0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 13:55. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Curățarea și întreținerea terasei

Timp de lectură 8 min.
Curățarea și întreținerea terasei

Suprafețele de acoperire a terasei se pot schimba cu timpul – influențele meteorologice, cum ar fi soare, ploaie, zăpadă și gheață contribuie semnificativ la acest lucru. Cu o curățare și îngrijire potrivită, puteți proteja lemnul terasei dumneavoastră sau pietrele naturale împotriva acestora. Important: folosiți întotdeauna produse de curățare adecvate produsului respectiv pentru a evita decolorarea inestetică sau alte deteriorări!

Curățarea și întreținerea teraselor din lemn

Soare, ploaie, zăpadă și gheață. Vremea poate fi necruțătoare. Poate lăsa urme urâte, mai ales pe lemnul de terasă neprotejat. În timp, lemnul își schimbă culoarea și devine aspru. Dar există soluții în acest sens. Mai exact, cu îngrijirea corectă și, mai ales, periodică. Cel mai bine este să curățați și să vă îngrijiți terasa de lemn de două ori pe an.

Cel mai bun mod de a curăța:

    În primul rând, trebuie îndepărtate murdăria, mușchiul și algele. Înarmați-vă cu un furtun de grădină și o perie, deoarece tipurile de lemn moale nu pot tolera jetul dur de apă al dispozitivelor de curăţare cu presiune. Astfel, ele prezintă o sensibilitate.
  • Atenție: agenții de curățare chimici nu au ce căuta pe terasele din lemn. Utilizarea lor poate avea urmări fatale. Apa și detergenții ușori sunt suficienți.

Sfaturi cu privire la îngrijire:

    Înainte de a începe îngrijirea, lemnul trebuie să fie curat și complet uscat. Datorită lazurilor pentru lemn, acesta este împrospătat în mod natural, fără a-și pierde caracterul original de lemn. Uleiul pentru lemn reîmprospătează nuanța, protejează lemnul împotriva uscării și previne albirea printr-o protecție UV integrată. Înainte de a curăța sau reaplica un strat nou pe lemnul lăcuit, ar trebui să îl supuneți unei abraziuni sau să îl decapați.

curatarea teraselor din lemn

Curățarea și întreținerea teraselor din WPC

Fără o întreținere corespunzătoare, cu timpul dalele din WPC se decolorează. Uleiul special de îngrijire pentru WPC împrospătează suprafața și are efect preventiv împotriva murdăriei pentru suprafeţe puternic solicitate.

În acest scop, dalele din WPC trebuie mai întâi curățate de murdărie. Și în acest caz dispozitivele de curățare cu presiune sunt inadecvate. Ele pot deteriora suprafața dalelor din WPC, reducând astfel durata de viață. Folosiți o perie moale și un detergent ușor pentru a îndepărta murdăria. Îndepărtați întotdeauna cât mai rapid posibil petele de ulei și grăsime.

Pe suprafețele rugoase, micile zgârieturi sau găurile de ardere pot fi îndepărtate cu o hârtie abrazivă de-a lungul texturii plăcii. Intemperiile vor echilibra diferențele de culoare rezultate. Pe de altă parte, dalele netede și neperiate nu trebuie supuse abraziunii.

Dalele din WPC trebuie curățate o dată sau de două ori pe an.

Sfat: efectuați îngrijirea încă de la montare

HORNBACH recomandă tratarea lemnului sau pietrei încă de la montare.

Curățarea și îngrijirea teraselor din piatră

În principiu, dalele de terasă din piatră (naturală) sunt mai robuste și mai durabile. Dacă primăvara vă curățați temeinic terasa din piatră, mușchiul și algele nu vor avea nicio șansă pe termen lung. Impregnarea împotriva petelor este recomandată dacă materialul este adecvat în acest sens. Murdăria neaderentă se înlătură cel mai bine cu mătura sau cu peria și apa curată este ideală pentru curățarea regulată. Cu un dispozitiv de curăţare cu presiune ați putea deteriora rosturile, respectiv porii pietrelor naturale.

Înlăturarea petelor de ulei și grăsime

Petele de grăsime și ulei sunt foarte persistente, iar pentru tratare sunt necesari detergenți speciali pentru piatră. Aceștia sunt adecvați pentru plăci și pavaje din piatră naturală și piatră artificială din beton și îndepărtează uleiul și grăsimile, urmele de cauciuc și altele.

Înlăturarea mușchiului și algelor

Elementele persistente, precum mușchiul și algele, care nu pot fi eliminate pur și simplu cu apă, pot fi îndepărtate cu dizolvant pentru mușchi și alge. Acesta dezinfectează dalele de terase și aleile din piatră naturală, piatră artificială din beton și plăci ceramice și acționează și după 24 de ore.

Impregnarea dalelor din piatră naturală

Impregnarea pietrelor naturale respinge apa și uleiul și protejează împotriva murdăririi și reapariției straturilor verzi. De asemenea, pardoseala se curăță mult mai ușor. Cel mai bine este să aplicați pe suprafață soluție de impregnare anti-pete imediat după montare. Însă atenție: Soluția de impregnare anti-pete TREBUIE să fie adecvată pentru acel tip de piatră. De exemplu, pentru calcar este necesară o impregnare cu difuzie deschisă. Există și impregnări care intensifică și mai mult nuanța pietrei naturale.

Folosirea sării pentru dezghețare pe dalele din piatră naturală

Nu toate terasele din piatră naturală pot fi tratate cu sare pentru dezghețare. Aceasta este agresivă și poate decolora pietrele sau, mai rău, poate fi dăunătoare pentru acestea. Așadar, când iarna se depune un strat gros de zăpadă peste terasa dumneavoastră, pardoseala din piatră naturală este făcută să reziste, conform datelor TÜV Süd. Însă în timpul iernii trebuie să aveți grijă ca apa să nu staționeze pe dale și să se transforme în gheață. Astfel piatra poate crăpa de la îngheț! Și din acest motiv, înclinația de 2% a terasei este importantă!

Sistem de îngrijire în 3 pași de la Flairstone

Pentru noile dale pentru terasă din beton, piatră naturală și piatră porțelanată, vă recomandăm sistemul de îngrijire în 3 pași de la Flairstone care curăță și îngrijește în același timp. Combinația optim coordonată dintre detergent de bază, neutralizator și soluție de impregnare vă protejează noile dale de terasă de murdăria persistentă și facilitează curățarea regulată. Puteți găsi informații despre utilizarea sistemului de curățare și îngrijire în ghidul Flairstone.

Curățarea și îngrijirea plăcilor de piatră porțelanată

Și aici vă recomandăm sistemul de îngrijire în 3 pași de la Flairstone, care curăță și îngrijește în același timp. Informaţii suplimentare despre această temă găsiți la „Curățarea și îngrijirea terasei din piatră”.

În plus, următoarele produse de îngrijire vă protejează dalele de terasă:

Protecția pentru piatră are efect de respingere a apei și murdăriei, dar nu intensifică culoarea și nu conferă luciu dalelor. Pe lângă efectul de respingere a apei și murdăriei, soluția de intensificare a culorii accentuează culoarea, fără să o facă să lucească. Impermeabilizarea pietrei are efect de respingere a apei și murdăriei, intensifică culoarea și face ca plăcile să strălucească.

Sfat: efectuați un test într-un loc discret

Pentru a împiedica decolorările nedorite pe dalele de terasă, înainte de a folosi detergenți chimici, verificați neapărat compatibilitatea cu produsul într-un loc ascuns al terasei sau pe o dală de schimb.

Curățarea terasei cu dispozitivul de curăţare cu presiune

Și dispozitivele de curățare cu presiune sunt adecvate pentru înlăturarea murdăriei persistente de pe terasa dumneavoastră. Însă la utilizarea acestor dispozitive pe plăcile pentru exterior trebuie să rețineți următoarele:

    Evitați o presiune prea puternică a apei. Ea înăsprește suprafața pietrei naturale, încurajând astfel murdărirea ulterioară. În plus, rosturile, care de obicei sunt mai moi, se pot deteriora.
    Dacă doriți să utilizați un dispozitiv de curățare cu presiune, la curățarea dalelor de terasă ar trebui să aveți în vedere un accesoriu special cu perii rotative. Astfel presiunea apei se reduce considerabil.
Dacă doriți să mergeți la sigur sau vă feriți de noi investiții, folosiți pur și simplu un furtun de grădină și o perie pentru a vă curăța terasa!

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus