0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 03.02.2023 la ora 11:44. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Planificarea și construcția carportului

Timp de lectură 11 min.
Planificarea și construcția carportului

Garajele nu sunt chiar pe gustul tuturor şi nu toţi au spaţiu suficient pentru un garaj. Puteți opta însă şi pentru un carport, pe care îl puteți adapta la casa şi grădina dumneavoastră. Astfel, mașina dumneavoastră va fi protejată!

Forme de acoperiş pentru carporturi

Carporturile pot fi construite din materiale diverse şi cu acoperișuri diferite. În primul rând, depinde de gustul dumneavoastră, de posibilitățile oferite de teren şi de reglementările şi procesele de aprobare din localitatea dumneavoastră.

 • 
			acoperis plat

  Acoperișul plat şi acoperișul în 4 ape

  Le puteți acoperi cu diferite materiale:

  • PVC: convenabil la preţ, simplu şi rapid de montat, însă nu rezistă la grindină.
  • Aluminiu: (simplu sau vopsit): materialul este incasabil, rezistă la radiația UV şi la grindină.
  • Cofraj acoperiș: Acesta atrage prin aspectul său natural, iar pe teren, se va înveli cu carton pentru acoperiş. Datorită greutății sale mari, acest tip de acoperiş este varianta de învelitoare de acoperiş cea mai silențioasă în caz de precipitaţii.

 • 
			acoperis 2 ape

  Acoperiş 2 ape

  Acoperișul în 2 ape poate fi acoperit în două moduri:

  • Cofraj de acoperiș pentru acoperire cu șindrile bituminoase
   (cofraj de acoperiş închis)
  • Acoperiş cu plăci pentru acoperirea cu ţiglă. La montare, trebuie să respectați indicațiile producătorului cu privire la distanța dintre plăci.

 • 
			acoperis boltit

  Acoperiş boltit

  Învelitoare de acoperiş cu plăci policarbonat duble: În acest caz, acoperișul este învelit cu plăci de policarbonat duble. Este vorba despre plăci celulare din policarbonat, ușoare şi rezistente la impact. Plăcile sunt rezistente la UV şi la grindină cu o granulozitate mai mică de 20 mm (în cazul unui montaj realizat în mod corect).

Un carport mai are nevoie de:

Stâlpi
Stabilitatea ar trebui să fie caracteristica cea mai importantă a noului dumneavoastră carport! Dimensiunea stâlpilor este responsabilă de stabilitatea construcției. Din motive de rezistenţă şi de aspect, acestea ar trebuie să aibă dimensiuni minime de 9 x 9 cm.

Ancoră stâlp
Betonate sau prinse în şuruburi, aceste elemente puternice conferă stabilitate şi o durată de viață lungă.

Burlan
În funcţie de varianta de carport, trebuie să instalați un burlan, pentru ca apa să se poată scurge de pe acoperiş în mod ghidat.

Greutate zăpadă
Înainte de achiziţie, gândiți-vă la ce greutate a zăpezii trebuie să reziste carportul dumneavoastră. Greutatea de zăpadă indicată la articole este determinată pe baza calculelor de rezistenţă.

carport zapada

Lemnul potrivit pentru carportul dumneavoastră

Ce fel de lemn doriți? În funcție de model și variantă, carporturile sunt confecționate din diverse tipuri de lemn. Când vine vorba de a alege, gusturile dumneavoastră contează înainte de toate. Cele mai folosite tipuri de lemn pentru carporturi sunt: Lemn rășinos impregnat, brad Douglas, lemn încleiat şi lemn masiv pentru construcții ® (Lemn masiv pentru construcții).

 • 
			lemn rasinos impregnat

  Lemn rășinos impregnat

  • Este pretratat cu săruri, care îi conferă colorația verzuie. Sărurile protejează lemnul de ciuperci şi insecte.
  • Nu este rezistent la lumina UV şi cu timpul devine gri.
  • Deoarece nu este uscat prin metode tehnologice, își păstrează umiditatea reziduală naturală.
  • Se recomandă retratarea lemnului după 2-3 luni de vreme frumoasă, pentru a-l păstra proaspăt şi atractiv.

 • 
			Brad Douglas

  Brad Douglas

  • Are o rezistenţă naturală la ciuperci şi la insecte, fiind astfel foarte rezistent
  • Este un lemn foarte tare, ca are totuși proprietăţi dinamice.
  • De regulă, lemnul de brad Douglas uscat tehnologic este folosit pentru construcții, precum carporturi şi acoperișuri de terasă.
  • De-a lungul perioadei de utilizare, suprafața lemnului devine strălucitoare, gri-argintie, cu proprietăţi de protecţie a lemnului naturale.
  • O lazură ce lasă porii deschiși conferă lemnului protecţie UV.

 • 
			Lemn incleiat

  Lemn încleiat

  • Lemnul încleiat este un material compozit realizat din mai multe bucăți de lemn, care după uscarea lor sunt încleiate între ele şi făcute să reziste la intemperii.
  • Prin această metodă de producţie, se realizează grinzi rezistente, care spre deosebire de lemnul natural sunt mai rigide la torsiune şi prezintă o tendință de crăpare mai redusă.
  • În cazul lemnului încleiat, este necesar un tratament preliminar cu fungicid și insecticid.
  • Este foarte potrivit pentru a fi vopsit (cu o lazură ce lasă porii deschiși!)

 • 
			Lemn pentru constructii

  Lemnul pentru construcţii (KVH)

  • este perfect pentru construcții supuse unor solicitări sporite
  • este realizat prin sortare mecanică şi vizuală a lemnului
  • prezintă o siguranţă mai mare la deformare şi o stabilitate mai bună decât lemnul pentru construcții
  • este uscat tehnologic şi are o umiditate reziduală de cca. 15 %
  • are o suprafață rindeluită pe toate părțile, margini șanfrenate îmbinate în dinți
  • Sortare după DIN 4074/EN 338- clasă de rezistenţă S10/C24

Domeniul de utilizare al lemnului masiv pentru construcții cuprinde, pe lângă construcții de acoperiş de calitate superioară precum lucarne, carporturi, pergole şi acoperișuri de terase, şi construcții pentru amenajări interioare. Acest lemn este potrivit pentru interior, precum şi pentru zone exterioare protejate, ce nu au cerințe estetice deosebite. La utilizarea în exterior, KVH trebuie tratat, pentru a evita căpătarea culorii gri și atacul insectelor și ciupercilor. A se evita expunerea directă la intemperii.

HORNBACH utilizează exclusiv lemn selecționat din păduri gospodărite sustenabil şi în mod responsabil social. Sistemele de certificare, precum FSC®, asigură acest lucru.

Autorizaţii de construcție pentru carporturi

Înainte de a începe construcţia carportului, ar trebui mai întâi să verificați dacă aveți nevoie de o autorizaţie de construcție. Mai bine clarificați acest aspect înainte, decât să fiți nevoiți să îl dărâmați ulterior.

Când am nevoie de o autorizaţie de construire pentru un carport?
Aceasta este necesară atunci când spațiul construit depășește o anumită înălţime maximă şi/sau în cazul în care carportul este realizat pe o fundaţie sau o placă betonată. Reglementările şi limitele sunt diferite de la o localitate la alta.

Din aceste motive, înainte de începerea lucrării, ideal chiar înainte de achiziţie, trebuie să vă interesați neapărat care sunt prevederile legale în localitatea / zona dumneavoastră.

De ce este necesară autorizația de construcție?
În acest fel, carporturile nu depășesc anumite specificații, de ex. referitoare la înălţime. Fără această reglementare, fiecare ar putea construi după bunul plac. Iar siguranța nu ar fi întotdeauna garantată.

Ce trebuie avut în vedere în ceea ce privește distanța de la hotar?
În principiu, trebuie să respectaţi o anumită distanţă de la hotarul cu vecinii. Sunt de regulă trei metri. Dacă doriți să construiți direct pe hotar, trebuie să respectați diferite prevederi legale (de ex. înălțimea, dimensiunile suprafeței acoperite, suprafața utilă).

În orice caz, cel mai bine este să îl informați dinainte pe vecinul dumneavoastră care vă sunt planurile şi eventual le puteți așterne pe hârtie. În acest fel, puteți preveni neînțelegeri şi posibile supărări.

Construirea unui carport anexat

Termeni importanți despre carporturi

Livrare

În cazul în care carportul pe care vi-l doriți este marcat la articol cu acest simbol, înainte de a-l comanda trebuie să vă asigurați că locaţia de descărcare este accesibilă pentru un camion de 40 de tone.

livrare
Modele

În sortimentul nostru puteți găsi carporturi simple, carporturi duble şi modele care pot adăposti mai multe maşini. În plus, se face o distincție între carporturi de sine stătătoare şi carporturi anexate clădirii.

Autorizaţie de construire

Din păcate, un carport nu poarte fi plasat pe terenul dumneavoastră așa, pur şi simplu. În numeroase cazuri este necesară o autorizaţie de construcție.

Fundația

Pentru a asigura stabilitatea şi durabilitatea carportului, realizați o fundaţie stabilă. Puteți opta între două tipuri de fundații: izolată sau continuă.

Fundația izolată: Pentru un carport clasic cu stâlpi, sunt adecvate fundațiile izolate, chiar și în cazurile în care pardoseala carportului va fi doar pavată. Fiecare stâlp este betonat în sol. Avantajul este că nu trebuie să excavați tot pământul de sub carport pentru a turna o placă.

Fundația continuă: O alternativă de fundație pentru carporturi este fundația continuă. Este adecvată mai ales pentru stabilizarea zidurilor şi în cazul în care urmează să fie turnată o placă solidă.

Unitățile de măsură şi importanța lor

Dimensiune lăţime x adâncime
Această dimensiune indică dimensiunea exterioară, fără elemente care ies în relief. Vă puteți orienta după ea pentru a afla cât de mare trebuie să fie fundația carportului.

Lăţime şi adâncime exterioară incl. consola acoperișului
Cu ajutorul său puteți vedea dacă terenul dumneavoastră oferă loc suficient pentru un carport. În plus, informația este utilă dacă doriți să aplicați carportului un jgheab şi aveți nevoie de dimensiuni exacte în acest scop.

Lăţime şi adâncime interioară
Lățimea şi adâncimea interioară se obțin scăzând grosimea stâlpilor din dimensiunea exterioară. Ele indică spațiul care rămâne disponibil în mod real sub carport. Ele vă arată dacă dimensiunea carportului este suficient de mare pentru mașina dumneavoastră.

Înălțime
Înălțimea indică înălțimea completă a carportului, inclusiv învelitoarea de acoperiş.

Înălţime de trecere faţă
Aceasta indică înălțimea maximă pe care o poate avea mașina dumneavoastră, pentru ca fața să poată intra fără probleme în carport.

Înălţime de trecere spate
Aceasta indică înălțimea maximă pe care o poate avea mașina dumneavoastră, pentru ca spatele să poată intra fără probleme în carport.

Grosime stâlp
Grosimea stâlpilor determină capacitatea de susţinere şi stabilitatea carportului.

Suprafaţă acoperiş
Dimensiunea suprafeței acoperișului este importantă pentru a calcula taxele pentru evacuarea apei fluviale. În anumite zone, există taxe în acest sens. În plus, dimensiunea este importantă pentru a calcula necesarul de şindrilă.

Grosime acoperiş
Grosimea acoperișului este exprimată în milimetri şi este un indicator bun pentru calitatea carportului. Cu cât acoperișul este mai gros, cu atât este mai stabil.

Impregnarea sub presiune

Impregnarea sub presiune în cazan, numită și proces de presare alternativă, descrie un procedeu deosebit de protejare a lemnului. Se bazează pe alternanța dintre faze de vid şi de presiune, în care lemnul este tratat cu lichid de impregnare.

Procedeul urmărește să protejeze lemnul de influențele exterioare și să se opună descompunerii naturale. Printr-o impregnare de calitate în cazan sub presiune, lemnul este protejat durabil împotriva putregaiului moale, ciupercilor și insectelor, precum și de pământ și apă. Această protecţie este recomandată în special în cazul lemnului aflat la exterior, care trebuie să reziste tuturor fenomenelor meteorologice.

În funcţie de furnizor, lemnul impregnat în cazan sub presiune poate avea o culoare gri-verzuie.

Există bineînțeles esențe de lemn foarte rezistente în mod natural, dar în cazul lemnelor naturale, ca de pildă molidul, pinul sau bradul Douglas, acestea trebuie ajutate prin mijloace de protejare a lemnului.

Impregnarea prin imersiune

Impregnarea prin imersiune este un procedeu special de protecţie a lemnului, ce presupune imersarea lemnului într-o baie de substanțe protectoare. În acest fel, lemnul este protejat preventiv de organisme care îl pot distruge şi îl colorează, iar infestarea cu aceste organisme este evitată.

Autorizaţie de construire

Din păcate, un carport nu poarte fi plasat pe terenul dumneavoastră așa, pur şi simplu. În numeroase cazuri este necesară o autorizaţie de construcție. Puteți afla de la Inspectoratul de Stat în Construcții responsabil, dacă este şi cazul la dumneavoastră.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus