grad de luciu mat, rază 0,38 m²/kg. Conținutul găleții este potrivit pentru 9 m2.

Avantaje Dezavantaje
 • pelicula este mată, dură și aderă foarte bine la suport
 • oferă rezistență mare la apă și la factori externi
 • se poate aplica la exterior, dar și la interior
 • raportul calitate - preț este excelent
 • granulația de 1,8 mm poate fi considerată prea mică, fiind nevoie de o aplicare uniformă

Tencuială decorativă structurată AplaTencoPlast cu silicon, 2 mm, molid 24 kg

Tencuiala decorativă structurată este folosită pentru finisarea decorativă și protecția pereților exteriori. Timpul de uscare este de aproximativ 96 de ore. Oferă o granulație de 2 mm, are grad de luciu mat, culoare maro, iar temperatură de prelucrare este de 10 - 30 grade Celsius.

Avantaje Dezavantaje
 • rezistă cu succes la intemperii
 • are rezistență mecanică crescută
 • reduce formarea microfisurilor
 • timpul de uscare este mai mare

Tencuială decorativă cu silicon Vinarom R15 PAS 25 kg

Tencuiala decorativă cu silicon are model striat, se folosește pentru interior și exterior, pe pereți și tavan, fiind potrivită pentru beton, zidărie, tencuială. Are granulație 1,5 mm și timp de uscare de 24 de ore.

Avantaje Dezavantaje
 • este rezistent la șoc și lovire
 • respinge apa
 • se poate folosi și la interior
 • timpul de uscare este bun
 • dacă pereții nu sunt pregătiți înainte de aplicare, pot fi evidențiate și mai mult imperfecțiunile

Tencuială decorativă pentru soclu DEKO T8600 Ready Mix cod 1090 25 kg

Tencuiala decorativă pentru soclu are 25 kg, fiind folosită și pentru realizarea de detalii decorative. Are culoare alb-gri.

Avantaje Dezavantaje
 • este rezistentă
 • se poate folosi la exterior, dar și la interior
 • este apreciată în construcții civile și industriale
 • este potrivită doar pentru soclu

Criterii de alegere a celei mai bune tencuieli decorative de exterior

Tencuiala decorativă sau ultimul strat de finisare de pe fațada clădirilor poate fi aplicată pe suprafețe noi sau vechi, pe diferite tipuri de substraturi, oferind un aspect plăcut întregii proprietăți. Din acest motiv, proprietarii aleg cu multă grijă tencuiala decorativă de exterior potrivită pentru stilul arhitectural, dar și pentru gustul personal.

Pentru a găsi exact ceea ce doresc, aceștia trebuie să aibă în vedere recomandările specialiștilor, precum și anumite aspecte esențiale, cum ar fi:

 • Tipul de tencuială decorativă. Există diferite tipuri de astfel de produse: tencuielile minerale cu rezistență la intemperii, tencuielile acrilice (mai flexibile, dar cu o durată de viață mai scurtă și cu rezistență redusă la intemperii), tencuielile silicatice rezistente la alge și mucegai (alegeri populare pentru clădiri istorice), tencuielile mozaicate apreciate pentru socluri și garduri și tencuielile siliconice recomandate în zonele umede;

 • Textura tencuielii decorative. Din acest punct de vedere, se poate alege tencuiala decorativă periată, a cărei grosime este situată între 0.5 - 3 mm și care are aspect de bob de orez, sau tencuiala decorativă striată (zgâriată) cu un aspect de coajă de copac și cu granulație de 1.5 - 3 mm;

 • Culoarea tencuielii decorative. Există o gamă variată de culori pentru tencuiala decorativă, în așa fel încât alegerea să se muleze pe preferințele proprietarului, dar și pe locație, relief, reguli de amenajare impuse de zonă. De asemenea, trebuie să nu fie uitată regula conform căreia culorile deschise oferă iluzia unui spațiu mai mare, pe când cele închise reduc dimensiunile;

 • Compatibilitatea cu alte materiale. Dacă fațada ce trebuie finisată cu tencuială decorativă conține și alte materiale, cum ar fi piatră, lemn sau metal, atunci tencuiala aleasă trebuie neapărat să se potrivească din punct de vedere estetic cu acestea;

 • Prețul. Tencuiala decorativă mai scumpă are caracteristici tehnice superioare, acestea oferind de regulă rezistență sporită, durată de viață îndelungată sau un aspect estetic deosebit. Totuși, în comerț există și tencuieli decorative de exterior la prețuri accesibile, care pot să răspundă cu succes nevoilor proprietarilor, tot ce trebuie să facă aceștia este să le descopere și să le achiziționeze.

Mărci recomandate de Hornbach.ro

Brandul este un alt criteriu ce trebuie avut în vedere atunci când se alege cea mai bună tencuială decorativă de exterior. Producătorii de renume sunt mult mai apreciați, numele lor fiind considerat o garanție clară a calităților tencuielilor fabricate. Printre mărcile recomandate de magazinul Hornbach.ro se numără Savana, APLA sau Vinarom.

Marca Savana

Brandul a fost lansat în anul 2003 și se remarcă prin calitatea superioară și apropierea de natură. Această gamă cuprinde mai multe produse: vopsele lavabile, emailuri pentru lemn și metal, lacuri pentru lemn, tencuieli decorative, soluții specializate. În anul 2009 brandul a fost relansat de Fabryo Corporation în ambalaje noi, obținându-se o vizibilitate sporită la raft și o inovație pe piața de profil, și anume tencuiala decorativă structurată cu efect hidrofob, ce se mulează perfect pe clima din România. Produsele sunt destinate aplicării la interior și la exterior și sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

Marca APLA

Brandul a apărut în urmă cu douăzeci de ani, aparținând firmei AkzoNobel. Sediul companiei se află în Olanda. Compania operează în peste 150 de țări și are peste 34500 angajați. Produsele APLA se evidențiază prin calitate, inovații permanente, durabilitate în timp și prețuri corecte.

Marca Vinarom

Marca Vinarom este produsă de Policolor. Firma românească este una dintre cele mai cunoscute din țară, produsele sale fiind folosite încă din anul 1970 în construcții. Tencuiala decorativă a brandului Vinarom este de calitate, aspect dovedit odată cu trecerea timpului, putând fi utilizată în diferite tipuri de proiecte.

Recomandări utile despre folosirea și întreținerea tencuielii decorative de exterior

Aplicarea tencuielii decorative trebuie să se facă în conformitate cu recomandările producătorului pentru a se putea obține rezultate optime, ținând cont de pașii următori:

 • Pentru început se pregătește suprafața, îndepărtându-se zonele friabile și reparându-se cele deteriorate. Se așteaptă să se usuce zonele acestea, se elimină praful și se aplică amorsa;

 • După ce s-a uscat amorsa se trece la aplicarea tencuielii. Acest produs se amestecă bine cu ajutorul unui mixer electric cu rotație mică. Meșterul va avea nevoie de gletieră, mistrie, mixer, bandă de mascare, folie de protecție;

 • Tencuiala se aplică de sus în jos, de la stânga la dreapta (sau invers), apoi se trece la driscuire.

Câteva sfaturi sunt importante pentru a obține cele mai bune rezultate:

 • Aplicarea incorectă a tencuielii va compromite lucrarea;

 • Temperatura de afară trebuie să fie cea recomandată de producător, altfel materialul se va usca mult prea rapid, iar tencuiala nu va arăta estetic;

 • Tencuiala trebuie să se aplice pe un strat de fond care să aibă aceeași nuanță;

 • Tencuiala poate fi aplicată manual sau mecanizat;

 • Înainte de aplicarea acestui material de construcție trebuie aplicată folie sau bandă de hârtie, altfel va fi destul de dificil să se mai desprindă.

Pentru a întreține și a proteja tencuiala decorativă este important să se îndepărteze regulat murdăria cu apă, să se verifice periodic pentru a se observa eventualele crăpături sau fisuri, chiar să se aplice un strat de protecție pentru a evita decolorarea sau pentru protejarea de factori externi.

În concluzie, tencuiala decorativă este un material de construcție obligatoriu de aplicat pe o fațadă de clădire, deoarece îi oferă un aspect estetic deosebit și protejează excelent împotriva intemperiilor, a prafului sau murdăriei.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre tencuiala decorativă de exterior

Care este cea mai bună tencuială decorativă de exterior?

Cea mai bună tencuială decorativă de exterior, după părerea clienților mulțumiți de alegerea făcută, este cea care oferă un aspect estetic plăcut, pe gustul proprietarului, și care reușește în același timp să protejeze clădirea împotriva intemperiilor de tot felul, șocurilor mecanice, prafului și murdăriei.

Câte tipuri de tencuieli decorative de exterior există?

Pe piață există diferite tipuri de tencuieli decorative de exterior: tencuielile minerale, tencuielile acrilice, tencuielile silicatice, tencuielile mozaicate și tencuielile siliconice.

Cum se alege cea mai bună tencuială decorativă de exterior?

Cel mai bun produs se alege ținând cont de următoarele aspecte: tipul de tencuială, textura, culoarea, compatibilitatea cu alte materiale, brand și preț.

Care sunt avantajele unei tencuieli decorative de exterior?

Avantajele unui astfel de produs sunt: rezistență la schimbările climatice, elasticitate mare, aderență la suport, rezistență la zgâriere, obținerea unui aspect estetic deosebit.

Cum se întreține tencuiala decorativă de exterior?

Întreținerea tencuielii decorative de exterior este foarte simplă. Cu ajutorul unui furtun cu apă se va curăța de praf și de murdărie periodic. Din când în când se vor efectua verificări pentru a se putea observa eventuale crăpături sau fisuri.

Teme care v-ar mai putea interesa

Tencuirea fațadei

Să tencuim fațada ca la carte! Vă venim în ajutor cu aceste instrucțiuni „Pas-cu-pas” și cu o mulțime de sfaturi și trucuri. Apucați-vă de lucru!

În sus