Instrucțiuni

Montarea ușilor de garaj

Timp de lectură 4 min.
Montarea ușilor de garaj

Ușa garajului este una dintre cele mai importante componente ale acestuia. Cu ajutorul acestor instrucțiuni de proiect, vă explicăm cel mai simplu mod în care vă puteți monta ușa de garaj. În prima parte, veți găsi toate informațiile despre montajul unei uși pivotante, iar în a doua parte, despre montarea unei uși secțiune. Să începem cu ușa!

Aveți nevoie de următoarele

Materiale

Montarea ușii de garaj pivotante

01

Ușa de garaj pivotantă poate fi montată atât în interiorul, cât și în spatele deschizăturii pentru poartă. Montați mai întâi mânerul de deschidere, apoi îndepărtați siguranțele de transport în conformitate cu instrucțiunile de montaj.

Montarea usii de garaj pivotante
Montarea usii de garaj pivotante
02

În cazul ușii pivotante, poziționați rama în deschidere și fixați-o cu pene de lemn. În cazul ușii în spatele deschizăturii: poziționați rama ușii în spatele deschiderii și susțineți poarta cu o grindă sau o șipcă.

Montarea usii 2
Montarea usii 2
03

În continuare, aliniați ușa cu ajutorul unei nivele cu bulă de aer și fixați-o temporar cu o ancoră. Important: Ușile fără umplutură trebuie să fie asigurate împotriva spargerii.

Montarea usii de garaj 3
Montarea usii de garaj 3
04

Ridicați prin rabatare șinele de rulare și luați în considerare o înclinație de 30 mm. Asigurați șinele prin reazeme! Asigurați-vă că există distanțe egale între rama și foaia ușii; puteți verifica acest lucru din exterior.

Montarea usii de garaj 4
Montarea usii de garaj 4
05

Ușa de garaj se va fixa acum cu ancore. În cazul ușii pivotante, șuruburile de ancorare sunt deja poziționate pentru montajul în spatele deschiderii. Ușa în deschizătură: Pentru montajul în deschizătură, șuruburile trebuie să fie mutate pe fața cadrului.

Montarea usii de garaj 5
Montarea usii de garaj 5
06

Deschideți ușa și aliniați șina de rulare în așa fel încât foaia ușii cu tampoanele de cauciuc să se sprijine uniform pe bara transversală și să aibă o distanță egală față de ramă în partea frontală.

Montarea usii de garaj 6
Montarea usii de garaj 6
07

Șinele de rulare pot fi acum atașate la pereții laterali ai garajului sau în partea superioară a tavanului garajului – șina transversală trebuie să fie perfect orizontală.

Montarea usii de garaj 7
Montarea usii de garaj 7
08

În cazul în care picioarele ramei nu sunt fixate în beton, îndepărtați șina opritoare inferioară și înșurubați o fixare la vinclul de la baza tocului pe podeaua garajului.

Montarea usii de garaj 8
Montarea usii de garaj 8

Montarea porții secțiune

09

Porțile secțiune se montează în spatele ambrazurii din interiorul garajului. Porțile secțiune sunt ideale atunci când buiandrugul este scund, respectiv când există puțin spațiu deasupra deschiderii ușii.

Montarea usii de garaj 9
Montarea usii de garaj 9
10

Înaintea montajului, trageți o linie de cotă la o distanță de 1 m deasupra podelei garajului. Rama ușii poate fi acum premontată și poziționată în spatele deschiderii ușii. Pregătiți trei cleme de strângere pentru etapa următoare.

Montarea usii de garaj 10
Montarea usii de garaj 10
11

Poziționați rama porții pe verticală, aliniați marcajul ramei la linia de cotă (1 m) și fixați provizoriu rama pe ambrazură cu cleme de strângere.

Montarea usii de garaj 11
Montarea usii de garaj 11
12

Aliniați cu precizie rama. Fixați definitiv rama cu ancore - în interiorul sau în afara ramei.

Montarea usii de garaj 12
Montarea usii de garaj 12
13

Șinele orizontale pot fi acum înșurubate în partea superioară a ramei și apoi prevăzute cu șina transversală.

Montarea usii de garaj 13
Montarea usii de garaj 13
14

Aduceți șinele de rulare înșurubate cu șina transversală în poziție orizontală și fixați-le provizoriu cu o clemă de strângere împotriva căderii.

Montarea usii de garaj 14
Montarea usii de garaj 14
15

Montați cele două segmente curbate.

Montarea usii de garaj 15
Montarea usii de garaj 15
16

Acum puteți să fixați definitiv șinele de rulare pe pereții laterali sau pe tavanul garajului.

Montarea usii de garaj 16
Montarea usii de garaj 16
17

În continuare, introduceți segmentele individuale ale porții și conectați-le cu ajutorul balamalelor. În pasul de lucru următor purtați mănuși de lucru, deoarece există pericol de accidentare. Acum montați cablurile porții și arcurile de tracțiune în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Montarea usii de garaj 17
Montarea usii de garaj 17

Sfat

  • La fiecare șase luni, efectuați un control vizual al tuturor componentelor și dispozitivelor de siguranță pentru a verifica dacă sunt complete, în bună stare și eficiente. Cablurile de poartă deteriorate trebuie înlocuite, iar tensiunea insuficientă a arcului de întindere trebuie reglată. Trebuie verificată poziționarea fermă a punctelor de fixare. Rolele trebuie să fie ușor de rotit cu mâna atunci când ușa este închisă – reglați-le, dacă este necesar. Balamalele și suporturile de role se ung cu ulei. Nu trebuie să ungeți cu ulei cilindrul de încuietoare! În caz de rigiditate, acesta va deveni funcțional cu puțin praf de grafit.
  • Pentru setare și întreținere purtați mănuși de lucru, deoarece există pericol de accidentare.
  • Aproape toate porțile de garaj pot fi echipate cu o motorizare electrică. Pe lângă o conexiune electrică de 230 V, este necesară o adâncime minimă a garajului de 3.235 mm și dimensiunile minime specificate.

Teme care v-ar mai putea interesa

Montarea dalelor de terasă

Asigurați-vă că terasa este pregătită pentru vară! Vă vom arăta cum să vă decorați curtea cu dale noi. Montarea dalelor de terasă, pas cu pas cu ajutorul echipei HORNBACH.