0 Listă favorite 0 Coşul meu
Instrucțiuni

Montarea plăcilor ceramice din granit. Ghid pas cu pas

Timp de lectură 4 min.
Montarea placilor din granit

Sunteţi în căutarea unei pardoseli uşor de întreţinut, însă nu doriţi să faceţi rabat la aspect? Atunci plăcile din granit sunt exact ceea ce vă trebuie. Piatra dură este deosebit de rezistentă, rezistă la tăieturi şi la zgârieturi. În plus, datorită proprietăţilor individuale ale materialului, granitul are un aspect foarte elegant. Vă arătăm modul în care puteţi monta plăcile de granit, pentru a conferi un accent deosebit de elegant căminului dvs.

Ghid pas cu pas

01

Amestecaţi adezivul pentru granit conform indicaţiilor de utilizare. Amestecaţi conţinutul pachetului (de ex. 20 kg în 4-5 litri) cu apă curată. După un timp de maturare de 5 minute, adezivul se amestecă încă o dată viguros, după care este gata pentru utilizare.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 01
Montarea placilor ceramice din granit pasul 01
02

Aplicaţi adezivul cu un şpaclu cu dinţi şi periaţi-l. În zonele exterioare, sub apă sau în cazul plăcilor translucente, aplicaţi adezivul pe tot spatele plăcii - procedaţi întotdeauna aşa în cazul pietrei naturale.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 02
Montarea placilor ceramice din granit pasul 02
03

Aşezaţi plăcile în patul de adeziv în decurs de 10-20 de minute şi aliniaţi-le. Lăţimea rosturilor se orientează după mărimea plăcilor.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 03
Montarea placilor ceramice din granit pasul 03
04

Apăsaţi apoi plăcile în patul de adeziv. Indicaţie: Imediat după utilizare, curăţaţi cu apă uneltele de montaj.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 04
Montarea placilor ceramice din granit pasul 04

Chituirea rosturilor

05

Umpleţi rosturile dintre plăcile de granit cu mortar pentru rosturi de marmură sau granit. Rosturile trebuie să fie curate şi la fel de adânci. Adezivul pentru gresie şi faianţă pătruns în rosturi trebuie îndepărtat înainte de rostuire. Rosturile trebuie uşor umezite, în special în cazul suporturilor absorbante. Umpleţi apoi imediat rosturile. Pentru prepararea mortarului pentru rosturi, amestecaţi conţinutul sacului cu apă curată şi mixaţi bine cu agitatorul. După timpul de maturare de 5 minute, mai amestecaţi o dată materialul. Mortarul pentru rosturi este acum pregătit pentru utilizare.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 05
Montarea placilor ceramice din granit pasul 05

Indicație

Înainte de chituirea rosturilor, lăsaţi adezivul pentru granit să se întărească timp de 3 ore.

06

Rosturile flexibile: Mortarul pentru rosturi devine mai flexibil şi hidrofug, prin adăugarea unui aditiv lichid. Domeniile de utilizare sunt piesele constructive tensionate, precum balcoane, plăci aglomerate, şape încălzite, duşuri şi băi.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 06
Montarea placilor ceramice din granit pasul 06
07

Îndepărtaţi materialul excedentar, apoi lăsaţi mortarul să se întărească.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 07
Montarea placilor ceramice din granit pasul 07
08

Folosiți o racletă de cauciuc pentru a ajuta mortarul să intre în rosturile dintre plăci.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 08
Montarea placilor ceramice din granit pasul 08
09

După ce mortarul pentru rosturi a devenit mat, puteţi curăţa suprafaţa cu un burete umed. Clătiți buretele de mai multe ori. După ce mortarul s-a întărit, puteţi lustrui suprafaţa cu o cârpă uscată.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 09
Montarea placilor ceramice din granit pasul 09

Sfat

Mortar flexibil pentru rosturi. Pentru marmură şi granit, folosiţi numai adezivi şi mortare pentru rosturi speciale. Mortarul flexibil pentru rosturi are o putere de lipire mai mare. Din acest motiv, nu lăsaţi adezivul să se usuce pe plăci şi curăţaţi uneltele cu apă imediat după utilizare. Potrivit pentru rosturi de până la 5 mm la perete şi podea, în interior şi în exterior. Evitaţi contrastele puternice între plăci şi culoarea rosturilor (de ex. plăcile deschise nu trebuie să aibă rosturi închise la culoare), deoarece pigmenţii de culoare ai mortarului pentru rosturi pot pătrunde în suprafaţa „deschisă” a plăcilor.

Recomandare: Umpleţi rosturile cu mortar pentru rosturi gri (în cazul mortarului colorat, efectuaţi mai întâi un test).

Rosturile elastice

10

Trecerile dintre pardoseală spre faianţă se etanşează cu un rost elastic. Rosturi elastice de dilataţie se prevăd şi în cazul suprafeţelor placate mari şi în cazul trecerilor către alte încăperi. Lipiţi mai întâi marginile rosturilor cu o bandă adezivă.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 10
Montarea placilor ceramice din granit pasul 10
11

Aplicaţi un strat preliminar pe bază de silicon, apoi umpleţi rosturile cu silicon pentru piatră naturală. După 5-10 minute, întindeţi materialul cu o racletă pentru rosturi. Îndepărtaţi banda adezivă şi neteziţi marginile rosturilor cu un şpaclu pentru rosturi.

Montarea placilor ceramice din granit pasul 11
Montarea placilor ceramice din granit pasul 11

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x