Instrucțiuni

Montarea bateriei pentru chiuvetă - Top Mount

Timp de lectură 4 min.
Montarea bateriei pentru chiuvetă - Top Mount

Ce-ați zice de o nouă baterie pentru chiuveta de baie / lavoar? Datorită instrucțiunilor noastre pas cu pas, înlocuirea robinetului și racordarea bateriei pentru chiuveta de baie / lavoar nu mai reprezintă o problemă.

1

Materiale și unelte de care aveți nevoie

Pașii de lucru

Montarea robinetului colțar

01

Mai întâi montați noile robinete colțar. Acestea trebuie etanșate cu cânepă. În acest sens, crestați ușor filetul prin trecerea pânzei de fierăstrău transversal pe direcția de tăiere, de sus în jos. Acest pas este important pentru ca, la înfiletarea robinetului colțar, cânepa de etanșare să rămână pe filet.

montarea bateriei pentru chiuveta 1
montarea bateriei pentru chiuveta 1
02

Așezați rozeta pe robinetul colțar înainte de a înfășura cânepa de etanșare. După aceea, aceasta nu se mai poate deplasa pe filet. Tăiați apoi câteva fire de cânepă de etanșare și începeți să înfășurați filetul începând din partea frontală. Înfășurați cânepa cu o grosime uniformă până la capăt în pașii de filet.

montarea bateriei pentru chiuveta 2
montarea bateriei pentru chiuveta 2
03

Aplicați acum puțină pastă de etanșare pe cânepă și întindeți-o uniform.

montarea bateriei pentru chiuveta 3
montarea bateriei pentru chiuveta 3
04

Înșurubați acum robinetul colțar în racordul de perete. Pe numeroase robinete de colț se poate folosi o cheie fixă, iar dacă nu este cazul, atunci apelați la un clește de instalator. Acesta are fălci din plastic, pentru a nu zgâria robinetul colțar. Nu mai rotiți robinetul colțar în sens invers după ce ați atins punctul final.

Dacă trebuie totuși să o faceți din cauză că ultima rotație merge prea greu, deșurubați complet robinetul de colț din racordul de perete și etanșați-l din nou, de data aceasta cu ceva mai puțină cânepă. Numai astfel racordul devine etanș.

Dacă la înfiletarea robinetului colțar ați ajuns la capătul filetului fără ca robinetul să fie bine strâns, acesta trebuie scos complet din racordul de perete și etanșat din nou, de data aceasta cu ceva mai multă cânepă.

montarea bateriei pentru chiuveta 4
montarea bateriei pentru chiuveta 4

Indicație

Dacă nu dețineți un racord de apă caldă, ci aveți un boiler în acest sens, atunci aveți nevoie de o baterie de joasă presiune. Aceasta are trei furtunuri de racord și o puteți astfel diferenția de o baterie normală. Două racorduri se conectează la boiler și unul la robinetul colțar. Furtunurile de racord sunt marcate corespunzător.

05

Bateria Top Mount se poate fixa ușor pe chiuveta de baie / lavoarul deja montat. În acest sens, introduceți mai întâi soclul bateriei în gaura pentru baterie. Pentru a putea introduce soclul în orificiu, cele două fălci de tensionare trebuie pivotate mai întâi la interior. Aliniați apoi soclul în orificiu de așa manieră încât marcajul „Front“ să fie în față.

montare baterie chiuveta 5
montare baterie chiuveta 5
06

Trageți acum cu atenție de cele două șuruburi cu cap hexagonal; astfel fixați soclul.

montare baterie chiuveta 6
montare baterie chiuveta 6
07

Introduceți apoi cele două racorduri flexibile în fileturile de pe cartușul bateriei. Pentru aceasta nu aveți nevoie de unelte. Strângeți apoi cele două tije filetate. Dacă tijele filetate sunt prevăzute în acest sens, le puteți înfileta cu ajutorul unei șurubelnițe.

montare baterie chiuveta 7
montare baterie chiuveta 7
08

Cartușul bateriei poate fi acum montat. Treceți în acest sens cele două racorduri flexibile succesiv prin soclu.

montarea bateriei pentru chiuveta 8
montarea bateriei pentru chiuveta 8
09

Așezați cartușul bateriei pe soclu astfel încât săgețile să se suprapună. Rotiți apoi cartușul spre înainte, până când anclanșează. Alimentarea cu apă este orientată acum exact spre înainte.

montare baterie chiuveta 9
montare baterie chiuveta 9
10

Fixați cartușul bateriei cu șurubul autofiletant pe soclul acesteia. Strângeți cu cheia hexagonală inclusă.

montarea bateriei pentru chiuveta 10
montarea bateriei pentru chiuveta 10
11

Racordați cele două furtunuri flexibile cu robinetele colțar. Desfaceți racordurile filetate incluse de pe robinetul colțar – furtunurile de racord au propriile racorduri filetate. Aveți grijă ca inelele de etanșare să fie montate.

montarea bateriei pentru chiuveta 11
montarea bateriei pentru chiuveta 11
12

La final puteți deschide din nou alimentarea principală cu apă. Verificați etanșeitatea la nivelul robinetelor colțar. Acum puteți deschide cele două robinete colțar și testa bateria.

montarea bateriei pentru chiuveta 12
montarea bateriei pentru chiuveta 12