Instrucțiuni

Baterie cu montare pe perete

Timp de lectură 2 min.
Baterie cu montare pe perete

Bateriile pentru montarea pe perete arată senzațional, sunt ușor de îngrijit și ocupă foarte puțin spațiu. Montarea profesionistă a unei baterii pe perete este mai ușoară decât ați crede – iar aceasta cu ajutorul instrucțiunilor noastre pas cu pas.

Materiale și unelte de care aveți nevoie

Materiale

Pașii de lucru

01

La montarea pe perete a unei baterii pentru chiuveta de baie / lavoar, înainte de a se pune faianța, trebuie montat un corp încastrat în tencuială, cu alimentare cu apă. După finalizarea acestor lucrări de instalare se poate pune faianța, protejându-se racordurile cu dopuri dedicate.

După oprirea alimentării cu apă, puteți îndepărta dopurile oarbe și acoperirea de protecție a cartușului.

baterie cu montare pe perete 1
baterie cu montare pe perete 1
02

În funcție de baterie, debitul se poate regla la nivelul cartușului cu ajutorul unei chei hexagonale. Reglați-vă bateria conform instrucțiunilor corespunzătoare.

Baterie cu montare pe perete 2
Baterie cu montare pe perete 2
03

Montați mai întâi carcasa cartușului și rozeta. Carcasa se trage pe cartuș și se fixează. Aplicați apoi puțin lubrifiant pe rotița interioară a rozetei de acoperire. Puteți împinge acum rozeta peste carcasa cartușului, până la perete.

Baterie cu montare pe perete 3
Baterie cu montare pe perete 3
04

Premontați acum mânerul de acționare cu ajutorul șuruburilor incluse, așezați pe știftul rectangular de pe cartuș și apoi fixați cu șuruburile.

Baterie cu montare pe perete 4
Baterie cu montare pe perete 4
05

Ieșirea din perete trebuie prelungită în funcție de adâncimea racordului existent cu ajutorul unui prelungitor. Măsurați adâncimea de la marginea superioară a plăcii de faianță și până la filetul corpului încastrat în tencuială. Puteți tăia apoi prelungitorul cu ajutorul unui bomfaier. Lungimea totală necesară poate fi găsită în instrucțiunile de montaj. Nu deteriorați filetul în timpul tăierii, pentru ca piesa să poată fi montată în racordul din perete. Mai introduceți un inel de etanșare și strângeți șurubul autofiletant din partea inferioară a flanșei. Înșurubați acum prelungitorul cu cheia hexagonală în racordul de perete.

Baterie cu montare pe perete 5
Baterie cu montare pe perete 5
06

Conectați apoi conducta de apă la orificiul prelungitorului și fixați-o cu un șurub autofiletant. Aplicați lubrifiant pe cantul interior al rozetei de acoperire a ieșirii de apă și așezați-o pe flanșa de pe racordul din perete (prelungitor robinet). Deschideți alimentarea cu apă și testați funcționarea și debitul reglat.

Baterie cu montare pe perete 6
Baterie cu montare pe perete 6