0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 12:35. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Deszăpezire: mașini, lopeți de zăpadă și soluții

Timp de lectură 5 min.
Deszăpezire: mașini, lopeți de zăpadă și soluții

Iarna lovește - iar dumneavoastră ripostați. Cu echipamentul adecvat sunteți pregătit pentru înlăturarea zăpezii și împrăștierea materialului antiderapant. Pentru a ieși învingător din această bătălie.

Vine iarna. Neîmblânzită, aduce gheață și zăpadă. Pentru copii o bucurie, dar pentru dumneavoastră o grămadă de probleme. Pentru că iarna vine cu obligația de a curăța zăpada și a împrăștia material antiderapant.

Pentru a înlătura zăpada aveți nevoie de aceste produse:

Mătură

Atunci când zăpada mai este încă frumoasă și pufoasă, mătura vă este prietenul cel mai bun. Pentru că zăpada pufoasă se poate mătura foarte ușor. Iar unde nu este zăpadă, locul nu îngheață și nici nu se poate aluneca.

Aveți grijă să alegeți o mătură cu coada de lungime corectă, pentru ca măturatul zăpezii să nu vă solicite spatele.

Lopeți de zăpadă și împingătoare zăpadă

Pentru acestea aveți nevoie de forță musculară: înlăturarea zăpezii cu o Lopată de zăpadă sau împingător zăpadă. Cu lopata extra-lată, puteți înlătura bine zăpada și o puteți împinge într-o parte. Împingătoarele zăpadă sunt realizate din diferite materiale: de la lemnul clasic și până la plastic și aluminiu. Fiecare material are avantajele sale în ceea ce privește greutatea, durata de viață și prețul.

Nu este nicidecum un zvon: există încă regiuni în care ninge abundent. Când cantitatea de zăpadă este foarte mare, un împingător zăpadă greu îi mai poate face față. Atunci trebuie să apelați la o cuvă pentru zăpadă.Așa veți ieși învingător din lupta cu nămeții! Cuva pentru zăpadă încarcă o cantitate mai mare de zăpadă. Cuva plină este greu de ridicat, dar nici nu este necesar. Este suficient să împingeți cuva pentru zăpadă, iar spatele dumneavoastră vă va mulțumi.

Freze de zăpadă

Aveți un teren mare sau, pur și simplu, nu aveți niciun chef să obosiți strângând atât de multă zăpadă? Atunci puteți opta pentru o altă alternativă: plugul de zăpadă. Există modele de pluguri de zăpadă cu motor electric și pe benzină. Plugul de zăpadă pornește fără probleme și la temperaturi sub zero grade și vă curăță rapid terenul. Veți vedea că veți începe să îndrăgiți zăpada!

Puteți utiliza plugul de zăpadă și toamna, pentru a îndepărta frunzele căzute.

schneefraesen

Pot împrăștia sare?

Când zăpada este însoțită de gheață, situația poate deveni chiar periculoasă. Însă există și dezavantaje:

  • Protecția mediului: sarea ar putea dăuna copacilor și arbuștilor. Apa stropită și apa reziduală cu sare conduc la depuneri pe frunze, flori și lăstari. De la un punct încolo, plantele nu mai pot prelua apă și se usucă.
  • Sarea ar putea încărca, de asemenea, pânza freatică și solul.
  • Lăbuțele câinilor și pisicilor ar putea avea de suferit.
  • Sarea ar putea ataca încălțămintea, îmbrăcămintea și chiar betonul.

streuen

Info

„Interdicția de sare” nu este valabilă în orașe și în serviciile de mentenanță pentru drumuri. Pe autostrăzi se împrăștie sare.

Alternative pentru sare

Chiar dacă nu aveți voie să împrăștiați sare, aveți alternative pentru a fi în siguranță și în condiții de polei. După ce ați înlăturat zăpada, puteți împrăștia material antiderapant. Acesta poate fi nisip, granulat sau pietriș. Aveți un șemineu? Perfect, pentru că și cenușa este un material potrivit.

Cine trebuie să înlăture zăpada și când?

În principiu, administrația locală este responsabilă pentru curățarea străzilor și trotuarelor. Însă autoritățile transferă această obligație către proprietarii de terenuri.

Este o obligație pe care ar trebui să o luați în serios. Dacă un pieton cade în fața terenului dumneavoastră, fiindcă nu ați înlăturat zăpada, acesta vă poate da în judecată. În unele comune se aplică chiar și amenzi celor care nu își îndeplinesc obligațiile de înlăturare a zăpezii și împrăștiere de material antiderapant.

Locuiți cu chirie? Dacă locuiți cu chirie, este foarte posibil ca proprietarul să vă transfere activitățile de iarnă. Dacă proprietarul însărcinează un prestator de servicii extern, poate factura costurile generate pe costurile auxiliare.

Cum să curățați corect trotuarul

Două persoane trebuie să aibă loc lejer să treacă una pe lângă cealaltă. Aceasta este regula de aur la curățarea zăpezii. Fiecare localitate stabilește lățimea benzii care trebuie curățată de zăpadă.

De regulă, banda curățată trebuie să aibă o lățime de 1,20-1,50 metri. Zăpada nu trebuie aruncată pe străzile publice, pe trotuar sau pe terenul vecin. Trebuie să rămână la marginea străzii.

Când trebuie să înlăturați zăpada

Locuitorii marilor oraşe din România sunt obligaţi prin hotărâri de consiliu local să se ocupe cu îndepărtarea zăpezii de pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus