0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 30.03.2023 la ora 15:07. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cele mai bune calorifere

Timp de lectură 13 min.
Cele mai bune calorifere

Vrei să afli care sunt cele mai bune calorifere pentru locuința ta? Vrei să te bucuri de confort și de un trai plăcut în intimitatea căminului? Nu știi pentru ce materiale să optezi și cum diferă încălzirea în funcție de acest aspect?

În continuare, vei descoperi care sunt cele mai bune calorifere, în așa fel încât să alegi ce se potrivește necesităților familiei tale.

Cel mai bun calorifer - Clasament TOP 3

Caloriferul este un schimbător de căldură folosit pentru încălzirea centrală cu apă caldă. Există diferite tipuri, în funcție de materialul din care sunt fabricate: oțel, aluminiu, fontă, fiecare având propriile caracteristici, forme și design-uri.

Produs Calorifer electric cu ulei Tesy CB3014E01R Radiator oțel Brise Heizkorper 22x600x1000, inclusiv accesorii Radiator aluminiu Oscar Tondo 2000 mm 5 elemenți
Caracteristici Este un calorifer electric cu ulei cu 14 elemenți și 3 trepte de putere (1200/1800/3000 W).

Este potrivit pentru încălzirea unor spații de până la 80 metri cubi.

Dimensiuni 55 x 65 x 29 cm.

Greutate de 17 kg.
Radiator de tip panel din oțel cu două panele.

Dimensiunile sunt de 22x600x1000 mm.

Greutate de 31,2 kg.

Culoare: alb.

Poate fi montat în orice spațiu care necesită încălzire prin circularea agentului termic.

Racordurile sunt pe lateral, existând 4 variante.
Radiator de tip plat din aluminiu cu 5 elementi.

Dimensiunile sunt de 2090 x 480 x100 mm.

Greutate de 19,3 kg.

Culoare: alb.

Poate fi montat în orice spațiu care necesită încălzire prin circularea agentului termic.

Racordurile sunt pe lateral, existând 4 variante.
Argumente pro Oferă o încălzire imediată, directă și uniformă.

Este prevăzut cu roți, putând fi deplasat cu ușurință.

Funcție de protecție la îngheț.

Termostat.

Protecție supraîncălzire.
Design modern.

Putere de ieșire termică ridicată.

Durata de viață mare.
Design modern.

Putere de ieșire termică ridicată.

Putere termică pentru temperatură pe tur de 75 de grade de 1605 W.

Durata de viață mare.

Garanție 10 ani, indiferent de furnizorul de agent termic.
Argumente contra Consum ridicat de energie electrică, dacă funcționează fără întrerupere. Garanția de 12 ani se aplică doar în cazul folosirii în cadrul unui sistem propriu de încălzire.
În cazul în care sunteți racordați la rețeaua publică de încălzire, garanția radiatorului este de 2 ani.
Prețul ridicat al echipamentului.

1.1. Cel mai bun calorifer de aluminiu

Caloriferele din aluminiu sunt preferate de mulți clienți datorită conductibilității termice sporite a materialului din care sunt realizate, dar și grație designului modern pe care îl oferă camerelor în care sunt montate. Aluminiul este foarte durabil în timp și nu favorizează apariția ruginei.

Radiator din aluminiu Oscar Tondo 1800 mm 5 elemenți

Caloriferul este un produs de calitate superioară, potrivit pentru încăperile cu design modern, având 5 elemenți și o înălțime de 180 cm. Puterea de ieșire termică este ridicată, de 1485 W la temperatura pe tur de 75 de grade. Are greutate de 17,65 kg, racordare pe lateral în 4 variante și tehnologie de fixare fără cleme.

Avantaje Dezavantaje
 • eficiență sporită
 • durată de viață foarte mare (garanție de 10 ani)
 • certificare calitativă și de mediu Oscar Tondo
 • instalare ușoară
 • nu este potrivit în toate camerele din cauza înălțimii mari a elemenților

Radiator din aluminiu Vox Extra 600/ 10 elemenți

Radiator plat din aluminiu cu 10 elemenți și cu dimensiunile de 677 x 800 x 95 mm, ideal pentru centrala termică pe gaz. Are culoarea albă și o greutate de 14,8 kg. Racordarea se face pe lateral și are o putere termică pentru temperatura pe tur de 75 de grade de 1370 W.

Avantaje Dezavantaje
 • durata mare de utilizare
 • putere termică mare
 • rezistență mare la coroziune
 • conductivitate termică ridicată
 • greutate mică
 • nu vine însoțit de accesorii pentru montaj

1.2. Cel mai bun calorifer de oțel

Oțelul este cunoscut pentru versatilitatea lui, pentru rezistența în timp, dar și pentru prețul relativ redus al materialului. Datorită acestor motive, mulți producători de calorifere preferă să-l folosească. Radiatoarele de oțel se încălzesc mai greu decât cele din aluminiu, dar oferă o căldură mai durabilă.

Radiator tip panel, cu un singur panel, 600x600 mm, alb

Radiatorul este fabricat din oțel, de tip panel, cu dimensiunea de 600 x 600 x 60 mm. Racordarea este de mai multe tipuri, diametrul fiind de ½ inci. Are o presiune de funcționare de până la 10 bari și o putere termică pentru temperatura pe tur de 75 de grade Celsius de 892,99 W.

Avantaje Dezavantaje
 • design modern
 • fixare fără cleme
 • diverse posibilități de racordare
 • rezistență în timp
 • putere termică redusă din cauza dimensiunilor mici

Radiator din oțel Purmo Compact 22 600x2000 mm, include accesorii montaj

Radiatorul este fabricat din oțel. Are dimensiuni de 600 x 2000 mm și 2 paneluri cu convector de tip DK(22). Tabla este de calitate superioară, fiind realizată prin ambutisare adâncă, laminată la rece.

Grosimea tablei pentru panoul de încălzire este de 1,25 mm, iar pentru elementele de convecție de 0,50 mm. Radiatorul are o greutate de 66.6 kg.

Avantaje Dezavantaje
 • putere termică ridicată
 • posibilități multiple de racordare
 • vine cu accesorii incluse
 • unul dintre caloriferele ieftine și bune
 • greutatea mare
 • fixarea cu cleme

1.3 Cel mai bun calorifer electric

Caloriferul electric este acea alternativă la îndemâna celor care locuiesc în zone în care încălzirea centralizată nu poate fi o opțiune sau atunci când nu funcționează la parametri normali.

Se recomandă folosirea unui calorifer electric în încăperile bine izolate, în caz contrar consumul va fi sporit, iar prețul facturii la energie electrică va crește semnificativ.

Calorifer electric cu ulei Tesy CB3014E01R, 3000 W, 14 elemenți, 3 trepte de putere, termostat reglabil

Caloriferul Tesy cu ulei are o putere maximă de 3000 de W, dispunând de 3 niveluri de încălzire (1200/1800/3000).

Este dotat cu 14 elemenți care oferă o căldură imediată și rapidă, încălzind cu ușurință încăperi de până la 80 metri cubi.

Avantaje Dezavantaje
 • putere mare, de 3000 W
 • funcție de protecție la îngheț
 • termostat
 • protecție supraîncălzire
 • este dotat cu roți pentru transport
 • consum mare la treapta superioară de încălzire

Calorifer electric Eurom RK2009T Turbo 2400 W, 9 elemenți, 3 trepte de putere

Caloriferul este electric cu ulei, cu 3 niveluri de încălzire și cu funcție turbo, care sporește capacitatea maximă până la 2400 W. Oferă o căldură durabilă, uniformă și este silențios, fiind potrivit pentru încăperi de până la 75 metri cubi. Are o greutate de 12 kg și dimensiunile de 43 x 65 x 16 cm.

Avantaje Dezavantaje
 • preț accesibil
 • termostat
 • protecție supraîncălzire
 • cel mai bun calorifer electric din gama de preț
 • consumul ridicat la treapta superioară

Cum alegi un calorifer bun

Alegerea caloriferului potrivit trebuie să țină cont de mai multe criterii, unele dintre ele legate de materialul de fabricație, altele de tipul elemenților sau de modalitatea de încălzire a acestuia:

 • Materialele preferate de constructorii de radiatoare sunt aluminiul și oțelul, ambele metale rezistente și cu preț accesibil. Cele din aluminiu sunt mai scumpe, dar au o putere termică sporită și se încălzesc mai repede. În plus, au un design mai modern, datorită posibilității turnării materialului în diferite forme.

  Un alt avantaj al aluminiului este rezistența la coroziune, ceea ce acordă produselor o durată de viață sporită, pe când radiatoarele din oțel au ca avantaj prețul mai mic;

 • Dimensiunile radiatoarelor trebuie să fie în concordanță cu mărimea spațiului de încălzit. Cu cât volumul încăperii este mai mare, cu atât va fi nevoie de un radiator mai puternic pentru a putea încălzi eficient camera. Există formule exacte, care pot fi aplicate cu ușurință pentru a determina cu exactitate dimensiunile caloriferului perfect pentru fiecare încăpere;

 • Modalitatea de încălzire a radiatorului - acesta poate fi cu ulei, dacă este electric, sau cu apă, dacă este conectat la centrala termică. Cea mai eficientă alegere este cea a folosirii unui agent termic, însă, dacă acesta nu este disponibil, caloriferele electrice pot să-l înlocuiască cu succes. În acest caz trebuie să se asigure o izolare superioară a încăperilor, nefiind recomandată funcționarea continuă a acestor echipamente care au un consum destul de ridicat de energie;

 • Designul este un alt criteriu important. Caloriferele sunt elemente masive, care nu pot fi ascunse ușor, așa că ele trebuie să fie alese astfel încât aspectul vizual să nu aibă de suferit. Cele mai multe modele existente pe piață au o culoare albă, dar există și unele cromate sau în alte nuanțe. Pentru clienții pretențioși, există firme care produc calorifere unice, deosebite, cu designuri diverse, dar și cu prețuri pe măsură;

 • Costurile implicate trebuie să fie avute în vedere, pentru că pot varia foarte mult, de la câteva sute la câteva mii de lei pentru o încăpere. Elementul care contribuie mult la diferențele de preț nu este numai calitatea, ci contează și designul și forma echipamentului.

Mărci recomandate de HORNBACH

Cele mai bune mărci de calorifere preferate de consumatorii români sunt Radox, Tesy, Schulte, Purmo, Dunaferr, Eurad și Ferroli. Printre acestea se remarcă ofertele firmelor Radox, Tesy și Schulte, datorită calității produselor, designului modern și prețurilor competitive, care le plasează în top.

3.1. Radox

Grupul Radox este o firmă cu capital integral românesc, înființată în anul 2002, având drept principal scop producerea de echipamente pentru climatizare (HVAC). Strategia de bază a companiei a fost asigurarea unei game complete de produse performante și de servicii de înaltă calitate.

Valoarea companiei a fost dovedită în timp prin colaborările acesteia cu firme de prestigiu din Europa, cum ar fi Immergas, Baxi și Viessmann. Grupul are în prezent două fabrici situate la București și Câmpulung Muscel, unde produce peste 200.000 de radiatoare anual, dintre care 60% au destinație externă, iar 40% sunt realizate pentru piața din România.

3.2. Tesy

Grupul Tesy își are originea în Bulgaria, unde este la ora actuală cel mai mare producător de echipamente pentru încălzire. Are 730 de angajați care lucrează în 4 fabrici, produsele fiind vândute în mai mult de 54 de țări ale lumii.

Cifra de afaceri a grupului este în continuă creștere în ultimii ani, fiind considerat unul dintre principalii producători de boilere electrice și de aparate de încălzit din Europa.

Printre inovațiile aduse de către specialiști se numără tehnologia Tesy Cloud, prin care este posibilă controlarea aparatelor de la distanță: folosește un termoregulator electronic, care detectează foarte precis temperatura camerei încălzite.

3.3. Schulte

Schulte&Schmidt este unul dintre cei mai mari și mai experimentați producători de piese din aluminiu la nivel mondial. De mai bine de 70 de ani, firma activează în mai multe țări ale lumii, printre care și România, unde grupul are o reprezentanță la Brașov. Specialiștii firmei au conceput de-a lungul timpului noi metode de prelucrare, asamblare și testare, care asigură calitatea desăvârșită a produselor.

Cum se folosește un calorifer

În ceea ce privește modul de folosire al caloriferelor, există două cazuri diferite. Radiatoarele electrice sunt mai pretențioase și trebuie utilizate cu anumite precauții pentru că, în caz contrar, pot apărea accidente grave. Acestea trebuie plasate pe o suprafață plană și e recomandat să nu fie în apropierea unor elemente care se pot aprinde.

Nu este permisă folosirea unor improvizații și nici supraîncărcarea rețelei electrice prin utilizarea aceleiași prize pentru mai mulți consumatori puternici. Dacă apar defecțiuni, caloriferele electrice trebuie să fie reparate de către specialiști, fiind interzise intervențiile neautorizate.

Pe durata verii, se recomandă scoaterea din priză a caloriferelor și păstrarea lor în ambalajul original, în locuri ferite de umezeală și de lumina puternică a soarelui.

Caloriferele care funcționează cu agent termic sunt piese robuste, cu puține zone care pot suferi stricăciuni. De aceea, întreținerea lor este foarte ușoară. Se recomandă curățarea de praf cu o cârpă umedă, fără substanțe chimice care ar putea deteriora vopseaua.

În timpul folosirii, pe calorifere nu se va plasa niciun obiect care poate să oprească transferul de căldură, cum ar fi perdelele sau hainele puse la uscat. Un element de mentenanță obligatoriu este aerisirea echipamentelor cel puțin o dată pe an, pentru a se asigura eficiența maximă a acestora.

Așadar, dacă te pregătești să instalezi instalația de încălzire într-o casă sau într-un apartament, asigură-te că ții cont de recomandările de mai sus atunci când alegi caloriferele.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre calorifere

Cum alegi cele mai bune calorifere pentru locuința ta?

După părerea specialiștilor, cele mai bune calorifere pentru locuințe se vor alege în funcție de tipul de încălzire (centrală termică sau curent electric), materialul de construcție (oțel, aluminiu sau fontă), dimensiuni și preț.

Ce calorifer să pun în baie?

Pentru încălzirea băii, sunt recomandate caloriferele din oțel, care au dispunerea barelor de încălzire pe orizontală, acestea putând fi folosite și pentru uscarea prosoapelor.

Care este cel mai bun calorifer electric?

Cele mai bune radiatoare electrice sunt cele pe ulei, pentru că sunt mult mai eficiente, mai ales dacă sunt însoțite și de un ventilator ce contribuie la dispersia aerului cald de lângă echipament.

Cum se alege dimensiunea potrivită a caloriferului pentru fiecare cameră?

Dimensiunile caloriferelor trebuie să fie în concordanță cu volumul spațiului de încălzit. În caz contrar, un calorifer prea mic nu va reuși să încălzească încăperea, iar unul prea mare va genera prea multă căldură și va fi mai puțin eficient, contribuind la creșterea consumului.

Care este diferența între caloriferul fabricat din oțel și cel din aluminiu?

Calorifere din oțel și din aluminiu au fiecare avantaje și dezavantaje. Cele fabricate din oțel sunt mai ieftine, dar mai puțin eficiente. O altă diferență este faptul că radiatoarele din aluminiu sunt mai rezistente la coroziune și nu ruginesc, ceea ce le face mai durabile în timp.

Teme care v-ar mai putea interesa

Înlocuirea radiatoarelor

Radiatoarele sunt, fără îndoială, obiecte robuste. Însă mai devreme sau mai târziu, se impune înlocuirea lor. Înlocuirea unui radiator este o chestiune destul de simplă, deoarece sunt agățate de console speciale. În c ...citește mai mult

În sus