Instrucțiuni

Montarea plăcilor de grădină

Timp de lectură 2 min.
Montarea plăcilor de grădină

Simplu și natural! Amenajați-vă o terasă cu dale pentru grădină!

Printr-o dispunere decalată a plăcilor ia naștere un model dinamic. În plus, montarea este o joacă de copii. Noi vă arătăm cum se face!

Aveți nevoie de următoarele

Pașii de lucru

Aranjați dalele de grădină fără a le fixa

01

Cel mai bine este să așezați dale de lemn pe o suprafață de beton. Așezați-le, pur și simplu, fără a le fixa și împingeți-le strâns una lângă cealaltă. Puteți realiza un model dinamic prin alternarea direcțiilor de montare sau printr-o dispunere decalată a plăcilor.

gartenfliesen verlegen anleitung as 01
gartenfliesen verlegen anleitung as 01

Debitarea plăcilor de grădină

02

Pentru montarea decalată, dalele de lemn trebuie să fie parțial scurtate. În acest scop, așezați pur și simplu o nouă șipcă suport pe partea din spate în locul corespunzător și debitați placa din lemn în acel punct.

gartenfliesen verlegen anleitung as 02
gartenfliesen verlegen anleitung as 02

Fixarea în șuruburi a marginii cu scânduri

03

Marginea înconjurătoare poate fi fixată cu șuruburi prin scânduri adecvate. Acest lucru are avantajul că suprafața formează o unitate fermă și că nicio dală din lemn nu se poate desprinde.

gartenfliesen verlegen anleitung as 03
gartenfliesen verlegen anleitung as 03
04

O alternativă bună și durabilă o reprezintă bordurile din beton sau bordurile de răsaduri din beton. Acestea asigură terasei durabilitate și un aspect foarte stabil. Bordurile se așază pur și simplu în pământ, în funcție de condițiile existente, și se stabilizează prin compactare laterală.

gartenfliesen verlegen anleitung as 04
gartenfliesen verlegen anleitung as 04

Teme care v-ar mai putea interesa

Construirea terasei din WPC

Vă place atât de mult WPC? Vă arătăm cât de simplu este să vă construiți o terasă din WPC. Pas cu pas, cu ghidul meșterului HORNBACH.